Vimla eller Penny – vilken operatör är bäst?

Vimla är en populär virtuell mobiloperatör som förmedlat billiga mobilabonnemang och extratjänster sedan 2014.

Penny å andra sidan är helt ny, men kommer med stort självförtroende ut på den svenska mobiloperatörsscenen med sin innovativa app och lösningar för att kombinera bredband, telefoni och en streamingtjänst.

Vi tycker förstås att det är intressant att se om nykomlingen Penny verkligen kan utmana den omåttligt populära konkurrenten Vimla på några punkter och ska därför låta de båda tampas under tio ronder.

Ding! ljuder klockan och matchen är igång.

Pris

Det är två ivriga kämpar som pucklar på varandra i matchens första rond. Båda har uppenbarligen mycket att komma med.

Vimlas minsta abonnemang är på 3 gigabyte och kostar en hundring i månaden, men för nya kunder gäller halva priset i tre månader.

Vimla erbjuder också sina kunder en särskild värvningsbonus, vilket innebär att för varje ny kund som värvas dras tio kronor av på abonnemangskostnaden. I teorin betyder det att det går att få ett helt gratis abonnemang från Vimla om man är en flitig värvare.

Pennys minsta abonnemang är också på 3 gigabyte och kostar 99 kronor i månaden. För nya kunder gäller dock halva priset i fyra månader. Dessutom ingår 40 gigabyte extra i sex månader. Skulle du dessutom vilja teckna bredband via Penny får du dubbel surf på ditt mobilabonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Oj, vad jämnt! De båda operatörerna erbjuder liknande grunderbjudande när det kommer till sina billigaste abonnemang, men sedan upphör likheterna. Det betyder dock inte att det blir lättare att kora en vinnare, då de båda har riktigt schyssta erbjudanden för nya kunder. Hade det inte varit för Vimlas värvningsbonus som innebär att ett abonnemang kan bli helt gratis, så hade vi kanske valt Penny, som har en riktigt schysst kampanj med 40 gigabyte extra surf för nya kunder. Men nej, vi kan inte välja.

Samtal, sms och surfmängd

Vimla och Penny har i princip identiska villkor för sina minsta abonnemang.

Hos Vimla har det största abonnemanget hela 100 gigabyte surf och kostar 350 kronor i månaden i sitt grundutförande.

Hos Penny är det största abonnemanget istället på 40 gigabyte och kostar 289 kronor.

Båda operatörerna har fria samtal och sms på alla sina abonnemang.

Vinnare: Vimla

Motivering: När det kommer till det minsta abonnemanget är operatörerna jämna, men sedan drar Vimla förbi. Vimlas största abonnemang är otroligt prisvärt och kan inte matchas av Penny.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Sparas surf?

Hos Penny får du spara surf hur länge du vill, upp till tre gånger mängden som ditt abonnemang är på.

Hos Vimla kan du spara surf i högst ett år, upp till 100 gigabyte. Du får dock inte spara någon surf om du har det största abonnemanget.

Vinnare: Penny

Motivering: Båda operatörerna har schyssta villkor för att spara surfen. Medan Vimla låter dig spara surf i upp till ett år och högst 100 gigabyte, sätter Penny inte någon tidsgräns, och låter dig dessutom spara upp till 120 gigabyte data (om du har det största abonnemanget).

Senior/barn/student-rabatter?

Penny har i dagsläget inga särskilda rabatter för studenter, barn eller seniorer – alla nya kunder får samma erbjudande.
Vimla har dock rabatter för studenter, barn och ungdomar under 18 år samt seniorer över 55 år, som innebär billigare månadspris eller extra surf.

Vinnare: Vimla

Motivering: Även om Penny har bra erbjudanden för nya kunder så handlar ju faktiskt den här ronden om särskilda rabatter för vissa grupper, och där vinner Vimla enkelt.

Bindningstid

Varken Penny eller Vimla har bindningstid eller uppsägningstid på sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda virtuella operatörerna briljerar med slopade uppsägningstider och bindningstider.

Täckning

Vimla går i Telenors nät, medan Penny använder sig av Tele2. Det tyder på att de båda kommer att leverera pålitlig täckning till merparten av Sveriges befolkning.

Vinnare: Penny

Motivering: Telenor och Tele2 har täckning i den största delen av Sverige, men det är kvalitetsskillnad när det kommer till mer glesbefolkade områden samt de norra delarna av landet. Där är Tele2 ett strå vassare, och därför får Penny poängen här.

EU-surf och priser utomlands

Vimla låter dig använda upp till 16 gigabyte i EU/ESS med samma villkor som i Sverige, och med Penny får du använda upp till 12 gigabyte.

Vinnare: Vimla

Motivering: Vimla kniper poängen med en lite generösare surfgräns. 4 gigabyte extra är ändå 4 gigabyte extra.

Support

Om du vill få svar på frågor eller har ett problem med ditt abonnemang hos Vimla så erbjuder de ett supportforum, samt en ”vanliga frågor och svar”-sektion på sin hemsida. Du kan också chatta med kundtjänst på vardagar mellan 9 och 16, samt maila eller skriva genom Facebook.

Även Penny erbjuder svar på vanliga frågor, samt kundsupport via en chatt som du hittar i appen.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: En jämn rond där ingen av operatörerna direkt briljerar, samtidigt som de erbjuder ungefär likadana supportlösningar.

Mobiler

Varken Penny eller Vimla säljer några mobiltelefoner, utan riktar in sig på billiga abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda kämparna har ingenting att komma med här.

Företagsabonnemang

Varken Penny eller Vimla har några särskilda abonnemang eller lösningar för företag att erbjuda.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Återigen en rond där de båda operatörerna ser håglösa ut. Kanske gick de ut för hårt i de inledande ronderna och fick slut på energi. Hur som helst, ingen får den här ronden heller.

Och vinnaren är…

Vimla tar med minsta möjliga marginal hem segern!

Vimla visar därmed att den menar allvar med att utmana på marknaden av lågprisoperatörer, genom att hålla den populära fajtern Penny stången under samtliga ronder.

För dig som är ute efter en pålitlig och billig mobiloperatör så kan vi därför rekommendera både Vimla och Penny, där avgörandet på vilken operatör som är bäst för dig faller på vad du är ute efter för extratjänster. Penny tecknas med fördel i kombination med bredband och playtjänsten medan får mer för pengarna hos Vimla om du är student, ungdom eller senior.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information