Bästa mobilabonnemang barn

Är det dags att teckna ett mobilabonnemang för ditt barn? Då hoppas vi kunna hjälpa dig en bit på vägen. I den här artikeln tittar vi närmare på mobilabonnemang för barn, berättar vad som är extra viktigt att tänka på och guidar dig genom utbudet på marknaden.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeSpara oanvänd surf
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Mobilabonnemang för barn

Barn får idag mobiltelefoner i allt tidigare åldrar och enligt en undersökning genomförd av Telenor och TNFSifo får svenska barn i snitt sin första mobiltelefon vid 9 års ålder. Det finns många fördelar med att skaffa en mobiltelefon till sitt barn, till exempel att ni alltid kan nå varandra och att ditt barn kan kontakta dig om olyckan är framme. Mobiltelefonen kan även vara ett redskap för att lära sig nya saker med hjälp av olika appar och funktioner, men även för att lära sig att ta ansvar för mobiltelefonen och skärmtid.

När du väl har valt mobiltelefon så återstår det att se över vilka betalningslösningar som passar bäst för just er. Hos barn med mobiltelefoner är det mycket vanligt att föräldrar väljer kontantkort då det är lättare att kontrollera utgifter och barns mobiltelefonanvändning, men kontantkortet har sina baksidor.

Med ett kontantkort finns risken att pengarna tar slut och samtal inte går att genomföra. En av de främsta fördelarna med att ditt barn har en mobiltelefon är just möjligheten att kommunicera, och det medför en trygghetskänsla om du vet att ditt barn alltid kan kontakta dig. Med ett tomt kontantkort som har glömt att fyllas på så kommer inte barnet långt.

Skaffa helst ett abonnemang

Numera har de flesta abonnemang ingen uppsägningstid. Det betyder att du närsomhelst kan avsluta ditt abonnemang eller byta till ett annat abonnemang hos samma leverantör. I princip så blir abonnemangen allt mer lika kontantkort, för du är inte längre bunden och har friheten att byta när du vill. Detta är på sätt och vis som ett kontantkort, fast bättre. Dels för att det brukar vara mer surfmängd och bättre villkor på abonnemangen, men även för att du aldrig behöver komma ihåg att ladda mobilen. Ett abonnemang med fria samtal och sms kan aldrig ta slut, och det kostar heller inte skjortan.

Vi rekommenderar nästan alltid att man skaffar ett bra och billigt mobilabonnemang med tex 4-8 GB till sitt barn. Det brukar räcka relativt bra för barnets behov under hela månaden. Behöver ditt barn mer surf, då fyller ni bara på när det tagit slut. Behöver ni fylla på varje månad, då kan ni växla upp till ett större abonnemang.

basta abonnemang barn

Utgå från ditt barns behov

Idag finns det ett stort antal abonnemang som är speciellt utformade för barn, och innan du bestämmer dig för vilket abonnemang du ska ta så kan det vara värt att kika på vad som erbjuds just nu. När du väljer mobilabonnemang åt ditt barn är det viktigt att du utgår från ditt barns behov: Är syftet med telefonen att streama musik eller surfa mycket, då är det bra att välja ett abonnemang som erbjuder en stor surfpott. Ska telefonen främst användas för att kunna nå varandra och ringa samtal, då är surfen mindre vikten medan fria samtal ska prioriteras.

De flesta brukar klara sig med mellan 4-8 GB surf, och om man använder sig av Wi-Fi när det finns så kommer man långt på denna surfmängd. När ett abonnemang tecknas så ska man egentligen inte stirra sig blind på surfmängder, för dessa går oftast att uppgradera om behovet av surf blir större än förväntat.

Skydda dig mot höga kostnader

Då barn inte får teckna mobilabonnemang själva är det du som vuxen som står på abonnemanget och blir ansvarig för användningen. Om du är orolig för höga kostnader är det bra att veta att alla operatörer är skyldiga att erbjuda samtalsspärr och kreditspärr så att du själv kan välja ett maxbelopp och spärra betaltjänster. Detta kan vara extra viktigt om ditt barn ska vistas utomlands då det är lätt att komma upp i höga kostnader.

Det är också viktigt att vara försiktig med appar och program i telefonen som är kopplade till ett konto- eller kreditkort. Om du vill minska risken för höga kostnader ska du se till att det endast är du som har tillgång till lösenord och kan kontrollera köp som görs från telefonen. Detta är numera enkla manövrar och det finns guider på internet för hur du går tillväga. Du kan även kontakta din operatör och fråga hur du kan lösa detta.

Säkerhetspaket och föräldrakontroll

Som förälder kan det vara svårt att kontrollera hur ditt barn använder sin telefon, och för att minska din oro och risken att barnet använder olämpliga program så finns det tillägg som föräldrar kan köpa mot en liten extra kostnad. De flesta operatörer erbjuder ett säkerhetspaket där olämpliga webbsidor och program blockeras för att skydda dina barn.

Det finns även gratisprogram på webben som relativt enkelt ger ett liknande skydd. Du ska inte behöva oroa dig om detta, utan det finns lösningar för att ditt barn inte ska kunna hamna på olämpliga sajter.

Fördelar med barnabonnemang

  • Du får koll på kostnaderna för abonnemanget
  • Du som förälder får koll på appar och program i telefonen
  • Abonnemang till rabatterat barnpris
  • Låg månadskostnad
  • Bra priser på surf och samtal för ditt barn

 

Billiga mobilabonnemang för barn

I detta stycke kommer vi att gå igenom några olika operatörer som erbjuder lämpliga och bra mobilabonnemang för barn.

Fello Fello mobilabonnemang

Fello är en spännande mobiloperatör som under de senaste åren har tagit stora marknadsandelar. De erbjuder flera alternativ för barnabonnemang och har flera andra riktigt bra erbjudanden på abonnemang.

Fello är en snabbt växande mobiloperatör som har bra täckning tack vare Telias Mobilnät. Du kan alltid spara oanvänd surf , enkelt portera med ett tidigare mobilnummer och får alltid fast pris på abonnemang utan bindningstider. Ta dig en titt på deras hemsida för att få en bra bild över de alternativ som du har att välja bland.

Mer information

Vimla 

Vimla har flera abonnemang som passar för barn, och utöver att de har den vanliga formen med fria samtal och SMS så har de även abonnemang med ett begränsat antal samtal och SMS per månad.

Precis som Fello så växer Vimla hela tiden och de tar marknadsandelar av de större mobiloperatörerna. De använder sig av Telenors mobilnät och har därför bra täckning i stora delar av landet. De har inga bindningstider, du kan flytta med ditt nummer och de har schyssta villkor utan dolda avgifter.

Mer information

Hallon

Hallon har extra bra och billiga mobilabonnemang för barn under 18 år. Fria samtal samt SMS ingår alltid i deras abonnemang. Du har enkelt koll på ditt barns mobilanvändande genom kostnadsspärr och behöver då inte oroa dig för att ditt barn köper olika tjänster eller appar utan din tillåtelse.

Hallon använder sig av Tre:s nät och är den mobiloperatör som har lägst priser just nu. Många användare är väldigt nöjda med Hallon, och deras prisvärda och behändiga abonnemang är helt klart värda att spana in.

Mer information

Mybeat mybeat mobilabonnemang

Mybeat erbjuder ett populärt barnabonnemang som heter Mini, och det är perfekt för lite yngre barn som inte ringer så mycket. Abonnemanget har ett bra pris och är helt utan bindningstid, så det kan avslutas när som helst.

I abonnemanget kan du även spärra utlands- och betalsamtal samt sätta maxbelopp för varje månad. På så sätt riskerar du inte att ditt barns mobilnota springer iväg.

Så väljer du abonnemang

Som du kan se finns det många olika varianter att välja mellan och det gäller att fundera på vad som blir bäst för just ditt barn och din familj. När du ska välja abonnemang så gör du rätt i att välja ut de aspekter som är viktigast för just er. Är det priset, fria samtal och SMS, möjlighet till kostnadskontroll och föräldrarspärr, eller är det att av ren bekvämlighet samla hela familjen hos samma operatör?

Oavsett så finns det många bra alternativ på marknaden, och vi hoppas att vi har hjälpt dig en bit på vägen mot ett perfekt abonnemang för ditt barn.