Skaffa ett barnabonnemang

Mobilanvändningen hos barn kryper ner i åldrarna och det blir allt vanligare att barn under 10 har en egen mobiltelefon. När det kommer till betalningslösning finns det många olika vägar att gå. Många väljer att köpa ett kontantkort till sina barns mobiler men idag finns det många bra lösningar på mobilabonnemang som är speciellt riktade till barn. Vi listar här 6 anledningar till att ditt barn bör ha ett barn-mobilabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeSpara oanvänd surf
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Ta del av specialutformade barn-mobilabonnemang

Idag finns det en uppsjö av abonnemang att välja bland och oavsett vad som passar just ditt barn så finns det oftast erbjudanden som täcker de flesta behov. Om du hittar ett mobilabonnemang som passar ditt barn kan det vara ett sätt att spara pengar och inte spendera onödiga pengar på tjänster som inte används.

Ditt barn ska alltid kunna nå dig

Även om många föräldrar väljer att skaffa ett kontantkort till sina barn då det är lättare att kontrollera utgifter och barns mobiltelefonanvändning har det sina nackdelar. En av de främsta anledningarna till att föräldrar köper en mobiltelefon till sina barn är just att göra det möjligt att kommunicera med varandra. Om det är för att underlätta vardagen eller för att ditt barn ska kunna höra av sig om det händer något, så är det viktigt att ditt barn alltid ska kunna nå dig.

Vid användning av kontantkort finns det alltid en risk att pengarna tar slut och samtal går då inte att genomföra. Vill man fortfarande begränsa kostnader kan man som förälder välja ett billigare abonnemang. Det är bästa lösningen för dig och ditt barn.

Skaffa barnabonnemang

Utgå från ditt barns behov

När det kommer till att välja mobilabonnemang till ditt barn gäller det att fundera på vad som passar bäst för just ditt barn. Om syftet är att ditt barn främst ska använda sin telefon för att ringa kan man välja ett abonnemang med mindre surf men med fria samtal. Hallon har flera bra abonnemang som passar dig både som förälder och barn. Många operatörer erbjuder även möjligheten att begränsa surfandet på telefonen och då begär du ut den tjänsten av din operatör.

Kolla upp vad det är för avtal som gäller för abonnemanget så att du slipper få en obehaglig överraskning i slutet av månaden. Ska mobilen istället användas mer för att streama musik och titta på film och inte lika mycket för samtal kan man välja ett abonnemang med större surfpott för att slippa betala dyra pengar att köpa till extra surf.

Att lära ditt barn ta ansvar

Allt fler unga idag har en egen mobiltelefon och detta kan vara ett bra sätt att lära sina barn ta ansvar över sina värdesaker. Mobilen ska vara laddad och hel och då det är du som förälder som måste stå på abonnemanget så har barnet ett ansvar gentemot dig att se till att detta sköts på ett bra sätt.

Barnet kan även få vara delaktig i att välja ett abonnemang som hen tycker passar. Ditt barn lär sig även hushålla med den surf och de samtal som ingår i abonnemanget och får lära sig att prioritera.

Du har kontroll

Som förälder är det inte alltid helt lätt att kontrollera hur ditt barn använder sin telefon och det kan kännas oroligt att inte ha insyn eller koll på vad ditt barn gör på sin telefon. För att minska oro och risk att ditt barn använder olämpliga program erbjuder många operatörer ett flertal tjänster så som kostnadsspärr och säkerhetspaket.

Detta kan öka tryggheten hos föräldrar som vill slippa oroa sig för sina barns mobilanvändande. Du kan ställa in de program, appar och andra begränsningar så att ditt barns mobilanvändande blir tryggt och säkert.

Samla hela familjen i samma abonnemang

Är ni en stor familj kan det löna sig att samla hela familjens abonnemang i samma abonnemang. Detta gör också att det är lättare för dig som förälder att ha översikt på utgifter och kostnader och kan bli billigare i längden. Telia erbjuder ett familjeabonnemang där hela familjen delar på ett abonnemang vilket ger mer surf till ett lägre pris.

Ett familjeabonnemang kan ha upp till fyra anslutningar och alla abonnemang hamnar på samma faktura vilket spara mycket tid för dig som förälder. Som du kan se finns det många bra anledningar till att ditt barn bör ha ett barn-mobilabonnemang och utbudet är så pass stort att vi hoppas att du hittar något som passar bäst för just dig och ditt barn.

Fördelar med barnabonnemang

  • Barnen får rabatter vad gäller surf och samtal
  • Billigare pris på själva abonnemanget hos flera operatörer
  • Du som förälder kan styra hur dina barn använder sin mobiltelefon till viss del
  • Kostnadsskydd, barnen kan inte köpa hem dyra appar eller program utan att du måste godkänna
  • Spärr mot specifika appar och webbsidor, som du inte vill att dina barn skall se

Lycka till med ditt val av mobilabonnemang!