Täckningskartor

Mobiltäckning är en viktig fråga när det kommer till att välja mobiloperatör och idag skall vi titta på de olika operatörernas täckningskartor i Sverige. Hur pass bra täckning du har i ditt område är viktigt för ditt val av leverantör.

De flesta mobiloperatörer har idag riktigt bra täckning i hela landet, men det kan skilja sig lite mellan de olika före-tagen i vissa områden. Vi tittar här nedan på vilka operatörer du har att välja mellan och vilken täckning de har där du bor. Det är enkelt att få fram bästa täckning för dig!

Operatörer och täckningskartor

Det finns täckningskartor som visar på hur pass bra täckning de olika operatörerna har i ditt område. De flesta operatörer har idag mycket bra täckning över hela landet. Vissa skillnader kan förekomma när du kommer utanför tätort, men utbyggnaden i Sverige vad gäller mobilnäten är mycket bra numera.

Hallon

Hallon är en av de operatörer som växt mest de senaste åren. De har en aggressiv prissättning och har tagit mycket marknadsandelar över hela landet. De ägs av Tre och har bra täckning över hela landet. Låga priser, mycket surf, fria samtal och sms. Klart värt att prova!

Mer information

Halebop

Halebop är en känd mobiloperatör och använder sig av Telias snabba mobilnät och har på det viset snabb surf samt bra täckning över hela Sverige. Halebop har länge varit ungdomarnas favorit pga låga priser, mycket surf samt bra täckning.

Mer information

Vimla

Vimla är en lågprisoperatör som ägs av Telenor. De använder sig således av Telenors snabba nät. Deras mobilnät är väl utbyggt och du har bra täckning över hela Sverige. Vimla arbetar med en form av abonnemang där du själv bestämmer surfmängd. Lågt pris och bra täckning är synonymt med Vimla.

Mer information

Fello

Fello är en relativt ny lågprisoperatör och de använder sig av Telias nät. Man har på det viset bra täckning över hela landet samt snabb surf. Det är enkelt att använda sig av Fello och du har inga bindningstider hos dem. De arbetar enbart med mobilabonnemang.

Mer information

Telenor

Telenor är en av ägarna av eget mobilnät i Sverige. De har bra täckning över hela landet och snabbt Internet. Telenor är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige och man har ett brett utbud. Vimla ägs av Telenor och vi brukar rekommendera dessa istället när du vill ha samma täckning då de arbetar med en lägre prissättning.

Mer information

Tre

Tre äger sitt eget mobilnät och har numera bra täckning över hela Sverige. Man har ett erkänt snabbt nät och erbjuder stora mängder surf till bra priser. Du kan skaffa abonnemang, mobilt bredband, surfplattor och mobiltelefoner via Tre. Snabbt Internet och bra täckning!

Mer information

Comviq

Comviq är en av de mest kända mobiloperatörerna i Sverige. de har varit med sedan starten på avregleringen samt de var först ut med kontantkort. De ägs av Tele2 och har således bra täckning över hela Sverige. Comviq har ett stort sortiment och arbetar med låga priser.

Mer information

Täckning och operatörer

Det är nästan omöjligt att säga vilken som är den mobiloperatör med bäst täckning. Det beror på vart du befinner dig. En operatör har bra täckning där just du befinner dig, då är det den bästa operatören för dig vad gäller täckning. I tätort har man numera alltid bra täckning. Mobilnäten är numera utbyggda över hela landet.

Tackningskartor

Tips och råd – Bra täckning

Din mobil

Det är skillnad på alla modeller vad gäller mottagningsförmågan. Numera är antennen inbyggd i mobilerna och detta gör att skall du ha bästa täckning, så använd mobilen upprätt. Detta ger bättre signal. Håll inte för mobilen med handen heller för att få ut bästa mottagning.

Operatören

Täckningen i ditt område spelar såklart in när du skall få bästa mottagning. Är nätet väl utbyggt i ditt område, så får du ju automatiskt bra täckning. Bor du i tätort eller nära tätort har man numera nästan alltid bästa täckning. Ute på landsbygden kan det skilja något. Du ser din täckning med de täckningskartor som vi lagt till här ovan i artikeln.

Basstation

Ditt förhållande till den basstation som används för att skicka din datatrafik, samtal och sms spelar roll för din täckning. Är du nära den basstationen så har du automatiskt bra mottagning. Befinner du dig långt ifrån den, så har du lite sämre täckning. Är du på resande fot, så får du kanske förflytta dig närmare basstationen för att uppnå full täckning.

Inne eller ute

Är du ute så kan du automatiskt ha bättre täckning än om du befinner dig inne i ditt hus eller i lägenheten. Tjocka väggar och annat som är i vägen för signalen kan störa och ge dig sämre mottagning i vissa delar av ditt boende. Går man ut och upp på en höjd, så brukar detta ge bättre mottagning. Numera är det dock bra och stabila mobilnät i de flesta delar av landet.

Nu har du fått mer information om operatörer och täckning i Sverige. Vi har en välutbyggd infrastruktur vad gäller mottagningen och täckning i landet och du har normalt väldigt fin täckning där du befinner dig.