Vi hjälper dig att hitta det bästa kontantkortet. Vi har valt ut några av de bästa kontantkorten och listar dem utifrån olika behov och prisklasser. Ta hjälp av vår tabell och lista för att hitta det bästa kontantkortet för dig.


Bästa kontantkortet

Ingen bindningstid

Ingen uppsägningstid


Många alternativ

Snabbt nät

Spara oanvänd surf


Telias nät

Nöjda kunder

Fast pris eller Go!

Fördelar med kontantkort

Vill du inte binda upp dig på ett abonnemang, slippa ha ditt telefonnummer tillgängligt på internet eller använder du din mobiltelefon väldigt sparsamt? Då kan ett kontantkort vara den bästa lösningen för dig.

Det finns ett stort antal kontantkort, men de mest populära är operatörerna Comviq, Hallon och Halebop. De har alla olika fördelar och villkor, men det de har gemensamt är att de erbjuder gratis kontantkort som är enkla att beställa online.

Fast pris eller saldo

Det finns två olika modeller när det kommer till kontantkort – fast pris eller saldo.

Om du väljer modellen med saldo fyller du på ditt kontantkort med pengar – sen använder du den summan när du ringer, skickar mess och surfar. När Saldo-potten har tagit slut måste du fylla på igen för att fortsätta använda dessa funktioner i din mobil.

Kontantkort med fast pris är snarlikt ett mobiltelefonabonnemang. Den här typen av paket ger dig fria, eller ett bestämt antal, samtal och mess, och du får en viss volym GB att använda till surf. Tankningen är giltig i ett bestämt antal dagar, oftast 30, och sedan behöver du fylla på kontantkortet igen.

Du kan välja att inte fylla på ditt kontantkort när de 30 dagarna passerat – så det är helt upp till dig när du vill ha din mobiltelefon aktiv eller inte.

Kriterier bästa kontantkort

Hur räknar man då ut vilket som är det bästa kontantkortet, och vad ska man tänka på när det kommer till att välja ett nytt kontantkort?

Checklista när du väljer kontantkort 

Vi rekommenderar


Billiga kontantkort

Bäst-i-test

Fast pris med fria samtal och sms

Beställ nu

Bäst mobiloperatör 2024

Ladda kontantkort

Det är enkelt att ladda kontantkort. Du kan ladda ditt kontantkort via värdebevis, appar, via operatörernas hemsida eller via våra länkar här ovan i listan. Du leds då direkt till operatören och kan med några knapptryck sätta in pengar på ditt kontantkort.

Vissa operatörer erbjuder en automatisk påfyllning vilket betyder att du så länge som du önskar inte behöver fundera på att ladda ditt kontantkort. Du ställer in datum och vad kontantkortet ska fyllas på med, och sedan är det bara att använda mobilen.

Oftast fungerar operatörens hemsida trots att du har slut på data eller pengar.

Vilka operatörer har kontantkort?

OperatörKontantkort
HallonJa
VimlaNej
FelloNej
ChilimobilNej
HalebopJa
TreNej
ComviqJa
KatshingNej
TelenorJa


Det är långt ifrån alla operatörer som erbjuder kontantkort, men de som gör det har riktigt bra villkor och det finns alternativ med fast pris och alternativ med saldo. 

Bästa operatörer med kontantkort

Här ser du de bästa operatörerna när det kommer till att skaffa ett nytt kontantkort. 

Hallon

Fördelar med Hallons abonnemang

 • Enkelt att ladda
 • Fast pris med fria samtal och mess
 • Fyll på när du väl behöver det

Att tänka på

 • Laddningen på kontantkortet är endast giltigt i 30 dagar

Mer information


Hallon – Bäst på kontantkort

Hallon har fina erbjudande vad gäller kontantkort, mobila bredband och mobilabonnemang. De har låga priser oavsett vad du väljer för påladdning!

Hallon kontantkort

halebop

Fördelar med Halebops abonnemang

 • Telias nät
 • Kontantkorten kan användas utomlands
 • Fastpris och Go

Att tänka på

 • Go har ingen surf

Mer information


Halebop – Använd kontantkorten på resan

Halebop har fastpris-kontantkort och go-kontantkort. Go laddas som saldo. Med fastpris får du behålla surfen du inte använt till nästa laddning. 

Halebop kontantkort

comviq

Fördelar med Comviqs abonnemang

 • Spara oanvänd surf
 • Obegränsad surf med Boost, 24 timmar – 1 vecka
 • Ett stort utbud av laddningar

Att tänka på

 • Det kan vara svårt att välja bland alla alternativ

Mer information


Comviq – Kontantkort med många alternativ

Hos Comviq kan du välja mellan flera olika storlekar vad gäller kontantkort. Det finns även flera alternativ för utlandsresor och utlandssamtal. 

Comviq kontantkort

Har du det bästa kontantkortet?

Vi strävar ständigt efter att ha den bästa jämförelselistan för kontantkort på nätet och går igenom alla aktuella erbjudanden för att se vad operatörerna kan erbjuda just dig.

Hittar du inte det bästa kontantkortet för dig eller har du ett kontantkort som vi inte har listat? Kontakta oss på info@bästamobilabonnemanget.se så ser vi till att göra en grundlig genomgång av kontantkortet och listar det om det passerar våra rekommendationer.

Frågor och svar om bäst kontantkort i Sverige 2022

Vilket kontantkort är bäst?

I vår lista hittar du de bästa kontantkorten i Sverige 2024. Vi listar kontantkorten med bäst pris, bäst täckning, bäst villkor och enklast beställning.

Hur laddar jag mitt kontantkort?

Enklast laddar du ditt kontantkort via operatörens hemsida eller app. Det kan du göra när du vill på dygnet, vi länkar till de bästa operatörerna. Hos vissa operatörer är det även möjligt att skicka ett SMS, ringa eller köpa laddning i butik.

Vad är fördelarna med kontantkort?

Ett kontantkort betalar man i förtid – det ser många som en stor fördel. Med ett kontantkort med pott kan man surfa, ringa och sms:a för hela potten, medan ett kontantkort med fastpris liknar ett abonnemang med fastpris. Skillnaden är att man inte binder upp sig utan själv bestämmer varje månad om man vill fylla på sitt kontantkort eller inte.

Kan jag använda kontantkort utomlands?

Vissa kontantkort går att använda utomlands, andra inte. Det beror på operatör och prisplan. Många av de kontantkort som kan användas utomlands är begränsade till inom EU.

Finns det kontantkort med mobilt bredband?

Ja, det finns kontantkort med mobilt bredband. Hallon, som toppar vår lista över bästa kontantkort, har kontantkort för mobilt bredband. I kontantkort för mobilt bredband ingår endast surf, och inga samtal eller sms.