Det finns flera virtuella mobiloperatörer på den svenska marknaden idag, med Fello, Hallon och Vimla som exempel på några av de mest välkända. Två operatörer som fortfarande kan betraktas som doldisar är Chilimobil och Katshing. Och det är inte så konstigt egentligen, då båda är relativt nya på marknaden. Vilken av de två är egentligen bäst?


Fri surf

Billigast obegränsade abonnemang

Välj surfhastighet själv


Samla bonus

Upp till 13 GB EU-surf

Ingen bindningstid

Medan Katshing riktar in sig på att erbjuda mobilabonnemang som kan kombineras med elavtal, tar Chilimobil ett bredare famntag om såväl privatmarknaden som företagsmarknaden, samt i andra segment som bredband och streaming – allt med fokus på fri surfmängd.

Det är alltså två relativt okända, men högintressanta operatörer som ska göra upp om pokalen från Bästamobilabonnemanget.se!

Pris

Chili erbjuder privatkonsumenter mobilabonnemang i fem varianter – fyra med fri surf men i olika hastigheter, och ett med en fastsurfpott på 100 GB. De fria abonnemangen har en begränsad hastighet upp till full fart i mobilnätet. Det billigaste ger dig fri surf i en begränsad hastighet, fria samtal och fria sms för 129 kronor i månaden.

Katshing erbjuder fem abonnemang – alla med fria samtal och sms samt olika surfmängder. Det billigaste abonnemanget kostar 95 kronor i månaden. Då ingår 2 gigabyte surf.

Vinnare: Chilimobil

Motivering: Katshing och Chilimobil har olika fokus med sina abonnemang. Chilimobils abonnemang ger mer frihet och mer surf för pengarna. Katshings minsta abonnemang är något billigare, men kommer med så lite surf att det knappt är jämförbart med Chilimobils.

Denna ronden går till Chilimobil som öppnar starkt med sina abonnemang med fri surf.

Samtal, sms och surfmängd

Chilis minsta abonnemang kostar 129 kronor och ger dig fria samtal, sms och fri surf i en begränsad hastighet.

Deras största abonnemang ger dig förutom fria samtal och sms även fri surf i full fart i Tres 5G-nät för 399 kronor.

Katshing har också helt fria samtal och sms på sina abonnemang, där det minsta kostar 95 kronor i månaden. Det ger dig 2 GB surf och passar därmed inte till de allra mest bandbreddstörstiga surfaktiviteterna. Det största abonnemanget har 42 GB och kostar 295 kronor.

Vill du istället surfa helt fritt utan begränsningar av hastigheten så tecknar du med fördel istället det större abonnemanget hos Chilimobil.

Vinnare: Chilimobil

Motivering: 150 kronor mer får du betala för Chilimobils abonnemang med fri surf, i jämförelse med Katshings som endast kommer med 42 GB.

Sparas surf?

Chilimobil låter dig inte spara oanvänd surf till kommande månad eftersom de flesta abonnemang ändå har fri surf. Det finns alltså ingen pott att spara – potten är obegränsad.

Katshings erbjuder heller inte sparad surf.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Ingen av operatörerna kan spara surf.

Senior/barn/student-rabatter?

Chili erbjuder rabatter till studenter och seniorer. Till seniorer räknar Chili alla som har fyllt 55. Dessa abonnemang ger bättre priser – även på abonnemanget med fri surf. Chili har även ett erbjudande för den som lyckas värva sina vänner till Chili. För varje värvad vän får man 20 kronor i rabatt på sin månadskostnad.

Katshing är lite mer begränsade med sina rabatter. Operatören erbjuder även elavtal, och om man både är mobil- och elkund får man rabatt på sin elfaktura.

Katshing

  • Rabatt om man är både el- och mobilkund

Chilimobil

  • Rabatt till nya kunder
  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Tipsrabatt

Vinnare: Chilimobil

Motivering: Chili erbjuder klart bättre rabatter än Katshing. Om du är student eller senior kan du teckna ett riktigt prisvärt abonnemang med fri surf hos Chili. Samma sak kan man inte säga för Katshing.

Bindningstid

Katshing och Chili tecknar du utan att behöva tänka på bindningstider eller uppsägningstider.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Operatörerna är överens om att bindningstider och uppsägningstider inte är någonting att bråka om. Guldstjärna till båda från domarteamet!

Täckning

Medan Chili använder sig av Tre:s nät går Katshing i Tele2:s. Detta betyder att de båda operatörerna erbjuder täckning enligt dessa täckningskartor.

Vinnare: Katshing

Motivering: Även om Tre levererar bra täckning för merparten av Sveriges befolkning, så presterar Tele2 ändå bättre än Tre i glesbygd och de norra delarna av landet.

EU-surf och priser utomlands

Du kan använda abonnemangen från Chili och Katshing i EU/ESS på samma villkor som i Sverige, dock med en begränsad surfmängd.

Hos Chili är den satt till 25 gigabyte om du har deras abonnemang med fri surf i full fart. Har du deras begränsade abonnemang ligger surfmängden på mellan 8 och 20 GB. Hos Katshing kan använda mellan 2 och 13 gigabyte. I de två mindre abonnemang hos Katshing kan du använda hela surfpotten i EU men bara en begränsad del i de större.

Vinnare: Chili

Motivering: Tjoff! låter det när Chili smäller till Katshing och tar poängen i ronden som handlar om EU-surf. Katshing är lite väl defensiva med surfen och får sota för det här.

Support

Hos Katshing kommer du i kontakt med kundservice under veckans alla vardagar genom telefon, mail och chatt. Du kan även skriva på Facebook.

Chili svarar på meddelande och mail på vardagar under arbetstid. De utlovar svar inom 24 timmar. Deras chatt är öppen på vardagar och Facebook Messenger likaså.

Vinnare: Katshing

Motivering: Båda erbjuder likartad support, men Katshing tar hem kornan eftersom de erbjuder telefonsupport! Sånt gillar vi!

Mobiler

Chilimobil är den enda av våra två operatörer som säljer mobiltelefoner – och det gör de på sitt eget lilla vis.

I Chilis webbshop hittar vi nya och begagnade smartphones. Utbudet är begränsat, men man kan hitta riktiga fynd.

Katshing säljer inte mobiltelefoner alls.

Vinnare: Chilimobil

Motivering: Chilimobil tar hem den här segern utan konkurrens eftersom Kathsing inte erbjuder mobiltelefoner alls. Vi gillar dessutom Chilis begagnade utbud starkt – bra för både miljön och plånboken.

Företagsabonnemang

Katshing erbjuder inga särskilda företagstjänster. Det är kort och gott ett abonnemang som erbjuds, med samma villkor för alla.

Chili däremot riktar även in sig mot företagskunder. De erbjuder mobilabonnemang med samma villkor som för privatpersoner, alltså fri surf, fria samtal och sms, utan bindningstid.

Vinnare: Chili

Motivering: Chili kämpar på ända in i det sista och visar upp företagslösningar, samtidigt som Katshing inte har något att sätta emot.

Och vinnaren är…

Chilimobil! Chili knockar ut Katshing i nästan alla ronderna!


Fri surf

Billigast obegränsade abonnemang

Välj surfhastighet själv

Den vinnande ronden för Katshing är deras täckning genom Tele2 som är de starkast lysande egenskaperna, samtidigt som man förlorar poäng på att erbjuda förhållandevis små abonnemang.

Med Chili uppskattar vi att man tar kundservice på allvar, har företagslösningar och erbjuder en generös mängd surf för den som är på resande fot. En intressant nykomling, som dock skulle kunna ha tagit några extra poäng om de hade erbjudit snabbare hastigheter även i de mindre abonnemangen.

KatshingChilimobil
Spara surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
1-80 Mbit/s

1-100 Mbit/s

Mobilnät
Tele2Tre
Telefonsupport
5G

Frågor och svar om Katshing eller Chilimobil?

Vem har bäst täckning av Katshing och Chilimobil?

Katshing använder sig av Tele2s mobilnät och Chilimobil använder sig av Tre. Generellt har Tre ett snabbare nät, men Tele2 ett lite mer utbyggt nät i norr. Se båda operatörernas täckningskartor här.

Vem har mest surf av Katshing och Chilimobil?

Chilimobil erbjuder abonnemang med mest surf i full hastighet. Katshing har abonnemang med begränsade surfmängd från 2 GB.

Vem är bäst av Katshing och Chilimobil?

VI har gjort en stor jämförelse av Chilimobil och Katshing för att välja ut den bästa operatören av de båda. Se alla för- och nackdelar och vem vi krönte vill vinnare på vår sida.