De virtuella mobiloperatörerna har etablerat sig på den svenska marknaden och har idag många nöjda kunder. De är smidiga, billiga och fungerar ofta minst lika bra som de större operatörerna.

Två av de mest populära virtuella operatörerna är Hallon och Halebop. Hallon har funnits på den svenska mobilmarknaden sedan 2013, medan Halebop är något av en veteran i sammanhanget, då de lanserade sitt första mobilabonnemang redan 2007.

Men vilken av operatörerna är bäst idag?

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


Vi på bästamobilabbonemanget.se tänker ge svar på frågan efter tio svettiga ronder där dessa två välkända sluggers får visa vad de går för.

Må bästa operatör vinna!

A close up of a logo Description automatically generated

Pris

Både Hallon och Halebop erbjuder riktigt prisvärda mobilabonnemang med allt från mindre till större mängder surf.

Dessutom har de introduktionserbjudande för nya kunder, där Hallon erbjuder rabatt på priset i två månader och Halebop erbjuder dubbel surfmängd under de tre första månaderna.

Både Hallon och Halebops billigaste abonnemang kostar 99 kronor i månaden. Hos Hallon får du 4 gigabyte medan du hos Halebop får 2 gigabyte, dessutom ingår fria samtal och sms med Hallon medan de är begränsade i Halebops minsta abonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon är erbjuder genomgående billigare priser på sina abonnemang. Båda operatörernas billigaste abonnemang kostar 99 kronor men du får mer data, sms och samtal för priset hos Hallon än hos Halebop.

Samtal, sms och surfmängd

Hos Hallon ger det minsta abonnemanget dig fria samtal och sms, samt 4 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

Hallons största abonnemang ger dig 100 gigabyte surf och kostar 349 kronor i månaden.

Hos Halebop ger det minsta abonnemanget dig 50 samtal och 500 sms per månad, samt 2 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

Halebops största abonnemang ger dig fria samtal och sms, samt 40 gigabyte surf för 399 kronor i månaden.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon vinner enkelt ronden genom att både vara mest prisvärd med sitt minsta abonnemang samt kunna erbjuda 60 gigabyte mer data än Halebop med sitt största abonnemang, till ett billigare pris.

Sparas surf?

Hos Hallon kan du spara din surf hur länge du vill (upp till 100 gigabyte)

Hos Halebop kan du spara ej nyttjad månadssurf till nästa månad. Du kan maximalt spara motsvarande den mängd månadssurf som ingår i ditt abonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Båda operatörerna är generösa med att erbjuda möjligheten att spara surf. Men medan Halebop max låter dig spara så mycket surf som ingår i abonnemangets pott, så låter Hallon dig spara upp till 100 gigabyte data.

Senior/barn/student-rabatter

Hos Halebop erbjuds abonnemang och mobiler till billigare priser för studenter, samt dubbel surfmängd i tre månader.

Hallon har samma erbjudande för studenter, barn och ungdomar under 18 år samt personer över 55 år. Rabatterna innebär billigare månadspris på de större abonnemangen, eller extra surf på de billigare abonnemangen.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon erbjuder sina redan billiga priser ännu förmånligare, dessutom till fler grupper än Halebop, som bara har rabatt för studenter.

Bindningstid och uppsägningstid

Hos Hallon har du varken bindningstid eller uppsägningstid, vilket gör att du enkelt kan byta abonnemang eller operatör när du känner för det.

Halebop har ingen bindningstid men en månads uppsägningstid.

Vinnare: Hallon

Motivering: Utan varken bindningstid eller uppsägningstid är Hallon ett mer förmånligt alternativ.

Täckning

Hallon är ett dotterbolag till Tre och använder sig därmed också av samma nät, som ger dig 3G, 4G, 4G+ och VoLTE i höga hastigheter.

Halebop använder sig av Telias mobilnät. Telias nät är det bästa i Sverige och har prisats många gånger för detta. Detta gynnar inte minst personer som bor i glesbefolkade områden där mobiltäckningen ofta kan vara dålig.

Vinnare: Halebop

Motivering: Båda operatörerna erbjuder bra täckning för de allra flesta i Sverige, men Telia har ännu större täckningsgrad än Tre, framförallt gynnas personer i glesbygd och i de norra delarna av landet av detta. Därför går ronden till Halebop.

EU-surf och priser utomlands

Hos båda operatörerna surfar och pratar du i telefon med samma villkor som i Sverige när du reser inom EU/ESS.

Med Halebop kan du surfa upp till 10 gigabyte i EU/ESS med samma villkor som i Sverige, och med Hallon kan du surfa fritt upp till 15 gigabyte per månad.

Vinnare: Hallon

Motivering: En mycket jämn rond men Hallons 15 gigabyte surf i EU/ESS mot Halebops 10 gigabyte väger förstås tyngre.

Support

Halebop erbjuder chattsupport på sin hemsida, dygnet runt och alla dagar på året. De erbjuder också möjligheten att kontakta dem via epost. Dessutom har de en sökfunktion på sin hemsida där du kan hitta svar på vanliga frågor.

På Hallons hemsida kan du chatta med en kundservicemedarbetare mellan 9 och 16 på vardagar. Du kan även skicka ett meddelande eller skriva till Hallon via Facebook Messenger.

Dessutom finns ett forum och hjälpcenter att tillgå där du kan hitta svar på dina frågor genom att läsa tidigare trådar, eller få hjälp av några av de många användarna på forumet.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ingen av operatörerna erbjuder kundsupport via telefon. Halebops chattsupport är öppen dygnet runt, året om, men Hallons community med hjälpsamma och aktiva medlemmar stänger heller aldrig.

Mobiler

Hos Halebop hittar du ett stort utbud av mobiltelefoner i olika prisklasser, från de största tillverkarna, exempelvis Apple, Samsung och Xiaomi, som du kan köpa tillsammans med ett Halebop-abonnemang.

Även Hallon säljer populära mobiltelefoner som du kan teckna tillsammans med ditt Hallon-abonnemang. Både nya och lite äldre telefonmodeller erbjuds för att täcka alla olika behov. Utbudet är dock inte lika stort som hos Haleop.

Vinnare: Halebop

Motivering: Halebop har ett större utbud av telefoner från olika tillverkare.

Företagsabonnemang

För företagare som vill teckna företagsabonnemang hos Hallon erbjuds tjänster som samlingsfaktura, mobil växel och samtal över nätet.

Halebop erbjuder inga företagslösningar för sina abonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon vinner den tionde och avslutande ronden då Halebop inte har något att erbjuda på företagsfronten.

Och vinnaren är…

Hallon vinner matchen genom att ta hem sju av de tio ronderna! Med sina mycket prisvärda abonnemang, rabatter till studenter, äldre och ungdomar, fri bindnings- och uppsägningstid och till och med företagslösningar är Hallon den virtuella operatör som kan erbjuda mest för flest på marknaden idag.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information