Hallon eller Penny – vilken operatör är bäst?

Hallon har funnits på den svenska mobilmarknaden sedan 2013 och är idag en av de absolut främsta av de virtuella operatörerna.

Penny är istället det senaste tillskottet på mobilmarknaden, och är ute efter att utmana i lågprissegmentet. Detta vill man göra genom att förutom mobilabonnemang även erbjuda bredband och en playtjänst, som med fördel kan tecknas i kombination och sedan administreras via en app.

Men kan Penny verkligen utmana Hallon när det kommer till mobilabonnemang? Det är upp till bevis nu när de båda operatörerna kliver upp i ringen.

Vi förväntar oss en intensiv match där de båda operatörerna en gång för alla får visa vem som är bäst över tio ronder.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


Let’s get ready to rumble!

Pris

Penny gör entré på marknaden genom att erbjuda ett riktigt schysst introduktionserbjudande. Det minsta abonnemanget är på 3 gigabyte och kostar 99 kronor, men erbjuds i fyra månader till halva priset. Dessutom ingår 40 gigabyte extra data som kan sparas under sex månader.

Hallons minsta abonnemang kostar också 99 kronor, men innehåller istället 4 gigabyte data. Dessutom erbjuds det till halva priset i tre månader för nya kunder tillsammans med 8 gigabyte extra surf i tre månader.

De båda operatörerna har dessutom helt fria samtal och sms på alla sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda operatörerna visar sig från sina bästa sidor direkt. De ligger jämnt när det kommer till priser och de har båda riktiga schyssta erbjudanden för nya kunder. I det här segmentet är det svårt att kora en vinnare. Eller, båda är vinnare, rättare sagt!

Samtal, sms och surfmängd

Hallons minsta abonnemang ger fria samtal och sms, samt 4 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

Pennys minsting erbjuder samma sak, men innehåller 3 gigabyte data.

De båda operatörerna har även abonnemang med 8 gigabyte, för 149 kronor.

Det är först när vi tittar på de större abonnemangen som vi börjar se skillnader.
Hallons största abonnemang innehåller 100 gigabyte data och kostar 349 kronor i månaden, medan Pennys största abonnemang ger dig 40 gigabyte data för 289 kronor.

Vinnare: Hallon

Motivering: Penny håller jämna steg med Hallon ända till slutet av ronden då Hallon rycker ifrån med sina mycket prisvärda större abonnemang.

Hallons abonnemang

Sparas surf?

Hos Hallon får du spara data hur länge du vill, upp till 100 gigabyte, även för det största abonnemanget.

Penny låter dig också spara surf hur länge du vill, högst 3 gånger surfmängden som ingår i ditt abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Vi uppskattar vad operatörerna har att ge när det kommer till sparad surf. Särskilt att det inte finns någon tidsgräns för hur länge surfen kan sparas är mycket positivt. Det är också rejäla mängder data som kan sparas; 100 gigabyte hos Hallon och tre gånger surfen som ingår i ditt abonnemang hos Penny (vilket innebär 120 gigabyte om du har det största abonnemanget).

Senior/barn/student-rabatter?

Penny har i dagsläget inget särskilt erbjudande för vissa, utan deras priser är samma för alla.

Hallon däremot erbjuder rabatt till studenter, barn och ungdomar under 18 år samt personer över 55 år. Rabatterna ger lägre pris på de större abonnemangen, samt extra surf på köpet för de mindre abonnemangen.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon har schyssta erbjudanden för studenter, äldre och de under 18. Penny har inga sådana specialerbjudanden.

Bindningstid

De båda operatörerna har helt struntat i bindningstid och uppsägningstid.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ett fantastiskt ögonblick mitt under matchen då de båda operatörerna kramas och kommer överens om att aldrig låsa in sina kunder i bindnings- eller uppsägningstider.

Täckning

Penny som är ett dotterbolag till Tele2 använder sig av deras nät, medan Hallon är ett dotterbolag till Tre och således använder sig av deras nät.

Vinnare: Penny

Motivering: Både Tre och Tele2 täcker större delen av Sveriges befolkning och för de allra flesta går det därför lika bra att använda sig av Penny som Hallon. Det är dock skillnad på kvaliteten, särskilt i glesbefolkade områden och de norra delarna av landet, där Tele2 fungerar bättre än Tre i dagsläget. Penny tar därför hem den här ronden!

Pennys täckningskarta

EU-surf och priser utomlands

Precis som hos andra operatörer så får du använda ditt abonnemang på samma villkor som i inom EU/ESS som i Sverige både med Penny och Hallon.

Med Hallon kan du surfa fritt upp till 15 gigabyte per månad när du är på resande fot inom EU/ESS, medan Penny har satt spärren vid 12 gigabyte.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon erbjuder en högre gräns för surf utomlands, så de tilldelas poängen utan pardon här.

Hallons abonnemang

Support

Hallon erbjuder support via sin hemsida genom en chatt. Du kan även skriva till Hallons support på Messenger.

Hallon har dessutom en mängd lojala kunder som gärna hjälper till i hjälpcentret på hemsidan.

Hallons support är med andra ord inriktad på forum, chatt och meddelande över nätet. Även hos Penny är det här supportmodellen. Genom Pennys app kommer du i kontakt med kundsupporten via chatt. Du kan även hitta svar på vanliga frågor via hemsidan.

Vinnare: Hallon

Motivering: Varken Penny eller Hallon erbjuder support via telefon, dock via chatt. De båda operatörerna är därmed ganska jämna på den här punkten, men Hallons hjälpsamma community samt lite andra kontaktvägar gör ändå att vi ger dem poängen.

Mobiler

Via hemsidan säljer Hallon mobiltelefoner som kan tecknas tillsammans med deras abonnemang. De har inte ett särskilt stort utbud och inte alltid de senaste modellerna, men de får ändå in en fullträff mot Penny här, eftersom den sistnämnda inte erbjuder telefoner alls.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon har ett litet sortiment av mobiler. Penny säljer inte mobiler alls.

Företagsabonnemang

Även när det kommer till företagsabonnemang kan Hallon knipa en extra poäng. Inte för att de erbjuder marknadens allra mest heltäckande tjänster, utan för att Penny inte erbjuder företagslösningar alls.

Om du som företagare behöver ett företagsabonnemang kan Hallon bland annat erbjuda dig mobil växel och samlingsfaktura.

Vinnare: Hallon

Motivering: Det krävs inga särskilt kraftiga slag för att få en vinglig Penny ur balans i den avslutande ronden. Hallon erbjuder precis tillräckligt inom företagssegmentet för att knocka Penny som inte erbjuder någonting.

Och vinnaren är…

Hallon är alltjämt mästaren när det kommer till att erbjuda prisvärda abonnemang som når såväl privatpersoner som företag. Penny klarar imponerande nog av att matcha Hallon på flera punkter men går bara segrande ur en enda av de tio ronderna.

Ett styrkebesked från Hallon!

Skaffa Hallon!