Mobila bredband är bra att använda när du ska koppla upp dig mot nätet via dator, laptop eller surfplatta. Väljer du rätt abonnemang surfar du i höga hastigheter till bra priser. I denna artikel ska vi visa på de bästa mobila bredbanden för dig som är pensionär, senior och 55+.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  Mobila bredband för 55+

  Det finns flera bra operatörer som erbjuder mobila bredband, och det har aldrig varit enklare att använda internet oberoende av var du befinner dig.

  Några av de operatörer som vi har med i listan har inga speciella seniorrabatter på sina mobila bredband, men de har så pass låga priser på sina bredband att de ändå platsar i denna lista.

  Surfa mobilt

  Att ha tillgång till internet oavsett var man befinner sig är idag en självklarhet för de flesta.

  Är du ute vid stugan, reser med husvagnen, eller är på någon annan resa är ett mobilt bredband ofta den bästa lösningen för att få tillgång till internet. Det finns mobila bredband med både stora och små surfmängder och det finns ett alternativ som passar alla, oavsett hur mycket eller lite du behöver använda internet.

  Stabila operatörer

  Vi samarbetar enbart med stabila och kända mobiloperatörer. Operatörerna har bra prissättningar, god täckning samt någon form av kundservice.

  Samtliga operatörerna erbjuder idag höga hastigheter, vilket betyder att du inte kommer att märka att du surfar på det mobila nätet istället för det fasta nätet. De har även god täckning över hela Sverige. Vi rekommenderar att du använder ett mobilt bredband från operatörerna Hallon, Tre, Chili, Telenor eller Tele2.

  Telenor, Tre, Chili, Hallon och Tele2 har alla bra täckning och du surfar med höga hastigheter. Prismässigt så ligger Hallon bäst till eftersom de har marknadens lägsta pris, och dessutom får du riktigt bra villkor hos Hallon.

  Så väljer vi ut mobilt bredband

  Vi rekommenderar


  Billiga mobila bredband

  Bäst-i-test

  Ingen bindningstid

  Beställ nu

  Bästa operatör 2022

  Så väljer du storlek på mobilt bredband

  Du ska titta på dina behov och surfvanor innan du skaffar dig ett nytt mobilt bredband.

  Det finns månatliga surfmängder från ett par GB – obegränsade GB, så det finns flera olika abonnemangsstorlekar hos flera av operatörer som vi samarbetar med. Du gör rätt i att först luska ut hur stort eller litet surfbehov du har, och sedan beställer du rätt storlek på det mobila bredbandsabonnemanget.

  Tänk på huruvida du ska dela på bredbandet eller om du ska använda det själv. Tänk även på vilka aktiviteter du ska utföra på internet. Alla aktiviteter drar nämligen olika stor surfmängd.

  Skulle du välja fel storlek på det mobila bredbandet är det oftast inte hela världen, utan du kan enkelt bygga på eller minska ditt mobila bredband. Se bara till att välja ett abonnemang utan bindningstid. 

  Surfmängd

  Tendenserna i samhället är att alla använder mer och mer datatrafik, så även pensionärer. För att du ska kunna välja ett bredband som passar dig och dina surfvanor ska vi här förklara vad du kan använda din surfmängd till. Det gör att du relativt enkelt kan uppskatta hur mycket surf du använder under en månad.

  Det är bra att ta till lite i surfmängd eftersom du då slipper köpa till extra surf, vilket oftast är betydligt dyrare än ett lite större abonnemang.

  Mobila bredband 1 GB klarar: 

  Nu när du har lite bättre koll på vad du kan göra med 1 GB kan du räkna ut ungefär hur stor surfmängd du kan komma att behöva. Man brukar säga att ca 8 GB räcker till den normala surfaren och ca 50 GB räcker till den som surfar mycket.

  Vilken typ av support erbjuder operatörerna?

  OperatörTelefonChatt
  HallonNejJa
  TreJaJa
  ChiliNejJa
  TelenorJaJa


  Om du vill ha kundtjänst över telefon rekommenderar vi att du väljer mobilt bredband från Tre eller Telenor. Hallon och Chili erbjuder nämligen bara kundtjänst över internet.  

  Bästa operatörerna för seniorer

  Operatörer vi rekommenderar för mobilt bredband för seniorer. 

  Hallon

  Fördelar med Hallons abonnemang

  • Bäst pris på abonnemang just nu
  • Byt surfmängd på bredbandet när du vill
  • Spara surfen du inte använder

  Att tänka på

  • Bredbandet fungerar bara i Sverige
  • Ingen telefonsupport

  Mer information

  Hallon – Ingen seniorrabatt men billigast ändå

  Hallon har bäst pris och mest surf för pengarna! De har inga specifika seniorrabatter, men de är ändå operatören med lägst pris.

  Hallon-mobilabonnemang-bastamobilabonnemanget

  Tre

  Fördelar med Tres abonnemang

  • Använd bredbandet även inom EU
  • Kundtjänst över telefon
  • Enkel installation

  Att tänka på

  • Det går inte att spara surf

  Mer information

  Tre – Billigare med längre bindningstid

  Tre har ingen seniorrabatt men de har bra priser ändå. De erbjuder mobilt bredband och de har även surfplattor i sitt utbud.

  tre-mobilabonnemang-bastamobilabonnemanget

  chili

  Fördelar med Chilimobils abonnemang

  • Bra omdömen hos Trustpilot
  • Abonnemang med fri surf + Viaplay Film & Serier
  • Fri surf i alla abonnemang – men olika hastigheter 

  Att tänka på

  • Ingen telefonsupport

  Mer information

  Chili – Bäst pris på fri surf med seniorrabatt

  Chilimobil är en av de operatörer som erbjuder mobilt bredband med fri surf. Välj abonnemang utifrån hur snabbt du vill surfa. De har seniorrabatt till alla som fyllt 55. 

  Fördelar med Telenors abonnemang 

  • Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand
  • Samla flera olika tjänster hos Telenor och få rabatt
  • Kundtjänst över telefon

  Att tänka på

  • En månads uppsägningstid

  Mer information

  Telenor – Bra täckning och 5G

  Telenor har ingen åldersrabatt men ändå bra abonnemang på mobilt bredband. Om du reser inom EU, eller ända till Thailand kan du ta med ditt mobila bredband och surfa precis som vanligt.

  Frågor och svar om mobilt bredband för seniorer

  Finns mobilt bredband med pensionärsrabatt?

  Ja, det finns mobilt bredband med rabatt för pensionärer och seniorer. I tabellen har vi listat de mest prisvärda abonnemangen för seniorer och pensionärer på mobilt bredband.

  Hur använder jag mobilt bredband?

  Ett mobilt bredband kan du antingen placera direkt i din surfplatta eller mobiltelefon om den har en simkortshållare. Annars kan du placera simkortet i en router och surfa trådlöst i likhet med ett WiFi. Du kan koppla upp din mobiltelefon, surfplatta, dator och andra enheter mot ett mobilt bredband.

  Kan jag resa inom EU med mobilt bredband?

  Med vissa operatörer kan man använda sitt mobila bredband utomlands, med andra inte. De som tillåter surf utomlands har satt ett tak för hur mycket av surfen i ditt abonnemang du kan använda när du reser inom EU.

  Hur får jag mobilt bredband med pensionärsrabatt?

  Om operatören du beställer mobilt bredband av erbjuder senior- och pensionärsrabatt behöver man i de flesta fall bara ange sitt personnummer när man beställer för att bli godkänd för rabatten. Åldersgränsen brukar ligga på 55 år för seniorrabatt.

  Vilket mobilt bredband är bäst för seniorer?

  Vi rekommenderar Hallon – de har lägst priser, bäst rabatter och mest surf. I tabellen kan du se de mest prisvärda abonnemangen på mobilt bredband från de bästa operatörerna.