Bästa mobilabonnemanget med iPhone

Ibland är det lättare att skaffa en ny mobil från en operatör än att spara ihop eller köpa på avbetalning från en elektronikbutik eftersom operatörerna kan ge olika bonusar beroende på om man redan har ett abonnemang, om man byter in en gammal telefon, med mera. De större operatörerna är inte bara snabba med att kunna erbjuda de allra nyaste modellerna, utan har också brett utbud om man inte nödvändigtvis vill ha en iPhone eller Samsung. I denna artikel listar vi de operatörer som har bra avtal för att skaffa en iPhone. Operatörerna har jämförts för en iPhone XS Max 64 GB med högsta möjliga surfmängd och 24 månaders avbetalning. De är listade efter pris, men det är värt att ta reda på mer om vad varje operatör erbjuder för att se vilken som passar din situation bäst.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 75% rabatt i 4 månader!
erbjudande 25-50 GB extra just nu!
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 24 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande Telias nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 2 - 25 Gb

fr. 47,5

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Surfa som hemma i 41 länder
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - obegränsat Gb

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudandeTelias nät
erbjudandeData: 4 - 40 Gb

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 5 - 40 Gb

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Halebop

Halebop har i stort sett alltid kampanjer som ger mer surf, extra tillbehör såsom hörlurar, halva priset en period och liknande. Förutom det är de näst billigast men abonnemanget inkluderar mindre surf, 30 GB jämfört med 40 från Comviq. Halebop använder Telias mobilnät, och har därför god täckning, också över 99% av befolkningen, och har högt betyg hos SKI (Svenskt Kvalitetsindex).

Hallon

Hallon har ofta kampanjer vid nytecknande av abonnemang, såsom halva priset på abonnemangskostnaden i ett par månader. Därefter går det upp till liknande priser som de större operatörerna om du inte kan få student-, barn- eller seniorrabatt. Hallon är den enda operatören där du kan både köpa en mobiltelefon och betala abonnemanget med kontokort istället för faktura och enda lågprisoperatören som ger 100 GB surf. Hallon använder Tres mobilnät och har därför inte bäst täckning i norra halvan av landet, men fungerar bra i tätorter och södra halvan. De har ett lite mindre utbud av mobiler än de andra operatörerna.

Tre

Efter Hallon kommer Tre, som har ganska dyra abonnemangspriser men eftersom deras modell är uppbyggd på att man ska skaffa en telefon samtidigt som man tecknar abonnemang så blir det ändå billigare än de andra stora operatörerna. I Tres obegränsade abonnemang ingår 3Världen, vilket låter dig surfa upp till 60 GB i 80 länder och att ringa och skicka meddelanden till Sverige och inom landet du befinner dig i. De har också fri musikstreaming som valfritt tillägg för dem som älskar musik. Om du skickar in din gamla mobil kan du få rabatt på den nya.

Comviq

Det billigaste alternativet i längden är Comviq, vars största abonnemang ger 40 GB surf. Oanvänd surf sparas, upp till 80 GB. Om du är student eller senior kan du få den kombinationen till ännu lägre pris. De har också utlandspaket för temporära vistelser utomlands. Comviq har bra täckning eftersom de använder både Tele2s, Telenors och Telias mobilnät och därför täcker över 99% av befolkningen.

Telia

En nackdel med Telia är att de är enda operatören som tar ut en engångsavgift för nya kunder. De erbjuder numera familjeabonnemang, som låter familjemedlemmar anslutas till ett huvudabonnemang till lägre pris än att ha flera separata. Dessutom samlas alla mobilkostnaderna på samma faktura. Max fem personer kan finnas i ett familjeabonnemang, så det är inte bästa valet för stora familjer men kan funka för små. Telia har mycket snabb surf och ger bonusar om man har någon annan tjänst såsom TV eller fast internetuppkoppling via dem. Telia ger fri surf på sociala medier. Är du under 28 år så får du 50 kronor i ungdomsrabatt. Liksom hos Tre kan din gamla telefon bytas in för att få lite rabatt på månadskostnaden.

Tele2

Tele2 är ett par tior dyrare än Telia om du inte kan använda deras studentrabatt som ger 20% lägre pris. Hos Tele2 kan upp till åtta barnabonnemang anslutas till ett huvudabonnemang, och det är enkelt att fixa extra datakort till exempelvis surfplattan. Grupper av Unlimited-abonnemang kan sänka priset på abonnemanget och går att kombinera med studentrabatten. Detta kan vara bra för familjer vars barn är vuxna och har separat ekonomi men man ändå vill ha familjerabatt. Det går också att bjuda in vänner och grannar. Med studentrabatten har Tele2 den minsta totalkostnaden.

Telenor

Sist i prisjämförelsen kommer Telenor. De har också obegränsade abonnemang som man kan ansluta upp till åtta familjemedlemmar till och bonusar om man har flera av deras tjänster. Familjemedlemmar ringer fritt till varandra i hela världen i upp till 30 dagar per utlandsvistelse. Med Telenor Change kan du byta in din gamla telefon, om den är i gott skick och du har haft den i minst 12 månader, mot en ny utan att priset ökar om du redan har en telefon från dem.

apple

Bästa abonnemanget med iPhone

Det beror mest på dina egna preferenser. I vissa fall kan ett lite högre pris inkludera tjänster som ger mervärde, eller så har man bättre eller sämre associationer med olika operatörer. Förhoppningsvis har denna lista hjälpt något i ditt sökande.

Vet du redan vilken modell av iPhone du vill ha kan du här enkelt hitta information om möjliga mobilabonnemang hos olika operatörer. Är du osäker på vilken modell du ska välja hittar du också en inledande kort beskrivning om varje modell. Samtliga priser för mobil är en fast månadskostnad på 24 månader. Tänk på att priser och utbud kan ändras snabbt.

I jakten på bäst mobilabonnemang kan det vara bra att ha koll på erbjudanden. Hos Tele2 finns det just nu erbjudande vid tecknande av nytt abonnemang på minst 3 GB data. Inom Sverige kan du då i tre månader få obegränsad mobildata. Kontrollera om erbjudandet fortfarande är aktuellt och läs om vilka villkor som gäller på operatörens hemsida.

iphone_8_plus

iPhone 8 64 GB

iPhone 8 är den modell som har den bästa prestanda och batteritid bland tidigare modeller. Samtalstiden är upp till 14 timmar och har en stand-by tid på upp till 10 dagar. iPhone 8 har också det nya avancerade kamerasystemet och ett mycket tåligt glas. Glaset är 50% tjockare är normalt och modellen är också vattentålig.

Hallon

Hos Hallon kan du välja iPhone 8 på 64 GB i färgerna guld, rymdgrå och silver. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 310 kronor i månaden. Är du student, under 18 år eller 55+ kan du välja billigare abonnemang.

Halebop

Med Halebop kan du välja denna modell i färgerna guld och rymdgrå. Hos Halebop skiftar priset för mobilen beroende på vilket abonnemang du väljer och på hur lång bindningstid du vill ha. Du behöver veta hur mycket data du behöver för att kunna jämföra kostnaden på mobilen med andra operatörer.

Telenor

Telenor erbjudeder denna modell i färgerna guld, rymdgrå och silver. Denna iPhone kostar 310 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang. Du kan få bättre pris på abonnemanget med Telenor Familj, en tjänst där du kan dela surf.

Hos Telenor kan du just nu få en fri trygghetsförsäkring i 12 månader om du byter in din gamla mobil när du köper denna modell.

Tele2

Hos Tele2 kan du välja denna mobilen i färgerna guld, silver och rymdgrå. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 316 kronor i månaden.

Tre

Med Tre kan du välja modellen i färgerna guld, svart och silver. Denna iPhone kostar 200 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang.

 

iPhone 8 Plus med 64 GB

iPhone 8 Plus är designad helt i glas och har trådlös laddning, A11 Bionic-chip och avancerade kameror. Modellen har en samtalstid på upp till 21 timmar och en stand-by tid på upp till 16 dagar.

Denna modell går just nu inte att köpa hos Hallon och Tre.

Halebop

Halebop har denna iPhone i rymdgrå färg. Priset för denna mobil skiftar hos Halebop beroende på vilket abonnemang du väljer och med vilken bindningstid. Det går att jämföra priset med andra operatörer utifrån mängden data på abonnemanget.

Telenor

Hos Telenor kan du välja iPhone 8 Plus i färgerna silver, guld och rymdgrå. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 370 kronor i månaden. Med tjänsten Telenor Familj med delning av surf kan du få ett bättre pris på abonnemanget.

Hos Telenor kan du just nu få en fri trygghetsförsäkring i 12 månader om du byter in din gamla mobil när du köper denna modell.

Tele2

Med Tele2 kan du välja denna modell i guld eller rymdgrå färg. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 366 kronor i månaden.

 

iPhone XR 64 GB – 6,1 tum

iPhone XR har Retina HD-skärm och två kameror på 12 MP. Den ena kameran har ett vidvinkelobjektiv och den andra kameran ett teleobjektiv för nära fotografering. iPhone XR har också avancerad Face ID för säkrare inloggning. Samtalstiden för denna modell är upp till 20 timmar och den har en stand-by tid på upp till 10 dagar.

Hallon

Hallon erbjuder iPhone XR 64 GB i färgerna röd, svart och vit. Denna iPhone kostar 390 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang. Du hittar billigare abonnemang om du är under 18 år, student eller 55+.

Halebop

Hos Halebop kan du välja denna modell i färgerna röd, svart och vit. Priset för mobilen skiftar hos Halebop beroende på vilket abonnemang du väljer och vilken bindningstid. Vet du hur mycket data du behöver kan du lättare jämföra priset på mobilen med andra operatörer.

Telenor

Med Telenor kan du välja iPhone XR i färgerna svart, blå, vit och röd. Vid val av denna modell med ett abonnemang så kostar själva mobilen 390 kronor i månaden. Med tjänsten Telenor Familj där du kan dela surf kan du få ett billigare abonnemang.

Hos Telenor kan du just nu få en fri trygghetsförsäkring i 12 månader om du byter in din gamla mobil när du köper denna modell.

Tele2

Tele2 har i sitt utbud denna modell i färgerna röd, svart, korall, gul och vit. Denna iPhone kostar 395 kronor i månaden om du väljer till ett mobilabonnemang.

Tre

Hos Tre kan du välja iPhone XR i färgerna svart, vit och röd. Vid val av denna modell med ett abonnemang så kostar själva mobilen 300 kronor i månaden.

bast mobilabonnemang med iphone

iPhone XS 64 GB – 5,8 tum

iPhone XS har precis som iPhone XR en Retina HD-skärm samt två kameror en med vidvinkelobjektiv och den andra med teleobjektiv för att fotografera närmare motivet. Glaset är mycket tjockt för bättre tålighet och mobilen har avancerad Face ID för säkrare upplåsning. Samtalstiden är upp till 20 timmar och en stand-by tid på upp till 10 dagar.

Hallon

Med Hallon kan du välja iPhone XS 64 GB i färgerna rymdgrå och silver. Vid val av denna modell med ett abonnemang så kostar själva mobilen 530 kronor i månaden. Om du är student, under 18 år eller 55+ finns billigare abonnemang.

Halebop

Halebop ger dig möjlighet att välja denna modell i färgerna rymdgrå och guld. Priset för mobilen skiftar hos Halebop beroende på val av abonnemang och med vilken bindningstid. Vet du hur mycket data du behöver går det att jämföra kostnaden på mobilen med andra operatörer.

Telenor

Hos Telenor kan du välja iPhone XS i färgerna rymdgrå, guld och silver. Denna modell kostar 520 kronor i månaden. Vill du dela surf med tjänsten Telenor Familj kan abonnemanget bli billigare.

Hos Telenor kan du just nu få en fri trygghetsförsäkring i 12 månader om du byter in din gamla mobil när du köper denna modell.

Tele2

Med Tele2 kan du välja denna modell i färgerna rymdgrå, silver och guld. Vid val av denna modell med ett abonnemang så kostar själva mobilen 532 kronor i månaden.

Tre

Tre erbjuder iPhone XS i färgerna svart, guld och silver. Denna modell kostar 450 kronor i månaden.

 

iPhone XS MAX 64GB

iPhone XS MAX har en extra stor skärm och använder det helt nya kamerasystemet. Glaset är starkt och tåligt och modellen har avancerad Face ID. Precis som andra nyare iPhone modeller har den riktigt bra prestanda och batteritid. Samtalstiden är upp till 14 timmar och stand-by tiden är upp till 10 dagar.

Hallon

Hos Hallon kan du välja iPhone XS MAX 64 GB i färgerna rymdgrå och silver. Denna modell kostar 580 kronor i månaden. Är du student, under 18 år eller 55+ så kan du välja billigare abonnemang.

Halebop

Med Halebop kan du välja denna modell i färgerna rymdgrå och guld. Priset skiftar hos Halebop beroende på val av abonnemang och med vilken bindningstid. Det går att jämföra priset på mobilen med andra operatörer utifrån mängden data på abonnemanget.

Telenor

Telenor har i sitt utbud iPhone XS MAX i färgerna rymdgrå, guld och silver. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 570 kronor i månaden. Du kan få ett bättre pris på mobilabonnemanget med tjänsten Telenor Familj där du kan dela surf.

Hos Telenor kan du just nu få en fri trygghetsförsäkring i 12 månader om du byter in din gamla mobil när du köper denna modell.

Tele2

Hos Tele2 kan du välja denna modell i färgerna silver, rymdgrå och guld. Denna modell kostar 582 kronor i månaden.

Tre

Med Tre kan du välja iPhone XS MAX i färgerna svart, guld och silver. Väljer du denna modell med ett abonnemang så kostar mobilen 500 kronor i månaden.