Bästa mobilabonnemang student

Som student så har du flera fördelaktiga erbjudanden att ta del av. Bland annat så finns det speciella mobilabonnemang som är extra prisvärda. Det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop när man studerar, vilket mobiloperatörerna har tagit fasta på. Du får studentrabatt när du är över 18 år, och vissa operatörer drar en övre gräns vid 27 år. Målsman kan även hjälpa dig ifall du är en student som är yngre än 18 år.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande 4G stöd

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Prisvärt abonnemang
erbjudande Ingen bindningstid
Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

comviq abonnemang

erbjudande Studentrabatt
erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 145 kr


stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande Nöjda kunder
erbjudande Ingen bindningstid

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Tele2 abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Fria samtal och sms inom Sverige
erbjudande20% rabatt
erbjudande Upp till 30 GB data

fr. 160 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande Spara oanvänd surf
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Alltid fast pris

fr. 95

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Studerande kan teckna studentabonnemang

Är du studerande och har rätt till CSN, då kan du erhålla ett så kallat studentabonnemang som finns hos flera av de svenska mobiloperatörerna.

Detta är väldigt förmånligt och du får ofta en större surfpott eller samtalspott i ditt abonnemang samtidigt som du varje månad får ett rabatterat pris. Detta är ett välkommet sätt för att hålla nere månadskostnaderna, för en mobil är någonting som du kommer att vilja ha ändå.

Du måste vara myndig för att kunna teckna ett studentabonnemang eftersom du då ingår i ett avtal med operatören. Är du inte myndig så får du ta hjälp av en vuxen. Det går ändå att ta del av rabatter och andra förmåner som är tillägnade studenterna. Ni beställer i så fall abonnemanget tillsammans och målsman står som ägare på abonnemanget.

Mobilabonnemanget gäller även om du slutar studera

Studentrabatter har du vanligtvis i 12 månader från det att du tecknat ditt abonnemang, och det gäller även om du avslutar dina studier innan 12 månader har gått. Du behöver alltså förnya ditt abonnemang eller bevisa att du fortfarande är student 12 månader efter att du först tog del av rabatten.

Tecknar du mobilabonnemang tillsammans med en telefon så brukar det vara 24 månader som gäller. Studerar du fortfarande när denna tid har löpt ut så förlänger du enkelt detta hos din mobiloperatör.

Ifall du skulle resa utomlands som aupair eller liknande så kan du vanligtvis pausa ditt abonnemang. Detta gör du via din operatörs kundtjänst.

Mobilabonnemang for studenter

Mobiloperatörer med studentabonnemang

Här nedan listar vi de operatörer som erbjuder studentabonnemang till dig som är berättigad studentrabatt. Titta igenom listan och klicka dig vidare via länken för att teckna ett mobilabonnemang med studentrabatt.

Student Hallon

Hallon är en aktiv och aggressiv mobiloperatör som har fördelaktiga avtal och villkor för alla sina kunder, men speciellt för dig som studerar och har rätt till studentrabatt.

När du tecknar ett nytt abonnemang med studentrabatt hos Hallon så får du extra datatrafik. Du betalar dessutom bara halva priset i början av abonnemangstiden. Med Hallon har du ingen ingen bindningstid, ingen uppsägningstid, inga krångliga fakturor och alltid ett så kallat fastpris så att du vet exakt hur mycket ditt abonnemang kostar varje månad.

Mer information

Student Comviq

Comviq har flera bra och billiga abonnemang till de som inte har studentrabatt. Du som är berättigad studentrabatt får ta del av speciellt låga priser, vilket ger mer pengar kvar i din plånbok. Comviq har en slogan som lyder, billigt, billigt, billigt! vilket de lever upp till. Däremot så har flera andra operatörer kommit ikapp dem prismässigt. Tack vare det får du numera ännu bättre villkor på studentabonnemangen hos Comviq.

Mer information

Student Halebop

Halebop har mobilabonnemang för studenter, och dessa gäller för alla som har ett giltigt svenskt studentlegitimation och är över 18 år. Du surfar och ringer via Telias snabba 4G nät och får studentrabatt både på rena abonnemang och abonnemang med mobiltelefon.

Halebop har länge varit ungdomarnas favorit bland mobiloperatörer och det är lätt att förstå när det kommer till utbud och priser. Det är en riktigt ”boppig” operatör som många år har haft Sveriges nöjdaste kunder.

Mer information

Student Fello

Fello har bra alternativ både för dig som vanlig kund och för dig som är student. De har låga månadskostnader, inga uppsägningstider och inga bindningstider. När du tecknar ett abonnemang hos Fello så får du dubbel surfmängd på ditt mobilabonnemang.

Fello är en av de nyare operatörerna på marknaden, men eftersom de använder Telias mobilnät så får du en riktigt stabil och utvecklad täckning för samtal och surf.

Mer information

Student Vimla

Vimla har bra abonnemang för alla, och inte minst för dig som är student och får studentrabatt. Du får extra mycket surf när du tecknar ett studentabonnemang hos Vimla. Du kan även tipsa andra om att skaffa ett vimla-abonnemang, och för varje värvning får du rabatt på din egen månadskostnad. Snacka om att erbjuda möjligheter för ett riktigt billigt abonnemang.

Vimla använder sig av Telenors nät och du får bra täckning över stora delar av Sverige.

Mer information

Student Tele2

Tele2 är en operatör som varit med länge. Självklart har de då rustat upp med riktigt bra erbjudanden för dig som är student. Hos Tele2 kan du välja om du vill köpa ett rent mobilabonnemang eller om du vill skaffa både abonnemang och mobiltelefon, och du får studentrabatt på allt detta!

Tele2 har ett eget nät och ger dig bra täckning runtom i landet.

Fördelar med studentabonnemang

  • Lägre pris abonnemanget
  • Ofta mer surf och samtal
  • Rabatter och erbjudanden riktade mot dig som studerar
  • Abonnemang med eller utan mobiltelefon

Skaffa rätt studentlegitimation

Ibland kan du läsa dig till att du behöver ett Mecenatkort för att få tillgång till rabatten, och ibland kanske du stöter på att du behöver ett Studentkort istället. Studentkoret och Mecenat är två olika företag som båda utfärdar studentlegitimation.

Det som kan skilja sig mellan de olika operatörernas erbjudande är vilket studentlegitimation du behöver för att kunna ta del av erbjudandet. Varje operatör har nämligen egna samarbeten med Mecenat och Studentkortet, och det är därför som kravet på studentlegitimationen kan skilja sig åt mellan operatörerna. Har du inte det legitimation som operatören behöver, då kan du enkelt skaffa det helt kostnadsfritt via Mecenats eller Studentkortets hemsida.

Hoppas du blir hjälpt av denna texten och kan skaffa dig ett bra och billigt studentabonnemang. Det finns som sagt flera fina alternativ för dig och du kan klicka dig vidare via länkarna i texten och se vad som passar dig bäst!

Lycka till med dina studier!