Comviq eller Penny – vilken operatör är bäst?

Idag känner nog de flesta som har någorlunda koll på mobiloperatörer till Comviq. Operatören är en riktig veteran i sammanhanget – redan 1997 lanserade de sitt första kontantkort och 2004 kom Comviq Kompis som lät svenska konsumenter ringa fritt till andra med abonnemang från Comviq och Tele2.

En operatör som istället precis har börjat sin resa är Penny, som lanserades under 2020 och är ett lågprisalternativ från Tele2.

Vi på Bästamobilabonnemanget.se är alltid intresserade av nya operatörer och kan inte vänta på att få jämföra den stabila veteranen Comviq mot valpen Penny.

Och vi gör det i sedvanlig ordning i boxningsringen.

Nu åker vi!

Bästa mobilabonnemanget för Norrland
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
4. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 5 - 40 Gb

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

 

Pris

Priset är förstås en av de absolut viktigaste faktorerna för många konsumenter, så här är det verkligen upp till bevis för operatörerna.

Comviq öppnar fajten med sitt vassaste kort: nämligen ett abonnemang med 3 gigabyte data för 99 kronor i månaden. 200 minuters samtal, 2000 sms och mms ingår. Smack!

Penny tar smällen på hakan men ser inte nämnvärt skakad ut, utan kontrar istället med 3 gigabyte data för 99 kronor, till halva priset i fyra inledande månader, fria samtal och sms, samt 40 gigabyte extra data på köpet som kan användas i sex månader. Paff!

Vinnare: Penny

Motivering: Nykomlingen öppnar starkt med både ett bättre grunderbjudande och bättre nyteckningserbjudande än Comviq.

Skaffa Penny!

Samtal, sms och surfmängd

De båda operatörernas grunderbjudande på sina billigaste abonnemang ligger båda på 99 kronor, men Penny är ett strå vassare genom att erbjuda helt fria samtal och sms.

Pennys största abonnemang är på 40 gigabyte surf och kostar 289 kronor i månaden.

Hos Comviq är det största abonnemanget du kan få också med 40 gigabyte data, men för 295 kronor i månaden. Dessutom ingår 500 minuter att ringa utlandssamtal för, till exempelvis Mexiko, Indien och Sydkorea.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Kostnadsmässigt ligger de båda operatörerna mycket nära varandra. Medan Penny erbjuder lite mer för pengarna i det mindre abonnemanget, har Comviq utlandssamtal som kan vara intressant för en viss kundkrets. Allt som allt jämnt skägg.

Sparas surf?

Båda operatörerna låter dig spara din surf precis hur länge du vill. Medan Comviq låter dig spara lika många gigabyte data som ingår i ditt abonnemang, erbjuder dig Penny möjligheten att spara tre gånger så mycket surf som ditt abonnemang innehåller.

Vinnare: Penny

Motivering: Penny låter dig spara tre gånger mer surf än vad Comviq gör och tar därför hem ronden.

Senior/barn/student-rabatter?

Comviq erbjuder rabatter till studenter och seniorer, med mer surf för mindre pengar. Penny däremot har samma erbjudande för alla och därför inga särskilda erbjudande för dessa grupper.

Vinnare: Comviq

Motivering: Comviq får in ett par riktiga fullträffar genom schyssta erbjudanden för studenter och seniorer, medan Penny inte har något att sätta emot.

Bindningstid

Bindningstid och uppsägningstid? Nej tack, säger både Penny och Comviq och vägrar slåss.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Båda operatörerna är rörande överens om att bindningstid och uppsägningstid inte är någonting att bråka över. De har slopat båda totalt.

Täckning

Comviq använder sig av Tele2:s och Telenors nät, medan Penny går genom Tele2. God täckning från de båda operatörerna med andra ord!

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Det är omöjligt att kora en vinnare av den här ronden, då de båda går i bra nät som täcker den absoluta merparten av Sveriges befolkning.

EU-surf och priser utomlands

Comviq och Penny låter dig använda ditt abonnemang i EU/ESS på samma villkor som i Sverige, och då får du dessutom förbruka upp till 12 gigabyte data för båda operatörerna.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda slagskämparna håller sig på benen i en rond som slutar utan segrare.

Support

Medan Penny jabbar genom att erbjuda kundtjänst via chatt och ”vanliga frågor och svar”, så tar Comviq fram storsläggan genom att ha en mer utbyggd ”frågor och svar”-sektion på hemsidan, samt möjlighet att kontakta kundservice via såväl chatt som telefon.

Vinnare: Comviq

Motivering: Comviq har fler möjliga vägar att komma i kontakt med support och dessutom mer information på hemsidan.

Mobiler

Comviq erbjuder mobiltelefoner som kan köpas tillsammans med deras abonnemang. I webbutiken hittar du marknadens bästa mobiltelefoner från exempelvis Apple, Samsung och Xiaomi.

Penny å sin sida är helt fokuserade på abonnemang och säljer därför inga mobiler.

Vinnare: Comviq

Motivering: Den här ronden tar Comviq hem lekande lätt, då Penny inte erbjuder något motstånd över huvud taget.

Skaffa Comviq!

Företagsabonnemang

Företagare är intresserade av särskilda lösningar för mobiltelefoni kommer nog inte tycka att den här fajten är särskilt intressant. Varken Comviq eller Penny har nämligen något att komma med i det segmentet.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda slagskämparna rycker bara på axlarna och snörar av sig handskarna.

Och vinnaren är…

Comviq har levererat på mobilmarknaden ända sedan 1997 och visar inget tecken på ålderskrämpor!

Det var en jämn match mellan de båda operatörerna, men Comviq lyckas ändå med sin rutin knycka åt sig den där extra poängen som krävs för att bli korad till segrare.

De båda operatörerna ligger riktigt jämnt i vad de erbjuder för datamängder och priser på sina abonnemang, med endast mindre erbjudanden som skiljer dem åt.

För den som är intresserad av att kunna ringa utlandssamtal även utanför EU är Comviq ett bättre alternativ då de erbjuder lösningar för detta, medan Penny är mer inriktad på att erbjuda riktigt prisvärda paketlösningar för den som vill teckna deras mobilabonnemang i kombination med bredband och playtjänsten.

Penny har till skillnad mot Comviq inte heller något att erbjuda när det kommer till mobiltelefoner, så för dig som är ute efter att köpa en mobil i kombination med ett nytt abonnemang är operatören inte ett alternativ. Comviq, å andra sidan, har en välsorterad webbutik med några av marknadens bästa mobiler som kan köpas tillsammans med abonnemangen.

Kundservicen är ett annat område där Penny inte riktigt hänger med Comviq, som har en betydligt mer utbyggd service. Hos Comviq går det också att få särskilda rabatter som student eller senior, medan Penny inte erbjuder något sådant.

Bästa mobilabonnemanget för Norrland
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
4. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 5 - 40 Gb

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information