Använd din surfplatta med ett mobilt bredband så att du enkelt kan jobba eller surfa på internet när du vill. Jämfört med en dator så är en en surfplatta smidig att ha med sig, och jämfört med en mobil så får du med en surfplatta större yta att jobba med. Här är de bästa abonnemangen från de bästa operatörerna. Jämför och välj mobilt bredband för din surfplatta här.

Mobilt bredband
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bäst mobilt bredband
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Data: 5 - 200 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 50 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Surfa i EU som hemma
erbjudande Data: 15 Gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Minst 10 GB surf i EU/EES och Thailand
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 40 Gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Se till att surfplattan stödjer 4G

Dubbelkolla att din surfplatta går att använda med mobilt bredband. Många surfplattor har en särskilt plats för SIM-kort, vilket du behöver för att kunna ansluta dig till ett mobilt bredband. Finns inget fack för SIM-kort i din surfplatta så går det bra att köpa en mindre router som du sedan placerar SIM-kortet i.

Tips när du väljer abonnemang

Välj rätt datamängd

Det viktigaste rådet är att först och främst välja rätt surfmängd på ditt abonnemang. Du vill välja tillräckligt mycket så att du slipper ta slut på hela datamängden. Samtidigt vill du inte betala för mycket för den data som du inte använder upp. Vet du inte hur mycket du behöver så kan du börja med att testa ett abonnemang där du snabbt kan byta mellan abonnemangsvolymer, och tillslut så kommer du hitta en abonnemangsvolym som passar din användning bra.

Kontrollera vad som ingår i priset

När du vet vilken surfmängd du behöver, då är nästa steg att jämföra de olika operatörernas priser på mobila bredband. Titta extra noga på vad du får för priset eftersom det kan skilja sig mellan de olika operatörerna. Det kan ha olika hastighet på hur snabbt du kan surfa på internet, hur snabbt det går att ladda hem innehåll eller hur snabbt det går att ladda upp filer och dokument. I vissa fall kan du även få en router på köpet, eller så kan du få köpa till en router för ett rabatterat pris.

Tänk på att jämföra det ordinarie priset när du gör din prisjämförelse då tillfälliga erbjudanden brukar gälla en begränsad tid. Kolla även upp vilken bindningstid som gäller för abonnemanget.

Tänk på täckningen

Även om de flesta operatörerna når de flesta delarna av landet så kan täckningen variera beroende på var du är och vilken operatör du väljer. Om du har tänkt att skaffa ett mobilt bredband till fjällstugan, sommarstugan eller boendet på glesbygden så gör du rätt i att först välja ett abonnemang utan bindningstid. Skulle det visa sig att abonnemanget som du till slut väljer inte fungerar optimalt så är det mycket enklare att byta operatör om du inte har bindningstid på ditt abonnemang.

 

Vad du får med mobilt bredband hos fem operatörer

Hallon

Hos Hallon slipper du bindningstider på dina abonnemang. Att inte ha bindningstid på ett abonnemang betyder att du kan byta volym på bredbandet när du behöver. Detta är extra bra för dig som har varierande behov av datamängd. En annan fördel med Hallon är att du kan spara oanvänd surf. Det minskar i sin tur också behovet av att byta abonnemang eftersom surfen inte går till spillo.

Mer information

Tre

Hos Tre kan du använda ditt mobila bredband både när du är hemma och när du reser inom EU. Tre är operatören som är generösast med surfmängden för surf inom EU. Abonnemangen hos Tre stödjer både 3G och 4G vilket ger dig ett större täckningsområde. Du kan välja om du vill ha bindningstid eller inte på ditt mobila bredbandsabonnemang, och ju längre bindningstid desto billigare blir abonnemanget.

Mer information

Chili

Med ett mobilt bredband från Chili väljer du enkelt mellan några av marknadens mest prisvärda abonnemang, från 50 gb surf upp till obegränsad datamängd inom Sverige. Abonnemangen har ingen bindningstid.

Mer information

Tele2

Tele2 har inte heller någon bindningstid på sina abonnemang vilket gör att du när som helst kan ändra datamängd. Detta kan du enkelt göra med självbetjäning på deras hemsida. De har abonnemang med riktigt stora surfvolymer. Du kan mot en liten avgift få två SIM-kort till samma abonnemang, vilket är bra om du vill hushålla med surfen.

Mer information

Telenor

Även Telenor har slopat bindningstiden på sina mobila bredbandsabonnemang. De stödjer surf i 4G och du får använda minst 10 GB surf inom EU och Thailand (ja, du läste rätt). Telenor äger numera Bredbandsbolaget och är en stabil operatör för mobiltelefoni och bredband.

Mer information

Vi sammanfattar bäst abonnemang för mobilt bredband

När du ska skaffa ett abonnemang till din surfplatta så finns det några saker som du ska tänka på för att få ett så passande abonnemang som möjligt:

Det är också viktigt att din surfplatta har plats för ett SIM-kort, annars behöver du även skaffa en router för att kunna surfa på mobila nätet.

De operatörer som erbjuder bra alternativ på abonnemang med mobila bredband är Hallon, Tre, Telenor och Tele2. Dessa olika operatörer har olika villkor och fördelar, och du kan läsa mer om dessa operatörer längre upp på denna sida.


Frågor och svar om mobilt bredband till surfplatta 

Hur mycket surf behöver jag?

Hur mycket data man behöver varje månad beror förstås på hur mycket man kommer att surfa utan WiFi. Här kan du se hur mycket surf olika appar drar. Det kan ge en bra vägledning. Att strömma video drar mer än att skicka mejl till exempel. Kom ihåg, det är ofta bättre att ha lite för mycket surf varje månad än lite för lite. 

Passar simkortet min surfplatta?

Ja, det simkort du får hem när du beställer mobilt bredband kommer att passa din surfplatta. Simkort går att anpassa efter enhet. Du väljer helt enkelt själv att trycka ut den storlek på simkort som passar din enhet. 

Hur använder jag mobilt bredband med surfplatta?

Du placerar antingen simkortet för det mobila bredbandet direkt i surfplattan, om den har en simkortshållare, eller så placerar du det i en router och kopplar på så sätt upp din surfplatta på det mobila bredbandet.

Vilket abonnemang är bäst för mobilt bredband till surfplatta?

Vi rekommenderar Hallon. De har låga priser och mycket surf. På denna sida kan du jämföra abonnemang och hitta det som passar dina vanor. 

Kan jag köpa surfplatta tillsammans med mobilt bredband?

Ja, hos många operatörer kan du köpa en surfplatta och mobilt bredband tillsammans. Telenor och Tre erbjuder till exempel surfplattor tillsammans med sina abonnemang.