Idag finns det flera virtuella mobiloperatörer som erbjuder enklare abonnemang till bra priser. Hallon har varit med sen 2003, medan Katshing är en nyare operatör. Vem är egentligen bäst?


Billiga mobilabonnemang

Välj till smartphone

Ingen bindningstid


Nonstop surf

Välkomstrabatt

Ingen bindningstid

Då och då dyker nya utmanare upp på marknaden, och det gäller att kunna erbjuda ännu lägre priser eller att utveckla sin egen nisch för att kunna locka kunder. Detta har Katshing förstått. De erbjuder nämligen något så unikt som mobilabonnemang med nonstop surf med viss begränsning men till låga priser.

Vi är nyfikna på att se om Katshing kan utmana Hallon på fler punkter än surfmängd, och tänker därför låta de båda lågprisalternativen göra upp i ringen under tio ronder.

Den enväldiga domaren heter som vanligt Bästamobilabonnemanget.se och nu startar vi fajten!

Pris

Hallon erbjuder fina erbjudande för nya kunder, med rabatt på priset i de tre inledande månaderna.

Hallons minsta abonnemang är på 4 gigabyte och kostar 99 kronor i månaden. Om man är ny kund får man rabatt under de första månaderna.

Eftersom Katshing är nischade på att erbjuda abonnemang med nonstop surf till viss del, blir det lite svårt att jämföra deras lågprisalternativ mot Hallon rakt av.

Katshings billigaste abonnemang med 2 GB till full hastighet och därefter en mycket låg hastighet kostar 95 kronor i månaden.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: En mycket svårbedömd rond. Eftersom de båda kämparna använder sig av så olika abonnemangsmodeller blir det klurigt att bestämma vem som ska få poängen här. Är du ute efter att datan inte helt tar slut, även om det är mycket låg hastighet, så är förstås Katshing ett bättre alternativ. Den låga hastigheten begränsar dock vad du kan göra och hastigheten räcker inte till exempel för att se film. Klarar du dig med Hallons 4 gigabyte så är dock det ett bättre och billigare alternativ, då surfhastigheten inte begränsas och du bara betalar 99 kronor per månad.

Samtal, sms och surfmängd

I grundvillkoren för Hallons minsta abonnemanget får du fria samtal och sms + 4 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

I det största abonnemanget får du fria samtal och sms, samt 100 gigabyte data för 349 kronor i månaden.

Katshing erbjuder fem olika abonnemang där alla abonnemang ger dig fria samtal och sms. Det minsta abonnemanget ger full hastighet i upp till 2 GB surf ör 95 kronor i månaden och därefter får du nonstop surf men till mycket låg hastighet.

Deras största abonnemang ger dig full hastighet upp till 42 GB för 295 kronor i månaden.

Det finns dock en klausul i alla abonnemang som ger Katshing rätt att avsluta abonnemang eller begränsa hastigheten för kunder som använder sin surf på ett sätt där stora datamängder förbrukas, exempelvis genom att aldrig använda WiFi eller genom att ladda ner stora filer och alltid streama högupplöst.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: För den som vågar chansa på att Katshing inte kommer att ha några synpunkter på hur abonnemangets surf används så är deras största abonnemang ett riktigt kanonerbjudande. För den som klarar sig med 100 gigabyte surf och vill ha en mer beprövad operatör som inte har några klausuler som ger dem rätt att sänka hastigheten rekommenderar vi dock Hallon.

Sparas surf?

Hos Hallon får du spara oanvänd surf hur länge du vill, men maximalt 100 gigabyte.

Hos Katshing behöver du inte tänka på att spara surf, för den ta aldrig riktigt slut även om den låga hastigheten inte är så användbar.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon får vinsten med sitt generösa erbjudande för att spara surf, men Katshing verkar obrydd och börjar istället filosofera om ifall varför något som ska vara helt obegränsat tillgängligt skulle behöva sparas. Vi är dock inte benägna att hålla med eftersom den låga hastigheten inte är så mycket att komma med.

Senior/barn/student-rabatter?

Hallon erbjuder rabatterade priser och extra surfmängder för barn och alla under 18 år, alla över 55 år och studenter.

Katshing har inga särskilda erbjudanden för dessa grupper. De erbjuder dock en tips-rabatt om man lyckas värva vänner att teckna abonnemang hos Katshing. Varje vän ger 10 kr/mån, för båda, och man kan högst få 50 kronor rabatt på sitt abonnemang.

Hallon

  • Rabatt till nya kunder
  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Barnrabatt till alla under 18

Katshing

  • Rabatt till nya kunder
  • Bjud in vänner och få rabatt

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon plockar enkelt poängen här, med sina fina erbjudande för de som oftare har det knapert i kassan.

Bindningstid

Varken Hallon eller Katshing har uppsägningstid eller bindningstid på sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Här visar de båda slagskämparna hur självsäkra de är. De tror på att kunderna stannar av egen fri vilja och behöver därför inte låsa in dem.

Täckning

Hallon går i Tre:s nät och Katshing i Tele2:s nät.

Vinnare: Katshing

Motivering: Både Tre och Tele2 har bra nät som täcker större delen av Sveriges befolkning, men Tele2 har bättre täckning i de norra delarna av landet. Tele2 vann ”bäst i test” så sent som 2019 i testet Umlaut Mobile Benchmark. Katshing får därmed poängen!

EU-surf och priser utomlands

Båda operatörerna följer regelverket och låter dig använda ditt abonnemang på samma villkor som hemma när du befinner dig i EU/ESS.

Det skiljer sig dock i hur mycket surf du får använda när du är på resande fot. Hos Hallon kan du surfa fritt upp till 25 gigabyte per månad – om ditt abonnemang tillåter. Hos Katshing får du mellan 2 – 13 GB surf inom EU beroende på vilket abonnemang du väljer. För de två minsta abonnemangen kan du använda hela surfen inom EU men det är betydligt mer begränsat för de större.

Vinnare: Hallon

Motivering: Aj, aj! Där halkade Katshing och tappade den här ronden helt. Med bara en liten mängd gigabyte surf som tillåts inom EU för de större abonnemangen är det lite i snålaste laget. Särskilt också med tanke på att Katshings abonnemang handlar om fri surf, även om det är i begränsade former.

Support

När det kommer till support erbjuder Hallon detta via en chatt som håller öppet på vardagar, men man kan chatta 24/7 med deras bot Berry som kan svara på enklare frågor. Det går också bra att maila eller skicka dina frågor via Facebook. Hallon har också ett aktivt community av användare som gärna hjälper till i forumet på hemsidan.

Katshing har också support via chatt som är öppen på vardagar. Även hos dem kan du maila eller skicka meddelande på Facebook.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De två operatörerna erbjuder snarlik kundsupport. Man kan chatta eller maila men inte ringa. Det får bli oavgjort i denna ronden.

Mobiler

Hallon har ett mindre utbud av mobiltelefoner som du kan köpa tillsammans med något av deras abonnemang. Exempel på telefoner som finns i sortimentet är iPhone 13 och en Samsung Galaxy S22.

Katshing säljer renoverade iPhones via LikeNew iPhones. Om du köper en renoverad iPhone via Kathsing får du dessutom rabatt på ditt Katshing-abonnemang.

Vinnare: Hallon

Motivering: Katshings renoverade iPhones i all ära – Hallons valmöjligheter är större och därför utser vi dem till vinnare i det här segmentet.

Företagsabonnemang

Hallon har abonnemang för företagare som ger enklare men betydelsefulla tjänster som mobil växel, samtal över nätet och möjlighet till samlingsfaktura för företagets alla abonnemang.

Hos Katshing erbjuds inga lösningar för företag.

Vinnare: Hallon

Motivering: Katshing kan bara uppgivet se på när Hallon tar företagspoängen.

Och vinnaren är…

Hallon som visar att man fortfarande är ett ypperligt alternativ för alla som är ute efter rejält med surf till bra priser! Dessutom erbjuds företagslösningar och rabatter för studenter, seniorer och ungdomar.

Hallon bäst i test

Billiga mobilabonnemang

Bäst-i-test

Ingen bindningstid

Beställ nu

Bäst mobiloperatör 2022

HallonKatshing
Spara surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
7-34 Mbit/s

1-80 Mbit/s

Mobilnät
TreTele2
Telefonsupport
5G

Frågor och svar om Hallon eller Katshing

Vem har mest surf av Hallon och Katshing?

Katshing har abonnemang med nonstop surf, men med deras största abonnemang begränsas hastigheten när 42 GB förbrukats. Hallon har abonnemang med 100 GB med full hastighet hela tiden.

Vem är bäst av Hallon och Katshing?

Vi har gjort en stor jämförelse mellan Hallon och Katshing. Se alla för- och nackdelar med de två operatörerna och deras abonnemang – och se vem vi utsett till vinnaren.

Vem har bäst täckning av Hallon och Katshing?

Hallon har täckning i Tre mobilnät och Kathsing har täckning i Tele2s mobilnät. Båda nät är riktigt bra över stora delar av Sverige. Se båda operatörers täckningskartor här.