Julen och sportlovet närmar sig med stormsteg och många börjar planera sina vinterresor. Det här är första vintern på ett par år som många passar på att åka utomlands igen. Vaccinsprutor och långa passköer är avklarade, men vad gäller egentligen för mobilen när man reser utomlands? 

Vi tittar närmare på hur Fellos abonnemang fungerar under utlandssemestern.

Många har väntat läge på att unna sig en utlandsresa igen, och man kanske har glömt vad som faktiskt gäller för ens mobilabonnemang när man befinner sig utanför Sveriges gränser. Låt oss fräscha upp minnet och titta på kundfavoriten Fellos utlandsvillkor.

Surfa och ring som hemma – i alla fall inom EU

Inom alla EU-länder gäller något som kallas fri roaming. Fri roaming innebär att man, under en semesterresa eller kortare vistelse utomlands, kan använda sitt abonnemang på samma sätt som man gör hemma. Om man har fria samtal och sms i Sverige, som alla Fellos abonnemang har, har man även fria samtal och sms i andra EU-länder. 

En sak som är viktig att tänka på är att operatörer kan begränsa hur mycket surf man får använda fritt vid roaming. Vissa operatörer lägger till exempel ett tak på 20 GB för alla, medan andra anpassar EU-surfen efter det aktuella abonnemangets storlek. 

Fello har dock gjort det här enkelt för sina kunder – all surf som ingår i ditt abonnemang kan du använda fritt inom EU.

Om du är kund hos Fello kan du alltså använda dina mobiltelefon på exakt samma sätt som du gör hemma utan att behöva oroa dig för extra avgifter och en dyr mobilräkning när du kommer hem. 


Använd all din surf inom EU

Spara upp till 25 GB surf

Data: 3 – 24 GB

Tänk på…

Den fria roaming gäller dock inte om man befinner sig hemma i Sverige och ringer eller skickar sms till andra EU-länder – då gäller Fellos prislista för utlandssamtal. 

Så här fungerar Fello utomlands

Tabell: Fello utlandsvillkor
TjänstIngår
Ringa och sms:a till Sverige från EUJa
Ringa och sms:a från annat EU-land till annat EU-landJa
Sms:a från sverige till hela världenJa
Ringa från Sverige utomlandsNej
Ringa och sms:a från EU-land till land utanför EUNej

Vad gäller i Storbritannien?

Storbritannien är inte längre med i EU, därför gäller inte den fria roamingen när man åker till London eller andra städer i England och resten av Storbritannien. 

Spara pengar på London-resan, och andra resor utanför EU, genom att: 

Gör detta med din mobil innan du reser utomlands: