Bästa abonnemang med fri surf

I denna artikel skall vi reda ut vilka abonnemang som har fri surf och om du egentligen behöver ha så pass stora surfmängder. Det finns mobilabonnemang med fri surf och andra med riktigt stora surfmängder. Du hittar dessa här nedan. Läs mer om fri surf och stora mobilabonnemang här:

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudandeTelias nät
erbjudande 4G stöd

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Prisvärt abonnemang
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeTips en vän för 10 kr rabatt/månad
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Sveriges bästa nät
erbjudande Täckningsgaranti
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Studentrabatt
erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Bäst täckning i storstad
erbjudande Fria samtal vid fast pris
erbjudande Snabbast surf

fr. 179 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
7. Tele2 abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Fria samtal och sms inom Sverige
erbjudande 9 st extra datakort
erbjudande Upp till obegränsad surf

fr. 199 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Mobilabonnemang med fri surf

Förr fanns det en mängd olika mobilabonnemang där du hade fri surf. Alltså du kunde surfa precis hur mycket du ville med din mobiltelefon varje månad. Detta utnyttjades av ett fåtal personer som laddade ner enorma mängder med data, så man tog bort denna funktion och nästan alla operatörer har numer obegränsad surfmängd när du skaffar ett nytt mobilabonnemang.

Numera är surfmängden som sagt ofta begränsad, men det finns operatörer som har riktigt stora surfmängder, som man absolut klarar sig med oavsett om man använder riktigt mycket datatrafik. Telenor har ett surfabonnemang där du har obegränsad surf och Tre har 500 GB i sitt största abonnemang. Det är riktigt mycket!

Generellt om surf

Det kan vara bra att tänka på att skaffa ett mobilabonnemang med lite större surfmängd än man först tror. Det är lätt att fastna i olika appar lite extra tid eller ladda ner musik eller se på film via mobilen och då drar det mer data än man tror faktiskt. Sedan kanske du behöver göra något viktigt och så är surfmängden slut. Det går oftast att köpa mer surf, men det är billigast och enklast att slippa detta.

Fri surfmängd

Använder du din telefon mycket och drar de aktiviteter du utför på den mycket data, så skall du absolut skaffa ett stort mobilabonnemang vad gäller surfmängder. Det är inte speciellt dyrt numera med de riktigt stora abonnemangen utan de har absolut sjunkit i pris mot för ett par år sedan.

Reser du ofta och behöver ha tillgång till surf, så är ett abonnemang bra att ha där du kan surfa mycket utomlands. De flesta abonnemang idag är skapta så att du kan surfa för samma mängd data utomlands som du har surfmängd här hemma i Sverige. detta gäller oftast upp till 10 GB per månad. Just Tre har abonnemang där du surfar upp till 60 GB utomlands utan att betala extra. Då är så kallad fri surf bra att ha!

Abonnemang fri surf

Dela din fria surf

Med ett abonnemang där du har stor surfmängd, så kan du ju enkelt dela ut Internet till andra enheter utan att du själv blir av med all din surf på ditt eget abonnemang. Du kan dela din surf till din laptop, surfplatta eller till någon annans mobiltelefon. Har du stor surfmängd går ju detta alldeles utmärkt!

Surfa mycket med rätt abonnemang

Med rätt abonnemang kan du surfa näst intill obehindrat med din mobiltelefon. Har man över 20 GB per månad, så räcker det riktigt långt oavsett vad du gör på din telefon. Det är inte kul att stå utan surf i slutet av månaden och det finns fortfarande abonnemang där du inte kan köpa mer surf, så då kommer du att surfa riktigt långsamt de sista dagarna tills ny månad startar och du får tillgång till din surfmängd igen.

Ditt surfbehov

Det är ditt behov som skall styra när du skaffar dig ett mobilabonnemang med surf. Du kanske inte behöver fri surf, utan det kanske räcker med att du skaffar ett mobilabonnemang med surfmängder runt 10- 25 GB per månad fast du är en storkonsument av datatrafik. Det är bra att du tittar på dina egna behov och sedan tar du ett abonnemang som passar dig och dina surfvanor.

Räkna på din surfmängd

Priserna påverkas på ditt abonnemang beroende på hur stor surfmängd du skaffar. Det är datatrafik som kostar pengar kan man säga för att förenkla. Med ett större abonnemang med surf på 100 GB per månad, så kommer du riktigt långt. det är nästan omöjligt att göra slut på 1900 GB data som privatperson per månad.

Olika aktiviteter drar olika datamängd. Tittar du på vanliga hemsidor och läser din mail, så drar detta inte speciellt mycket surf. Skall du däremot streama mycket filmer eller se på Youtube och tex Instagram riktigt mycket, så drar detta mer data. Det bästa är att du ser till dina behov och sedan väljer det abonnemang som ligger närmast.

Fri surf abonnemang

Kolla din täckning

Du skall se hur pass bra täckning du har i ditt område innan du köper ett abonnemang med massa surf. De flesta abonnemang utan mobil är utan bindningstider, så du kan enkelt byta, men kolla hur pass bra täckning du har innan du skaffar mobilabonnemang med fri surf eller mycket surfmängd.

Hos flera operatörer kan du idag uppgradera eller nedgradera din surfmängd under abonnemangstiden. De flesta operatörer idag är flexibla och vill erbjuda bäst alternativ för dig oavsett om du vill ha ett litet eller stort mobil-abonnemang. Här ser du täckningskartor till alla operatörer vi samarbetar med.

Hur mycket mobilsurf behöver man?

Vi har alla olika vanor och beteende vad gäller att hantera våra mobiltelefoner och därför finns det ju såklart en mängd olika abonnemang att välja mellan. Alla aktiviteter drar olika mycket surf och det är kanske inte något man tänker på i vanliga fall. Därför är det bra att se hur man hanterar sin mobil innan man skaffar nytt abonnemang.

Så här mycket surf drar det

Streaming av film drar mycket surfmängd och du kan titta på en film i hög kvalitet på Netflix i ca 30 minuter innan du gjort av med 1 GB surfmängd ifall du tittar i högsta kvalitet. Tittar du däremot på hemsidor, så drar det avsevärt mindre och du kan titta på hela 300 – 1000 hemsidor innan du gjort av med 1 GB. Tips är att titta på video i lägre upplösning på Netflix, Youtube eller annan streamingtjänst för att spara data oavsett om du har fri surf på ditt abonnemang eller ett abonnemang med mindre surfmängd.

Det är därför bra att veta vad man vanligtvis gör på sin mobiltelefon innan man skaffar nytt abonnemang, så man väljer rätt från början. Lite koll på ditt behov underlättar som du säkert förstått.

Aktiviteter och surfmängder

1 GB räcker till: 

 • Netflix – låg kvalitet ca 3.3 timmar
 • Youtibe – låg kvalitet ca 9 timmar
 • Musik – låg kvalitet 24 timmar
 •  Hemsidor – ca 400 – 1000 sidor

Nu vet du lite mer om hur mycket surf de olika aktiviteterna drar och du kan anpassa din surf till dina behov lite bättre. Du kanske inte alls behöver fri surf utan en lägre surfmängd. Eller så ser du nu att du skall skaffa ett abonnemang med riktigt stor surfmängd, kanske till och med fri surf. Räkna på ditt behov och skaffa rätt mobilabonnemang.

Operatörer med mycket surf

Vi med bäst erbjudande vad gäller priser samt surfmängder här nedan. Du kan klicka dig vidare via knapparna och så kommer du direkt till respektive operatör och kan se deras villkor direkt.

Hallon

Hallon har flera prisvärda mobilabonnemang och mobila bredband med stora surfmängder. De är en av de mest aktiva operatören idag på marknaden och har alltid fina erbjudande för dig som är kund hos dem.

Mer information

Halebop

Halebop är en stor och välkänd mobiloperatör. De går i Telias snabba nät så du surfar till höga hastigheter med Halebop. De har flera stora abonnemang med rejäla surfmängder!

Mer information

Tre

Tre erbjuder riktigt stora surfmängder både vad gäller abonnemang och mobila bredband. Stort sortiment och bra priser! de äger sitt eget mobilnät och har alltid satsat på snabba hastigheter vad gäller datatrafiken.

Mer information

Även Telenor och Telia har stora surfmängder, men de ligger lite högre prismässigt än vad de operatörer vi presenterar här ovan via knapparna. Vi ahr valt ut dessa för att du skall surfa så mycket det går till en låg kostnad.

Sammanfattning fri surf

 • Ofta halva priset när du tecknar nytt abonnemang i upp till 3 månader
 • Stor surfmängd – Upp till obegränsat
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Uppgradera eller nedgradera vid behov
 • Ofta spara oanvänd surf
 • Upp till 60 GB surf utomlands
 • Inga bindningstider
 • Ingen uppsägningstid
 • Surfa flera via delning av din surf

Slutsats fri surf

Det är nog lika vanligt att man har ett abonnemang med för lite surf som att man har ett abonnemang med för stor surfmängd. Behöver du obegränsad surf, så skall du absolut skaffa detta. De stora abonnemangen börjar på 25 GB upp till obegränsad kan man enkelt säga och detta brukar absolut passa nästan alla med normala surfvanor eller de med lite större behov. Skaffa det abonnemang som är bäst för dig med fri surf eller annan surfmängd! Lycka till med ditt nya mobilabonnemang!