Fibio är en virtuell operatör som siktar på att erbjuda abonnemang till låg kostnad, med extra fokus på kundservice. Dessutom prismatchar de sina mobilabonnemang, så om du skulle hitta ett likvärdigt abonnemang billigare hos en konkurrent sänker Fibio priset!

Det låter ju onekligen lovande så här på förhand. Men Fibio får svårast möjliga motstånd i sin första duell här på Bästamobilabonnemanget.se – mot den rutinerade mästaren Hallon.


Billiga mobilabonnemang

Välj till smartphone

Ingen bindningstid


Prisgaranti

Obegränsad surf

Familj-, senior-, barn- och studentrabatt

Kan nykomlingen i grönt utmana den vinröda lågprislegenden?

Om endast tio ronder har vi svaret!

Pris

Som ny kund hos Fibio får du Viaplay gratis under en månad – vilket abonnemang du än väljer. Om du väljer det minsta abonnemanget får du 2 gigabyte, med fria samtal och meddelanden, för 99 kronor i månaden till ordinarie pris.

Hallon å sin sida erbjuder sitt minsta abonnemang på 4 gigabyte för 109 kronor i månaden till ordinarie pris. Hallon har rabatt på abonnemangen under de första månaderna för nya kunder.

Hallons största abonnemang är på 100 gigabyte och kostar 359 kronor. Hos Fibio får du 40 GB surf för 319 kronor i månaden.

Fria samtal och meddelanden ingår hos båda operatörer. Men endast Hallon erbjuder möjligheten att spara surf.

Vinnare: Hallon

Motivering: Fibios minstingabonnemang är det billigaste, då man erbjuder ett par gigabyte mindre än Hallons minsting. Men när man räknar ut priset per gigabyte är Hallon billigare. Fibio säger att de kan prismatcha om ett likvärdigt abonnemang erbjuds billigare hos en konkurrent, men Hallon erbjuder ändå det billigaste abonnemanget från början, och det måste belönas. Hallon har dessutom bättre erbjudanden till nya kunder.

Samtal, sms och surfmängd

Båda operatörerna har fria samtal, sms och mms i sina abonnemang.

Hallon har fem olika storlekar på sina abonnemang, från det minsta på 4 gigabyte upp till det största på 100 gigabyte.

Fibio har fyra varianter av abonnemang, från 2 gigabyte till det största som ger 40 GB surf.

Vinnare: Hallon

Motivering: Det är inte något som skiljer operatörerna åt när det kommer till att erbjuda samtal och meddelanden, men när Hallon visar upp sitt abonnemang med 100 GB surf blir Fibio grön av avund.

Sparas surf?

Hos Hallon sparar du upp till 100 gigabyte oanvänd surf utan tidsbegränsning.

Fibio har ingen information om att surf sparas, vilket får oss att anta att detta helt enkelt inte erbjuds.

Vinnare: Hallon

Motivering: Vilken stjärnsmäll! Hallon har en av marknadens bästa lösningar för sparad surf och Fibio erbjuder inte ens möjligheten.

Senior/barn/student-rabatter?

Fibio har särskilda erbjudanden för studenter, barn, familjer och seniorer (55+). De erbjuder en blandning av extra mycket surf eller billigare månadskostnad – beroende på vilket abonnemang man väljer.

Även hos Hallon lönar det sig att vara student, senior (55+) eller ungdom (upp till 18 år). Hos dem erbjuds mer data på köpet för de mindre abonnemangen och billigare pris för de större.

Hallon

  • Rabatt till nya kunder
  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Barnrabatt till alla under 18

Fibio

  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Barnrabatt till alla under 18
  • Studentrabatt
  • Familjerabatt

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Båda operatörerna visar att de satsar på studenter, barn och ungdomar, och seniorer. Även om deras modeller för rabatterna skiljer sig åt så är det två generösa operatörer som vi har att göra med. De får dela på poängen för den här ronden.

Bindningstid

Hallon har ingen bindningstid och inte heller någon uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Fibio har heller ingen bindningstid, men en månads uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon får Fibio ur balans med sina slopade bindnings- och uppsägningstider. Med en månads uppsägningstid och bindningstid väger Fibio för lätt i den här ronden.

Täckning

Fibio använder sig av Telenors nät, medan Hallon går i Tre:s nät.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Även om Telenor haft ett litet försprång mot Tre tidigare, vad gäller täckning på landsbygd och småorter, så är skillnaderna försumbara idag. Vi kan konstatera att båda operatörerna använder sig av mycket bra mobilnät, som täcker merparten av Sveriges befolkning.

EU-surf och priser utomlands

Precis som hos alla operatörer så kan du använda dina Hallon- och Fibio-abonnemang när du är på resande fot inom EU, utan att det kostar dig något extra.

Surfmängden du kan använda inom EU med ditt Hallon-abonnemang är upp till 30 gigabyte per månad, men hos Fibio kan du använda så mycket som upp till 40 gigabyte!

Vinnare: Fibio

Motivering: Fibio krossar Hallon när det kommer till EU-surf. 10 GB extra surf är inget att snacka om!

Support

Fibio tar kundservice seriöst. Förutom vanliga frågor och svar på sajten går det att maila dem, med löfte om svar så fort som möjligt. Om du hellre vill ringa går det också bra. Du kan även skicka in ett formulär – då ringer Fibio upp dig så snart de kan.

Hallons kundservice är chattbaserad, och har öppet under vardagar. Det finns också bra hjälp att få i deras community där hjälpsamma medlemmar kan hjälpa dig med dina frågor.

Vinnare: Fibio

Motivering: Fibio visar lite mer än Hallon att man är mån om att ge sina kunder bästa möjliga service.

Mobiler

Fibio säljer mobiler, med eller utan abonnemang. Främst erbjuds telefoner från Apple och Samsung, men också ett par Xiaomi-lurar går att få tag på. Fibio säljer mobiltelefoner i samarbete med Refurbed.

Även Hallon har en telefonbutik, med mobiler från Apple, Samsung, Doro och Xiaomi. Du kan köpa en mobiltelefon tillsammans med ett abonnemang eller lägga till en telefon till ditt befintliga Hallon-abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ett litet men naggande gott mobilsortiment erbjuds av de båda operatörerna.

Företagsabonnemang

Medan Hallon har företagsabonnemang med växel, samlingsfaktura och WiFi-samtal är Fibio helt inriktade på privatmarknaden.

Vinnare: Hallon

Beskrivning: Hallon har endast enklare företagslösningar, men det räcker gott för att ta vinsten i den här ronden, då Fibio inte erbjuder något abonnemang för företag.

Och vinnaren är…

Hallon håller stilen och får än en gång lyfta bucklan!

Man tar poängen eller matchar Fibio på de flesta av de punkter som spelar mest roll för konsumenten: låga priser, slopade bindningstider och uppsägningstider och möjlighet att spara surf. Dessutom kniper Hallon den sista poängen som leder till vinsten genom att erbjuda företagsabonnemang.


Billiga mobilabonnemang

Välj till smartphone

Ingen bindningstid

Fibio står pall i flera ronder och vinner faktiskt också några av dem. I segmenten kundsupport och surf inom EU imponerar man, och med fokus på miljövänlig mobiltelefonförsäljning samt lite unika lösningar för studenter och seniorer utmärker sig Fibio bland virtuella operatörer.

HallonFibio
Spara surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
7-100 Mbit/s

10-40 Mbit/s

Mobilnät
TreTelenor
Telefonsupport
5G

Frågor och svar om Hallon eller Fibio

Vem är billigast av Hallon och Fibio?

Fibio har prisgaranti, men ändå ligger Hallon något lägre prismässigt när vi jämför deras abonnemang. Hallons minsta abonnemang är något dyrare än Fibios minsta – men har betydligt mer surf.

Vem är bäst – Hallon eller Fibio?

Vi har gjort en stor jämförelse mellan Hallon och Fibio och korat en vinnare efter tio tighta ronder. Besök vår sida för att se vem vi tycker är den bästa operatören.

Har Hallon eller Fibio bäst täckning?

Hallon använder Tres mobilnät och Fibio använder Telenors. Båda har riktigt bra täckning över stora delar av Sverige och stabila nät. Besök vår sida med täckningskartor för att jämföra täckningen där du bor.