Att hitta bra telekomlösningar till sitt företag kan vara en riktig djungel. Många tjänster är onödigt komplicerade och förlegade sett till var den tekniska utvecklingen har tagit oss inom andra delar av telekom. En pionjär inom den moderna företagsväxeln är det svenska företaget Telness. Telness utmanar en marknad som under det senaste decenniet blivit lite stel och rostig i kanterna. 

En virtuell operatör för företag

Med ett fåtal stora aktörer inom en viss bransch kan återväxten och innovationen stanna av. Om det inte kommer upp några uppstickare med nya och innovativa lösningar kan branschen i stort bli lite för bekväm – vilket kan resultera i långsam återväxt och att spännande och nya lösningar helt enkelt uteblir. 

Inom telekombranschen i stort har vi sett en revolution sen de virtuella operatörerna tog sig in på marknaden. Operatörer som Hallon, Vimla och Fello konkurrerar med de stora operatörerna om kunderna. Där operatörer som Tre, Telia och Telenor kan erbjuda en bredd av tjänster, kan de mindre operatörerna erbjuda enklare tjänster men till en betydligt lägre månadskostnad. 

Branschen har fått en injektion av energi som har satt innovationen och nya spännande lösningar i fokus. 

Telness vill göra samma sak – fast för företagstelekom. 

Telness står på egna ben

Tillskillnad från många av de virtuella mobiloperatörerna för privatkunder så är Telness inte en del av en större operatör. 

Hallon, Vimla och Fello erbjuder lägre priser än de stora operatörerna, men de har även blivit uppköpta av sina större konkurrenter. Hallon ägs av Tre, Vimla ägs av Telenor och Fello ägs av Telia. 

Telness står på egna ben, vilket ger operatören helt andra möjligheter. 

En växel uppe bland molnen

Om man tänker på hur man vill sköta sitt företags telefonkommunikation så ligger säkerligen flexibilitet, enkelhet och användarvänlighet i fokus hos de allra flesta. Man vill helt enkelt lägga så lite tid som möjligt på teknik och inlärning – allt ska bara fungera, gärna sömlöst.

Telness har därför tagit företagsväxeln till molnen. Med en molnbaserad lösning förenklas företagsväxeln och gör den flexiblare än någonsin. En moln-växel är enkel att skala upp och ner efter företagets önskemål – och det görs på bara ett par minuter.

Telness har gjort företagsväxeln modern igen – frågan är nu hur långt innovationen kan ta oss. 

Telness växel


Företagsabonnemang

Molnbaserad växel

Telias nät