Halebop eller Penny – vilken operatör är bäst?

Halebop är en kändis på den svenska operatörsmarknaden. 2007 lanserade de sitt första abonnemang och det har rullat på sedan dess. Penny å andra sidan är helt färsk i sammanhanget, och har lanserat sina första tjänster under 2020.

Kan en nykomling som Penny verkligen ha en chans mot en rutinerad slugger som Halebop?

Med etablerade företag som Comhem och Tele2 i ryggen, så tror vi det.

Men det finns som vanligt bara ett sätt att ta reda på det. Genom tio ronder med Bästamobilabonnemanget.se som den allsmäktiga domaren!

 

Pris

Den första ronden handlar om priset, och där ser det ut att bli tufft för Halebop.

Även om de erbjuder ett riktigt schysst pris på sitt minsta abonnemang, 2 gigabyte för 99 kronor, så är den pigga uppstickaren Penny lite bättre.

Även Pennys minsting kostar 99 kronor, men då får du 3 gigabyte. Dessutom har du som ny kund halva priset i fyra månader, plus 40 gigabyte extrasurf på köpet som du kan spara i sex månader.

Vinnare: Penny

Motivering: Uppstickaren Penny öppnar fajten med ett kanonerbjudande som Halebop inte kan matcha. Även utan att ta hänsyn till nykundserbjudandet så får du en gigabyte extra surf hos Penny för samma pris som hos Halebop när de minsta abonnemangen jämförs.

Skaffa Penny!

Samtal, sms och surfmängd

Det billigaste abonnemanget hos Penny kostar 99 kronor i månaden om vi bortser från särskilda erbjudanden och rabatter. I abonnemanget ingår fria sms och samtal, plus 3 gigabyte data.

För 289 kronor i månaden får du obegränsade samtal och sms, plus 40 gigabyte data, hos Penny.

Om du tecknar det billigaste abonnemanget hos Halebop ingår 50 samtal och 500 sms per månad, samt 2 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

Det största abonnemanget ger dig istället helt fria samtal och sms, plus 60 gigabyte data för 399 kronor i månaden.

Vinnare: Penny

Motivering: Pennys minsta abonnemang ger dig mer data för pengarna än Halebops minsting. Dessutom med helt obegränsade samtal och sms, vilket Halebop inte erbjuder.

När det kommer till det större abonnemanget är Halebop några kronor billigare per gigabyte än Penny, men inte tillräckligt för att vi ska tycka att det spelar någon större roll, såvida du inte är ute efter abonnemang med mer än 40 gigabyte och blir tvungen att välja bort Penny.

Sparas surf?

När det kommer till att spara surf så erbjuder operatörerna olika villkor.

Hos Halebop får du möjligheten att spara surf som du inte förbrukat till nästa månad. Du kan dock inte spara mer surf än den mängd som ingår i ditt abonnemang.

Penny låter dig spara din surf hur länge du vill, och du får spara upp till 3 gånger så mycket surf som ingår i ditt abonnemang.

Vinnare: Penny

Motivering: Inget snack här. Hos Penny får du spara mer surf och längre än hos Halebop. Ronden är snabbt överstökad.

Senior/barn/student-rabatter?

Hos Halebop kan studenter glädja sig åt bättre priser på både mobiler och abonnemang, medan Penny inte har något sådant erbjudande i dagsläget.

Vinnare: Halebop

Motivering: Det ska sägas att Penny har schyssta rabatter för nya kunder, men några renodlade rabatter för seniorer, studenter eller barn har de inte. Halebop erbjuder dock studenter särskilda förmåner och då vinner de också den här ronden enkelt.

Bindningstid

Halebop har ingen bindningstid på sina abonnemang, dock en månads uppsägningstid. Penny då? Varken bindningstid eller uppsägningstid.

Vinnare: Penny

Motivering: Halebop har bra villkor men snubblar till och förlorar ronden på sin månadslånga uppsägningstid. Penny utnyttjar situationen och vinner ronden hur lätt som helst.

Täckning

Som kund hos Halebop använder du Telias mobilnät. Det betyder att som Halebop-kund har du Sveriges bästa täckning, även i glesbefolkade områden och på landsbygden där andra mobilnät inte alltid räcker till.

Penny är inte dåliga de heller, då de använder sig av Tele2:s mobilnät.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Det är en otroligt jämn rond, mellan två operatörer som erbjuder riktigt bra täckning i hela Sverige. Telia och Tele2 anses vara de bästa näten i Sverige idag.

EU-surf och priser utomlands

Det råder inga konstigheter när det kommer till att använda Halebop eller Penny i EU/ESS, utan du använder ditt abonnemang på samma villkor som i Sverige.

Med Halebop kan du surfa upp till 10 gigabyte i EU/ESS, medan den siffran är 12 gigabyte hos Penny.

Vinnare: Penny

Motivering: Båda operatörerna begränsar sin surfmängd när du reser i EU/ESS, men med 2 gigabyte mer vinner ändå Penny.

Skaffa Penny!

Support

På Halebops hemsida finns chattsupporten tillgänglig dygnet runt, året om. Utöver det har de en välutbyggd sökfunktion för supportärenden samt möjligheten att maila dem.

Penny erbjuder svar på vanliga frågor via sin hemsida, som dock fortfarande lämnar något att önska. Vidare låter de dig administrera det mesta som rör ditt abonnemang via en app, vilket är smidigt. Genom appen kan du även kontakta kundtjänst via chatt.

Vinnare: Halebop

Motivering: Halebop har varit på marknaden längre och har byggt upp en gedigen kundsupport, dessutom med oslagbara öppettider. Pennys support är något mer sparsmakad och räcker inte riktigt till mot Halebop.

Mobiler

Penny säljer inte mobiler över huvud taget, utan förmedlar bara abonnemang.

Halebop har dock ett bra sortiment av telefoner från marknadens största tillverkare, som du kan lägga till när du tecknar ett abonnemang. De säljer också begagnade telefoner, samt ger dig möjligheten att byta in din gamla mobiltelefon för att få prisrabatt på en ny.

Vinnare: Halebop

Motivering: Halebop har hur mycket som helst att erbjuda när det kommer till mobiltelefoner. Penny har ingenting.

Skaffa Halebop!

Företagsabonnemang

Det finns inga särskilda företagsabonnemang att köpa hos varken Halebop eller Penny.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Operatörerna hämtar andan en stund och delar inte ens ut några slag. De har helt enkelt inget att komma med i det här segmentet.

Och vinnaren är…

Penny koras till vinnaren i sin debutmatch!

Efter en match som i slutändan blev olidligt spännande så vinner ändå den unga utmanaren på poäng.

Nykomlingen lyckas ro hem ronder som är viktiga för de kunder som är ute efter ett prisvärt och välfungerande mobilabonnemang. Penny visar direkt att det är en operatör som vill vara relevant på den svenska mobilabonnemangsmarknaden.

Skaffa Penny!

A picture containing object, light, drawing Description automatically generated