Bästa mobilabonnemang barn

Är det dags att teckna ett mobilabonnemang för ditt barn? Då hoppas vi kunna hjälpa dig en bit på vägen. I den här artikeln tittar vi nämligen närmare på mobilabonnemang för barn, berättar vad som är extra viktigt att tänka på och guidar dig genom utbudet på marknaden just nu.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeTips en vän för 10 kr rabatt/månad
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Mobilabonnemang för barn

Barn idag får mobiltelefoner i en allt tidigare ålder och enligt en undersökning genomförd av Telenor och TNFSifo får svenska barn i snitt sin första mobiltelefon i 9 årsåldern. Det finns många fördelar med att skaffa en mobiltelefon till sitt barn, ni kan alltid nå varandra, ditt barn kan kontakta dig om olyckan är framme och mobilen kan även vara ett redskap för att lära sig nya saker.

När du väl har valt telefon återstår det att se över vilka betalningslösningar som passar bäst för just er. Hos barn med mobiltelefoner är det mycket vanligt att föräldrar väljer kontantkort då det är lättare att kontrollera utgifter och barns mobiltelefonanvändning, men det har sina baksidor.

En av de främsta fördelarna med att ditt barn har en mobiltelefon är just möjligheten att kommunicera, det medför en trygghetskänsla att ditt barn alltid kan kontakta dig och med ett kontantkort finns risken att pengarna tar slut och samtal inte går att genomföra.

Skaffa helst ett abonnemang

Numera fungerar de flesta rena abonnemang på det viset att det inte finns någon uppsägningstid. Det betyder att du kan närsomhelst avsluta ditt abonnemang eller byta till en annan form av abonnemang hos samma leverantör. Detta är på sätt och vis som ett kontantkort fast bättre. Det brukar vara mer surfmängd och bättre villkor när det gäller abonnemang kontra ett kontantkort.

Vi rekommenderar nästan alltid att man skaffar ett bra billigt mobilabonnemang med tex 4-8 GB surfmängd till sitt barn. Det brukar räcka relativt bra för behoven av att kunna ha access till Internet varje månad. Behöver ditt barn mer surfmängd, så fyller ni bara på när det tagit slut. Kontantkort är på väg att fasas ut lite kan man säga och alltfler går numera över till ett bra billigt abonnemang så man får mest för pengarna till sitt barn.

basta abonnemang barn

Utgå från ditt barns behov

Idag finns det en stor mängd abonnemang att välja bland som är utformade speciellt för barn och innan du bestämmer dig kan det vara värt att kika på vad som erbjuds just nu. När du väljer mobilabonnemang åt ditt barn är det viktigt att du utgår från just ditt barns behov: Är syftet med telefonen att streama musik eller surfa mycket är det bra att välja ett abonnemang som erbjuder en stor surfpott, ska telefonen främst användas för att kunna nå varandra och ringa samtal är surfen mindre vikten medan fria samtal ska prioriteras.

Man brukar som jag nämnde här ovan klara sig med mellan 4-8 GB surf när man är lite mindre och sedan surfar man oftast hemmavid på sin WIFI när man kan göra det. Man skall egentligen inte stirra sig blind på surfmängder utan det går alltid att uppgradera sig ifall man märker att man behöver mer surf.

Billiga mobilabonnemang för barn

I detta stycke kommer vi att gå igenom några olika operatörer som erbjuder bra mobilabonnemang för barn.

Fello Fello mobilabonnemang

Fello är en spännande mobiloperatör som har tagit stora marknadsandelar de senaste åren. De erbjuder flera alternativ för barnabonnemang och har flera andra riktigt bra erbjudanden när du behöver andra former av abonnemang.

Fello är en snabbt växande mobiloperatör och du kan alltid spara oanvänd surf. Ta med dig ditt nummer. Alltid fast pris och inga bindningstider. Ta dig en titt på deras hemsida för att få en bra bild över de alternativ du kan välja på!

Mer information

Vimla 

Har många abonnemang som passar för barn där du kan bestämma om du vill ha fria samtal och fria SMS eller ett antal samtal och SMS som kan användas under en månad.

Vimla växer även de hela tiden och tar marknadsandelar av de större mobiloperatörerna. De har inga bindningstider. Du kan flytta med ditt nummer och har schyssta villkor och inga dolda avgifter.

Mer information

Hallon

Hallon har extra bra och billiga mobilabonnemang för barn under 18 år. Fria samtal samt SMS ingår alltid. Du har koll på dina barns mobilanvändande genom kostnadsspärr och behöver inte oroa dig för att ditt barn köper olika tjänster eller appar utan din tillåtelse. Hallon är den mobiloperatör som har lägst priser just nu och bästa abonnemang generellt!

Mer information

Mybeat mybeat mobilabonnemang

Erbjuder ett populärt barnabonnemang som heter Mini som är perfekt för lite yngre barn som inte ringer så mycket. Abonnemanget har ett bra pris och det har ingen bindningstid utan kan avslutas när som helst.

I abonnemanget kan du även spärra utlands-och betalsamtal samt sätta maxbelopp för varje månad. På så sätt riskerar du inte att ditt barns mobilnota springer iväg.

Skydda dig mot höga kostnader

Då barn inte får teckna mobilabonnemang själva är det du som vuxen som blir ansvarig för användningen och som står på abonnemanget. Om du är orolig för höga kostnader är det bra att veta att alla operatörer är skyldiga att erbjuda samtalsspärr och kreditspärr så att du själv kan välja ett maxbelopp och spärra betaltjänster. Detta kan vara extra viktigt om ditt barn ska vistas utomlands då det är lätt att komma upp i höga kostnader.

Det är också viktigt att vara försiktig med appar och program i telefonen som är kopplade till ett konto-eller kreditkort. Om du vill minska risken för höga kostnader ska du se till att det endast är du som har tillgång till lösenord och kan kontrollera köp som görs från telefonen. Detta är enkla manövrar numera och det finns guider på Internet för hur du går tillväga. Eller så frågar du din operatör hur du skall lösa det.

Säkerhetspaket och föräldrakontroll

Som förälder kan det vara svårt att kontrollera hur ditt barn använder sin telefon och för att minska oro och risk att ditt barn använder olämpliga program finns det tillägg föräldrar kan köpa för en extra kostnad. De flesta operatörer erbjuder ett säkerhetspaket där olämpliga webbsidor och program blockeras för att skydda dina barn.

Det finns även gratisprogram på webben som löser dessa saker relativt enkelt. Du skall inte behöva oroa dig utan det finns lösningar för att ditt barn inte skall kunna hamna på olämpliga sajter.

Fördelar med barnabonnemang

  • Du får koll på kostnaderna för abonnemanget
  • Du som förälder får koll på appar och program i telefonen
  • Rabatter utformade för barn
  • Låg månadskostnad
  • Bra priser på surf samt samtal för ditt barn

Som du kan se finns det många olika varianter att välja mellan och det gäller att fundera på vad som blir bäst för just ditt barn och din familj. Lycka till med ditt val av mobilabonnemang!