Det finns flera virtuella mobiloperatörer på den svenska marknaden idag, med Halebop, Hallon och Vimla som exempel på några av de mest välkända.

Två operatörer som fortfarande kan betraktas som doldisar är Chili och Katshing. Och det är inte så konstigt egentligen, då båda är relativt nya på marknaden.

Medan Katshing riktar in sig på att erbjuda abonnemang med fri surf med kraftig begränsning i hastighet efter din valda surfmängd, men till låga kostnader, tar Chili ett bredare famntag om såväl privatmarknaden som företagsmarknaden, samt i andra segment som bredband och streaming.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
3. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Det är alltså två relativt okända, men högintressanta operatörer som ska göra upp om pokalen från Bästamobilabonnemanget.se!

Pris

Chili erbjuder privatkonsumenter mobilabonnemang i tre varianter. Den billigaste ger dig fria samtal och sms, samt 6 gigabyte data för 149 kronor i månaden. Dessutom ingår streamingtjänsten Viaplay.

Katshing erbjuder fem abonnemang alla med fria samtal och sms samt nonstop surf vilket innebär att du när du har nått din valda surfmängd tar inte surfen helt slut men din hastighet blir i så pass låga nivåer att du inte kan använda surfen till så mycket saker. Framförallt kan du inte se film som kräver bättre hastigheter. Det billigaste abonnemanget kostar 95 kronor i månaden.

Vinnare: Chilimobil

Motivering: Starkt öppning av Chilimobil som erbjuder bättre surfmängder till bra priser. Den låga hastigheten som kommer hos Katshing efter att surfpotten är slut är inte värt priset.

Samtal, sms och surfmängd

Chilis minsta abonnemang kostar 149 kronor och ger dig fria samtal, sms och surf upp till 6 gigabyte.

Deras största abonnemang ger dig förutom fria samtal och sms även fri surf, för 399 kronor.

Katshing har också helt fria samtal och sms på sina abonnemang, där det minsta kostar 95 kronor i månaden. Det ger dig också begränsad surfhastigheten efter 2 GB och passar därmed inte till de allra mest bandbreddstörstiga surfaktiviteterna.

Vill du istället surfa helt fritt utan begränsningar av hastigheten så tecknar du med fördel istället det större abonnemanget hos Chilimobil.

Vi vill dock nämna att både Chili och Katshing har en avtalsklausul som gör gällande att de har rätt att begränsa hastigheten för kunder som nyttjar bandbredden i mycket högre utsträckning än genomsnittskunden. Detta gör att även om du använder abonnemangen med fri surf så finns det en risk att du i slutändan ändå inte får helt obegränsad surf till full hastighet.

Vinnare: Chilimobil

Motivering: 150 kronor mer får du betala för Chilis abonnemang med fri surf, i jämförelse med Katshings som egentligen inte kan kallas fri surf.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
3. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Sparas surf?

Chili låter dig inte spara oanvänd surf till kommande månad, så om du inte förbrukar din pott går den förlorad. Inte heller om du köper extra data och inte förbrukar hela mängden sparas den till nästa period.

Katshings tycker att abonnemangen med nonstop surf inte ger behov av att spara surf.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ingen av operatörerna kan spara surf.

Senior/barn/student-rabatter?

Varken Chili eller Katshing har några extra schyssta rabatter för studenter, ungdomar eller pensionärer.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ingen av operatörerna har något utöver det vanliga att ge i den här ronden så det blir poänglöst.

Bindningstid

Katshing och Chili tecknar du utan att behöva tänka på bindningstider eller uppsägningstider.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Operatörerna är överens om att bindningstider och uppsägningstider inte är någonting att bråka om. Guldstjärna till båda från domarteamet!

Täckning

Medan Chili använder sig av Tre:s nät går Katshing i Tele2:s. Detta betyder att de båda operatörerna erbjuder täckning enligt dessa täckningskartor.

Vinnare: Katshing

Motivering: Även om Tre levererar bra täckning för merparten av Sveriges befolkning, så presterar Tele2 ändå bättre än Tre i glesbygd och de norra delarna av landet.

EU-surf och priser utomlands

Du kan använda abonnemangen från Chili och Katshing i EU/ESS på samma villkor som i Sverige, dock med en begränsad surfmängd.

Hos Chili är den satt till 25 gigabyte om du har deras abonnemang med fri surf, medan du hos Katshing kan använda mellan 2 och 13 gigabyte. I de två mindre abonnemang hos Katshing kan du använda hela surfpotten i EU men bara en begränsad del i de större.

Vinnare: Chili

Motivering: Tjoff! låter det när Chili smäller till Katshing och tar poängen i ronden som handlar om EU-surf. Katshing är lite väl defensiva med surfen och får sota för det här.

Support

Hos Katshing kommer du i kontakt med kundservice under veckans alla dagar genom chatt. Du kan även maila eller skriva på Facebook. Dessutom kan du fylla i ett formulär och bli uppringd av kundtjänsten när det passar dig.

Chili svarar på meddelande och mail dygnet runt, alla dagar om året. Deras chatt är öppen på vardagar och Facebook Messenger likaså.

Vinnare: Chili

Motivering: Även om vi uppskattar möjligheten till telefonsupport hos Katshing så är det svårt att klå en chattsupport som håller öppet dygnet runt, året om. Vi ger poängen till Chili.

Mobiler

Katshing säljer inga mobiltelefoner. Chili har ett litet sortiment av både begagnade och nya iPhone, som de säljer tillsammans med sina abonnemang med 24 månaders delbetalning. Det går också att köpa telefonerna utan abonnemang om du skulle vilja det.

Vinnare: Chili

Motivering: På mobilfronten har inte Katshing något att erbjuda, medan Chili säljer iPhone till bra priser.

Företagsabonnemang

Katshing erbjuder inga särskilda företagstjänster. Det är kort och gott två abonnemang som erbjuds, med samma villkor för alla.

Chili däremot riktar även in sig mot företagskunder. De erbjuder mobilabonnemang med samma villkor som för privatpersoner, alltså fria samtal och sms, utan bindningstid.

Dessutom erbjuder de programvara för videomöten, genom Whereby, som följer med kostnadsfritt i tre månader vid tecknade av företagsabonnemang.

Vinnare: Chili

Motivering: Chili kämpar på ända in i det sista och visar upp företagslösningar, samtidigt som Katshing inte har något att sätta emot.

Och vinnaren är…

Chilimobil! Chili knockar ut Katshing i nästan alla ronderna!

Din vinnande ronden för Katshing är deras täckning genom Tele2 som är de starkast lysande egenskaperna, samtidigt som man förlorar poäng på att begränsa hastigheten efter en viss surfmängd.

Med Chili uppskattar vi att man tar kundservice på allvar, har företagslösningar och erbjuder en generös mängd surf för den som är på resande fot. En intressant nykomling, som dock skulle kunna ha tagit några extra poäng om de hade erbjudit möjligheten att spara surf, eller haft några extra prisvärda abonnemang för studenter, ungdomar eller seniorer.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
3. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information