Är du pensionär och känner att pensionen inte riktigt räcker till, eller vill du bara minska på utgifterna? Det finns billiga mobilabonnemang att tillgå. Se till att pengarna räcker längre och betala inte mer än du behöver. Här listar vi 6 anledningar till varför du som är pensionär eller senior bör se över ditt mobilabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Vimla seniorabonnemang
vimla mobilabonnemang

fördel Bästa seniorabonnemanget
erbjudande Rabatt första månaderna!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 6 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
2. Hallon seniorabonnemang
hallon abonnemang

erbjudande50% rabatt i 3 mån
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - 16 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Karma Mobil seniorabonnemang
karmamobilabonnemang

erbjudande Din ålder i rabatt i 2 mån!
erbjudande Bemannad kundtjänst som står klar
erbjudande Data: 5 - 100 Gb

fr. 0 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Fello seniorabonnemang
fellomobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 2 månader!
erbjudande Telias mobilnät!
erbjudande Data: 3 - 32 Gb

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Specialutformade erbjudanden för pensionärer

Det är onödigt att betala för mycket, och idag erbjuder många företag speciella erbjudanden för pensionärer och seniorer. För de som har svårt att leva livet på sin pension så kan ett billigare abonnemang vara avgörande för att ge livet det där lilla extra.

Erbjudanden för pensionärer och seniorer brukar gälla dig som är 55+. Ett seniorabonnemang eller pensionärsabonnemang är inte sämre än ett vanligt abonnemang, du får bara mer för pengarna eller kan betala lite mindre för samma abonnemang. Självklart ska du dra nytta av detta!

Hitta ett abonnemang som passar dina vanor

Hur man använder sin telefon varierar från person till person, och bara du vet vad som passar dig bäst. Det är viktigt att fundera över vad du vill få ut av ditt abonnemang. Ringer du till dina barnbarn flera gånger i veckan eller tycker du om att titta på en serie på väg till en vän? Eller spenderar du kanske pensionärsdagarna med att upptäcka världen och behöver resevänligt abonnemang?

Oavsett hur dina vanor ser ut så är det viktigt att fundera på vad du behöver få ut av din mobiltelefon. Det som ofta drar iväg kostnaderna är mängden data som du använder, så vet du med dig att du endast surfar någon gång i månaden så kan det vara bra att hitta ett abonnemang med en liten surfpott, och därigenom spara en del på mobilkostnaden.

Skaffa pensionarsabonnemang

Abonnemang för dig som tycker om att prata

Är du en av dem som älskar att prata i telefon och spenderar mycket av din tid i samtal med vänner och släkt, då ska du hitta ett abonnemang som erbjuder fria samtal och SMS så att du slipper oroa dig för att använda upp dina samtalsminuter.

Fello har bra erbjudande för dig som är 55+.De är en av de operatörer som satsar extra på seniorabonnemang. Fello har enkla villkor, och det är väldigt enkelt att förstå hur abonnemangen fungerar.

Abonnemang för dig som är resglad

Är du en person som spenderar livets glada pensionärsdagar med att tågluffa i Europa eller sola på Mexikos stränder, men vill samtidigt hålla kontakt med din familj utan att det kostar massor? Eller har du kanske en dotter som jobbar i Japan, eller ett barnbarn som studerar i USA? Reser du inom EU så får du sedan den 8 juni 2017 ringa och surfa för samma kostnad som du gör inom Sverige.

Dataroamingen är borttagen numera inom EU/EES och detta har gjort att det är betydligt mer förmånligt att använda sin mobiltelefon utomlands. Detta är perfekt för dig som gör korta eller långa semesterresor.

Abonnemang för dig som bara använder mobilen ibland

Många pensionärer använder sina telefoner väldigt sällan, och då oftast bara för att ringa. Känner du igen dig i detta, då har du flera billiga abonnemang att välja ibland.
Vimla har bra erbjudande för dig som är 55+.De erbjuder låga priser, låga surfnivåeroch har inga bindningstider.

Även Hallon har bra erbjudande för seniorer som heter Hallon 6 GB. Det är inte svårt att förstå att Hallon har lyckats få många nya och nöjda kunder under de senaste åren. De har nämligen ofta de bästa och mest prisvänliga mobilabonnemangen på marknaden oavsett om det gäller vanliga abonnemang eller seniorabonnemang.

Abonnemang för dig som gillar att surfa

Tycker du om att lyssna på musik eller titta på film i telefonen, då är det bra att använda ett abonnemang med större surfpott så att du inte åker på långsamma laddningstider eller dyr extrasurf. Comviqs abonnemang Fastpris Senior är fördelaktigt och du får mycket för pengarna hos Comviq!

Du som är pensionär bör se över ditt mobilabonnemang för att se till att du inte betalar onödigt mycket pengar för tjänster som du inte använder. Eftersom alla använder sina telefoner på olika sätt så är det svårt att tipsa om ett abonnemang som är absolut bäst för pensionärer. Det är bara du som vet vilket som passar just dig och dina vanor bäst.

Fördelar med ett pensionärsabonnemang

Operatörer med senior- pensionärsrabatt

Comviq

Comviq är en trygg och stabil operatör som har varit med i flera år. De har flera bra abonnemang och kontantkort. Du som är pensionär eller 55+ så får kraftigt rabatterade priser på abonnemangen, och de har både stora och små surfnivåer.

Läs mer om Comviqs seniorabonnemang här.

Vimla

Vimla är en operatör som erbjuder enkla abonnemang. Du får ringa och surfa i Telenors nät, och de har ofta erbjudanden som gäller under de första månaderna. Vimla passar dig som är en normalanvändare, och du får ett rabatterat pris på ditt abonnemang.

Läs mer om Vimlas seniorabonnemang här.

Hallon

Hallon har snabbt blivit en populär operatör, och de har god täckning i de södra delarna av Sverige genom Tre:s mobilnät. Hos Hallon får du extra mycket surf för pengarna. De har både stora och små mängder surf, och du får fria samtal, sms och mms.

Läs mer om Hallons seniorabonnemang här.

Fello

Fello är en av de nyare operatörerna, men de använder sig av Telias nät. Fello har enkla villkor, snälla abonnemang, låga priser och en telefonkundtjänst för de tillfällen då du behöver få kontakt med operatören. Fello har abonnemang som passar dig som använder telefonen lite mindre eller som en normalanvändare.

Läs mer om Fellos seniorabonnemang här.

Lycka till du pensionär med ditt val av mobilabonnemang!