Mobila bredband är bra att använda när du ska koppla upp dig mot nätet via dator, laptop eller surfplatta. Du surfar i höga hastigheter till bra priser. I denna artikel ska vi visa på de bästa mobila bredbanden för dig som är pensionär, senior och 55+.

Mobilt bredband
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bäst mobilt bredband
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Data: 5 - 200 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 50 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Surfa i EU som hemma
erbjudande Data: 15 Gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 40 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Mobila bredband för 55+

Det finns flera bra operatörer som erbjuder mobila bredband, och det har aldrig varit enklare att använda internet oberoende av var du befinner dig.  Här presenterar vi flera operatörer som har mobila bredband för både pensionärer, seniorer samt för dig som är 55+. Några av de operatörer som vi vi har med i listan har inga speciella seniorrabatter på sina mobila bredband, men de har så pass låga priser på sina bredband så att de ändå platsar i denna lista.

Surfa mobilt

Allt fler äldre människor hittar ut på internet både via mobiler, laptops och surfplattor. Att ha tillgång till internet oavsett var man befinner sig är idag en självklarhet för de flesta. Förr var det till största del unga användare som surfade när de var ute på vift, men nu är det inte längre lika åldersbaserat, utan de flesta behöver ha tillgång till internet på en daglig basis.

Är du ute vid stugan, reser med husvagnen, eller är på någon annan resa så är ett mobilt bredband ofta den bästa lösningen för att få tillgång till internet. Det finns mobila bredband med både stora och små surfmängder och det finns ett alternativ som passar alla, oavsett hur mycket eller lite du behöver använda internet.

Stabila operatörer

Vi samarbetar enbart med stabila och kända mobiloperatörer. Operatörerna har bra prissättningar, god täckning, någon form av kundservice samt olika storlekar på sina mobila bredband. Samtliga operatörerna erbjuder idag höga hastigheter, vilket betyder att du inte kommer att märka att du surfar på det mobila nätet istället för det fasta nätet. De har även god täckning över hela Sverige och vi rekommenderar att du använder ett mobilt bredband från operatörerna Hallon, Tre, Chili, Telenor eller Tele2.

Telenor, Tre, Chili, Hallon och Tele2 har alla bra täckning och du surfar med höga hastigheter. Prismässigt så ligger Hallon bäst till eftersom de har marknadens lägsta pris, och dessutom får du riktigt bra villkor hos Hallon.

Mobila bredband seniorer

Så väljer du storlek på mobilt bredband

Du ska titta på dina behov och surfvanor innan du skaffar dig ett nytt mobilt bredband. Det finns månatliga surfmängder från 3 – obegränsade GB, så det finns flera olika abonnemangsstorlekar hos flera av operatörer som vi samarbetar med. Du gör rätt i att först luska ut hur stort eller litet surfbehov du har, och sedan beställer du rätt storlek på det mobila bredbandsabonnemanget.

Tänk på huruvida du ska dela på bredbandet eller om du ska använda det själv. Tänk även på vilka aktiviteter du ska utföra på internet. Alla aktiviteter drar nämligen olika stor surfmängd. Skulle du välja fel storlek på det mobila bredbandet så är det oftast inte hela världen, utan du kan enkelt bygga på eller minska ditt mobila bredband. Detta förutsätter att du inte har bindningstid på ditt abonnemang, vilket idag inte är någonting du behöver ha för att få ett bra och prisvärt abonnemang. Idag levererar de flesta operatörer abonnemang utan bindningstider och det är då både enkelt och smidigt att byta storlek eller operatör.

Surfmängd

Tendenserna i samhället är att alla använder mer och mer datatrafik,  så även pensionärer. För att du ska kunna välja ett bredband som passar dig och dina surfvanor så ska vi här förklara vad du kan använda din surfmängd till. Det gör att du hyfsat enkelt kan uppskatta hur mycket surf du använder under en månad.

Det är bra att ta till lite i surfmängd eftersom du då slipper köpa till extra surf, vilket oftast är betydligt dyrare än ett lite större abonnemang.

Mobila bredband 1 GB klarar: 

Nu när du har lite bättre koll på vad du kan göra med 1 GB så kan du räkna ut ungefär hur stor surfmängd du kan komma att behöva. Man brukar säga att ca 8 GB räcker till den normala surfaren och ca 50 GB räcker till den som surfar mycket.

Hallon

Hallon är många gånger det bästa valet när det kommer till mobiltelefoni generellt, och synnerhet när det gäller mobilt bredband. De har bäst pris och mest surf för pengarna! De har inga specifika seniorrabatter, men de är ändå operatören med lägst pris.

Mer information

Tre

Tre är en stabil och stor operatör runtom i landet. Operatören har varit med i branschen länge och har stor kompetens inom mobiltelefoni. De erbjuder, mobilt bredband, mobilabonnemang och kontantkort, och de har även surfplattor och mobiler i sitt utbud.

Mer information

Chili

Chili är en av de operatörer som erbjuder mobilt bredband med fri surf. Men är du ute efter mindre surfmängder så finns det också att välja på. Chilis mobila bredband fungerar inom Sveriges gränser och har några av marknadens bästa priser.

Mer information

Tele2

Tele2 har bra täckning och snabba hastigheter, och du hittar lite större abonnemang som passar dig som surfar lite mer eller delar på bredbandet. Tele2 har ingen bindningstid på abonnemangen och du kan enkelt byta nivå när du vill.

Mer information

Telenor

Telenor har länge varit en operatör att räkna med. De har ett stabilt nät, en tillgänglig och bra kundtjänst och abonnemang med lite större hastigheter. Om du reser inom EU, eller ända till Thailand så kan du ta med ditt mobila bredband och surfa precis som vanligt.

Mer information

Resa med mobila bredband

Ska du ut och resa i Europa, EU/EES så får du hos flera av operatörerna ta med dig hela din surfmängd ut inom EU/EES. Roamingavgifterna, vilket är avgiften som har gjort mobilanvändningen dyr utomlands, är avskaffade sedan sommaren 2017. Du surfar på som vanligt med den surfmängd som du har på ditt mobila bredband, även när du är på semester inom EU. Det finns leverantörer som erbjuder ända upp till 60 GB inom EU.

Olika priser på bredband

Det finns ganska stora prisskillnader på mobilt bredband mellan de olika operatörerna. Detta kan du se i tabellen som vi presenterat längre upp. Du kan hitta abonnemang med surfmängder från 3 GB och upp. Priserna börjar strax under 100 kronor per månad,  så det finns verkligen billiga alternativ av mobila bredband.

Den mest prisvärda operatören just nu är Hallon. Där får du mycket surf, bra täckning genom operatören Tre:s mobilnät och de lägsta priserna på marknaden (trots att de inte har seniorrabatt). Anledningen till att Hallon är billigast är till exempel att du inte kan använda det mobila bredbandet utomlands, och de har inga fysiska butiker. Det är därför bra om du vet vad du ska använda bredbandet till innan du skaffar det, för då kan du få det mest lämpade abonnemanget för just dig.

Lycka till med ditt mobila bredband och hoppas du hittar rätt alternativ för dig och ditt surfande!

Frågor och svar om mobilt bredband för seniorer

Finns mobilt bredband med pensionärsrabatt?

Ja, det finns mobilt bredband med rabatt för pensionärer och seniorer. I tabellen har vi listat de mest prisvärda abonnemangen för seniorer och pensionärer på mobilt bredband.

Hur använder jag mobilt bredband?

Ett mobilt bredband kan du antingen placera direkt i din surfplatta eller mobiltelefon om den har en simkortshållare. Annars kan du placera simkortet i en router och surfa trådlöst i likhet med ett WiFi. Du kan koppla upp din mobiltelefon, surfplatta, dator och andra enheter mot ett mobilt bredband.

Kan jag resa inom EU med mobilt bredband?

Med vissa operatörer kan man använda sitt mobila bredband utomlands, med andra inte. De som tillåter surf utomlands har satt ett tak för hur mycket av surfen i ditt abonnemang du kan använda när du reser inom EU.

Hur får jag mobilt bredband med pensionärsrabatt?

Om operatören du beställer mobilt bredband ifrån erbjuder senior- och pensionärsrabatt behöver man i de flesta fall bara ange sitt personnummer när man beställer för att bli godkänd för rabatten. Åldersgränsen brukar ligga på 55 år för seniorrabatt.

Vilket mobilt bredband är bäst för seniorer?

Vi rekommenderar Hallon – de har lägst priser, bäst rabatter och mest surf. I tabellen kan du se de mest prisvärda abonnemangen på mobilt bredband från de bästa operatörerna.