Här hittar du Sveriges bästa kontantkort till bäst pris. Vilket kontantkort är egentligen det bästa? Det beror förstås på vad du har för behov och hur du har tänkt använda kontantkortet. Vi har listat de bästa alternativen på marknaden idag med fokus på pris, valmöjligheter och villkor.


Bästa kontantkortet

Ingen bindningstid

Ingen uppsägningstid


Telias nät

Nöjda kunder

Fast pris eller Go!


Många alternativ

Snabbt nät

Spara oanvänd surf

Bäst kontantkort för dig

När det kommer till kontantkort så erbjuder de olika operatörerna ett par olika varianter. Den första indelningen görs mellan fastpris-kontantkort och saldo-kontantkort. Utöver det så finns det kontantkort som endast har surf, kontantkort anpassade för utlandssamtal och kontantkort som endast är aktiva under en dag.

Trots att upplägget av kontantkorten är hyfsat lika mellan de olika operatörerna kan det finnas aspekter som är värda att fundera över innan du skaffar ditt kontantkort.

Vill du ta med ditt kontantkort utanför Sveriges gränser? Vill du ha så snabb datahastighet som möjligt? Vill du ha det absolut lägsta priset?

Fördelen med kontantkort är att det är riktigt enkelt att byta till en ny operatör, du beställer bara hem ett nytt kontantkort från den nya operatören.

Beställ gratis simkort

De flesta operatörerna erbjuder gratis kontantkort. Det innebär att du kan beställa hem ett startpaket för kontantkort utan kostnad. Det som ingår startpaket är ett simkort med ett unikt mobilnummer.

För att använda kontantkortet behöver du ladda det med saldo eller ett fastpris-paket. Simkortet placerar du i din mobiltelefon och när det är laddat kan du använda det för att surfa, ringa, sms:a och mms:a.

När ditt saldo har tagit slut, eller giltighetstiden har gått ut, kan du välja att fylla på ditt kontantkort igen. Hos många operatörer kan du även välja automatisk påfyllning – som en prenumeration på kontantkort.

Så beställer du gratis kontantkort

Vi rekommenderar


Billiga kontantkort

Bäst-i-test

Fast pris med fria samtal och sms

Beställ nu

Bäst mobiloperatör 2024

Vill du ha abonnemang istället för kontantkort?

Tycker du att det verkar jobbigt att behöva hålla koll på och fylla på kontantkortet, då kan ett abonnemang vara ett bra alternativ. Det finns flera abonnemang utan bindningstid, och de har ofta samma låga priser som kontantkorten har.

Skulle du märka att du har köpt fel mängd surf på ditt abonnemang, då kan du enkelt byta upp eller ned dig utan konstigheter. Här kan du läsa om och jämföra olika mobilabonnemang.

Vilka operatörer har kontantkort?

OperatörKontantkort
HallonJa
VimlaNej
FelloNej
HalebopJa
TreNej
ComviqJa
ChilimobilNej
KatshingNej
TelenorJa


Operatörer med kontantkort

Det finns fler operatörer som endast erbjuder mobilabonnemang än vad det finns operatörer som erbjuder kontantkort. Däremot fungerar de flesta abonnemangen ungefär som ett kontantkort eftersom abonnemangen är utan bindningstid och uppsägningstid. 

Operatörer med bäst kontantkort

 

 

halebop

Fördelar med Halebops abonnemang

 • Telias nät
 • Använd ditt kontantkort inom EU
 • Fastpris eller Go

Att tänka på

 • Kontantkort Go har ingen surf

 

 

Mer information

 

Halebop – Gratis kontantkort

Halebop rankas alltid högt vad gäller nöjda kunder i Sverige. En operatör med hög service och ett stort sortiment. De erbjuder kontantkort och gratis startpaket!

Halebop kontantkort

 

 

Hallon

Fördelar med Hallons abonnemang

 • Enkelt att ladda
 • Fast pris med samma priser som Hallons abonnemang
 • Fyll på när du väl behöver det

Att tänka på

 • Kan inte användas utanför Sverige

 

 

Mer information

 

Hallon – Bäst på kontantkort

Hallon är ett av de bästa alternativen när det kommer till kontantkort i Sverige. Billigt, bra villkor, fast pris och ingen bindningstid.

Hallon kontantkort

 

 

comviq

Fördelar med Comviqs abonnemang

 • Spara oanvänd surf
 • Obegränsad surf med Boost, 24 timmar – 1 vecka
 • Mobilt bredband som kontantkort 

Att tänka på

 • De mindre kontantkorten kan endast användas i Sverige

 

 

Mer information

 

 

Comviq – Gratis kontantkort

Comviq var först ut med kontantkort i Sverige och har alltid arbetat med låga priser. De erbjuder många olika varianter på kontantkort. 

Comviq kontantkort

Frågor och svar om gratis kontantkort

Vilket kontantkort är bäst?

Vi rekommenderar kontantkort från Hallon. Hallon har bra villkor och billiga priser. Vilket kontantkort som är bäst för dig beror dock på hur du tänker använda det. I tabellen listar vi alla de bästa och billigaste kontantkorten.

Hur laddar jag ett kontantkort?

På operatörens hemsida kan man enkelt ladda sitt kontantkort. Hos många operatörer kan man även ladda sitt kontantkort via operatörens app, genom att skicka ett sms eller genom att ringa. Man kan även ladda vissa kontantkort genom att köpa värdekoder i butik.

Fungerar kontantkort utomlands?

Alla kontantkort kan inte användas utomlands. Det kan variera beroende på operatör och beroende på vilken laddning och prisplan man valt. Om kontantkortet fungerar utomlands kan det dessutom vara begränsat till endast inom EU.

Finns det kontantkort med bara surf?

Ja, det finns kontantkort med bara surf. Dessa kontantkort kan man använda till mobilt bredband eller om man bara behöver surf till sin mobiltelefon. Med mobilt bredband på kontantkort ingår inga samtal eller meddelanden.

Kan jag beställa gratis kontantkort?

Ja, att beställa ett kontantkort hos de operatörer vi listar är gratis. Själva simkortet är gratis, men du måste ladda kontantkortet med en prisplan – det kostar. Hur mycket prisplanen kostar beror på operatör och vilken prisplan du väljer. I tabellen har vi listat de bästa kontantkorten.