Småföretagare se över abonnemanget

Som småföretagare finns det sällan en oändlig kassa att ösa ur. Att öka försäljningen och därmed intäkterna är ett givet fokus för en småföretagare, men minst lika viktigt är att fokusera på utgifterna. Det är angeläget att med jämna mellanrum se över sina kostnader. Med tanke på hur olika villkoren är hos olika mobiloperatörer finns alla anledningar att se över ditt företagsabonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon företagsabonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Tre företagsabonnemang
tre abonnemang

erbjudande Endast ett abonnemang
erbjudandeObegränsat med surf
erbjudandeObegränsat med samtal

249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Telness företagsabonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Inga bindningstider
erbjudandeFlera olika storlekar
erbjudandeUtformat för företag

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor företagsabonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Sveriges bästa nät
erbjudande Täckningsgaranti
erbjudande Låga priser på telefoni

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

När bindningstiden är på väg att gå ut, och självklart innan abonnemanget automatiskt förlängs, är det hög tid att se över mobilabonnemanget. Förutom den ekonomiska aspekten finns så klart en kvalitetsaspekt. Det kan finnas erbjudanden som bättre passar företagets aktuella behov. Här läser du mer om företagsabonnemang.

Mobilabonnemang inte dyrare för småföretagare än för privatpersoner

Det är inte samma villkor när en småföretagare tecknar ett mobilabonnemang som det är när en privatperson tecknar ett mobilabonnemang. Så att bara ta samma operatör som används för det privata abonnemanget är inte helt givet den bästa lösningen. Det kan vara en helt annan operatör som erbjuder den mest fördelaktiga lösningen för företaget.

Är du en normalanvändare, det vill säga att under en månad så ringer du 60 samtal, har 180 minuters samtalstid, skickar 150 SMS, 2 MMS och surfar upp 100 MB varje månad? En jämförelse som gjordes för några år sedan visade månadsabonnemangskostnader från 189 kronor till 1 597 kronor i månaden.

Alltså åtta (8) gånger mer för ett abonnemang än för ett annat. Med reservation för att operatörerna ständigt ser över sina erbjudanden och sin prissättning, så ta detta som en illustration av hur mycket det faktiskt kan skilja mellan abonnemang hos olika operatörer.

Just nu har Hallon och Tre pressat priset för företagsabonnemang. Det innebär att det inte längre behöver vara dyrare med ett företagsabonnemang. Hos Tre är till exempel företagsabonnemanget betydligt billigare än motsvarande abonnemang för privatpersoner.

mobilabonnemang smaforetagare

Företagare använder mobilen mer än privatpersoner

I de flesta fall använder en småföretagare sin mobil mer än vad en privat person använder sin mobil. Dessutom så är priset för abonnemanget högre för en småföretagare än det är för en privatperson. Därför är det en större utgift för företagaren och därmed viktigare att se över. Då har det betydelse vilket abonnemang som tecknas med tanke på hur olika prisbilden är för olika operatörers erbjudanden.

Företagare är mer beroende av god prestanda

Som småföretagare är tiden oftast en bristvara och därför är säker drift och smidiga tjänster en stor fördel för företaget. Därför gäller de att se över att företaget just har den bäst anpassade lösningen. Det kan handla om tillgängligheten till support, när den är öppen och om den är kostnadsfri.

Tekniska frågor som hur lätt det är att byta mobil mellan Android och Apple. Frågan är också om de kan erbjuda tekniska lösningar som underlättar kontakten med kunderna, lösningar som underlättar administrationen av beställningar, möjligheten att dela information med kollegor och så vidare.

Vi rekommenderar

Det finns flera riktigt bra operatörer som erbjuder mobilabonnemang för dig som småföretagare. Du behöver bra service, fin täckning, schyssta villkor samt rejält med samtal, SMS/MMS och surf när du skall driva ditt företag.

Hallon

Hallon torde vara den givna mobiloperatören för dig som småföretagare. De har bra villkor, bra med surf, billiga priser, generöst med samtal, SMS och MMS. De ligger klart bäst till vad gäller priser för sina mobilabonnemang för företagare. Har du ett småföretag, så rekommenderar vi Hallon!

Mer information

Telenor

Telenor har bra lösningar för sig som företagare. Du kan verkligen växa med deras lösningar. De ligger lite högre prismässigt, men det kompenserar dem med att ha riktigt fina abonnemang för sig som är lite större och har flera anställda. Då passar absolut Telenor!

Mer information

Telness 

Telness är en uppstickare bland mobiloperatörerna och de erbjuder lösningar för sig som företagare. De driver allt digitalt och du sköter mycket på Internet vad gäller deras produkter. Kan vara värt att prova. De riktar sig mot entreprenörer samt företag.

Mer information

Tre 

Tre är kända för sitt snabba mobilnät, sin vassa kundtjänst och sina generösa erbjudanden vad gäller mobilsurf. De lever upp till ryktet om att ha det snabbaste mobilnätet i branschen och du surfar med snabb hastighet över hela Sverige.  Är du en storförbrukare så är detta det absolut bästa valet! De har flera bra och smarta lösningar för dig som företagare och du får fastpris med obegränsat med surf.

Mer information

Tele2

Tele2 har länge varit en bra operatör när du behöver lösningar för dig och dit företag vad gäller mobiltelefoni samt andra IT lösningar. de är en stabil stor partner med bra kundsupport och schyssta avtal för dig som företagare. De ligger lite högre i pris än tex Hallon, men de har ett gediget utbud som kanske kan passa dig och din firma.

Telia

Telia har en gedigen företagskatalog vad gäller mobilabonnemang och andra telekomlösningar för sig som småföretagare. De är i dyraste laget tycker vi vad gäller priser för tjänsterna, men de har absolut en riktigt bra service och flera abonnemang både för företagare samt privatpersoner.

Behovet av mobilabonnemang förändras över tid

Har företaget vuxit sedan nu gällande abonnemang tecknades? Har företaget utvecklat eller förändrat sin verksamhet på ett sådant sätt att behoven av att använda mobilens tjänster har förändrats? Ja kort och gott har behovet förändrats sedan abonnemanget senast tecknades? Behovet av att surfa kanske har minskat. Behovet av att ringa har kanske ökat.

Det är ekonomiskt av betydelse att du inte betalar för mycket mer kapacitet än du faktiskt gör av med. Och lika viktigt att du inte ofta slår i kapacitetstaket och får betala dyrt för förbrukning över den nivå som abonnemanget bygger på. För att inte betala mer än företaget har behov av kan det vara en fördel att det är lätt att uppgradera, nedgradera eller pausa abonnemanget.

Om företaget börjar få allt fler internationella kunder kan det börja få betydelse vilka priser företagen har för samtal, sms och mms till utlandet. Här ska man också ha koll på att priset är olika för olika länder. Så vilka länder företaget arbetar mot och vilken omfattning det sker är en faktor som företaget bör ha koll på för att avgöra om det är dags att byta abonnemang.

Nya erbjudande om mobilabonnemang för småföretagare

Det sker en ständig teknikutveckling och det finns en mångfald operatörer på marknaden. Operatörerna är kreativa med att skapa olika typer av erbjudanden. Därför är det mycket värt att med jämna mellanrum se över vad marknaden har att erbjuda för att på så sätt kanske finna ett erbjudande som passar mycket bättre för de egna behoven än det abonnemang som man för tillfället har för sin mobil.

Villkoren för ett abonnemang kan ha ändrats sedan start

Det kan mycket väl vara så att med tiden har faktiskt villkoret för abonnemanget förändrats. Visserligen har operatören på något vis informerat om förändringarna, men ack så lätt det är att missa att läsa dylik information. Och sen låter man bara abonnemanget rulla på år efter år, fast det blivit mycket dyrare utifrån den förbrukning av surf, telefon, sms och mms företagaren själv har för tillfället.

Fördelar med företagsabonnemang

  • Du får bättre koll på dina kostnader för kommunikationen
  • Fler tjänster vad gäller abonnemang, tex växeltjänst
  • Ett samlat nummer till företaget
  • Rabatter kopplat till företagare
  • Ofta bra surfmängd samt fler samtal per månad

Hoppas du hittar ett bra abonnemang som passar dig och dina behov!