För dig som är 55+, senior och pensionär brukar det finns speciellt framtagna seniorabonnemang som är lite billigare än vanliga mobilabonnemang. Abonnemangen kan dels vara till ett lägre pris än de vanliga och vissa kan dessutom ha extra rabatt de första månaderna. Vi ska här gå igenom vilka valmöjligheter du har hos de olika operatörerna.

Har du fast telefon idag och letar efter ett mobilabonnemang kan det vara en fördel att ersätta din fasta telefon med det nya abonnemanget. Som senior kan det vara skönt att kunna spara en hel del pengar på att slippa ha två abonnemang.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Vimla seniorabonnemang
vimla mobilabonnemang

fördel Bästa seniorabonnemanget
erbjudande Rabatt första månaderna!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 6 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
2. Hallon seniorabonnemang
hallon abonnemang

erbjudande50% rabatt i 3 mån
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - 16 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Karma Mobil seniorabonnemang
karmamobilabonnemang

erbjudande Din ålder i rabatt i 2 mån!
erbjudande Bemannad kundtjänst som står klar
erbjudande Data: 5 - 100 Gb

fr. 0 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Fello seniorabonnemang
fellomobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 2 månader!
erbjudande Telias mobilnät!
erbjudande Data: 3 - 32 Gb

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Mobilabonnemang/telefonabonnemang för seniorer

Det finns en del abonnemang att välja på som senior och för att veta vilket som kan passa dig bäst behöver du veta vilka behov du har för ditt abonnemang. Vi hjälper dig här i denna artikel men att ta reda på det.

Samtal och sms

För den som ringer väldigt mycket och skickar mycket sms kan du ha behov av fria sms och fria samtal.

De flesta mobiloperatörer brukar erbjuda fria samtal och sms till en lite högre månadskostnad. Abonnemang som har en lägre månadskostnad kan innebära att du får betala en låg avgift för sms och samtal. Detta kanske passar bra om du inte ringer så mycket och skickar få sms.

Ta reda på hur många samtal du brukar ringa i genomsnitt per månad och i genomsnitt hur många sms du brukar skicka. Gör en liten enkel uträkning vad det skulle kunna kosta med de lägsta taxorna på sms och samtal och lägg ihop med månadsavgiften. Sedan jämför du månadsavgiften med andra abonnemang med fria samtal och sms.

Utlandssamtal

Har du kontakter utomlands kanske du behöver kunna ringa utlandssamtal ibland. Kontrollera då om abonnemanget erbjuder ett visst antal samtal till utlandet och om antalet räcker. Taxan för utlandssamtal kan också variera kraftigt mellan de olika operatörerna och beroende på vart du vill ringa.

Du kanske själv spenderar mycket tid i utlandet kanske särskilt under vinterhalvåret. Jämför då de olika mobiloperatörernas abonnemang och se vad det kostar att ringa från utlandet. Oftast gäller fria samtal och sms bara i Sverige.

Användning av internet och surfmängd

Allt fler seniorer surfar och använder internet i större utsträckning i sina mobiltelefoner. Allt fler vill vara social på internet och hålla kontakten med andra. En del har också hittat tjusningen med bloggar och använda sociala medier som Facebook, Instagram och andra sociala kanaler.

Om du använder internet mycket i din telefon kan ett abonnemang med lite mer surfmängd vara bra. De allra minsta abonnemangen på 0,5 GB räcker inte så långt om du dagligen besöker webbplatser som Aftonbladet, Expressen, Facebook, skickar e-post och betalar räkningar via internetbanken. Men du behöver inte de allra största surfmängderna heller om du inte tittar mycket på film via din mobil. Vet du inte hur mycket surfmängd du behöver brukar det gå bra att välja lite mindre för att prova. Hos de allra flesta mobiloperatörerna kan du byta till mindre eller större surfmängd när du vill.

telefonabonnemang senior

Billigast abonnemang

När du har tagit reda på om du behöver har möjlighet till fria sms och samtal eller inte och vet hur mycket surfmängd du behöver kan du gå vidare och jämföra abonnemangen och priserna.

Mobiloperatörerna har väldigt ofta bra kampanjer men tänk på att de gäller under en begränsad tid. Kontrollera hur länge priserna för erbjudandet gäller och räkna på hur mycket det kostar efter att erbjudandet är slut.

Ibland finns det även bra kampanjer på de vanliga abonnemangen som gör att de blir billigare än abonnemang för seniorer. Här får du också vara uppmärksam på vad det kostar efter att kampanjen är slut. Det totala priset kan bli billigare ändå om du planerar att inte stanna hos operatören så länge.

Abonnemanget med minst surf

Behöver du abonnemang med mindre surf så finns det ett seniorabonnemang hos Fello på endast 3 GB. Använder du inte surfen kan du spara den oanvända datamängden.

Seniorabonnemang från Hallon

Hos Hallon hittar du prisvärda abonnemang för seniorer med 50 % rabatt de första tre månaderna. Du får fria samtal och sms så det enda du behöver göra är att välja surfmängd som är mellan 3 GB och 16 GB. Du har dessutom möjlighet att spara upp till 100 GB av din surf. Med Hallon slipper du också bindningstid.

Mer information

Seniorabonnemang från Fello

Med seniorabonnemang genom Fello får du fria samtal och sms och även rabatt de inledande månaderna. Fello har ingen bindningstid och kundtjänsten är tillgänglig både genom telefon, mail och chatt. Surfmängden varierar mellan 3 GB och 32 GB och du sparar oanvänd surf.

Mer information

Seniorabonnemang från Comviq

Hos Comviq kan du också få rabatt med seniorabonnemang och det är ingen bindningstid för dessa seniorabonnemang. Mobiloperatören ger dig fria samtal, sms och mms för Fastpris Senior-abonnemanget som har lite mer surf på mellan 8 GB och 40 GB. Abonnemanget med allra minst surf är på 5 GB och heter Mini Senior. Det ger dig 2000 sms och mms samt 200 minuters samtalstid.

Mer information

Seniorabonnemang från Vimla

Även Vimla har abonnemang för seniorer men abonnemanget kan du bara teckna om du inte har Vimla sedan tidigare. Du kan välja surfmängd mellan 6 GB och 100 GB och skulle du få oanvänd surf kvar har du möjlighet att spara upp till 100 GB i 12 månader. Du slipper bindningstid, har fria sms och samtal. Var det inte rätt surfmängd eller om behovet har ändrats kan du uppgradera och nedgradera abonnemanget när du vill.

Mer information

Seniorabonnemang från Telia

Tyvärr har inte Telia något specifikt mobilabonnemang för seniorer. För de som är 60+ erbjuder Telia Prisavtal Plus för din fasta telefon eller bredbandstelefon. Du får då ett fast minutpris till fasta telefoner och ett annat fast minutpris till mobiltelefoner. Minutpriset gäller endast inom Sverige och till utlandet kan du få upp till 20 % lägre samtalskostnad.

Operatörer som inte har telefonabonnemang för seniorer

Förutom Telia som inte har något specifikt telefonabonnemang för seniorer finns det några operatörer till. Varken Halebop, Chili, Katshing, Tre eller Telenor erbjuder för närvarande några specifika abonnemang för seniorer. Detta kan dock snabbt ändras eftersom det finns så många mobiloperatörer på marknaden och i och med konkurrensen ändrar de lite då och då på sina abonnemang och vad de erbjuder.

Frågor och svar om telefonabonnemang 55+

Kan jag få rabatt på abonnemang om jag är 55+?

Ja, flera operatörer erbjuder rabatt till den som fyllt 55 år. I tabellen hittar du de billigaste abonnemangen för seniorer.

Behöver jag vara pensionär för att få seniorrabatt på telefonabonnemang?

Nej, du behöver inte vara pensionär för att få seniorrabatt. Rabatten är åldersbestämd. Om du har fyllt 55 år kan du få seniorrabatt hos operatörerna vi listar i tabellen.

Vilket telefonabonnemang är bäst för 55+?

Hallon, Fello, Karma Mobil och Vimla erbjuder prisvärda abonnemang med seniorrabatt för dig som är 55+. Alla abonnemang har bra och enkla villkor och låga priser.

Vad är det för skillnad på pensionärsabonnemang och seniorabonnemang?

Det är ingen skillnad. Man kan teckna ett seniorabonnemang från dagen man fyller 55 år, då får man ett extra förmånligt pris. Det spelar ingen roll om man har gått in pension eller inte.

Finns det seniorabonnemang utan surf?

Nej, idag är det inte vanligt med abonnemang utan surf – vare sig man är över 55 eller inte. Det finns abonnemang man lite surf, som dessutom är billiga. Vi rekommenderar Hallon, Fello, Vimla eller Karma Mobil om man vill ha ett billigt abonnemang med lite surf.