Mobilabonnemang eller kontantkort?

Står du i valet och kvalet i att välja mellan kontantkort och mobilabonnemang? Då har du kommit rätt. I denna artikel kommer vi att jämföra fördelar och nackdelar mellan att skaffa kontantkort jämfört med abonnemang för att du som kund ska kunna avgöra vad som passar bäst för just dig.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudandeTelias nät
erbjudande 4G stöd

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Prisvärt abonnemang
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Studentrabatt
erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Sveriges bästa nät
erbjudande Täckningsgaranti
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeIngen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Oanvänd surf sparas

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Kontantkort eller abonnemang?

Det finns ingen anledning att betala för mycket pengar för ett abonnemang du inte utnyttjar till fullo eller att betala dyra pengar för att ditt kontantkort inte räcker till. Vi hoppas att vi med den här artikeln kan hjälpa dig göra ett val som passar just dig.

Förr i tiden var det vanligt att använda kontantkort då de var betydligt billigare än abonnemang och många kanske inte hade mobiler där abonnemang var av värde för att de till exempel inte kunde surfa eller skicka mms i sina telefoner. I dagsläget ser det väldigt annorlunda ut och lönsamheten i att ha kontantkort jämförelsevis abonnemang beror till stor del på användaren.

Hur använder du din mobiltelefon?

Det som är avgörande i frågan om huruvida du borde ha ett kontantkort eller ett mobilabonnemang är hur du använder din mobiltelefon. Använder du din telefon enbart för att ringa eller skicka sms eller är du någon som vill titta på serier på telefonen på väg till jobbet?

Kanske använder du telefonen mycket i jobbet eller så kan du inte komma ihåg senast du använde all din data. Fundera på vad du vill ha ut av din telefon och hur mycket du faktiskt använder de funktioner telefonen för att hjälpa dig göra valet mellan kontantkort eller abonnemang.

Mobilabonnemang eller kontantkortet

Billigare med abonnemang

I regel blir abonnemang billigare i längden än en kontantkort. Väljer du ett abonnemang med fastpris är det ofta inte mycket skillnad från ett kontantkort med fastpris förutom att abonnemang rullar på automatiskt medan ett kontantkort behöver fyllas på varje månad.

I abonnemang ingår oftast en större surfmängd vilket är bra att tänka på om du surfar mycket på din telefon. Om du är sugen på en ny telefon men inte har lust eller möjlighet att betala allt på en gång är abonnemang en bra lösning då telefonen oftast ingår i avbetalning på abonnemanget.

Ny mobiltelefon

Går du och trånar efter den nya Samsung Galaxy telefonen eller nyaste Iphone modellen kan du köpa den billigt genom många operatörer i samband med teckning av ett abonnemang vilket du sparar pengar på i längden. Comviq, Hallon, Halebop, Vimla och Fello arbetar alla utan bindningstider på sina abonnemang numera. Vilket gör det väldigt lätt att byta abonnemang eller avsluta ditt abonnemang när vill.

Detta har gjort att många väljer som sagt abonnemang framför kontantkort i dagens läge då det ger billigare kostnad för mobiltelefonin varje månad.

När ska man välja kontantkort?

Kontantkort innebär mycket frihet, du behöver inte låsa in dig i ett abonnemang som har långa bindningstider och kanske vill ha möjligheten att till en annan betalningsplan eller om din telefon är olåst, byta operatör när du vill. När du har ett kontantkort är det också lättare att ha kontroll över att du inte spenderar mer pengar än du har. Du kan bara ringa och sms för de pengar som finns på kontantkortet och riskerar inte att få oförutsedda höga mobilräkningar för att du ringt för mycket.

Vill du ändå ha ett abonnemang men oroar dig för att inte ha kontroll erbjuder nu många operatörer abonnemang med fastpris där du inte kan gå över den gränsen du betalat för utan att bli varnad först. Är du bara i Sverige kortare perioder under året och vill kunna använda din telefon de tiderna du är hemma kan ett kontantkort vara en bra lösning.

Du kanske studerar eller jobbar du utomlands och endast kommer hem på semester under sommaren, då kan det vara skönt att slippa teckna ett abonnemang utan fylla på ett kontantkort som räcker för den tiden du är hemma. Ett kontantkort kan även vara vilande i 12 månader innan det avaktiveras. För personer under 18 år kan kontantkort vara en bra lösning då du inte kan teckna ett abonnemang själv om du är under 18 år.

En lösning som passar dig

Som du kan se så finns det för och nackdelar med både kontantkort och abonnemang. Kontantkort ger dig mer flexibilitet medan abonnemang ofta blir billigare i längden och ger dig trygghet att du alltid kan använda din telefon. Fundera på vad du vill få ut av din mobiltelefon och vad du har för vanor som kan guida dig till om du ska ha ett kontantkort eller abonnemang.

Vi rekommenderar numera nästan alltid att man skaffar ett mobilabonnemang framför ett kontantkort då det är riktigt fina villkor och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang hos de flesta mobiloperatörer. Skaffar du ett rent abonnemang utan mobiltelefon då är detta absolut att rekommendera.

Nu har du fått lite mer kött på benen vad gäller fördelar och nackdelar. Lycka till med ditt val mellan kontantkort och abonnemang!