Hur mycket surf behöver du?

Du behöver ha en viss surfmängd för att kunna surfa på Internet med din mobiltelefon eller surfplatta. Datamängd räknas i GB, alltså GigaByte. Ju mer GB du har desto mer kan du surfa på webben med mobilen kan man enkelt säga. Det går dock åt olika mängd datatrafik, GB, beroende på vad du skall göra på webben. Skall du titta på ett par hemsidor, så går det betydligt mindre datamängd än om du skall titta på videos på tex Youtube.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudandeTelias nät
erbjudande 4G stöd

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Prisvärt abonnemang
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Studentrabatt
erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Sveriges bästa nät
erbjudande Täckningsgaranti
erbjudande Fria samtal & sms

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeIngen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Oanvänd surf sparas

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Hur stor surfmängd skall man ha?

Att ange precis hur mycket datatrafik det går per timme är egentligen omöjligt att säga. Det beror som sagt på vad du skall göra och vad du använder din surfmängd till. Du kanske även gör flera olika saker samtidigt på din mobil. Du kanske lyssnar på musik och chattar med dina kompisar samtidigt. Då drar det en viss datamängd och gör du enbart en av dessa saker nästa gång så går det åt en helt annan datamängd.

Mobilsurf - surfmangd

Hur länge räcker 1GB surfmängd?

Vissa aktiviteter drar alltså mer än andra aktiviteter när det kommer till surfande på Internet oavsett om du använder din mobil, surfplatta eller laptop. Kollar du mailen, surfar hemsidor eller streamar musik eller videos, så drar det olika datamängd. Så enkelt är det. Vi skall här förenkla och lista olika aktiviteter och hur mycket surfmängd de drar. 1 GB räcker till:

 Surfmängder

  • 1GB surfmängd räcker till att titta på Youtube i ca 7 timmar ifall du gör det på lite lägre kvalitet. Skall du titta på videos i HD, då drar det mer surfmängd, då bildkvaliteten är högre.
  • Lyssna på tex Spotify då räcker datamängden 1GB till ca 15 timmars lyssning på mellankvalitet. Skall du däremot lyssna med hög kvalitet, så räcker 1GB surfmängd till ca 7 timmars lyssning på musik.
  • Streama filmer eller serier via Netflix drar ca 1 GB Att titta per timme i vanlig upplösning. Vill du se dina serier eller filmer i hög upplösning, så drar det ca 3 GB. Då är du nere på 20 minuters tittande för en 1 GB.
  • TV streaming är ungefär likvärdig den som gäller för Netflix vad gäller surfmängder. Det drar ca 1 GB per timme i normal upplösning med streaming av TV.
  • Man brukar säga att 1 GB räcker till ungefär 1000 hemsidor. Är det filmer eller annat på dessa sidor, som du ser, så går det ju mer surfmängd.

Dessa siffror här ovan är bara måttstockar och inte exakta siffror för vad alla olika tjänster drar vad gäller surfmängder. 1 Gb räcker långt ifall du är en normalanvändare kan man lugnt säga. Då kommer du långt med ett mobilabonnemang som har från 4 Gb – 8 GB surfmängd. Surfar du mer så finns det absolut bra mobilabonnemang för dig och dina behov!

För att spara sin surfmängd är det bra att koppla upp sig på WIFI nät så snart du har tillgång till ett sådant. Du kan ju använda ditt WIFI när när du befinner dig hemma hos dig, en kompis eller släkting. Det brukar vara en bra lösning för att spara surf, så man inte blir utan i slutet av månaden. Numera behöver man sällan bli utan surf, då de flesta abonnemang kan fyllas på för en lägre kostnad när du surfat upp din surfmängd som ingår per månad. Snabbt och enkelt!

Hallon

Hallon har under de senaste åren varit en aktiv mobiloperatör på den svenska marknaden. Man har varit aggressiv både vad gäller att mata ut sitt varumärke samt även använda sig av bra erbjudande till dig som kund! De har verkligen lyckats och är numera en relativt stor spelare på den svenska marknaden för mobiloperatörer. Vi brukar absolut rekommendera Hallon i de flesta fall för de har verkligen mycket surf för pengarna!

Mer information

Comviq

Comviq har många bra och billiga abonnemang för alla och de har speciellt låga priser vad gäller dig som studerar. Det ger mer pengar i din egen plånbok. Comviq har en slogan som lyder, billigt, billigt, billigt! Flera andra operatörer har dock kommit ikapp och erbjuder numera bättre villkor för dig som student.

Mer information

Nu vet du lite mer om hur mycket surf man behöver och hur mycket surf det går åt vid olika aktiviteter på Internet. Välj ett bra abonnemang som passar dig och dina behov. Du kan alltid byta upp dig vad gäller surfmängder, så du behöver inte oroa dig vad gäller den biten. Lycka till med dina val vad gäller surf och mobilabonnemang!