Telefonabonnemang

Här hittar du de bästa telefonabonnemangen. Vi jämför olika mobilabonnemang och du hittar de abonnemang som har bäst pris, mycket surf, fria samtal, fria sms, bra täckning och fria mms. Vad krävs för att det ska bli ett riktigt bra telefonabonnemang? Det ska vi visa dig här!

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


2. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 2 mån!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 2 - 22 Gb

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

De bästa telefonabonnemangen

I listan ovan ser du de bästa svenska mobilabonnemangen just nu. Det finns flera riktigt bra operatörer som har många bra abonnemang som du kan välja mellan. Alla abonnemang har olika surfmängder, samtalsmängder, antal sms, antal mms samt täckning i ditt område.

Trots att det finns ett enormt utbud av operatörer och abonnemang så är det faktiskt enklare att välja mobilabonnemang än vad man kan tro. De flesta abonnemang har fria samtal, fria sms och mms. Det som skiljer abonnemangen åt är ofta den mängd surf som du får varje månad, täckningen och priset. Flera av de operatörerna har bra priser, bra täckning samt mycket surf för pengarna. Konkurrensen operatörerna sinsemellan är tuff, vilket är bra för dig som kund!

Basta telefonabonnemang

Kriterier för de bästa abonnemangen

Vi har satt samman en bedömningslista med olika kriterier som du kan tänka på när du ska välja det mobilabonnemanget som är bäst för dig och dina behov. Du ska alltid titta på just dina behov av samtal, surf, täckning och sms. Då kan du relativt snabbt hitta den bästa operatören och det bästa abonnemanget.

Bedömning av telefonabonnemang

 • Månadskostnad abonnemang
 • Oanvänd surf sparas
 • Fria samtal
 • Fria sms
 • Fria mms
 • Täckning i ditt område
 • Kundservice hos din operatör
 • Kundnöjdhet
 • Uppsägningstider

Lista med bra telefonabonnemang

I listan längst upp på denna sida så ser du de abonnemang som är bäst just nu. Vi har använt de kriterier som nämnt ovan, och därefter tagit fram en lista på alla de bästa abonnemangen. Bedömningen är utan inbördes ordning, utan dessa operatörer uppfyller de kriterier som vi anser utgör ett bra mobilabonnemang.

Bästa operatörerna

Hallon

Hallon är den operatör som tar mycket marknadsandelar just nu. De har bäst telefonabonnemang till lägst pris. Du väljer mellan olika storlekar på surfpotter och kan skaffa abonnemang med eller utan telefoner hos Hallon.

Mer information

Vimla

Vimla är ett lågprisalternativ och ett riktigt bra sådant! Telenor är ägare av Vimla och man tar ständigt nya marknadsandelar i hela landet. Bra priser och enkla villkor! Passa på!

Mer information

Halebop

Halebop ligger alltid högt i undersökningar vad gäller nöjda kunder. Inget konstigt med det. De erbjuder många mobiltelefoner till bra priser. De har mobila bredband, kontantkort och mobilabonnemang. En stabil partner!

Mer information

MyBeat

Hos MyBeat hittar du enkla villkor, abonnemang med fria samtal, SMS och MMS samt surfmängder för dig som är normalanvändare. MyBeat har en telefonsupport vilket inte många andra lågprisoperatörer har. Det gör att du har lätt till hjälp när du behöver det.

Fello

Fello gå i Telias snabba mobilnät och arbetar enbart med mobilabonnemang. Billiga telefonabonnemang är Fellos tanke och de lever upp till detta! Inget krångel utan bra priser, snabbt nät och generösa villkor vad gäller surfmängder!

Mer information

Comviq

Comviq är en de mest kända operatörerna i landet och de har ett brett sortiment på mobiler med abonnemang. Vill du hellre ha rena abonnemang går detta alldeles utmärkt. Comviq är en stabil operatör med bra priser!

Mer information

Chili

Är du ute efter en operatör med bra kundservice, låga priser och möjlighet till abonnemang med fri surf? Då är Chili ett bra alternativ. De använder sig av Tre:s nät och du slipper fakturor genom att helt enkelt betala med ditt kort.

Mer information

Penny

Tele2:s lågprisalternativ heter Penny. De erbjuder riktigt låga priser på mobilabonnemang, och dessutom är det extra förmånligt om du samtidigt skaffar bredband via Penny. Som om det inte vore nog har de också en egen streamingtjänst som ingår utan kostnad under ett år när du skaffar ett mobilabonnemang hos dem.

Mer information

Katshing

Katshing heter operatören för dig som är ute efter abonnemang med nonstop surf med viss begränsning till låga priser. Begränsningen är att du får full hastighet upp till din valda surfmängd och därefter går internet mycket långsamt. Här väljer du mellan fem olika mobilabonnemang med fria samtal och sms och utan bindningstider. Dessutom använder de sig av Tele2:s mycket kompetenta mobilnät.

Mer information

Telness

Driver du företag och behöver smarta företagslösningar för telefonin? Då är Telness ett mycket bra alternativ. Förutom att erbjuda företagsabonnemang med skräddarsydda tillval har de en suverän kundservice, låga priser och går i Telias mobilnät.

Mer information

A3

Operatören A3 erbjuder mobilabonnemang men även en rad andra tjänster inom IT och telefoni. De använder Telenors nät och man kan välja om man vill ha ett abonnemang med bindningstid eller helt utan. De har en tillgänglig kundservice som hjälper till med frågor och tekniks support.

Mer information

Andra operatörer på marknaden

Tre

Tre äger Hallon och är en de största operatörerna i Sverige. De har ett stort utbud vad gäller mobiler, abonnemang, kontantkort och mobila bredband. Stora surfmängder när du behöver detta. Hos Tre får du betala mer än hos dess lågprisoperatör Hallon.

Mer information

Telenor

Telenor är en av de äldsta operatörerna på marknaden. För dig som ofta reser utomlands och vill ha bra villkor för detta, då är Telenor en bra operatör. I övrigt så kostar deras mindre abonnemang betydligt mer än lågprisoperatörerna, så om du är intresserad av att ringa via Telenors nät så kan operatören Vimla erbjuda prisvärda abonnemang.

Mer information

Tele2

Tele2 har länge varit en prispressare på marknaden, men i takt med lågprisoperatörerna så har de allt mer fått rollen som en stor aktör. Här får du betala mer än hos lågprisoperatörerna, men du kan få mycket för pengarna om du behöver obegränsad surf eller en mobiltelefon.

Telia

Telia var den första aktören som tillhandahäll mobiltelefoner och telefonabonnemang på den svenska marknaden. Idag är de inte längre ensamma om detta, men detta har gjort att de länge har haft ett försprång när det gäller täckning. Telia har bra lösningar för dig som vill ha både företagsabonnemang och privatabonnemang hos samma operatör.

Vad skiljer dessa operatörer åt?

Det finns olika saker som gör att operatörerna skiljer sig åt. Det handlar då om att vissa har ett högre pris, kanske lite mer surfmängd eller någon annan fördel som till exempel sparad surf. De operatörer som har tagit stora marknadsandelar de senaste åren är operatörer som Hallon, Halebop, Comviq, Tre samt Vimla. Dessa operatörer växer kontinuerligt och har många nöjda kunder.

Numera har nästan alla mobilabonnemang: 

 • Ingen bindningstid
 • Ingen uppsägningstid
 • Mycket bra täckning över hela landet
 • Fria sms
 • Fria samtal
 • Fria mms
 • En viss surfmängd som ingår
 • Spara oanvänd surf
 • Bra kundservice
 • Fri roaming inom EU/EES

Detta är saker som tidigare inte existerade på mobilmarknaden. Numera är konkurrensen mellan operatörerna relativt hård, och vi i Sverige ligger långt fram vad gäller mobilnät och användande av mobiltelefoni. Detta har gjort att operatörerna vill vinna kunder genom att ge oss de bästa telefonabonnemangen med de bästa villkoren. Allt detta till låga priser! Det har sannerligen blivit kundens marknad.

God kundnöjdhet hos de mindre operatörerna

Med höga kostnader kommer höga förväntningar. Operatörer som Halebop, Vimla och Hallon har idag en etablerad plats på marknaden. Deras enkla villkor, goda täckning och lättsamma utbud har gjort att många kunder är väldigt nöjda med sina operatörer. Detta visar sig inte minst på Svenskt Kvalitetsindex årliga undersökning där framförallt Halebop har visat sig ha flest nöjda kunder. Vimla, Comviq och Hallon kommer inte långt därefter.

Med det vill vi säga att du inte ska vara rätt för att prova någon av dessa mindre operatörer, för det är oftast dessa operatörer som inte har en fysisk butik eller en dyr kundtjänst som har möjlighet att erbjuda riktigt prisvärda abonnemang. Genom att använda de större operatörernas mobilnät så får du samma goda täckning, men till ett lägre pris.

De bästa telefonabonnemangen

Det finns många operatörer som erbjuder fria samtal, SMS, MMS och en viss mängd surf. Det behöver inte kosta mycket för att få ett väldigt bra abonnemang. Ett bra telefonabonnemang kräver inte heller att du binder upp dig på ett avtal. För att du ska binda dig idag så ska du få ta del av ett bra abonnemang, eller ett kraftigt rabatterat pris.

Det finns flera operatörer som erbjuder bra och prisvärda abonnemang, och du hittar de bästa abonnemangen på marknaden i listan längst upp på denna sida. Det finns alltså ingen anledning till att sitta på ett dyrt eller komplicerat telefonabonnemang, för det finns många bra erbjudanden ute på marknaden.

Frågor och svar om telefonabonnemang

Vilket är det bästa telefonabonnemanget?

I vår tabell hittar du de bästa och billigaste telefonabonnemangen just nu. Vi har jämfört pris, surfmängd, om samtal och sms ingår, täckning och villkor för att hitta de allra bästa och mest prisvärda telefonabonnemangen.

Vilken telefonoperatör är bäst?

Vi anser att Hallon är den bästa telefonoperatören. Deras abonnemang är billiga, har mycket surf och samtal och sms ingår. Hallon har även återkommande bra erbjudanden till nya kunder. I vår tabell kan du se vilka erbjudanden Hallon har just nu.

Vilket är det bästa telefonabonnemanget med fri surf?

I vår guide om abonnemang med fri surf hittar du det bästa telefonabonnemanget med fri surf. Vi har listat de billigaste abonnemangen med fri surf just nu.

Vilket telefonabonnemang har bäst täckning?

I vår guide om mobiltäckning finns information om de olika operatörernas täckning och vilka operatörer som använder vilket nät. Mobiltäckningen ser olika ut i olika delar av Sverige, men i regel har alla operatörer mycket god täckning i städer.

Vilken telefonoperatör har nöjdast kunder?

Varje år undersöker Svenskt kvalitetsindex hur nöjda de svenska kunderna är med sin operatör. Enligt undersökningen 2020 är Halebops kunder nöjdast. Halebop har faktiskt haft nöjdast kunder 11 gånger sen 2008.