Mobilabonnemang med Betalningsanmärkning

Har du dragit på dig en betalningsanmärkning? Det är du inte ensam om! Enligt en undersökning gjort av Upplysningscentralen har över en halv miljon svenskar en betalningsanmärkning idag. Betalningsanmärkningar kan strula till det för oss i vardagen, inte minst när vi vill göra saker som att teckna ett mobilabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Ingen kreditkontroll
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Bästa mobilabonnemanget

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Fello abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeSpara oanvänd surf
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen kreditkontroll

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer informationMobilabonnemang trots betalningsanmärkning

Men det finns hopp! I den här artikeln tittar vi närmare på hur du som har en betalningsanmärkning fortfarande kan teckna ett mobilabonnemang och tipsar om de operatörer som erbjuder den möjligheten. Så sluta oroa dig för ditt mobilabonnemang om du har fått en betalningsanmärkning, och läs här nedan hur du kan göra.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vi börjar med att reda ut vad en betalningsanmärkning är. En betalningsanmärkning får du som följd av att inte ha betalat dina räkningar. Kanske har de kommit bort i postgången, kanske har du slarvat bort dem eller glömt bort att betala, eller så har du helt enkelt inte haft råd att betala dina räkningar. Det spelar egentligen inge roll vilket. En betalningsanmärkning får man dock först när räkningen har hamnat på kronofogdens bord. Detta sker efter att du fått påminnelser och inkassokrav men ändå inte betalat.

En betalningsanmärkning sitter vanligtvis kvar i ditt ekonomiska register i 3 år. Även om du betalar din räkning till kronofogden kommer din anmärkning ligga kvar under dessa 3 år, vilket kan göra det svårt för dig på olika sätt, och inte minst om du vill teckna ett mobilabonnemang. Vill du inte vänta i 3 år på att teckna ett nytt abonnemang så tipsar vi här om olika mobiloperatörer du kan vända dig till.

basta mobilabonnemang betalningsanmarkning

Mobiloperatörer med betalningsanmärkning

Vissa operatörer är väldigt hårda med att inte låta kunder med betalningsanmärkning teckna abonnemang utan rekommenderar då istället kunden att skaffa ett kontantkort. Däremot finns det mobiloperatörer som du som kund med betalningsanmärkning kan vända dig till. Vissa operatörer, som Tele2, gör individuella bedömningar av kunder och utgår från kundens ekonomi i dagsläget.

Det bästa tipset är att vända sig till mobiloperatörer som inte gör en kreditupplysning innan de godkänner dig som kund eller de som låter dig teckna ett mobilabonnemang trots att du har en betalningsanmärkning.

Mobiloperatörer erbjuder mobilabonnemang trots betalningsanmärkning

Idag finns det tre olika mobiloperatörer som erbjuder dig mobilabonnemang trots att du har en betalningsanmärkning. Det är Comviq, Fello och Hallon. Alla dessa tre operatörer tillhör de billigaste alternativen på marknaden just nu, vilket är ett plus för dig som kanske har lite svårt med ekonomin.

Mobilabonnemang från Hallon 

Hallon väljer att lita på sina kunder och låta alla få en ny chans. De begär därför inte ut någon kreditupplysning för sina framtida kunder. De har ett flertal riktigt bra mobilabonnemang med mycket fördelaktiga priser, samtalspotter, SMS/MMS samt surfmängder.

Mer information

De har ofta kampanjer och räknas numera till en av de mest växande mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Vi rekommenderar oftast Hallon, då de har bra täckning och generösa villkor samt du får mycket för pengarna. Hallons abonnemang har ingen bindningstid.

Mobilabonnemang från Fello Fello mobilabonnemang

Fello erbjuder har ett flertal olika varianter på abonnemang med fastpris där fria samtal och sms såklart ingår i samtliga. Du får rejält med surf och kan spara den till nästkommande månad.

 

Mer information

Du kan som sagt alltid spara din surf och alla Fellos abonnemang kommer utan bindning eller uppsägningstid. Alltid fastpris. Behåll ditt nummer. Det finns flera fina fördelar med Fello helt klart!

Mobilabonnemang från Comviq 

Comviq erbjuder flera olika abonnemang med fast pris. Välj ditt abonnemang utifrån hur mycket surf du tror att du använder. Comviq är ett gediget företag och har verkat som mobiloperatör i Sverige sedan många år.

Mer information

Vem har inte sett reklamen och haft tex kontantkort från Comviq under årens lopp. Comviqs abonnemang har ingen uppsägningstid eller bindningstid vilket gör det lätt för dig att byta surfmängd om du känner att du har för mycket eller för lite eller vill betala mindre.

Kontantkortsalternativet

Är du trots allt osäker på om du vill skaffa ett mobilabonnemang finns det idag många kontantkort som fyller i princip samma funktion som ett abonnemang. Den enda skillnaden är att du fyller på ditt kontantkort varje månad innan du använder det. Om du använder kontantkort är det i princip aldrig ett problem att du har en betalningsanmärkning.

Som du kan se så finns det fortfarande många öppna dörrar för dig med betalningsanmärkning att skaffa ett mobilabonnemang och vi hoppas att du hittar ett alternativ som passar bäst för just dig och dina behov.

Ett mobilabonnemang har oftast bättre villkor om du jämför mot ett kontantkort då mobiloperatörerna arbetar mot att folk skall använda abonnemang då de numera är bindningsfria. Vi rekommenderar oftast ett bindningsfritt mobilabonnemang framför ett kontantkort just för att du får mer för pengarna och samma frihet!

Lycka till med ditt val och glöm inte att betala dina räkningar i tid!