Bästa mobila bredband för studenter

Är du student och behöver komma ut på Internet smidigt då är ett mobilt bredband ett bra alternativ. Du kan då plugga och använda surfplatta, dator eller laptop i stort sett vart du vill. Med ett mobilt bredband får du friheten samt höga hastigheter vad gäller datatrafiken.

Mobilt bredband
Kommentarer
Pris / mån
Poäng
1. Hallon
Hallon mobilt bredband
Bästa mobila bredbandet!
Ingen bindningstid
 Ingen studentrabatt
fr. 89 kr

Mer information
2. Tre
 Störst surfmängd!
Upp till 64Mbit/s
1 mån uppsägningstid
fr. 99 kr

Mer information
3. Tele2
 Studentrabatt!
 Stabilt stort nät!
 Flera storlekar!
fr. 199 kr

Mer information

Student och mobila bredband

Det är nästan ett måste numera att du har tillgång till Internet när du studerar. Många arbeten, rapporter, samarbeten och andra skolaktiviteter sker via Internet och då är det bra att ha en snabb och stabil uppkoppling. Med ett mobilt bredband får du tillgång till nätet oavsett vart du befinner dig. Du surfar med hög hastighet och kan studera där du befinner dig.

Mobilt bredband och surf

Så fott du har täckning, så kan du surfa med ditt mobila bredband. Operatörerna idag har mycket god täckning över hela landet och befinner du dig i tätort, så surfar du nästan alltid med högsta hastighet. Du får snabb uppkoppling och kan använda din dator, din surfplatta och din laptop även när du inte har tillgång till WIFI.

Det är två frågor man kan ställa sig när man skall välja mobilt bredband och dessa är:

Hur mycket surfar du?

Hur mycket pengar kan du lägga?

När du skall använda ditt mobila bredband, så är datamängden det som är viktigt. Hur pass stor datamängd du har på ditt bredband avgör hur mycket du kan surfa. Det finns idag mobila bredband som är enormt stora vad gäller datamängder, så det är ingen fara att hitta rätt alternativ.

Den andra frågan är vad det får kosta. Som student har man ju ofta en begränsad budget och behöver hålla lite hårdare i sina pengar. Det finns även bra alternativ för detta. Numera kostar varken mobilabonnemang eller mobila bredband skjortan utan även för dig som studerar finns det bra lösningar. Man får numera bra med surf för låga kostnader!

mobila bredband for studenter

Studentpriser

Alla operatörer har olika priser vad gäller deras produkter och tjänster. Så även när det kommer till mobila bredband. Det skiljer sig lite åt mellan de olika operatörerna och detta skall man såklart utnyttja. Det är bra att man ser på surfmängder, täckning och pris när man skall skaffa nytt mobilt bredband oavsett om man är student eller inte.

Täckningen brukar vara enkel att lösa. Skall man använda laptop, surfplatta eller dator i tätort då surfar man nästan alltid med hög hastighet. De olika operatörerna har idag väldigt bra utbyggnad på sina mobilnät.

Prismässigt och surfmängderna är det som skiljer sig lite åt som sagt och vi presenterar i denna artikel flera bra operatörer och deras surfmängder samt prisbilder. Ett par av dessa har inte renodlade studentrabatter, men ligger såpass lågt i pris att de absolut är mycket bra alternativ när du skall välja bredband!

Rabatter

Flera av operatörerna har rabatter om man är student, barn eller pensionär. Det är inte alla som har specialiserat sig på just mobila bredband och rabatter, men de har som sagt så lågt pris att de är bäst alternativ ändå för dig och ditt studerande.

Mest surf och bäst pris just nu har faktiskt Hallon. De ägs av Tre och man använder således Tre:s snabba och stabila mobilnät. Hallon har flera olika alternativ vad gäller surfmängder och de har bra service samt bäst pris som sagt!

Rätt storlek på mobila bredband

När du skaffar dig nytt mobilt bredband, så är det viktigt att du väljer rätt storlek på surfmängden. Numera är priserna så pass låga att du kan med gott samvete välja ett bredband med lite större surfmängd, så att du inte står utan i slutet av månaden och behöver köpa mer surf. Det brukar vara lite dyrare att göra detta än att välja ett bredband med rätt surfmängd från början.

De olika operatörerna har surfmängder från ca 3 GB – 500 GB per månad. Det är alltså väldigt stor skillnad både vad gäller pris och surfmängd på dessa olika alternativ. Se till att du får ett som passar dig och dina behov. Med ett bredband på 100 GB och uppåt, då brukar man säga att det är helt lugnt att surfa som man vill och studera utan att behöva fylla på med mer surf.

Ta ett mobilt bredband med lite mer surf än vad du tänkt dig, så brukar det räcka gott och väl. Annars kan du alltid uppgradera och skaffa en ny storlek, då det är korta uppsägningstider eller inga alls vad gäller de operatörer vi samarbetar med.

Hallon

Hallon har bäst priser vad gäller mobila bredband just nu! De har inte studentrabatter, men de ligger lägst ändå. Du kan välja mellan flera olika storlekar på mobila bredband och de erbjuder även mobilabonnemang och kontantkort.

Mer information

Halebop

halebop går i Telias snabba nät och det ger bra hastighet samt god täckning över hela landet. De har ett brett sortiment vad gäller både mobiler, surfplattor samt abonnemang och mobila bredband.

Mer information

Tre

Tre är kända för att ha snabbt mobilnät samt stort sortiment vad gäller surfmängder på sina abonnemang och kontantkort. Tre är en helhetsleverantör och det är den operatör som erbjuder störst surfmängd!

Mer information

Tele2

Tele2 är en av de stora mobiloperatörerna i Sverige och har i och med detta ett brett sortiment samt god täckning vad gäller mobilnätet. De har flera storlekar vad gäller mobilt bredband och du kan även få detta med studentrabatt!

Mer information

Låt behovet styra surfmängd

Titta på ditt behov av surfmängd innan du väljer ett mobilt bredband. Tittar du mycket på film, lyssnar du mycket på musik då kan det vara bra att välja ett lite större alternativ. Alla aktiviteter på Internet drar olika mycket surfmängd och det är bra att ha lite koll på behoven när man väljer bredband.

Hur mycket surf drar det?

Allt du gör på Internet drar olika mängd surf. Här nedan ser du enkelt hur pass mycket de olika aktiviteterna drar och kan på så vis se hur pass stort mobilt bredband du behöver.

Mobila bredband 1 GB bra till:

  • Ca 3 timmar film på Netflix
  • Ca 8 timmar video på Youtube
  • Ca 24 timmar musik på Spotify
  • Ca 500 vanliga hemsidor
  • Ca 1500 mail kan du läsa

Delning av bredband

När du väljer mobilt bredband är det bra att veta innan ifall nio är flera som skall dela på samma bredband och i så fall hur mycket ni kommer att använda det. Se till behovet som sagt och välj surfmängd efter detta. Skall ni dela, så är det bäst att välja en eller ett par storlekar större. Priset blir ändå lågt när ni delar.

Studentrabatten

Ibland behöver man kunna bevisa att man verkligen studerar när man skall köpa produkter som är enbart för studenter. Detta gör man vanligtvis genom att visa på att man går en utbildning som är godkänd för CSN. det går även att visa sitt studentkort eller Mecenat kort. Då kan man erhålla de rabatter som man har rätt till vid specifika produkter och tjänster.

Är du under 18 år, så får du ofta ta hjälp av målsman för att skaffa mobilt bredband, abonnemang eller kontantkort. SE villkoren hos den operatör du väljer för mer information. Lycka till med ditt mobila bredband och dina studier!