Här hittar du de bästa mobiloperatörerna i Sverige. Vi har samlat alla de olika operatörerna på ett ställe så att du enkelt kan jämföra och se vilken operatör som passar dig och dina behov bäst! Läs mer om alla mobiloperatörer i denna artikel.

Här följer en lista på de bästa svenska operatörerna på marknaden just nu. Vi har listat dem utifrån priser, täckning, samtalsmängder, surfmängd, sms, mms, bindningstider, tillgänglighet, kundsupport, avgifter, sortiment, abonnemangsformer och flera andra parametrar. Här ser du listan:

1
En mobiloperatör som klart konkurrerar om att vara den mest prisvärda är Hallon.
Hos Hallon får du mycket surf, sms och mms för pengarna och deras datatrafik går genom Tre:s välutbyggda och snabba mobilnät.
Hallon har ingen bindningstid eller uppsägningstid och är mycket uppskattade bland sina kunder!

Mer information
2
Fello är en prisvärd operatör som använder sig av Telias mobilnät. De har en form av mobilabonnemang och du väljer beroende på hur stor surfmängd du vill ha varje månad.
Med Fello har du inget krångel, och alla abonnemang ger fria samtal, sms/mms. De arbetar med fast pris och utan dolda avgifter. Är du barn, student eller senior får du dessutom rabatt. Enkelt och prisvärt!
Mer information
3
Vimla ägs av Telenor och använder sig därför av deras snabba och stora mobilnät. De är ett bra alternativ som placerar sig som 3:a på vår lista. Vimla har många bra alternativ på rena abonnemang och erbjuder rabatter till barn, pensionärer och studenter.
Vimla är ett bra lågprisalternativ där enkelhet och schyssta villkor är grundidén. Lyckas du värva en vän med hjälp av din tipslänk så får både du och vännen rabatt på era månadskostnader.
Mer information
Chili är en norsk uppstickare som placerar sig relativt högt på vår lista. Detta gör de genom att erbjuda prisvärda abonnemang utan bindningstid och som, nästan, alltid har fri surf. De olika fri surf-abonnemangen skiljer sig åt genom surfhastigheten. De har dessutom en kundtjänst som finns tillgänglig alla vardagar. Chilimobil har en liten webbshop där de erbjuder utvalda mobiltelefoner.
Mer information
Comviq är en av de mest kända mobiloperatörerna i Sverige, och eftersom det är lågprisoperatören som funnits längst på marknaden så är det inte så konstigt. Comviq var först ut med att släppa kontantkort i Sverige.
Idag ägs de av Tele2 och är kända för bra villkor, snabbt mobilnät, låga priser och stort utbud av abonnemang och kontantkort. Svenskt kvalitetsindex har utsett Comviq till bästa mobiloperatör flera gånger.
Mer information
Halebop ägs av Telia och är en omtyckt operatör av sina kunder. De använder Telias snabba och stora mobilnät vilket ger dig väldigt god täckning. Du har flera alternativ bland Halebops abonnemang, och du hittar alltid bra erbjudanden när det kommer till pris och surfmängd. Halebop är enkla att ha att göra med och har en bra kundsupport, vilket de är kända för. De ligger alltid i topp tre när det kommer till undersökningar om kundnöjdhet hos befintliga kunder!
Mer information
Katshing är en virtuell operatör som erbjuder enkla abonnemang. Du får alltid fria samtal och sms, sen väljer du surfmängd.
Det som gör att Katshing sticker ut är att de även erbjuder elabonnemang. Om man är mobilkund kan man samla poäng som kan användas för att betala av elräkningen hos Kathsing.
Mer information
Tre var uppstickaren som blev en av de fyra stora mobilbolagen i landet. Tre är en stor spelare och har funnits på den svenska mobilmarknaden i hela 10 år. De har ett brett sortiment och erbjuder mobilabonnemang, mobilt bredband, mobiltelefoner och surfplattor.
De har ett erkänt snabbt nät och äger operatören Hallon, Tre:s lågprisalternativ. Tre har både stora och små abonnemang för mobiltelefoner och mobila bredband. Det är en av de generösaste operatörerna när det kommer till fri roaming inom EU.
Mer information
Tele2
Tele2 är en av de fyra stora operatörerna i Sverige. De erbjuder mobilabonnemang, kontantkort, mobila bredband och mobiltelefoner. De är en stabil partner som har lösningar för privatpersoner såväl som för företagare.
Vill du ha ett billigare alternativ än Tele2 så väljer du Comviq då de ägs av Tele2 och använder sig av samma mobilnät. Comviq riktar sig dock enbart mot privatpersoner.
mybeat mobilabonnemang
Operatören Mybeat har låga priser, snabb surf och bra service, vilket har gjort dem väldigt populära bland kunderna. Dessutom så använder sig Mybeat av Telenors nät med mycket bra täckning.
Mer information
Telia hade länge monopol på all mobilkommunikation i Sverige, och tack vare detta så är de än idag en av de största operatörerna i landet. Telia är en helhetsleverantör av mobil- och kommunikationslösningar och de har nästan allt inom telekommunikation och mobiltelefoni i sitt sortiment.
Flera operatörer använder sig av Telias stora nät, och det är känt sedan länge att Telia har Sveriges största täckning (även om många operatörer knappar in). Prismässigt har de dock släpat efter, och du får betala betydligt mer för att bli kund hos Telia.

Vi rekommenderar Fello istället för Telia.

Sveriges bästa mobiloperatörer

Som du säkerligen märkt så finns det flera olika operatörer som du kan välja mellan. Detta gör att vi är säkra på att det finns en operatör som passar just dig. Det kan dock vara svårt att jämföra operatörerna mellan varandra, och därför har vi samlat operatörer på en och samma sida. Det gör att det är betydligt enklare för dig att välja det bästa abonnemanget, mobila bredbandet eller kontantkortet.

Du kan välja mellan Fello, Hallon, Vimla, Comviq och flera andra. Alla av dessa operatörer arbetar med fria samtal, fria sms, fria mms, inga bindningstider, inga uppsägningstider, fritt från startavgifter och inga fakturaavgifter. Du kan även köpa till en surfplatta, router eller mobiltelefoner hos vissa av företagen.

Rätt val

Välj bland operatörerna i listan ovan. Vi är säkra på att du kommer att bli nöjd med ditt val. De är alla kända operatörer med flera års erfarenhet av telekommunikation. Flera operatörer erbjuder även surfplattor, modem, routrar och mobiltelefoner tillsammans med abonnemangen eller helt utan abonnemang.

Välja mobiloperatör

Genom att samla alla operatörer på en och samma sida så hoppas vi att det blir enklare för dig att välja rätt operatör och abonnemang. Alla operatörer har sina fördelar och nackdelar. Vilken som är bäst beror alltså på vad du söker. Klicka dig vidare in på operatörens hemsida för att få mer information om deras villkor, erbjudande och abonnemang.

Fördelar svenska mobiloperatörer

Fello – Detta är en operatör som verkligen satsat på enkelheten i abonnemang, priser, surfmängder och villkor. Ett bra val helt enkelt, för enkelt är deras ledord!

Hallon – Bäst erbjudande vad gäller surfmängd som inkluderas i priset. Bäst prisbild!

Vimla – Mobiloperatör med låga priser som använder sig av Telenors mobilnät. Bra rabatter för studenter, barn och pensionärer och extra billiga abonnemang genom tipsrabatter.

Chilimobil – Mobilabonnemang, mobilt bredband, Viaplay och försäljning av nya och begagnade mobiltelefoner. Chilimobil är särskilt kända för sina abonnemang med fri surf i olika hastigheter.

Comviq – Comviq ligger högt upp på listan över kända mobiloperatörer. De har verkligen satt sitt varumärke hos kunderna. De är ett bra val när det gäller variation av abonnemang och kontantkort, och inget är hiskligt dyrt heller. Väldigt populära i kundundersökningar.

Halebop – Mobiloperatören är en av de operatörer som verkligen gått hem hos ungdomarna i Sverige. Enkla och bra villkor med ett brett sortiment.

Katshing – Enkla abonnemang med små till medelstora surfmängder. Kathing erbjuder även elabonnemang och möjligheten att samla poäng när man kombinerar abonnemang hos Katshing.

My Beat – Lågt pris, snabb surf och bra service har gjort My Beat till en mobiloperatör som platsar på denna lista.

Tele2 – En stor stabil partner inom kommunikation. Var tidigt ute med abonnemang, kontantkort, mobila bredband och andra lösningar både för privatpersoner och företag.

Telia – Telia var tidigare den enda operatören i landet. De hade statligt monopol i Sverige och då var namnat Televerket. Idag är de störst på IT lösningar. De levererar bra lösningar, men har tyvärr inte inte hängt med de andra operatörerna prismässigt.

Tre – En av de stora operatörerna i landet. Snabbt mobilnät, brett sortiment och stabil operatör med eget nät. Ett bra val, speciellt för dig som vill surfa supermycket utomlands.

Jämför mobiloperatör

För att du som konsument ska hitta rätt val till bästa pris så jämför vi ständigt de olika operatörerna mellan varandra, och sen tar vi fram de bästa alternativen på abonnemang, mobilt bredband och kontantkort.

Vi ser fram emot att kunna hjälpa dig att hitta den bästa operatören för dina behov. Vi uppdaterar vår sajt ofta så att du ska få rätt information och kunna göra ett bra val.

Lycka till val av rätt mobiloperatör!

Frågor och svar om de bästa mobiloperatörerna

Vilken är den bästa mobiloperatören?

Enligt vår undersökning är Fello den bästa mobiloperatören. Vi har listat de bästa mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Vi har tittat på pris, villkor, surfmängd, samtal, sms, bindningstider, utbud och support.

Vilken mobiloperatör är billigast?

Vi anser att Fello är den billigaste mobiloperatören med bäst villkor. I vår topplista hittar du de bästa mobiloperatörerna med bäst erbjudanden på mobilabonnemang.

Vilken mobiloperatör har bäst täckning?

Enligt oberoende tester av svenska mobilnät anses Telia ha det bästa nätet. Hur bra täckning man har beror dock på var i landet man bor. Besök vår sida om mobiltäckning för mer information om de olika operatörerna och deras mobilnät.

Vilka mobiloperatörer finns?

Vi har listat de vanligaste och populäraste mobiloperatörerna på den svenska marknaden. Exempel på operatörer: Telia, Tre, Telenor, Tele2, Hallon, Vimla, Chilimobil, Halebop, Katshing, Fello och Comviq.

Vilka mobiloperatörer delar nät?

I vår guide om mobiltäckning med täckningskartor går vi igenom vilka mobiloperatörer som delar nät och hur bra täckning de har.