Fibio är en relativt ny virtuell mobiloperatör som siktar på att erbjuda abonnemang till låg kostnad, med extra fokus på kundservice. Dessutom prismatchar de sina mobilabonnemang, så om du skulle hitta ett likvärdigt abonnemang billigare hos en konkurrent sänker Fibio priset!

Det låter ju onekligen lovande så här på förhand. Men Fibio får svårast möjliga motstånd i sin första duell här på Bästamobilabonnemanget.se – mot den rutinerade mästaren Hallon.

Kan nykomlingen i grönt utmana den vinröda lågprislegenden?

Om endast tio ronder har vi svaret!

MobilabonnemangKommentarer
Pris / mån
Betyg
hallon abonnemang
fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Pris

Som ny kund hos Fibio betalar du endast 39 kronor i månaden för det minsta abonnemanget på 5 gigabyte, med fria samtal och meddelanden. Efter två månader blir det dock genast dyrare, då ordinarie pris på 149 kronor börjar gälla.

Hallon å sin sida erbjuder sitt minsta abonnemang på 4 gigabyte för 24 kronor i två månader, innan det övergår till ordinarie pris, vilket är 99 kronor i månaden.

Hallons största abonnemang är på 100 gigabyte och kostar 349 kronor, vilket är 50 kronor billigare än Fibios 100 gigabytes-abonnemang. Fibios största abonnemang ger dig fri surf och kostar 569 kronor.

Fria samtal och meddelanden samt möjlighet att spara oanvänd surf ingår också.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallons minstingabonnemang är det billigaste, då man erbjuder en gigabyte mindre än Fibios minsting. Men även när man räknar ut priset per gigabyte är Hallon billigare. Fibio säger att de kan prismatcha om ett likvärdigt abonnemang erbjuds billigare hos en konkurrent, men Hallon erbjuder ändå det billigaste abonnemanget från början, och det måste belönas.

Samtal, sms och surfmängd

Båda operatörerna har fria samtal, sms och mms i sina abonnemang.

Hallon har fem olika storlekar på sina abonnemang, från det minsta på 4 gigabyte upp till det största på 100 gigabyte.

Fibios har också fem varianter av abonnemang, från 5 gigabyte till det största som ger obegränsad surf.

Vinnare: Fibio

Motivering: Det är inte något som skiljer operatörerna åt när det kommer till att erbjuda samtal och meddelanden, men när Fibio visar upp sitt abonnemang med obegränsad surf blir Hallon grön av avund.

Sparas surf?

Hos Hallon sparar du upp till 100 gigabyte oanvänd surf utan tidsbegränsning.

Fibio har ingen information om att surf sparas, vilket får oss att anta att detta helt enkelt inte erbjuds.

Vinnare: Hallon

Motivering: Vilken stjärnsmäll! Hallon har en av marknadens bästa lösningar för sparad surf och Fibio erbjuder inte ens möjligheten.

Hallons abonnemang

Senior/barn/student-rabatter?

Fibio har särskilda erbjudanden för studenter, barn och seniorer (65+). Studenter och seniorer får dubbel surf på på köpet och kan välja på abonnemang på 10, 40, 80 eller 200 gigabyte. För barn (upp till 12 år) erbjuds halva priset på mobilabonnemang i ett halvår.

Även hos Hallon lönar det sig att vara student, senior (55+) eller ungdom (upp till 18 år). Hos dem erbjuds mer data på köpet för de mindre abonnemangen och billigare pris för de större.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Båda operatörerna visar att de satsar på studenter, barn och ungdomar och seniorer. Även om deras modeller för rabatterna skiljer sig åt så är det två generösa operatörer som vi har att göra med. De får dela på poängen för den här ronden.

Bindningstid

Hallon har ingen bindningstid och inte heller någon uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Fibio är desto med oklar i sin kommunikation, och uppger att man har abonnemang både med och utan bindningstid, beroende på kampanj eller erbjudande. Fibio har också en månads uppsägningstid på sina mobilabonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon får Fibio ur balans med sina slopade bindnings- och uppsägningstider. Med en månads uppsägningstid och bindningstid på vissa abonnemang väger Fibio för lätt i den här ronden.

Täckning

Fibio använder sig av Telenors nät, medan Hallon går i Tre:s nät.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Även om Telenor haft ett litet försprång mot Tre tidigare, vad gäller täckning på landsbygd och småorter, så är skillnaderna försumbara idag. Vi kan konstatera att båda operatörerna använder sig av mycket bra mobilnät, som täcker merparten av Sveriges befolkning.

EU-surf och priser utomlands

Precis som hos alla operatörer så kan du använda dina Hallon- och Fibio-abonnemang när du är på resande fot inom EU, utan att det kostar dig något extra.

Surfmängden du kan använda inom EU med ditt Hallon-abonnemang är upp till 15 gigabyte per månad, men hos Fibio kan du använda så mycket som upp till 50 gigabyte! Detta gäller dock inte för student- och seniorabonnemangen, där maxgränsen är 12 gigabyte.

Vinnare: Fibio

Motivering: Är du student eller senior får du använda mer av din datapott inom EU om du är Hallon-kund. Men när det kommer till ordinarie abonnemang fullständigt krossar Fibio Hallon på den här punkten.

Support

Fibio tar kundservice seriöst. Förutom vanliga frågor och svar på sajten går det att maila dem, med löfte om svar inom 24 timmar. Om du hellre vill ringa går det också bra och då garanteras svar inom tio minuter! Om Fibio skulle misslyckas med sina löften om mailsvar inom ett dygn eller svar i telefon på tio minuter får du 3 gigabyte extra till ditt abonnemang som plåster på såret.

Hallons kundservice är chattbaserad, och har öppet under vardagar. Det finns också bra hjälp att få i deras community där hjälpsamma medlemmar kan hjälpa dig med dina frågor.

Vinnare: Fibio

Motivering: Fibio visar lite mer än Hallon att man är mån om att ge sina kunder bästa möjliga service.

Mobiler

Fibio säljer mobiler, med eller utan abonnemang. Främst erbjuds telefoner från Apple och Samsung, men också ett par Doro-lurar går att få tag på för den som vill ha en enklare telefonmodell. De säljer också rekonditionerade telefoner, alltså använda telefoner som återställts i så gott skick som möjligt.

Även Hallon har en telefonbutik, med mobiler från Apple, Samsung och Huawei. Du kan både köpa mobilerna med Hallon-abonnemang eller utan.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ett litet men naggande gott mobilsortiment erbjuds av de båda operatörerna.

Företagsabonnemang

Medan Hallon har företagsabonnemang med växel, samlingsfaktura och WiFi-samtal är Fibio helt inriktade på privatmarknaden.

Vinnare: Hallon

Beskrivning: Hallon har endast enklare företagslösningar, men det räcker gott för att ta vinsten i den här ronden, då Fibio inte erbjuder något abonnemang för företag.

Och vinnaren är…

Hallon håller stilen och får än en gång lyfta bucklan!

Man tar poängen eller matchar Fibio på de flesta av de punkter som spelar mest roll för konsumenten: låga priser, slopade bindningstider och uppsägningstider och möjlighet att spara surf. Dessutom kniper Hallon den sista poängen som leder till vinsten genom att erbjuda företagsabonnemang.

Fibio står pall i flera ronder och vinner faktiskt också några av dem. I segmenten kundsupport och surf inom EU imponerar man, och med abonnemang med fri surf, mobiltelefonförsäljning samt lite unika lösningar för studenter och seniorer utmärker sig Fibio bland virtuella operatörer.

MobilabonnemangKommentarer
Pris / mån
Betyg
hallon abonnemang
fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information