Mobilabonnemang med Betalningsanmärkning

Har du dragit på dig en betalningsanmärkning? Det är du inte ensam om. Enligt en undersökning gjord av Upplysningscentralen har över en halv miljon svenskar en betalningsanmärkning. Betalningsanmärkningar kan strula till det för oss i vardagen, inte minst när vi vill göra saker som att teckna ett mobilabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Ingen kreditkoll
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Kortbetalning istället för faktura
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande Betala med kort
erbjudande Spara surfen
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

4. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande Betala med kort
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 2 - 22 Gb

fr. 48

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Betala med kontokort
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - 40 Gb

fr. 95kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Mobilabonnemang trots betalningsanmärkning

Det finns ändå hopp! I den här artikeln tittar vi närmare på hur du som har en betalningsanmärkning fortfarande kan teckna ett mobilabonnemang, och vi tipsar om de operatörer som erbjuder den möjligheten. Sluta oroa dig för ditt mobilabonnemang om du har fått en betalningsanmärkning, och läs här nedan hur du kan göra.

Vad är en betalningsanmärkning?

Vi börjar med att reda ut vad en betalningsanmärkning är. En betalningsanmärkning får du som följd av att inte ha betalat dina räkningar. Kanske har de kommit bort i postgången, kanske har du slarvat bort dem, glömt bort att betala eller helt enkelt inte haft råd. Det spelar egentligen inge roll vilket av dessa som har fått just dig att hamna här. En betalningsanmärkning får man först när räkningen har hamnat på kronofogdens bord. Detta sker efter att du fått påminnelser och inkassokrav, men ändå inte betalat.

En betalningsanmärkning sitter vanligtvis kvar i ditt ekonomiska register i 3 år. Även om du betalar din räkning till kronofogden kommer din anmärkning ligga kvar under dessa 3 år, vilket kan göra det svårt för dig på olika sätt, och inte minst om du vill teckna ett mobilabonnemang. Vill du inte vänta i 3 år på att teckna ett nytt abonnemang så tipsar vi här om olika mobiloperatörer du kan vända dig till.

basta mobilabonnemang betalningsanmarkning

 

Abonnemang med betalningsanmärkning – så gör du

Det finns operatörer som inte tar kreditkontroll på sina kunder och det finns de som är lite generösare vad gäller nya kunder i trassliga ekonomiska situationer. Vi ska här beskriva ett par sätt som gör att du kommer runt problematiken med att teckna abonnemang trots betalningsanmärkningar.

Hitta operatörer med förskottsbetalning

Det finns operatörer som vill att du betalar ditt abonnemang innan du använder det, det vill säga gör en förskottsbetalning. Detta kan ibland likställas med att betala med kontokort. Oavsett vad det kallas så betyder det att du betalar för ditt abonnemang innan du använder det. Eftersom du inte kan använda abonnemanget om du inte betalar det så behöver inte operatören göra en kreditkoll på dig.

Operatörerna som erbjuder betalning med kontokort och inte kräver kreditupplysningar är Fello, Hallon, Comviq och Vimla. De flesta av dessa operatörer ger rabatt för personer under 18, studenter och seniorer (55+).

Operatörer med förskottsbetalning av mobilabonnemang

Comviq

Comviq har funnits på marknaden länge, men det är bara nyligen som de har börjat erbjuda förskottsbetalning. Du hittar flera olika abonnemang hos Comviq, behöver inte betala särskilt mycket för att få ett bra abonnemang och har ingen bindningstid.

Hallon

Hallon är en prisvärd och bra operatör där du kan få prisvärda abonnemang med förskottsbetalning. Hos Hallon kan du skaffa en mobiltelefon samtidigt som du tecknar abonnemanget och de använder 3:s mobilnät som ger höga surfhastigheter.

Vimla

Vimla har ett fåtal abonnemang, men alla med bra villkor och helt utan bindningstider. Vimla använder Telenors nät vilket betyder att de har  bra täckning i hela landet. De har ett lättanvänt supportforum där du snabbt kan hitta svar på de vanligaste frågorna. Oanvänd surf sparas och du kan förskottsbetala ditt abonnemang.

Fello

Fello är en av de senaste bland lågprisoperatörer. De har riktigt enkla villkor, bra täckning genom Telias nät och erbjuder egentligen allt du behöver för ett fullgott abonnemang.

Chili

Chili erbjuder tre olika mobilabonnemang till bra priser: 6 GB, 25 GB samt Fri surf. Abonnemangen kommer utan bindningstid och du surfar och ringer genom Tre:s mobilnät. Hos Chili betalar du med ditt betalkort i förskott.

Penny

Penny är operatören som gör det enkelt att kombinera och administrera mobilabonnemang, bredband och playtjänst, via en app. De har även riktigt bra priser samt går Tele2:s nät. Betalningen sköts dessutom via ditt betalkort.

Kontantkort med betalningsanmärkningar

Är du trots allt osäker på om du vill skaffa ett mobilabonnemang så finns det idag många kontantkort som fungerar ungefär likadant som ett abonnemang. Den största skillnaden är att du behöver fylla på ditt kontantkort varje månad, medans du med ett abonnemang inte behöver göra annat än att betala fakturan.

Om du använder ett kontantkort så är det aldrig ett problem att du har en betalningsanmärkning. Skulle du inte ha råd att fylla på ditt kontantkort så kan du ändå ha kvar ditt sim-kort och bli uppringd av andra.

Så fungerar kontantkort

Numera finns det kontantkort som fungerar precis som abonnemang, med skillnaden att du betalar innan du ska använda kontantkortet. Likt ett abonnemang så kan du tanka ditt kontantkort med en pott av samtal, SMS, MMS och surf, och du betalar ett fast pris för detta paket. Kontantkortsladdningen är giltig under ett visst antal dagar (oftast 30 dagar), och du behöver fylla på kontantkortet när giltighetstiden har löpt ut, eller om du har använt upp din pott – det som kommer först.

Till skillnad från de flesta mobilabonnemang så sparas inte den surf som du inte använt upp under månaden. Det finns även operatörer som erbjuder det gamla hedliga saldot. Du laddar på en viss summa, och för varje samtal, SMS, MMS eller GB du använder så dras en summa från ditt saldo. Ett saldo har ingen tidsbegränsning, och om du aldrig använder din telefon så räcker detta under en lång tid.

Betala när du har råd

Fördelen med kontantkortet är att du kan fylla på kontantkortet när du vet att du har pengar. Detta kan ses som en form av förbetalt abonnemang och ger dig mer kontroll. På så sätt behöver du inte oroa dig för mer problem med fakturor som kanske hamnar efter i betalning och skapar nya problem i en redan trasslig ekonomi. Du tankar helt enkelt när du har råd.

Operatörer med kontantkort

Telenor, Comviq, 3, Halebop och Hallon har detta alternativ, oftast under benämningen Fastpris kontantkort. Om du inte kan eller vill skaffa ett mobilabonnemang så är ett kontantkort ett bra alternativ.

Fastpris kontantkort

Med fastpris kontantkort får du inga nya problem med fakturor ,utan betalar alltid i förväg och kan sedan använda din mobiltelefon som du vill under 30 dagar. Dessutom finns det olika prisnivåer beroende på vad du önskar. Om du inte använde all din surf föregående månad kanske du ska satsa på en lägre surfnivå för nästa månad.

Fördelen med kontantkort är just att du kan byta mellan operatörens olika varianter beroende på vad du behöver just då. Om du ska på semester utomlands kan du använda deras varianter för det, eller så kan du köra på saldo när du har begränsat med pengar. Alla operatörerna som erbjuder kontantkort ger dig ett startpaketet gratis.

Operatörer med Fastpris kontantkort

De operatörer där du kan skaffa kontantkort till fast pris och som mer eller mindre fungerar som ett abonnemang är Halebop, Hallon, Telia, 3, Telenor och Comviq.

Telenor

Telenor har bra täckning och gott om surf, men är lite dyrare än Hallon.

Halebop

Halebop har bra täckning eftersom de använder Telias mobilnät och gott om prisnivåer att välja mellan, bland annat två specialavtal för studenter.

Comviq

Comviq ligger någonstans mittemellan. De har bra täckning, genomsnittliga priser och okej surfmängder.

Hallon

Hallon har bra priser och generöst med surf i förhållande till de andra operatörerna, men eftersom de använder 3s mobilnät har de inte bästa täckningen i norra halvan av landet.

Tre

3 är också dyra i förhållande till vad du får och har samma täckningsproblem som Hallon, mycket bra i södra halvan men glesare i norr.

Kontantkort jämfört med abonnemang

Ett mobilabonnemang har oftast bättre villkor om du jämför mot ett kontantkort. Med bättre villkor menas till exempel att du kan använda abonnemanget utomlands eller kan spara surfen som du inte använder. Eftersom abonnemagen idag inte kräver att du har tecknar avtal med bindningstid så rekommenderar vi oftast ett bindningsfritt mobilabonnemang framför ett kontantkort, just för att du får samma frihet men mer för pengarna.

Du kan också teckna ett abonnemang hos en operatör som ger dig alternativet att betala med kontokort istället för faktura. Hallon erbjuder dessa lösningar och enda skillnaden mellan abonnemanget och kontantkortet är att du med abonnemanget slipper fylla på kontantkortet varje månad, kan använda mobilen utomlands och får spara surfen som du inte använder.

Mobiloperatörer för betalningsanmärkta

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Ingen kreditkoll
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Kortbetalning istället för faktura
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande Betala med kort
erbjudande Spara surfen
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

4. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande Betala med kort
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 2 - 22 Gb

fr. 48

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Betala med kontokort
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - 40 Gb

fr. 95kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Vissa operatörer är väldigt hårda med att inte låta kunder med betalningsanmärkning teckna abonnemang, utan rekommenderar då istället kunden att skaffa ett kontantkort. Däremot finns det mobiloperatörer som du som kund med betalningsanmärkning kan vända dig till. Vissa operatörer, som Tele2, gör individuella bedömningar av kunder och utgår från kundens ekonomi i dagsläget.

Det bästa tipset är att vända sig till mobiloperatörer som inte gör en kreditupplysning innan de godkänner dig som kund eller de som låter dig teckna ett mobilabonnemang trots att du har en betalningsanmärkning.

Abonnemang trots betalningsanmärkningar

Idag finns det fem olika mobiloperatörer som erbjuder mobilabonnemang trots att du har en betalningsanmärkning. Det är Comviq, Fello och Hallon, Chili och Penny. Alla dessa operatörer tillhör de billigaste alternativen på marknaden just nu, vilket är en fördel för dig som kanske har det lite svårt med ekonomin.

Mobilabonnemang från Hallon 

Hallon väljer att lita på sina kunder och låta alla få en ny chans. De begär därför inte ut någon kreditupplysning för kunder som ansöker om abonnemang hos dem. De har ett flertal riktigt bra mobilabonnemang med mycket fördelaktiga priser, samtalspotter, SMS/MMS samt surfmängder.

Mer information

De har ofta kampanjer och räknas numera till en av de mest växande mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Vi rekommenderar oftast Hallon eftersom de har bra täckning, generösa villkor och ger kunden mycket för pengarna. Hallons abonnemang har ingen bindningstid.

Mobilabonnemang från Fello 

Fello har ett flertal varianter på abonnemang med fastpris där fria samtal och sms ingår. Du får rejält med surf och kan spara den till nästkommande månad.

 

Mer information

Alla Fellos abonnemang kommer utan bindning eller uppsägningstid, och alla abonnemang har fastpris. Du kan enkelt behålla ett tidigare nummer, och det finns många bra fördelar med att använda en operatör som Fello.

Mobilabonnemang från Comviq 

Comviq erbjuder flera olika abonnemang med fast pris. Välj ditt abonnemang utifrån hur mycket surf du tror att du använder. Comviq är ett gediget företag och har verkat som mobiloperatör i Sverige under många år.

Mer information

Mobilabonnemang från Chili

Chili erbjuder mobilabonnemang i olika storlekar, som passar bra för alla typer av surfbehov. Samtal och sms ingår i alla abonnemang. Dessutom är de utan bindningstid.

Mer information

Mobilabonnemang från Penny 

Hos Penny hittar du mobilabonnemang med 3, 8, 15 eller 40 GB data. De har riktigt bra erbjudande för nya kunder och ingen bindningstid.

Mer information

 

Comviqs abonnemang har ingen uppsägningstid eller bindningstid, vilket gör det lätt för dig att byta surfmängd om du känner att du har för mycket eller för lite, eller bara vill betala mindre någon månad.

Lycka till med ditt nya fastpriskontantkort eller mobilabonnemang!

Frågor och svar om mobilabonnemang med betalningsanmärkning


Kan jag köpa mobilabonnemang trots betalningsanmärkning?

Ja, hos vissa operatörer går det bra att teckna abonnemang trots betalningsanmärkning. Alla de operatörer vi listar erbjuder möjligheten att betala i förskott, då är betalningsanmärkningar inget problem.

Kan jag köpa kontantkort trots betalningsanmärkning?

Ja, det går bra att köpa kontantkort trots betalningsanmärkning. Vi har listat de bästa kontantkorten – många av dem fungerar precis som ett abonnemang, men man betalar alltid i förtid.

Kan jag köpa en mobiltelefon med mitt abonnemang om jag har betalningsanmärkning?

Nej, om du vill köpa en mobiltelefon på avbetalning kan du tyvärr inte göra det om du har en betalningsanmärkning. Hallon, som gör det möjligt för kunder att köpa abonnemang trots betalningsanmärkning, kan till exempel inte sälja mobiltelefoner med samma villkor.

Hos vilka operatörer kan man betala med kort?

Hallon, Vimla, Fello, Penny, Chilimobil och Halebop har betalningsalternativ med kort när man beställer abonnemang. Då betalar man för abonnemanget i förtid och operatören gör ingen kreditkoll.

Vilka operatörer gör kreditupplysning?

Operatörer som inte erbjuder betalning med kort gör en kreditupplysning när du tecknar abonnemang. Exempel är de större operatörerna Telia, Telenor, Tele2 och Tre.