✓ Chilimobil Kompis – Tipsa dina vänner och få rabatt

✓ Bra budgetval för fri surf

✓ Årsabonnemang med fri surf

Chilimobil har länge varit en av de största operatörerna i Norge, men nu har de tagit klivet in på den svenska marknaden också. Chilimobils dragplåster är den fria surfen. De har mobilabonnemang och mobilt bredband med obegränsad surf i olika hastigheter – och dessutom rabatt till studenter och seniorer. 

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  1 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-02-23
  Fri GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  299kr/mån

  349kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa (25 GB)
  Surfhastighet100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-2299 kr/mån
  Mån 3-12349 kr/mån
  Totalpris år 14088 kr

  Chilimobil – Fri surf med norska rötter

  Chilimobil har sina rötter i Norge och har länge varit en av de populäraste mobiloperatörerna där. De gick in på den norska marknaden med visionen att konkurrera med de stora operatörerna, Telia Norge och Telenor, för att få ner priserna på mobilmarknaden. Något de har lyckats med – även på den svenska marknaden. 

  Chilimobil är ett lågprisalternativ för den som är ute efter riktigt mycket surf. Nästan alla deras abonnemang har obegränsad surf, men i olika hastigheter beroende på vilket abonnemang man väljer. Det största abonnemanget har maximal hastighet i 5G-nätet.

  Prismässigt ligger de något lägre än de stora etablerade operatörernas, vilket ger dem en fin konkurrensfördel. Deras mobilabonnemang kan även fås med student- och seniorrabatt – vilket få andra operatörer med obegränsad surf erbjuder. 

  Sen några år tillbaka har Chilimobil ett uppskattat samarbete med streamingtjänsten Viaplay. Om man väljer deras största abonnemang med full fart på hastigheten har man möjlighet att välja till Viaplay Film & Serier för en mindre månadskostnad.

  Abonnemang hos Chilimobil

  Spara Surf : ⨉ Nej
  Surfa inom EU : ✓ Ja, upp till 25 GB
  Surfhastighet : 1-100+ Mbit/s
  Mobilnät : Tre
  Telefonsupport : ⨉ Nej
  5G : ✓ Ja

  Mobilnät

  Chilimobil erbjuder sina tjänster i den större operatören Tres mobilnät. Tre har ett välbeprövat nät som fungerar bra för de allra flesta som bor i landet. Deras nät sträcker sig till 98,9 % av befolkningen i Sverige, med de största luckorna i norr och på landsbygden. Tres nät har flertalet gånger fått höga betyg av testföretaget Tutela. Nätet har främst prisats för sina hastigheter när man spelar upp högupplöst video och sin täckning i större städer. 

  Ett abonnemang med fri surf och full fart kräver förstås ett snabbt nät med bra täckning – vad är annars poängen? Om man bor på en plats där Tres nät är välutbyggt är Chilimobil ett riktigt bra val för den surfsugna, annars bör man nog vända sig till en annan operatör. Här finns alla operatörers täckningskartor. 

  Pris

  Obegränsad surf till ett bra pris är det Chilimobil gör bäst. Om man jämför andra operatörer med fri surf ligger Chilimobil helt klart i det lägre skiktet prismässigt. Om man är student eller senior kan man få ner månadskostnaden ytterligare.

  De övriga abonnemangen, med fri surf med begränsad hastighet, ligger även de lågt om man jämför med mindre abonnemang från andra lågprisalternativ. 

  Chili Kompisar är en funktion Chilimobil har lanserat för att värva nya kunder och ta hand om sina befintliga. Om man tipsar en kompis om operatören, och den väljer att bli kund, får båda rabatt på sin månadskostnad. Om man tipsar tillräckligt många kan man nolla sin mobilräkning. 

  Fördelar

  • Fri surf I de flesta abonnemang
  • Välj vilken hastighet du vill kunna surfa i
  • Ett abonnemang med surfpott – för den som inte vill ha fri surf
  • Samarbete med Viaplay

  Nackdelar

  • Fri surf innebär bara fri surf i Sverige – inom EU är surfen begränsad
  • Ingen telefonkundtjänst
  • Den begränsade hastigheten på det minsta abonnemanget är långsam

  Vårt omdöme 

  Chilimobil är en operatör vi rekommenderar – särskilt om man är ute efter ett budgetvänligt alternativ med obegränsad surf. De enkla villkoren lockar. Abonnemangen har ingen bindningstid och uppsägningstiden ligger på max en månad. Man får alltså använda upp månaden man har betalt för, sen kan man byta abonnemang inom operatören eller byta till en annan operatör. 

  Tres mobilnät, som Chilimobil använder, har sina styrkor och svagheter. Det är ett riktigt snabbt nät med blixtsnabba upp- och nedladdningshastigehter. Något som förstås är viktigt om man har ett abonnemang med fri surf och maximal hastighet. Täckningen är dock lite ojämn över Sverige. Den är riktigt vass i södra Sverige, men blir lite sämre i norr. 

  Hastigheterna på Chilimobils abonnemang är något begränsade. De har satsat stort på den fria surfen, men de minsta abonnemangen är en aning för långsamma. 

  Kontaktinformation

  HemsidaBesök hemsida
  Telefonnummer
  AdressStockholm
  Org. nummer559216-4387

  Frågor och svar om Chilimobil

  Vilket nät använder Chilimobil?

  De använder Tres mobiltelefonnät. Ett nät med riktigt snabb uppkoppling och bra täckning – särskilt i södra Sverige. Se täckningskartor för alla operatörer här.

  Vad innebär fri surf hos Chilimobil?

  Chilimobil har satt en gräns på 20 GB per dygn om man har fri surf. Om man mot förmodan skulle gå över den gränsen sänks hastigheten på uppkopplingen till 1Mbit/s. Då kan man beställa mer surf, helt kostnadsfritt, för att höja hastigheten igen.

  Vem äger Chilimobil?

  Chilimobil ägs inte av någon större operatör, vilket är fallet med många andra lågprisoperatörer. De är alltså ett eget bolag. De har dock inget eget mobilnät under använder sig av Tres.

  Har Chilimobil fri surf i alla sina abonnemang?

  Ja, Chilimobil har fri surf i alla sina standard-abonnemang. Surfhastigheten begränsas dock i de billigare abonnemangen. Det största abonnemanget har fri surf med maximal hastighet i Tres nät.