Om du är student så behöver du förmodligen komma ut på internet, och då är ett mobilt bredband ett bra och smidigt alternativ. Du kan då plugga och använda surfplatta, dator eller laptop i stort sett vart du vill. Med ett mobilt bredband så får du friheten att surfa var du vill utan att rucka på hastighet vad gäller datatrafiken.

Mobilt bredband
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bäst mobilt bredband
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Data: 5 - 200 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 50 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Surfa i EU som hemma
erbjudande Data: 15 Gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 40 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Student och mobila bredband

För studenter idag så är det numera ett måste att ha tillgång till internet. De arbeten, rapporter, samarbeten och andra skolaktiviteter som sker via internet gör att det är allt viktigare med en snabb och stabil uppkoppling. Med ett mobilt bredband får du tillgång till nätet oavsett vart du befinner dig. Du surfar med hög hastighet och kan studera där du befinner dig.

Mobilt bredband och surf

Så fort du har täckning så kan du surfa med ett mobilt bredband. Idag har operatörerna mycket god täckning över hela landet och om du befinner dig i en tätort så surfar du nästan alltid med högsta hastighet. Du får snabb uppkoppling och kan använda din dator, din surfplatta och din laptop även när du inte har tillgång till Wi-Fi.

Det finns två frågor som man ska ställa sig när man ska välja mobilt bredband:

Hur mycket surfar du?

Hur mycket får det kosta?

När du ska använda ditt mobila bredband så är datamängden som är viktig. Hur pass stor datamängd du har på ditt bredband avgör hur mycket du kan surfa. Det finns idag mobila bredband som är hiskligt stora vad gäller datamängder, så det är ingen fara att hitta rätt alternativ som tillåter mycket surf.

Den andra frågan är vad det får kosta. Som student har man ofta en begränsad budget och behöver hålla lite hårdare i sina pengar. Det betyder inte att ett mobilt bredband är en okynnesutgift, utan det finns idag många prisvärda alternativ.

Numera kostar varken mobilabonnemang eller mobila bredband skjortan, och du som studerar kan hitta flera bra lösningar. Man får numera ordentligt med surf för låga kostnader!

mobila bredband for studenter

Studentpriser

Alla operatörer har olika priser på sina produkter och tjänster, och det gäller även deras mobila bredband. De olika operatörerna skiljer sig lite åt när det gäller bland annat prissättning, och detta ska man såklart utnyttja. Det är bra att man ser på surfmängder, täckning och pris när man ska skaffa ett nytt mobilt bredband, oavsett om man är student eller inte.

Täckningen brukar sällan vara ett problem. Ska man använda en laptop, surfplatta eller dator i tätort så surfar man nästan alltid med hög hastighet. Operatörerna idag har mobilnät som är väl utbyggda, så även i de glesaste hörnen av Sverige så finns det någon operatör som kan leverera någon form av uppkoppling.

Både priser och surfmängder skiljer sig lite åt mellan operatörerna, och hos oss så hittar du operatörer som har olika priser och surfmängder. Ett par av dessa operatörer har inte studentrabatter, men de ligger såpass lågt i pris att de fortfarande är ett mycket bra alternativ när du ska välja ett prisvärd bredband!

Rabatter

Flera av operatörerna har rabatter om man är student, barn eller pensionär. Det är dock inte alla som har specialiserat sig på just mobila bredband och rabatter, men de operatörerna har ofta så pass låga priser så att de ändå är det bästa alternativet för dig och ditt studerande.

Mest surf och bäst pris just nu har faktiskt operatören Hallon. De ägs av Tre och använder sig således av Tre:s snabba och stabila mobilnät. Hallon har flera olika alternativ av surfmängder, en bra kundservice och just nu lägsta priserna på marknaden.

Rätt storlek på mobila bredband

När du skaffar dig ett nytt mobilt bredband så är det viktigt att du väljer rätt storlek på surfmängden. Numera är priserna så pass låga så att du med gott samvete kan välja ett bredband med lite större surfmängd så att du har GB i överkant. På det sättet så slipper du köpa till extra surf i slutet av månaden. Att köpa extra surf brukar vara betydligt dyrare än att välja ett bredband med rätt surfmängd från början.

Vi rekommenderar att du tar ett mobilt bredband med lite mer surf än vad du har tänkt dig, för då brukar antal GB räcka gott och väl. Skulle det ta slut så kan du alltid uppgradera abonnemanget och skaffa en ny storlek då det är korta uppsägningstider, eller inga alls, hos de operatörer som vi samarbetar med.

De olika operatörerna har surfmängder från ca 3 GB – obegränsad datamängd varje månad. Det är alltså väldigt stor skillnad på dessa olika alternativ, både vad gäller pris och surfmängd. Se till att du väljer ett abonnemang som passar dig och dina behov. Med ett bredband på 100 GB och uppåt så brukar man säga att det är helt lugnt att surfa hur mycket man vill utan att behöva fylla på med mer surf.

Låt behovet styra surfmängd

Titta på ditt behov av surfmängd innan du väljer ett mobilt bredband. Tittar du mycket på film eller lyssnar mycket på musik, då kan det vara bra att välja ett lite större alternativ. Alla aktiviteter på internet drar olika stora surfmängder och det är bra att ha lite koll på ens egna behov när man väljer bredband.

Hur mycket surf drar det?

Allt du gör på internet drar olika mycket surfmängd. Här nedan ser du enkelt hur mycket de olika aktiviteterna drar och kan på så vis se hur pass stort mobilt bredband du behöver.

Mobila bredband 1 GB räcker till någon av dessa aktiviteter:

Delning av bredband

När du väljer mobilt bredband så är det bra att veta om ni är flera som ska dela på samma bredband eftersom det då drar betydligt mer än för en ensam användare. Fundera kring erat behov och välj surfmängd efter detta. Ska ni dela på det mobila bredbandet så är det bäst att välja en eller ett par storlekar större abonnemangsvolym. Priset blir ändå lågt när ni delar. Faktum är att genomsnittspriset per GB blir lägre ju större abonnemang du väljer.

Operatörer med mobilt bredband för studenter

Hallon

Hallon har just nu bäst priser vad gäller mobila bredband! De har inte studentrabatter, men de ligger ändå lägst i pris. Du kan välja mellan flera olika storlekar på mobila bredband och de erbjuder även mobilabonnemang och kontantkort.

Mer information

Tre

Tre är kända för att ha snabbt mobilnät samt ett stort sortiment vad gäller surfmängder på abonnemang och kontantkort. Tre är en helhetsleverantör och det är den operatör som erbjuder störst surfmängd på mobilt bredband! Det är även operatören som erbjuder mest surf inom EU.

Mer information

Tele2

Tele2 är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige och har i och med detta ett brett sortiment samt god täckning genom ett eget mobilnät. De har flera storlekar på mobila bredband och du kan få studentrabatt på ditt Tele2-abonnemang.

Mer information

Chili

Chili erbjuder abonnemang för mobilt bredband på 50 GB, 100 GB eller det populäraste alternativet: fri surf. Operatören har i dagsläget inga särskilt förmånliga priser för studenter, men är å andra sidan billigare än många konkurrenter ändå.

Mer information

Studentrabatten

Ibland behöver man kunna bevisa att man är student för att kunna köpa produkter som enbart är för studenter. Detta gör man vanligtvis genom att visa på att man går en utbildning som är godkänd för CSN. Det går även att visa sitt Studentkort eller Mecenatkort om du handlar i en fysisk butik. Då kan du erhålla de rabatter som du är berättigad till.

Är du under 18 år får du ofta ta hjälp av målsman för att skaffa mobilt bredband, abonnemang eller kontantkort. Se vilka villkor den operatör som du vill använda har kring åldersgräns och studentrabatter. Lycka till med ditt mobila bredband och dina studier!

Frågor och svar om mobilt bredband för studenter

Finns studentrabatt på mobilt bredband?

Ja, det finns mobilt bredband med studentrabatt. Man kan till exempel få rabatt på bredband via Mecenat eller Studentkortet. De operatörer vi listar har dock riktigt låga priser på mobilt bredband – oavsett om man är student eller inte.

Vilket är det bästa mobila bredbandet?

I topplistan hittar du de bästa mobila bredbanden. Vi har tittat på pris, villkor, täckning och utbud när vi listat de bästa abonnemangen för mobilt bredband.

Vilket mobilt bredband är bäst för studenter?

Ett bredband med mycket surf till ett bra pris är ofta ett bra bredband för en student. För studenter rekommenderar vi mobilt bredband från Hallon – de har lägst pris och bäst erbjudanden. Vill man ha fri surf rekommenderar vi Chilimobil.

Kan jag dela mobilt bredband med mina kompisar?

Ja, det går bra att dela ett mobilt bredband mellan flera olika enheter. Välj ett mobilt bredband med riktigt mycket surf och skaffa en router som kan dela bredbandet trådlöst.

Vem kan beställa mobilt bredband med studentrabatt?

För att få studentrabatt behöver man i de flesta fall vara inskriven på en utbildning som är CSN-berättigad. Det betyder dock inte att man måste ta CSN-lån för att få studentrabatt. Man kan behöva ett Mecenat-kort eller ett Studentkort för att bevisa sin studentstatus.