Bästa mobilabonnemanget med Samsung

Ibland är det helt enkelt smidigast att skaffa en mobiltelefon att betala av på samma räkning som ens andra mobilkostnader. I många fall får man då rabatt på mobilens pris eller kan byta in den mot en helt ny när man har haft den i ett år. Operatörer har idag sällan bindningstid, men när man skaffar en mobil med abonnemang binder man sig alltid att betala hela telefonens pris oavsett om man stannar hos den aktuella operatören eller ej. Om man byter operatör under avbetalningstiden, som vanligtvis ligger på 24 månader, blir man skyldig att betala resterande andel av mobilens pris i klumpsumma.

Mobilabonnemang med Samsung
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 3 månader!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 2 - 60 Gb

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande 50 gb extra data på köpet i 3 månader!
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 3 - 40 Gb

fr. 95kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenorabonnemang

erbjudande Välj till extra försäkring vid köp av Samsung
erbjudande Stort utbud av Samsungtelefoner
erbjudande Möjlighet till obegränsad surf

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Familjeabonnemang
erbjudande Möjlighet till obegränsad surf
erbjudande Många Samsungmodeller

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. Tele2 abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Fria samtal och sms inom Sverige
erbjudande Inga bindningstider
erbjudande Upp till obegränsad surf

fr. 199 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Operatörerna har jämförts för en Samsung Galaxy S10+ med 128 GB lagring med största möjliga surfmängd och är listade efter pris för avbetalning över 24 månader, men de kan ha olika tjänster som gör dem mer eller mindre lämpliga för din situation.

Hallon

Hallon är en av de få lågprisoperatören som kan erbjuda abonnemang med 100 GB surf, och det till lägre pris än för betydligt lägre surfmängder hos många konkurrenter. Det som gör Hallon dyrare är månadskostnaden för mobilen. Hos Hallon kan man betala sin abonnemangskostnad med kontokort, men mobil på avbetalning körs via separat faktura och kräver kreditkoll. Hallon har god täckning och snabb surf i södra halvan av landet, men bor man i nordligare trakter har de bara täckning i större tätorter.

Mer information

Halebop

Ett steg upp i pris är Halebop, där största abonnemanget ger dig 60 GB surf. Halebop har ett ganska generöst utbud av mobiltelefoner och det går också att köpa bra begagnade hos dem, vilket ger lägre pris. Halebop har dessutom studentabonnemang och om man kan använda dessa blir mobilen ytterligare lite billigare. De använder Telias mobilnät och har därför både snabb surfhastighet och god täckning i hela landet, förutom några avlägsna fjälltoppar.

Mer information

 

Comviq

Comviqs största abonnemang inkluderar 40 GB data och när du väljer detta sparas automatiskt oanvänd surf. De använder Tele2s och Telenors mobilnät och har därför god täckning. Om man ska vistas utomlands en kortare tid har de utlandspaket som man kan skaffa för att undvika onödigt höga mobilkostnader under semestern. De har rabatt för seniorer, barn och studenter och kan då erbjuda ett riktigt bra pris för kombinationen telefon och abonnemang.

Mer information

Tre

Efter Hallon kommer Tre, som har obegränsad surf liksom de nästkommande på listan. De erbjuder fri musikstreaming, så det är utmärkt för musikälskare. 3Världen ingår också, alltså att man kan ringa till svenska nummer från utlandet samt lokala nummer utan extra kostnader. Det går också att surfa upp till 60 GB i 80 länder. En nackdel med Tre är att de har samma begränsade täckning i norr som Hallon, eftersom det är deras mobilnät.

Mer information

 

Telenor

Telenor är dyrast bland operatörerna som erbjuder mobiler tillsammans med sina abonnemang, men de har samma bra täckning som Tele2 för 4G-nätet eftersom de byggde ut detta tillsammans. Telenors familjeabonnemang har länge framhållits som deras viktigaste tjänst, och att de andra stora operatörerna nu imiterar detta visar att de hade en bra idé. Eftersom familjemedlemmar ringer fritt till varandra i hela världen är det ett bra val för familjer där medlemmarna reser mycket, tillsammans eller separat. Telenor har också gott om surfmängd i ganska många länder utanför EU, men Tre har faktiskt fler. Med Telenor Change kan du byta in din telefon mot en ny när du har haft den i 12 månader eller längre, och om du väljer en försäkring spelar det ingen roll vilket skick den är i när du byter in den. Detta kan vara ett bra val för dem som alltid vill ha den senaste mobilmodellen.

Mer information

Tele2

Näst sist i prislistan kommer Tele2. De har också god täckning i hela landet och är ett bra alternativ för familjer, som kan spara pengar på abonnemang genom att ansluta hela familjens mobilabonnemang i ett familjeabonnemang. När det kommer till mobiltelefoner så har det ett gediget utbud, inte minst av Samsungtelefoner.

Mer information

Telia

Telia är den enda operatören som tar ut en startavgift för abonnemang, men de har bra täckning och snabb surf som täcker nästan hela landets yta. Deras beräknade totalkostnad är hög men de har nu infört familjeabonnemang som liknar konceptet som Telenor har haft ganska länge, att varje anslutning delar på surfen från ett huvudabonnemang till lägre pris än för flera separata abonnemang. Om den som tecknar abonnemanget är under 28 år får man ungdomsrabatt.

Bästa operatören med Samsungtelefon

Eftersom denna lista är likadan som den för iPhones går det att konstatera att deras prisnivåer är konsekventa. Man får olika fördelar från de olika operatörerna, så vilken som är bäst beror på en kombination av pris och vilka tjänster man behöver från sin operatör. Använd denna lista som vägledning när du skaffar din nya Samsung på avbetalning.