Två virtuella operatörer på den svenska marknaden är Halebop, som lanserade sitt första abonnemang år 2007, och Fello som är betydligt yngre.

Båda operatörerna är inriktade på att erbjuda mobilabonnemang som passar de flesta till riktigt bra priser.

Men vilken av de båda är egentligen bäst?
För att ta reda på det jämför vi Halebop och Fello efter tio olika punkter och försöker utse en vinnare.

Låt fajten börja!

A close up of a logo Description automatically generated

Pris

Både Fello och Halebop erbjuder riktigt prisvärda mobilabonnemang med allt från mindre till större mängder surf.

Dessutom har de introduktionserbjudande för nya kunder, där Fello erbjuder halva priset i tre månader och Halebop erbjuder dubbel surfmängd under de tre första månaderna.

Fello har det billigaste abonnemanget, som kostar 95 kronor i månaden för 2 gigabyte. Halebops billigaste abonnemang kostar 99 kronor i månaden för 2 gigabyte.

Vinnare: Fello

Motivering: Prismässigt är det relativt jämnt mellan de båda operatörerna, men Fello vinner ändå ronden med en hårsmån då de erbjuder nya kunder halva priset på abonnemangen under de tre första månaderna.

Samtal, sms och surfmängd

I grundutbudet erbjuder Fello fyra olika abonnemang där det billigaste kostar 95 kronor i månaden. I det ingår fria sms och samtal samt 2 gigabyte surf.

Fellos största abonnemang ger dig 25 gigabyte surf och kostar 295 kronor i månaden.

Hos Halebop ger det minsta abonnemanget dig 50 samtal och 500 sms per månad, samt 2 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

Halebops största abonnemang ger dig fria samtal och sms, samt 40 gigabyte surf för 399 kronor i månaden.

Vinnare: Halebop

Motivering: Båda operatörerna har samma villkor för sms och samtal, förutom i Halebops minsta abonnemang där antal samtal och sms är begränsade. Hos Halebop får du mer data för pengarna om du väljer de större abonnemangen.

Det billigaste abonnemanget ger lika många gigabyte hos båda operatörerna, men kostar lite mindre hos Fello. Dessutom ingår fria samtal och sms i det minsta abonnemanget, vilket det inte gör i Halebops minsting.

För den som vill ha det billigaste alternativet, med en liten mängd surf är Fello det mer prisvärda alternativet, eftersom också fria samtal och sms ingår.

Men Halebop erbjuder abonnemang med större surfpott än Fello, dessutom till något bättre priser om man räknar pris per gigabyte, och vinner därför den här ronden.

Sparas surf?

Båda operatörerna erbjuder möjligheten att spara surf. Det vill säga att om du inte förbrukar datapotten som ingår i ditt abonnemang under en månad, så sparas den så att du kan använda den vid ett senare tillfälle, då du skulle surfa slut på din datapott.

Hos Halebop kan du spara ej nyttjad månadssurf till nästa månad. Du kan maximalt spara motsvarande den mängd månadssurf som ingår i ditt abonnemang.

Hos Fello kan du också spara din data hur länge du vill (upp till 25 gigabyte).

Vinnare: Halebop

Motivering: Båda operatörerna är generösa och erbjuder möjligheten att spara surf hur länge du vill. Halebop vinner dock på grund av möjligheten att spara så mycket surf som ingår i abonnemanget, medan Fello har ett tak på 25 gigabyte.

Senior/barn/student-rabatter

Både Halebop och Fello har förmånliga rabatter för studenter. Hos Halebop erbjuds abonnemang och mobiler till billigare priser för studenter, samt dubbel surfmängd i tre månader.

Hos Fello får studenter över 18 år möjlighet att teckna ett flertal abonnemang där extra surf ingår. Studenter får dock hela fem inledande månader till halva priset.

Fello ger även personer över 55 år samt ungdomar och barn under 18 år möjligheten att teckna ett par abonnemang där extra surf ingår.

Vinnare: Fello

Motivering: Fello erbjuder inte bara rabatt till studenter utan också till ungdomar och barn under 18 år samt alla över 55 år.
För dessa grupper är priset ofta det viktigaste och Fello kan erbjuda mindre abonnemang till riktigt bra priser. Dessutom med fem månader till halva priset för studenter. Även utan den rabatten ger Fello bättre priser och mer datamängd för pengarna till studenter än Halebop.

Bindningstid och uppsägningstid

Hos Fello har du varken bindningstid eller uppsägningstid, vilket gör att du enkelt kan byta abonnemang eller operatör när du känner för det.

Halebop har ingen bindningstid heller (om du inte köpt telefon).

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Utan bindningstid delar Fello och Halebop lätt denna rond.

Täckning

Både Halebop och Fello använder sig av Telias mobilnät. Telias nät är det bästa i Sverige och har prisats många gånger för detta. Detta gynnar inte minst personer som bor i glesbefolkade områden där mobiltäckningen ofta kan vara dålig.

På samma sätt som Telia är en bra operatör i de områdena på grund av sin goda täckning, är också Fello och Halebop det.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Båda operatörerna använder sig av samma nät och är därför precis lika bra vad gäller mobiltäckningen.

EU-surf och priser utomlands

Hos båda operatörerna surfar och pratar du i telefon med samma villkor som i Sverige när du reser inom EU/ESS.

Med Halebop kan du surfa upp till 10 gigabyte i EU/ESS med samma villkor som i Sverige, och med Fello får du använda hela din surfmängd.

Vinnare: Fello

Motivering: Med Fello kan använda hela din surfmängd även på resa i EU/ESS, medan Halebop begränsar surfmängden till 10 gigabyte. För den med större datapott i sitt abonnemang är därför Fello bättre i det här avseendet.

Support

Halebop erbjuder chattsupport på sin hemsida, dygnet runt och alla dagar på året. De erbjuder också möjligheten att kontakta dem via epost. Dessutom har de en sökfunktion på sin hemsida där du kan hitta svar på vanliga frågor.

Även på Fellos hemsida kan du hitta svar på de vanligaste frågorna. Fello har även en telefonsupport som är öppen mellan 9 och 17 på vardagar, kundservice via epost med svar inom 24 timmar, samt en chatt som har öppet på vardagar mellan 9 och 17. Dessutom erbjuder de sig att ringa upp dig.

Vinnare: Fello

Motivering: Fello erbjuder fler supportalternativ till sina kunder än Halebop och har en betydligt mer lättillgänglig supportsida. Halebop erbjuder oslagbara öppettider för sin chattsupport, men har längre kötid och kan inte garantera svar på mail inom 24 timmar som Fello gör. De erbjuder inte heller någon telefonsupport.

Mobiler

Fello säljer bara mobilabonnemang, medan Halebop både säljer abonnemang och mobiltelefoner.

Hos Halebop hittar du ett stort utbud av mobiltelefoner i olika prisklasser, från de största tillverkarna, exempelvis Apple, Samsung och Xiaomi, som du kan köpa tillsammans med ett Halebop-abonnemang.

Vinnare: Halebop

Motivering: En lätt rond för Halebop, då Fello inte säljer mobiltelefoner över huvud taget.

Företagsabonnemang

Varken Fello eller Halebop är mobiloperatörer som erbjuder företagsabonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De båda operatörerna har inget särskilt att ge i det här segmentet utan slår bara lite lojt på varandra innan ronden är slut.

Och vinnaren är…

Fello tar hem en jämn match mellan två prisvärda mobiloperatörer!

Fello erbjuder genom sin lättnavigerade hemsida flera mobilabonnemang utan bindningstid eller uppsägningstid, som är prisvärda för alla, och inte minst studenter, ungdomar och personer över 55 år.
Fello erbjuder support via chatt, mail och telefon och använder sig av Telias nät, vilket bådar för mycket bra täckning i hela Sverige.

Skaffa Fello!

 

Skaffa Halebop!