Flera virtuella mobiloperatörer som erbjuder enklare abonnemang till bra priser sedan många år etablerade på den svenska marknaden, med Hallon som en av de starkast lysande stjärnorna.

Då och då dyker dessutom nya utmanare upp på marknaden, och det gäller att kunna erbjuda ännu lägre priser eller att utveckla sin egen nisch för att kunna locka kunder. Detta har Katshing förstått. De erbjuder nämligen något så unikt som mobilabonnemang med nonstop surf med viss begränsning men till låga priser.

Vi är nyfikna på att se om Katshing kan utmana Hallon på fler punkter än surfmängd, och tänker därför låta de båda lågprisalternativen göra upp i ringen under tio ronder.

Den enväldiga domaren heter som vanligt Bästamobilabonnemanget.se och nu startar vi fajten!

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


Pris

Hallon erbjuder fina erbjudande för nya kunder, med rabatt på priset i de tre inledande månaderna.

Hallons minsta abonnemang är på 4 gigabyte och kostar 49 kronor i månaden (99 kronor efter de tre inledande rabattmånaderna). Dessutom ingår extra surf.

Eftersom Katshing är nischade på att erbjuda abonnemang med nonstop surf till viss del, blir det lite svårt att jämföra deras lågprisalternativ mot Hallon rakt av.

Katshings billigaste abonnemang med 2 GB till full hastighet och därefter en mycket låg hastighet kostar 95 kronor i månaden.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: En mycket svårbedömd rond. Eftersom de båda kämparna använder sig av så olika abonnemangsmodeller, blir det klurigt att bestämma vem som ska få poängen här. Är du ute efter att datan inte helt tar slut, även om det är mycket låg hastighet, så är förstås Katshing ett bättre alternativ. Den låga hastigheten begränsar dock vad du kan göra och hastigheten räcker inte till exempel för att se film. Klarar du dig med Hallons 4 gigabyte (+ 8 gigabyte extra) så är dock det ett bättre och billigare alternativ, då surfhastigheten inte begränsas och du bara betalar 49 kronor per månad, i tre månader.

Samtal, sms och surfmängd

I grundvillkoren för Hallons minsta abonnemanget får du fria samtal och sms + 4 gigabyte surf för 99 kronor i månaden.

I det största abonnemanget får du fria samtal och sms, samt 100 gigabyte data för 349 kronor i månaden.

Katshing erbjuder fem olika abonnemang där alla abonnemang ger dig fria samtal och sms. Det minsta abonnemanget ger full hastighet i upp till 2 GB surf ör 95 kronor i månaden och därefter får du nonstop surf men till mycket låg hastighet.

Deras största abonnemang ger dig full hastighet upp till 42 GB för 295 kronor i månaden.

Det finns dock en klausul i alla abonnemang som ger Katshing rätt att avsluta abonnemang eller begränsa hastigheten för kunder som använder sin surf på ett sätt där stora datamängder förbrukas, exempelvis genom att aldrig använda WiFi eller genom att ladda ner stora filer och alltid streama högupplöst.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: För den som vågar chansa på att Katshing inte kommer att ha några synpunkter på hur abonnemangets surf används så är deras största abonnemang ett riktigt kanonerbjudande. För den som klarar sig med 100 gigabyte surf och vill ha en mer beprövad operatör som inte har några klausuler som ger dem rätt att sänka hastigheten rekommenderar vi dock Hallon.

Sparas surf?

Hos Hallon får du spara oanvänd surf hur länge du vill, men maximalt 100 gigabyte.

Hos Katshing behöver du inte tänka på att spara surf, för den ta aldrig riktigt slut även om den låga hastigheten inte är så användbar.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon får vinsten med sitt generösa erbjudande för att spara surf, men Katshing verkar obrydd och börjar istället filosofera om ifall varför något som ska vara helt obegränsat tillgängligt skulle behöva sparas. Vi är dock inte benägna att hålla med eftersom den låga hastigheten inte är så mycket att komma med.

Senior/barn/student-rabatter?

Hallon erbjuder rabatterade priser och extra surfmängder för barn och alla under 18 år, alla över 55 år och studenter.

Katshing har inga särskilda erbjudanden för dessa grupper.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon plockar enkelt poängen här, med sina fina erbjudande för de som oftare har det knapert i kassan.

Bindningstid

Varken Hallon eller Katshing har uppsägningstid eller bindningstid på sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Här visar de båda slagskämparna hur självsäkra de är. De tror på att kunderna stannar av egen fri vilja och behöver därför inte låsa in dem.

Täckning

Hallon går i Tre:s nät och Katshing i Tele2:s nät.

Vinnare: Katshing

Motivering: Både Tre och Tele2 har bra nät som täcker större delen av Sveriges befolkning, men Tele2 har bättre täckning i de norra delarna av landet. Tele2 vann “bäst i test” så sent som 2019 i testet Umlaut Mobile Benchmark. Katshing får därmed poängen!

EU-surf och priser utomlands

Båda operatörerna följer regelverket och låter dig använda ditt abonnemang på samma villkor som hemma när du befinner dig i EU/ESS.

Det skiljer sig dock i hur mycket surf du får använda när du är på resande fot. Hos Hallon kan du surfa fritt upp till 15 gigabyte per månad, medan du får mellan 2 – 13 GB surf inom EU beroende på vilket abonnemang du väljer. För de två minsta abonnemangen kan du använda hela surfen inom EU men det är betydligt begränsat för de större.

Vinnare: Hallon

Motivering: Aj, aj! Där halkade Katshing och tappade den här ronden helt. Med bara en liten mängd gigabyte surf som tillåts inom EU för de större abonnemangen är det lite i snålaste laget. Särskilt också med tanke på att Katshings abonnemang handlar om fri surf, även om det är i begränsade former.

Support

När det kommer till support erbjuder Hallon detta via en chatt som håller öppet på vardagar. Det går också bra att maila eller skicka dina frågor via Facebook. Hallon har också ett aktivt community av användare som gärna hjälper till i forumet på hemsidan.

Katshing å sin sida har en chatt som håller öppet veckans alla dagar. Även hos dem kan du maila eller skicka meddelande på Facebook. Men om du föredrar att prata med kundservice via telefon är inte heller det något problem. På hemsidan fyller du i ett formulär om att du önskar support, så ringer Katshings support upp dig under det tidsspann som passar dig bäst.

Vinnare: Katshing

Motivering: Då Katshing utöver onlinesupport erbjuder möjligheten till support via telefon så anser vi att det väger över till deras fördel.

Mobiler

Hallon har ett mindre utbud av mobiltelefoner som du kan köpa tillsammans med något av deras abonnemang. Exempel på telefoner som finns i sortimentet är iPhone SE och en Samsung Galaxy S20.

Katshing säljer bara abonnemang och inga telefoner.

Vinnare: Hallon

Motivering: Inget snack om saken. Hallon behöver inte anstränga sig särskilt mycket för att klå Katshing i det här segmentet.

Företagsabonnemang

Hallon har abonnemang för företagare som ger enklare men betydelsefulla tjänster som mobil växel, samtal över nätet och möjlighet till samlingsfaktura för företagets alla abonnemang.

Hos Katshing erbjuds inga lösningar för företag.

Vinnare: Hallon

Motivering: Katshing kan bara uppgivet se på när Hallon tar företagspoängen.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


Och vinnaren är…

Hallon som visar att man fortfarande är ett ypperligt alternativ för alla som är ute efter rejält med surf till bra priser! Dessutom erbjuds företagslösningar och rabatter för studenter, seniorer och ungdomar.

Skaffa Hallon!