Bästa mobilabonnemanget för företag

Med rätt mobilabonnemang till ditt företag kan du både hantera dina kunder bättre och få en mer gynnsam ekonomi. Utgå från det användande av mobiltelefoni som du idag har i ditt företag och välj sedan det mobil-abonnemang som passar dig och ditt företag.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon företagsabonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa företagsabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Billigast!

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Telenor företagsabonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Köp till mobiltelefon
erbjudande Fria samtal till hela världen
erbjudande Obegränsad surf i 5G

fr. 349 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Telness företagsabonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudandeBra för företag som jobbar hemifrån!
erbjudande Erbjuder mobil växel!
erbjudande Ingen bindningstid

fr. 229 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Chilimobil företagsabonnemang
chilli abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Betala med kort – slipp fakturor

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Tre företagsabonnemang
tre abonnemang

erbjudande Endast ett abonnemang
erbjudande Obegränsat med surf
erbjudande Surfa i 80 länder som hemma

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Abonnemang för företag

Idag finns det flera riktigt bra operatörer som erbjuder företagsabonnemang oavsett om du har en liten firma eller är ett stort företag med många anställda. Flera operatörer har även lösningar som gör att företagets telefoni enkelt kan växa tillsammans med att företaget växer och frodas.

När du behöver telefonitjänster och letar efter ett abonnemang som passar behoven för just ditt företag så bör du som sagt utgå från företagets mobilanvändande. Det är då du kan hitta rätt abonnemang, och det är enklare än du tror.

Med företagsabonnemang har du flera tjänster som du kan använda dig av, tjänster som privatpersoner inte har tillgång till. Du kan till exempel ansluta en växeltjänst till ditt mobilabonnemang, få betalningar eller sköta andra sysslor via mobilen.

Foretagsabonnemang mobil

Mobilabonnemang för företaget

Det finns som sagt mobilabonnemang till både stora och mindre företag. Det finns även olika varianter ifall ni surfar, ringer eller sms:ar mycket. Ser du till att välja ett abonnemang med relativt mycket surf och fria samtal, då är du hyfsat säker när det gäller storleken på abonnemanget. De flesta företagsabonnemang har en generös mängd samtal och surf som ingår, så det är inte särskilt svårt att välja abonnemang.

Vi brukar säga att; för dig som har ett mindre företag så passar ofta Hallons företagsabonnemang. De erbjuder bra priser, mycket surf samt fria samtal och sms. Det är riktigt bra villkor. Driver du en större firma eller arbetar på ett större företag,  så kan Telenor vara en lämpligare partner för företagets telefoni.

Tilläggstjänster för företag

Det finns ett antal tilläggstjänster för dig som har företagsabonnemang. Flera operatörer har olika tillägg i form av tjänster som kan höja värdet för dig som företagare vad gäller din kommunikation utåt, men även inom företaget. Du kan till exempel koppla in en växel till ditt mobilabonnemang, vilket gör att dina kunder får ett professionellare första intryck när de ringer till dig eller någon av företagets mobiltelefoner.

Med en växeltjänst väljer du själv när du är tillgänglig och hela ditt företag kan nås via samma telefonnummer. Du kan även koppla in journummer, röstbrevlådor och telefonsvarare. Allt för att du ska kunna arbeta så enkelt som möjligt och så att dina kunder ska få bästa tänkbara service när de ringer till ditt företag.

Betalt via mobiltelefonen

Numera är det många företagare som tar betalt via någon av de betaltjänster som finns utvecklade för mobiltelefonen. Detta har gett företagaren chansen att vara mer lönsam och slippa hantera kontanter som i dagsläget är relativt dyrt att ha och göra med. iZettle eller Swish är populära tjänster som du som företagare kan använda dig av när du tar betalt via dina kunders mobiltelefoner.

Snabbt och enkelt med betaltjänst

Det går snabbt och enkelt att få betalningar på detta sättet och du får pengarna direkt in på rätt företagskonto. Som småföretagare är detta otroligt värdefullt eftersom det snabbar upp en process som annars tar en hel del tid, nämligen kontanthanteringen samt redovisningen av kontanter. Betaltjänst kopplat till mobiltelefonen är helt enkelt perfekt på många sätt.

Flera tjänster har betalning ända upp till  50 000 per transaktion. Detta gör att många typer av företag använder någon forma av mobiltjänst kopplat till sina mobiltelefoner. Snabbt, enkelt och bra hantering av betalningar är ett måste för att lyckas. Även kunderna brukar uppskatta att kunna betala snabbt och utan kontanter.

Mobiloperatörer för företag

I landet finns numera ett flertal operatörer som erbjuder mobilabonnemang för dig som företagare, och vi listar de bästa här nedan. De har alla lite olika utformning, men vi förklarar skillnaderna och jämför vilket abonnemang som passar dig.

Hallon

Det självklara valet när du som mindre företag ska välja mobiloperatör. Hallon har verkligen tagit stora marknadsandelar inom mobiltelefoni både vad gäller privatpersoner och företagare, och de revolutionerade hela mobilmarknaden för företag genom att erbjuda rimliga priser på företagsabonnemang. De har ett par riktigt bra tjänster för dig som företagare.

Bra priser, fria samtal, fria SMS och generöst med surf är några av fördelarna när det kommer till ett abonnemang hos Hallon. Passa på att teckna abonnemang hos en av Sveriges bästa operatörer, oavsett om du behöver telefoni för privatperson eller till företaget.

Mer information

Telenor

Telenor är numera en känd operatör och de har flera företagslösningar inom mobiltelefoni, kommunikations- och it-lösningar. De har abonnemang och tjänster som ditt företag kan växa med, och de är en bra partner för det lite större företaget.

Telenor har flera bra alternativ för det lite större företaget. Ta dig en titt och se hur de kan fungera för dig och dina behov. Prismässigt så ligger de snäppet dyrare än till exempel Hallon, men du kan växa ordentligt tillsammans med Telenor. Deras företagsabonnemang för mobiltelefoni erbjuder dessutom obegränsad surf i 5G.

Mer information

Telness 

En helt digital operatör som verkligen har blivit en uppstickare bland operatörerna i Sverige. De inriktar sig enbart mot företagsmarknaden. Det ska vara enkelt att använda sig av Telness, och det har de sannerligen lyckats med. Har du ett organisationsnummer så är du välkommen som kund hos Telness.

De använder sig av Telias stabila nät och har flera fina tjänster för dig och ditt företag. Det är absolut värt att prova denna nya uppstickare.

Mer information

Tre 

Tre har funnits i över 10 år, och de är den tredje största mobiloperatören i Sverige. De har snabbt nät, bra täckning och flera fina lösningar för dig som är företagare. De erbjuder kontantkort, mobilabonnemang samt mobilt bredband. Tre har flera bra tjänster för dig oavsett om du är ett litet företag eller en större koncern.

Mer information

Chili

Chili är ännu inte en särskilt välkänd operatör på den svenska marknaden, men det kommer säkerligen att ändras snart. De erbjuder billiga mobilabonnemang i olika prisklasser. För företag har de gjort det lika enkelt som för privatkunder att skaffa abonnemang, slippa fakturabetalningar och surfa utan begränsningar.
Den digitala mötesplattformen Whereby Pro erbjuds gratis i tre månader för företagskunder
som tecknar abonnemang hos Chili.

Mer information

Tele2

Tele2 har ett flertal fina lösningar på mobiltelefoni för företag. De ligger prismässigt snäppet under Telia och har ett gediget utbud av mobilabonnemang och it-lösningar. De har bra service och fina lösningar till dig som behöver mobiltelefoni till ditt företag.

Telia

En stor stabil partner är Telia.
De har lösningar för alla former av företag oavsett om du behöver använda dig av mobiltelefoni eller andra IT tjänster. De ligger dock högre i pris än andra operatörer och vill du inte absolut använda dig av Telia, så finns det ett antal andra mobiloperatörer som absolut går före vad gäller pris och likvärdigt utbud.

Ingen ångerrätt för företag på mobilabonnemang

Ett mobilabonnemang skiljer sig lite mot ett abonnemang för privatpersoner. Det är inte samma ångerrätt på företagsabonnemang, vilket är någonting att ta i beaktning. När du köper ett företagsabonnemang, fråga om du får prova att använda abonnemanget som företagare eller be om att få öppet köp under en viss period.

Tecknar du företagsabonnemang hos en välkänd operatör så brukar det fungera fint, och du behöver inte tänka på detta då eftersom det oftast är både tryggt och säkert att allt fungerar precis som det ska.

Fördelar företagsabonnemang

  • Specifika tjänster för företagare
  • Bra pris på surf och samtal
  • Enkel fakturering och kontering med företagsabonnemang
  • Styra mot större samtalspott eller mer surf under abonnemangstiden
  • Växeltjänster med ett nummer in till ditt företag

Frågor och svar om mobilabonnemang för företag

Ingår växel i ett företagsabonnemang?

Nej, i de flesta mobilabonnemang för företag ingår inte växel, men det är möjligt att köpa till som en tilläggstjänst.

Vilket är det bästa företagsabonnemanget?

Vilket företagsabonnemang som är bäst beror på företagets storlek och hur mycket samtal som tas emot och görs under en arbetsdag. För det lilla företaget passar Hallons företagsabonnemang utmärkt, men för ett större företag kanske Telenor eller Telness är ett bättre val. I topplistan har vi listat de fem bästa abonnemangen för företag – hitta det som passar dig.

Kan jag koppla ett fast nummer till mitt företagsabonnemang?

Ja, hos de allra flesta operatörer går det bra att koppla ett fast nummer till mobilabonnemanget. Tjänster ingår dock inte alltid utan kan vara en tilläggstjänst som man får betala för varje månad. Kontrollera hur det ser ut med operatören du är intresserad av.

Hur bra är Hallons företagsabonnemang?

Vi rankar Hallons företagsabonnemang som det bästa mobilabonnemanget för företag. De har låga priser, bra villkor och ingen bindningstid. Hallon har bra abonnemang för privatpersoner och småföretag.

Finns företagsabonnemang med fri surf?

Ja, flera operatörer erbjuder företagsabonnemang med obegränsad surf. I vår topplista hittas till exempel Telenor, Chilimobil och Tre.