Fello har blivit utsedda till Årets mobiloperatör 2022 av Telekomnyheterna och Nordic Bench. Operatören, som placerar sig på topplistan för första gången, slår inte bara sin moderoperatör Telia – utan samtliga operatörer på listan.

På andra plats hittar vi Telia-syskonet Halebop och på tredjeplats hittar vi lågprisjätten Hallon. 

Nordic Bench rankar de bästa mobiloperatörerna

Varje år sen 2016 har Nordic Bench, tillsammans med Telekomnyheterna, sammanfattat den svenska telekommarknaden och de svenska mobiloperatörerna utifrån en NPS-ranking, Net Promoter Score. Runt 3 000 personer i Sverige svarar på frågor utifrån den mobiloperatör de använder och rankar i vilken grad de är nöjda med mobiloperatörens tjänster och om de skulle rekommendera operatören till andra. 

Det handlar bland annat om frågor som rör kundtjänst, innovation, värde för pengarna, hur man upplever köp och abonnemangsvillkor, vilka tilläggstjänster som finns, hur enkelt abonnemanget är att registrera och använda, vilken täckning man har, hur tjänsten fungerar i praktiken och pris. 

Operatörerna får ett betyg i en skala som går från – 100 till + 100. Generellt anses ett poäng över 20 som ett gott betyg. Då har operatören överlag nöjda kunder som skulle rekommendera deras tjänster till andra. 

Frontpage

Fello får högst Net Promoter Score 2022

Svaren på alla frågorna sammanfattas i en tabell där operatörerna rankas utifrån sitt Net Promoter Score.

I topp 2022 hittar vi operatören Fello med hela 55 poäng, en bra bit före tvåan Halebop på 29 poäng. På tredje plats hittar vi Hallon med 28 poäng, tätt följt av Vimla på 27 poäng. Efter de fyra ledande operatörerna finns ett litet hopp till Comviq, med 15 poäng, och sedan ytterligare ett hopp till de stora operatörerna som får en poäng mellan 5 till – 13. 

Bäst mobiloperatörer enligt Nordic Bench

Tabell: Bäst mobiloperatörer 2022
Operatör Poäng/NPS
1. Fello55
2. Halebop29
3. Hallon28
4. Comviq15
5. Comviq15
6. Tre5
7. Telia3
8. Telenor1
9. Bredband 2 (A3)– 2
10. Tele2– 13

Den lilla operatören har de nöjdaste kunderna – Fello i topp

Det är alltså den lilla operatören Fello som har de nöjdaste kunderna utifrån Nordic Benchs mätning. Fello slår de större operatörerna med hästlängder, och har nästan dubbelt så höga poäng som tvåan på listan. 

Värt att notera är att det är Telias lågprisoperatörer, Fello och Halebop, som får undersökningens högsta poäng, medan storoperatören Telia först hittas på plats 7. 

Förutom att Fello vinner en brakseger så är det även första gången operatören finns med på listan. 


Billigast mobilabonnemang

Telefonsupport

Ingen bindningstid