Idag finns det flera virtuella mobiloperatörer som erbjuder enklare abonnemang till bra priser. Hallon har varit med sen 2003, medan Katshing är en nyare operatör. Vem är egentligen bäst?


Billiga mobilabonnemang

Välj till smartphone

Ingen bindningstid


Samla bonus

Upp till 13 GB EU-surf

Ingen bindningstid

Då och då dyker nya utmanare upp på marknaden, och det gäller att kunna erbjuda ännu lägre priser eller att utveckla sin egen nisch för att kunna locka kunder. Detta har Katshing förstått. De erbjuder nämligen något så unikt som mobilabonnemang som kan kombineras med elabonnemang.

Vi är nyfikna på att se om Katshing kan utmana Hallon på fler punkter än komboabonnemang, och tänker därför låta de båda lågprisalternativen göra upp i ringen under tio ronder.

Den enväldiga domaren heter som vanligt Bästamobilabonnemanget.se och nu startar vi fajten!

Pris

Hallon erbjuder fina erbjudande för nya kunder, med rabatt på priset under de inledande månaderna.

Hallons minsta abonnemang är på 4 gigabyte och kostar 109 kronor i månaden. Om man är ny kund får man rabatt under de första månaderna.

Katshings billigaste abonnemang med 2 GB surf kostar 95 kronor i månaden. De har inga välkomstrabatter eller erbjudanden till nya kunder.

Vinnare: Hallon

Motivering: Om vi bara tittar på priset ligger förstås Katshing lägre än Hallon, men om vi faktiskt jämför vad man får för sina pengar drar Hallon direkt ifrån. Med Hallons abonnemang får man dubbelt så mycket surf, för bara 14 kronor mer i månaden.

Samtal, sms och surfmängd

I grundvillkoren för Hallons minsta abonnemanget får du fria samtal och sms + 4 gigabyte surf för 109 kronor i månaden.

I det största abonnemanget får du fria samtal och sms, samt 100 gigabyte data för 359 kronor i månaden.

Katshing erbjuder fem olika abonnemang där alla abonnemang ger dig fria samtal och sms. Det minsta abonnemanget har 2 GB surf och kostar 95 kronor i månaden.

Deras största abonnemang ger dig 42 GB för 295 kronor i månaden.

Vinnare: Hallon

Motivering: Samtal och sms inom Sverige och EU ingår hos båda operatörer – här är det surfmängden som avgör. Hallon har genomgående större abonnemang och till bättre priser. Hallons största abonnemang är mer än dubbelt så stort som Kastnings största. Hos Hallon får man helt enkelt mer surf, och mer surf för pengarna.

Sparas surf?

Hos Hallon får du spara oanvänd surf hur länge du vill, men maximalt 100 gigabyte.

På Katshings hemsida framgår det inte om de erbjuder sparad surf eller inte – vilket gör att vi utgår ifrån att surf inte sparas.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon får vinsten med sitt generösa erbjudande för att spara surf. Fighten blev inte särskilt hård i den här ronden eftersom Katshing inte erbjuder sparad surf alls.

Senior/barn/student-rabatter?

Hallon erbjuder rabatterade priser och extra surfmängder för barn och alla under 18 år, alla över 55 år och studenter.

Katshing har inga särskilda erbjudanden för dessa grupper. De erbjuder dock en rabatt om man väljer att ha både ett mobilabonnemang och ett elabonnemang hos dem. Varje månad samlar man poäng som mobilabonnemangskund, dessa poäng kan man sen använda för att betala sin elräkning. Om man har Katshings största abonnemang får man 20 kronor i rabatt på sin elräkning varje månad.

Hallon

  • Rabatt till nya kunder
  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Barnrabatt till alla under 18

Katshing

  • Rabatt om man har både mobilabonnemang och elavtal hos Katshing

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon plockar enkelt poängen här, med sina fina erbjudande för de som oftare har det knapert i kassan.

Bindningstid

Varken Hallon eller Katshing har uppsägningstid eller bindningstid på sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Här visar de båda slagskämparna hur självsäkra de är. De tror på att kunderna stannar av egen fri vilja och behöver därför inte låsa in dem.

Täckning

Hallon går i Tre:s nät och Katshing i Tele2:s nät.

Vinnare: Katshing

Motivering: Både Tre och Tele2 har bra nät som täcker större delen av Sveriges befolkning, men Tele2 har bättre täckning i de norra delarna av landet. Tele2 kom tvåa så sent som 2022 i testet Umlaut Mobile Benchmark. Katshing får därmed poängen!

EU-surf och priser utomlands

Båda operatörerna följer regelverket och låter dig använda ditt abonnemang på samma villkor som hemma när du befinner dig i EU/ESS.

Det skiljer sig dock i hur mycket surf du får använda när du är på resande fot. Hos Hallon kan du använda mellan 2 och 30 gigabyte inom EU per månad.

Hos Katshing får du mellan 2 – 13 GB surf inom EU beroende på vilket abonnemang du väljer. För de två minsta abonnemangen kan du använda hela surfen inom EU men det är betydligt mer begränsat för de större.

Vinnare: Hallon

Motivering: Aj, aj! Där halkade Katshing och tappade den här ronden helt. Med bara en liten mängd gigabyte surf som tillåts inom EU för de större abonnemangen är det lite i snålaste laget.

Support

När det kommer till support erbjuder Hallon detta via en chatt som håller öppet på vardagar, men man kan chatta 24/7 med deras bot Berry som kan svara på enklare frågor. Det går också bra att maila eller skicka dina frågor via Facebook. Hallon har också ett aktivt community av användare som gärna hjälper till i forumet på hemsidan.

Katshing har också support via chatt, mail och telefon som är öppen på vardagar. Även hos dem kan du skicka meddelande på Facebook.

Vinnare: Katshing

Motivering: De två operatörerna erbjuder snarlik kundsupport, med den stora skillnaden att Katshing även erbjuder telefonsupport. Det ger en extra poäng i vår bok.

Mobiler

Hallon har ett mindre utbud av mobiltelefoner som du kan köpa tillsammans med något av deras abonnemang. Exempel på telefoner som finns i sortimentet är de senaste modellerna från Apple och Samsung.

Katshing säljer inga mobiltelefoner alls.

Vinnare: Hallon

Motivering: Hallon tar enkelt hem den här ronden eftersom de har en webbshop med några av de populäraste modellerna på marknaden – Katshing kommer inte ens i närheten.

Företagsabonnemang

Hallon har abonnemang för företagare som ger enklare men betydelsefulla tjänster som mobil växel, samtal över nätet och möjlighet till samlingsfaktura för företagets alla abonnemang.

Hos Katshing erbjuds inga lösningar för företag.

Vinnare: Hallon

Motivering: Katshing kan bara uppgivet se på när Hallon tar företagspoängen.

Och vinnaren är…

Hallon som visar att man fortfarande är ett ypperligt alternativ för alla som är ute efter rejält med surf till bra priser! Dessutom erbjuds företagslösningar och rabatter för studenter, seniorer och ungdomar.

Hallon bäst i test

Billiga mobilabonnemang

Bäst-i-test

Ingen bindningstid

Beställ nu

Bäst mobiloperatör 2024

HallonKatshing
Spara surf
Surfa inom EU
Mobilnät
TreTele2
Telefonsupport
5G

Frågor och svar om Hallon eller Katshing

Vem har mest surf av Hallon och Katshing?

Katshing har abonnemang med en högsta datamägd på 42 GB. Hallon har abonnemang med 100 GB. Hallon erbjuder alltså betydligt större abonnemang än Katshing.

Vem är bäst av Hallon och Katshing?

Vi har gjort en stor jämförelse mellan Hallon och Katshing. Se alla för- och nackdelar med de två operatörerna och deras abonnemang – och se vem vi utsett till vinnaren.

Vem har bäst täckning av Hallon och Katshing?

Hallon har täckning i Tre mobilnät och Kathsing har täckning i Tele2s mobilnät. Båda nät är riktigt bra över stora delar av Sverige. Se båda operatörers täckningskartor här.