Bästa abonnemang med fri surf

I denna artikel skall vi reda ut vilka abonnemang som har fri surf, och om du egentligen behöver så pass stor surfmängd. Det finns mobilabonnemang med fri surf och abonnemang med riktigt stora surfmängder. Läs mer om fri surf och stora mobilabonnemang här:

Mobilabonnemang
Data
Pris / mån
Betyg
1. Chili abonnemang
chili abonnemang

Bäst Obegränsad surf

349 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
2. Tre abonnemang
tre abonnemang

Obegränsad surf

499 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

100 Gb

349 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
4. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

100 Gb

350 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Mobilabonnemang med fri surf

Förr fanns det en mängd olika mobilabonnemang där du hade fri surf. Du kunde alltså surfa precis hur mycket du ville varje månad. Detta utnyttjades av ett fåtal personer som laddade ner enorma mängder med data, så operatörerna valde att ta bort denna funktion. Idag har nästan alla operatörer en begränsad surfmängd på sina abonnemang.

Det finns dock operatörer som har abonnemang med obegränsad surf, eller riktigt stora surfmängder som man absolut klarar sig med om man använder mycket datatrafik. Chili, Telenor, Tre och Tele2 har alla mobilabonnemang där du får obegränsad mobilsurf.

Generellt om surf

Det kan vara bra att tänka på att skaffa ett mobilabonnemang med lite större surfmängd än vad man först tror att man behöver. Det är lätt att fastna i olika appar, ladda ner musik eller se på film via mobilen, och då drar det mer data än man tror. När du sedan behöver göra något viktigt så kan surfmängden vara slut. Det går oftast att köpa mer surf, men det är billigast och enklast att slippa köpa till extra surf.

Fri surfmängd

Använder du din telefon mycket och gör aktiviteter som drar mycket data, då skall du absolut skaffa ett mobilabonnemang med en stor surfmängd. Det är numera inte speciellt dyrt med ett stort abonnemang eftersom de har sjunkit kraftigt i pris.

Fri surf när du reser

Reser du ofta och behöver ha tillgång till surf, då är ett abonnemang som tillåter utlandssurf bra att ha. De flesta abonnemang är skapta så att du kan surfa för samma mängd data utomlands som du kan surfa för här hemma i Sverige. Däremot så brukar du inte få surfa obegränsat i utlandet om du har obegränsad surf i Sverige. Surftaket för utlandssurf varierar mellan operatörer, men den operatör som ger dig mest utlandssurf är Telenor, och du får då 100 GB surf utan att behöva betala någonting extra.

Abonnemang fri surf

Dela din fria surf

Med ett abonnemang där du har stor surfmängd kan du enkelt dela internet till andra enheter, och du slipper bli av med all din surf. Du kan enkelt dela surfen till din laptop, surfplatta eller till någon annans mobiltelefon. Har du stor surfmängd går detta alldeles utmärkt att göra utan att du känner dig begränsad av kvarvarande surfmängd.

Surfa mycket med rätt abonnemang

Med rätt abonnemang kan du surfa näst intill obehindrat med din mobiltelefon. Har man över 20 GB per månad så räcker det långt, oavsett vad du gör på din telefon. Det är inte kul att stå utan surf i slutet av månaden, och det finns fortfarande abonnemang där du inte kan köpa mer surf. Det gör att du kommer få surfa riktigt långsamt under månadens sista dagar.

Ditt surfbehov

Det är ditt behov som skall styra när du skaffar dig ett mobilabonnemang med surf. Du kanske inte behöver fri surf, utan det kanske räcker med att du skaffar ett mobilabonnemang med en surfmängd runt 10-25 GB per månad. Bara för att du tycker att du surfar mycket så är inte en obegränsad surfmängd nödvändigtvis vad du behöver. 25 GB räcker också till väldigt mycket surf. Det är bra om du tittar på dina egna behov och sedan tar ett abonnemang som passar dig och dina surfvanor.

Räkna på din surfmängd

Priset av ditt abonnemang påverkas av hur stor surfmängd du skaffar. Med det menar vi att det är mängden GB som avgör vad ditt abonnemang kostar. De flesta abonnemang har nämligen fria samtal, sms och mms, och skiljer sig inte prismässigt på grund av detta.

Med ett större abonnemang med 100 GB per månad kommer du riktigt långt. Det är nästan omöjligt för en privatperson att göra slut på 100 GB data per månad.

Olika aktiviteter drar olika mycket datamängd. Tittar du på vanliga hemsidor och läser mail, då drar detta inte speciellt mycket surf. Skall du däremot streama mycket filmer eller se på Youtube, då drar detta mer data. Det bästa är att du ser till dina behov och sedan väljer det abonnemang som ligger närmast.

Fri surf abonnemang

Kolla din täckning

Du skall se hur pass bra täckning du har i ditt område innan du köper ett abonnemang med massa surf. De flesta abonnemang utan mobil är utan bindningstider, så du kan enkelt byta om det inte skulle fungera bra. Det är ändå bra att kolla hur pass bra täckning du har innan du skaffar mobilabonnemang med fri surf eller mycket surfmängd.

Hos flera operatörer kan du idag uppgradera eller nedgradera din surfmängd under abonnemangstiden. De flesta operatörer är idag flexibla och vill erbjuda det bästa alternativet för dig, oavsett om du vill ha ett litet eller stort mobilabonnemang. Här ser du täckningskartor till alla operatörer vi samarbetar med.

Hur mycket mobilsurf behöver man?

Vi har alla olika vanor och beteende när det gäller att hantera våra mobiltelefoner, och därför finns det en mängd olika abonnemang att välja mellan. Alla aktiviteter drar olika mycket surf och det är kanske inte något man tänker på i vanliga fall. Därför är det bra att se hur man hanterar sin nuvarande surfmängd innan man skaffar nytt abonnemang.

Så här mycket surf drar det

Att streama film drar ganska stor mängd surf, och när du har tittat på 30 minuters film på Netflix i högsta kvalitet så har du gjort av med 1 GB surfmängd.

Tittar du däremot på hemsidor, då drar det avsevärt mindre och du kan titta på hela 300 – 1000 hemsidor innan du gjort av med 1 GB.

Ett tips är att titta på video i lägre upplösning eftersom du då spara data oavsett om du har fri surf på ditt abonnemang eller ett abonnemang med mindre surfmängd.

För att valet av abonnemang ska bli rätt från början så rekommenderar vi att man vet ungefär vad man vanligtvis gör på sin mobiltelefon, då blir det oftast rätt från början.

Aktiviteter och surfmängder

1 GB räcker till: 

 • Netflix – låg kvalitet ca 3.3 timmar
 • Youtibe – låg kvalitet ca 9 timmar
 • Musik – låg kvalitet 24 timmar
 • Hemsidor – ca 400 – 1000 sidor

Nu vet du lite mer om hur mycket surf de olika aktiviteterna drar och du kan anpassa din surf utefter dina behov lite bättre. Du kanske inte alls behöver fri surf, utan istället en lägre surfmängd. Eller så ser du nu att du skall skaffa ett abonnemang med en riktigt stor surfmängd, kanske till och med obegränsad surf. Räkna på ditt behov och skaffa rätt mobilabonnemang.

Operatörer med mycket surf

Här hittar du operatörerna med de bästa priserna för vad du får i surfmängd. Du kan klicka dig vidare via knapparna och kommer då direkt till respektive operatör där du kan se deras villkor.

Hallon

Hallon har flera prisvärda mobilabonnemang och mobila bredband med stora surfmängder. De är en av de mest aktiva operatörerna idag och har alltid fina erbjudande för dig som är kund hos dem.

Mer information

Tre

Tre erbjuder riktigt stora surfmängder både vad det gäller abonnemang och mobila bredband. Stort sortiment och bra priser har de också! De äger sitt eget mobilnät och har alltid satsat på snabba hastigheter när det gäller datatrafiken.

Mer information

Chili

Chili erbjuder mobilabonnemang till riktigt bra priser, dessutom ett abonnemang med helt fri surf. De går i Tre:s nät och du slipper bindningstid på abonnemanget.

Mer information

Katshing

Katshing erbjuder vanliga abonnemang med en fast surfmängd (ej obegränsat) , men låter dig efter att du nått din surfmängd surfa i upp till 1 Mbits/s. Det är för långsamt för att uppleva att internet fungerar, men du kan göra saker som förbrukar lite data.

Mer information

Även Telenor och Telia har stora surfmängder, men de ligger prismässigt lite högre än vad de ovannämnda operatörer gör. Vi har valt ut dessa för att du skall surfa så mycket det går för en så låg kostnad som möjligt.

Sammanfattning fri surf

 • Ofta halva priset när du tecknar nytt abonnemang i upp till 3 månader
 • Finns stora surfmängder – upp till obegränsat
 • Fria samtal
 • Fria SMS
 • Fria MMS
 • Uppgradera eller nedgradera vid behov
 • Ofta spara oanvänd surf
 • Upp till 60 GB surf utomlands
 • Inga bindningstider
 • Ingen uppsägningstid
 • Surfa flera via delning av din surf

Slutsats fri surf

Det är nog lika vanligt att man har ett abonnemang med för lite surf som att man har ett abonnemang med för stor surfmängd. Behöver du obegränsad surf, då skall du absolut skaffa detta. De stora abonnemangen börjar på 100 GB och sträcker sig upp till obegränsat. Skaffa det abonnemang som är bäst för dig, oavsett om det är fri surf eller en annan surfmängd!

Lycka till med ditt nya mobilabonnemang!

Frågor och svar om abonnemang med fri surf

Vilka mobilabonnemang har fri surf?

I tabellen listar vi de bästa och mest prisvärda mobilabonnemangen med fri surf. Vi listar även mobilabonnemang med riktigt mycket surf som säljs med en låg månadskostnad.

Vilket mobilabonnemang med fri surf är billigast?

Chilimobil har det billigaste abonnemanget med fri surf. I tabellen listar vi de billigaste och bästa abonnemangen med fri surf – eller riktigt mycket surf.

Har jag fri surf utomlands?

Nej, den fria surfen gäller endast i Sverige. Reser man utomlands har de olika operatörerna olika tak för hur mycket surf man kan använda. Inom EU gäller fri roaming. Det innebär att man kan använda sin mobil på samma sätt som hemma, men med ett tak för hur mycket surf man får förbruka. Här listar vi hur mycket surf man får använda inom EU hos de olika operatörerna.

Finns mobilabonnemang med fri surf på sociala medier?

Ja, i vissa av Telias mobilabonnemang kan man surfa fritt i utvalda sociala medier trots att man inte har ett abonnemang med fri surf. Om surfmängden i abonnemanget tar slut kan man inte surfa vidare i sociala medier trots att den datan inte räknas av från surfpotten.

Är fri surf verkligen obegränsad?

Ja och nej. Det finns ett tak för hur mycket surf man kan använda under en dag innan man manuellt behöver fylla på med mer surf. Surfen man fyller på med då ingår förstås i månadsavgiften. Det kan handla om en gräns på ungefär 20 GB om dagen, men gränsen skiljer sig åt mellan operatörerna.