Bäst mobilt bredband för seniorer

Mobila bredband är bra att använda när du skall koppla upp dig mot nätet via dator, laptop eller surfplatta. Du surfar i höga hastigheter och till bra priser. I denna artikel skall vi visa på de bästa mobila bredbanden i Sverige för dig som är pensionär, senior och 55+.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bäst mobilt bredband
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

från 89 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Telenor abonnemang
mobilabonnemang tele2


erbjudande Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Upp till 400 GB!

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Bäst täckning i storstäder
erbjudande Störst surfmängd
erbjudande Stort sortiment

från99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Tele2 abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Bra täckning
erbjudande 3 storlekar
erbjudande Upp till 400 GB!

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Mobila bredband för 55+

Vi presenterar här flera bra operatörer när du vill skaffa mobilt bredband och ge dig ut på Internet oavsett vart du befinner dig. Du hittar trådlösa bredband för både pensionärer, seniorer samt för dig som är 55+. Vissa av de företag vi visar här har inte specifika mobila bredband med rabatter för dig som är pensionär, men de har så pass låga priser att de platsar helt klart i listan här!

Surfa mobilt

Allt fler och fler äldre hittar ut på Internet både med mobiler, laptops och surfplattor. Att ha tillgång till Internet oavsett vart man befinner sig är idag en självklarhet för alla. Förr var det mest unga, som surfade mycket när de var ute på vift, men nu är det verkligen alla som behöver ha tillgång till nätet närhelst man önskar.

Är du i stugan, på hotell, på semester eller ute i båten eller behöver få access till webben är ett mobilt bredband ofta den bästa lösningen. Det finns mobila bredband med både stora och mindre surfmängder och absolut alternativ som passar alla idag.

Stabila operatörer

Vi arbetar enbart med stabila och kända mobiloperatörer. De har bra priser, bra täckning, god kundservice samt erbjuder olika storlekar vad gäller surfmängder på sina mobila bredband. Du surfar snabbt och har god täckning över hela Sverige och vi rekommenderar att du använder någon av Halebop, Hallon, Tre, Telenor eller Tele2 som operatör.

Testa din täckning i ditt område genom att titta på de täckningskartor som vi presenterar sidan via länken här. Halebop, Tre, Hallon och Tele2 har ju alla bra täckning och du surfar som sagt med höga hastigheter. Prismässigt ligger Hallon bäst till just nu med flera billiga alternativ!

Mobila bredband seniorer

Storlek på mobilt bredband

Du skall titta på dina behov och surfvanor innan du skaffar dig nytt mobilt bredband. Det finns surfmängder från 3 – 500 GB, så alla storlekar är tillgängliga hos flera operatörer vi samarbetar med. Du ser först till dina surfbehov och sedan beställer du rätt storlek.

Tänk på om du skall dela på bredband eller om du skall använda det själv. Tänk även på vilka aktiviteter du skall utföra. Alla aktiviteter drar olika mängder surf. Skulle du välja fel storlek är det inte hela världen utan du kan enkelt bygga på eller minska ditt mobila bredband. De flesta operatörer arbetar utan bindningstider och det är då enkelt att byta snabbt och smidigt.

Surfmängd

Tendensen är att alla använder mer och mer datatrafik. Så även pensionärer. Välj ett bredband som passar dig som sagt och vi skall här förklara lite vad du kan använda din surfmängd till och så kan du beräkna hur mycket surf du behöver. Det är bra att ta till lite surfmängd, så slipper du köpa mer i slutet av månaden. Du sparar pengar med hkälp av rätt datamängd från början.

Mobila bredband 1 GB klarar: 

  • Netflix ca 3 timmar
  • Youtube ca 8 timmar
  • Musik på Spotify ca 1 dygn
  • Vanliga hemsidor ca 500 stycken
  • Läsa 1500 mail

Nu vet du lite vad du kan göra med 1 GB och kan på så sätt räkna ut hur pass mycket surfmängd du kan komma att behöva. man brukar säga att ca 8 GB räcker till den normale surfaren och över 50 GB räcker till den som surfar mycket.

Hallon

Hallon är det bästa valet många gånger när det kommer till mobiltelefoni generellt och synnerhet vad gäller mobilt bredband. De har bäst pris och mest surf för pengarna! Inga specifika seniorrabatter, men lägst pris ändå.

Mer information

Tre

Tre är en stabil och stor operatör i landet. De har varit med länge i branschen och har stor kompetens. De erbjuder, mobilt bredband, mobilabonnemang och kontantkort. De har även surfplattor och mobiler när du behöver detta.

 

Mer information

Halebop

En riktigt populär mobiloperatör när det kommer till nöjda kunder vid flera undersökningar. de erbjuder mobilt bredband, kontantkort och mobilabonnemang. Du kan skaffa mobiler samt surfplattor via Halebop.

 

Mer information

Resor och mobila bredband

Skall du ut och resa i Europa, EU/EES så får du med de flesta operatörer ta med dig hela din surfmängd ut inom EU/EES. Det är riktigt bra. Roamingavgifterna är avskaffade sedan sommaren 2017. Du surfar som vanligt med den surfmängd du har på ditt mobila bredband på semestern. Det finns leverantörer som erbjuder ända upp till 60 GB på för användande inom EU.Vad kostar mobilt bredband?

Olika priser på bredband

Det är lite skillnader vad gäller priser på mobila bredband och vi presenterar dessa i tabellen längst upp. Du hittar som sagt surfmängder från 3 GB per månad och uppåt. Priserna börjar under 100 kronor per månad, så det finns verkligen billiga alternativ.

Bäst just nu är Hallon faktiskt med mest surf, bra täckning och lägst priser. Fast de inte har specifik seniorrabatt. Lycka till med ditt mobila bredband och hoppas du hittar rätt alternativ för dig och ditt surfande!