Som småföretagare behöver man hitta sätt att vara ekonomisk med sina utgifter och inköp. Att öka försäljningen och därmed intäkterna är ett givet fokus för en småföretagare, men minst lika viktigt är det att fokusera på utgifterna. Därför är det angeläget att med jämna mellanrum se över sina kostnader. Med tanke på hur olika villkor operatörerna har så finns det alla anledningar att se över ditt företagsabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon företagsabonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa företagsabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Billigast!

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Tre företagsabonnemang
tre abonnemang

erbjudande Endast ett abonnemang
erbjudande Obegränsat med surf
erbjudande Surfa i 80 länder som hemma

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Chilimobil företagsabonnemang
chilli abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Betala med kort – slipp fakturor

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor företagsabonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Köp till mobiltelefon
erbjudande Fria samtal till hela världen
erbjudande Obegränsad surf i 5G

fr. 349 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Telness företagsabonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudandeBra för företag som jobbar hemifrån!
erbjudande Erbjuder mobil växel!
erbjudande Ingen bindningstid

fr. 229 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

När eventuell bindningstid är på väg att löpa ut, och självklart innan abonnemanget automatiskt förlängs, så är det hög tid att se över mobilabonnemanget. Förutom den ekonomiska aspekten så finns även en kvalitetsaspekt. Det kan finnas erbjudanden som passar företagets aktuella behov bättre. Här läser du mer om företagsabonnemang.

Mobilabonnemang inte dyrare för småföretagare än för privatpersoner

Det är inte alltid samma villkor när en småföretagare tecknar ett mobilabonnemang som det är när en privatperson tecknar ett mobilabonnemang. Du ska alltså inte bara ta samma operatör som används för det privata abonnemanget bara för att du tycker att det fungerar bra. Det kan finnas en anan operatör som erbjuder den mest fördelaktiga lösningen för ditt företag.

Är du en normalanvändare, det vill säga att under en månad så ringer du 60 samtal, har 180 minuters samtalstid, skickar 150 SMS, 2 MMS och surfar upp 100 MB varje månad? En jämförelse som gjordes för några år sedan visade månadsabonnemangskostnader från 189 kronor till 1 597 kronor i månaden.

Det kan alltså skilja upp till åtta gånger mer för ett abonnemang än för ett annat. Med reservation för att operatörerna ständigt ser över sina erbjudanden och sin prissättning, så ta detta som en illustration av hur mycket det faktiskt kan skilja mellan abonnemang hos olika operatörer.

Just nu har Hallon och Tre pressat priset på företagsabonnemang. Det innebär att det inte längre behöver vara dyrare med ett företagsabonnemang än ett abonnemang för en privatperson. Hos Tre är till exempel företagsabonnemanget betydligt billigare än motsvarande abonnemang för privatpersoner.

mobilabonnemang smaforetagare

Företagare använder mobilen mer än privatpersoner

I de flesta fall använder en småföretagare sin mobil mer än vad en privat person använder sin mobil. Dessutom så har priset för abonnemang tidigare varit betydligt högre för en småföretagare än det är för en privatperson. Därför är det en större utgift för företagaren och därmed viktigare att se över.

Företagare är mer beroende av god prestanda

Som småföretagare är tid oftast en bristvara, och därför är säker drift och smidiga tjänster en stor fördel för företaget. Det kan handla om tillgängligheten till support, när den är öppen och om den är kostnadsfri. Det är alltså inte bara prisbilden som är viktig, utan det är helheten av mobiltelefonin och tjänsterna runtomkring

Det kan handla om tekniska frågor som hur lätt det är att byta mobil mellan Android och Apple. Det är även aktuellt om de kan erbjuda tekniska lösningar som underlättar kontakt med dina kunder, lösningar som underlättar administration av beställningar, möjligheten att dela information med kollegor och så vidare.

Behovet av mobilabonnemang förändras över tid

Har ditt företag vuxit sedan det nu gällande mobilabonnemanget tecknades? Har företaget utvecklats eller förändrat sin verksamhet på ett sådant sätt att behoven av att använda mobilens tjänster har förändrats? Eller har du kanske fått några anställda som också ska ha en företagstelefon?

Det är av stor betydelse att du inte betalar för mer kapacitet än du faktiskt gör av med. Lika viktigt är det att du inte slår i kapacitetstaket och får betala dyrt för extra förbrukning över den nivå som abonnemanget bygger på. För att inte betala mer än företaget har behov av så kan det vara en fördel att det är lätt att uppgradera, nedgradera eller pausa abonnemanget.

Om företaget börjar få allt fler internationella kunder så kan utlandspriser för samtal få en helt annan betydelse för företaget. Här ska du också ha koll på att priset för ett samtal är olika beroende på vilket land samtalet görs till. Vilka länder företaget arbetar mot och vilken omfattning det sker i är alltså också en faktor som företaget bör ha koll på när det är dags att byta abonnemang.

Nya erbjudande om mobilabonnemang för småföretagare

Det sker en ständig teknikutveckling inom telekombranschen och det finns en mångfald av operatörer på marknaden. Operatörerna är kreativa med att skapa olika typer av erbjudanden. Därför är det en god idé att med jämna mellanrum se över vad marknaden har att erbjuda. Genom att göra detta kan du stöta på ett erbjudande som passar dig betydligt bättre än de abonnemang som du har för tillfället.

Villkoren för ett abonnemang kan ha ändrats sedan start

Det kan mycket väl vara så att villkoret för ditt abonnemang kan ha förändrats. Visserligen har operatören på något vis informerat om förändringarna, men ack så lätt det är att missa att läsa sådan information. Det är inte ovanligt att man sedan låter abonnemanget rulla på år efter år, fast det blivit mycket dyrare utifrån den förbrukning av surf, telefon, sms och mms som företagaren själv har för tillfället.

Bindningstid och rörlig taxa är gammalt

Det finns ingen anledning att fortsätta ha ett rörligt abonnemang som kostar skjortan. Idag finns det så pass många operatörer som erbjuder företagsabonnemang för en fast summa. Det gör att du vet vad du har att röra dig med varje månad, och du vet även vad ditt abonnemang för företaget kostar. Även bindningstiden har inspirerats av privatabonnemangens frihet, och du är inte längre tvungen att binda dig till långa avtalstider för att få en bra telefondeal.

Vi rekommenderar till småföretagaren

Det finns flera riktigt bra operatörer som erbjuder mobilabonnemang för dig som är småföretagare. Du behöver bra service, fin täckning, schyssta villkor samt rejält med samtal, SMS/MMS och surf när du ska driva ditt företag.

Hallon

Hallon torde vara den givna mobiloperatören för dig som småföretagare. De har bra villkor, bra med surf, billiga priser, generöst med samtal, SMS och MMS. De ligger klart bäst till vad gäller priser för sina mobilabonnemang för företagare. Har du ett småföretag, då rekommenderar vi Hallon!

Mer information

Chili

Är du ute efter abonnemang med fri surf till företaget så kan du hitta det till bra pris hos Chili. De har också gjort det enkelt för dig att betala för företagets abonnemang direkt via kort istället för att hålla på och krångla med fakturor. Som en bonus får du dessutom videokonferensmjukvaran Whereby Pro på köpet i tre månader när du skaffar företagsabonnemang hos Chili.

Mer information

Telenor

Telenor har bra lösningar för sig som företagare. Det är en operatör som du kan växa med i takt med att ditt företag växer. De ligger lite högre prismässigt, men det kompenserar dem med genom att ha bra abonnemang för dig som är lite större och har flera anställda.

Mer information

Telness 

Telness är en uppstickare bland mobiloperatörerna och de erbjuder lösningar för sig som företagare. De driver allt digitalt och du sköter den mesta administrationen av ditt abonnemang på internet. De kan absolut vara värda att prova då digitala operatörer kan erbjuda stor transparens och flexibilitet. De riktar sig mot entreprenörer och företag.

Mer information

Tre 

Tre är kända för sitt snabba mobilnät, sin vassa kundtjänst och sina generösa erbjudanden vad gäller mobilsurf. De lever upp till ryktet om att ha det snabbaste mobilnätet i branschen och du surfar med snabb hastighet över hela Sverige.  Är du en storbrukare så är detta det absolut bästa valet! De har flera bra och smarta lösningar för dig som företagare och du får fastpris med obegränsat med surf för en väldigt låg kostnad.

Mer information

Tele2

Tele2 har länge varit en bra operatör när du behöver it- och mobillösningar till dig och ditt företag. De är en stabil och stor partner med en redig kundsupport, schyssta avtal för dig som företagare och ett stort utbud av hårdvara. Tele2 har numera en utvecklad företagsdel efter att de köpt upp telekombolaget TDC Sverige. De ligger lite högre i pris än till exempel Hallon, men de har ett gediget utbud som kanske kan passa dig och din firma.

Telia

Telia har en gedigen företagskatalog vad gäller mobilabonnemang och andra telekomlösningar för småföretagare. De är bland de dyraste av operatörerna, men om det är välutvecklade företagstjänster, lång erfarenhet och ett heltäckande nät som är absolut viktigast, då kan Telia absolut vara rätt operatör för ditt företag.

 

Fördelar med företagsabonnemang

Därför ska du se över företagsabonnemanget