Bästa mobilabonnemanget för ungdomar

De flesta ungdomar är mycket fästa vid sina digitala prylar, och det är inte så konstigt. I tonåren är det många sociala samspel man måste lära sig och hänga med i, och en mobiltelefon som låter en kommunicera med sina vänner och familj är ett grundläggande verktyg för detta. Då behövs naturligtvis också någon slags mobilabonnemang eller kontantkort för att mobilen ska göra någon nytta. Om föräldrarna redan har abonnemang hos någon av de större operatörerna eller MyBeat finns möjligheten att ha familjeabonnemang där allt samlas på en faktura, och då blir det lite billigare än om man har abonnemang som inte är grupperade. I vissa fall kan det spara hundralappar.

I denna artikel fokuserar vi på mobilabonnemang som kan fungera bra för ungdomar. För vissa ungdomar kan det vara bra med begränsad surfmängd så att de lär sig lite om resursanvändning på ett naturligt sätt, och att de måste tänka på hur mycket de använder sin mobiltelefon. Fria samtal och meddelanden ingår oftast och för det mesta finns det föräldrakontroller som kan spärra betalsamtal.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 3 månader +40 GB Extra!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 3 månader!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande75% rabatt i 2 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 25 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 2 - 60 Gb

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Katshing abonnemang
katshing abonnemang

erbjudande Rabatt första månaden!
erbjudande Tele2:s mobilnät
erbjudande Data: Fri surf

fr. 74 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. A3 abonnemang
a3 abonnemang

erbjudande Halva priset + dubbel surf första månaden!
erbjudande Telenors mobilnät
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 64,5 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Comviq

Hos Comviq finns det en rabatt som är kombinerad student- och ungdomsrabatt. Den ger tillgång till lite andra surfmängder, till lägre pris per GB, än de vanliga abonnemangen. Comviq använder både Telias, Telenors och Tele2s mobilnät så de har riktigt bra täckning i hela landet. De har inget alternativ för obegränsad surf. Deras billigaste alternativ kostar mindre än 100 kronor i månaden men då ingår inte fria samtal och meddelanden och oanvänd surf sparas inte.

Fello

Fello har ett förenklat koncept, likt Hallon, Vimla och MyBeat. De har barn- och ungdomsrabatt där de ger lite högre surfmängd till samma pris som för sina vanliga abonnemang. Hos Fello kan abonnemangen betalas med kontokort och kräver därför ingen kreditkontroll. De ger fria meddelanden till hela världen.

Halebop

Halebop har ingen ungdomsrabatt, men de har studentabonnemang för de som har mecenatkort. De ger lite andra surfmängder till lägre pris än de ordinarie abonnemangen.

Hallon

Hallon har rabatter för studenter, ungdomar under 18 och seniorer. Det ger billigare priser och dessutom brukar nya kunder få rabatt de första månaderna. De har bra surfmängder, upp till 100 GB, för rimliga priser men har inte så bra täckning i norra halvan av landet eftersom de använder Tres mobilnät. I södra halvan har de goda surfhastigheter.

Vimla

Vimlas billigaste abonnemang med barn- och ungdomsrabatt har gott om surf för en hundralapp i ordinarie pris, vilket ofta är halverat de första månaderna. Det lägger dem på samma prisnivå som Hallon, men med bättre täckning i norr eftersom de använder Telenors mobilnät. Förutom god täckning har Vimla mycket bra kundbetyg hos Trustpilot.

Katshing

Utan att erbjuda några särskilda ungdomsabonnemang så är ändå Katshing ett mycket alternativ för ungdomar. Inte nog med att deras abonnemang är billiga, de kommer dessutom med helt obegränsad surf! Med andra ord perfekt för dig som har en begränsad ekonomi men samtidigt inte vill begränsas av din datamängd. Katshing har ingen bindningstid på sina abonnemang och de använder sig av Tele2:s nät.

Chili

Även fast operatören Chili inte har ungdomsrabatt, så finns det andra förmåner för ungdomar med deras abonnemang. Till att börja med slänger Chili med Viaplay på köpet i tre månader när du tecknar abonnemang hos dem. Dessutom är de en av få lågprisoperatörer som erbjuder möjligheten att skaffa abonnemang med helt fri surf. Du slipper bindningstid, samt surfar och ringer i Tre:s nät.

Penny

Tele2:s systeroperatör Penny är perfekt för den ungdom som vill ha ett billigt mobilabonnemang. Om du tecknar mobilabonnemanget så får du dessutom ett helt års prenumeration på Pennys streamingtjänst med tv-serier och filmer, helt utan kostnad.

Telenor

Telenor fokuserar mest på sitt familjeabonnemang och har inga rabatter för barn och ungdomar men varje ny användare, upp till åtta personer totalt, kostar mindre än ett separat abonnemang – även det med minsta surfmängden. Surfen allokeras även hos Telenor efter tycke, även om huvudabonnemanget har obegränsad surf. Telenor är bra om familjemedlemmarna reser mycket eftersom de ger fria samtal till andra i familjeabonnemanget i hela världen.

Telia

Telia är ganska dyra jämfört med andra operatörer, men har god täckning och snabb surf i hela landet. De har ungdomsrabatt för personer under 28 år, vilket ger 50 kronor i rabatt. Nu erbjuder de också ett alternativ med obegränsad surf, och de har fri surf på sociala medier såsom Facebook och Instagram. Ett Telia Familj-abonnemang låter er fördela surfen efter tycke och behov mellan användarna men alla får fria samtal och meddelanden. Man kan välja att ha bindningstid och får då lite lägre pris.

ungdom

3

Tre har inte heller någon rabatt för barn och ungdomar, men har möjlighet till familjerabatt och fri musikstreaming vilket kan vara en bra funktion för ungdomar som älskar musik.

MyBeat

MyBeat har inga rabatter för ungdomar men man kan få 10% rabatt på totalkostnaden om man kombinerar tre eller fler abonnemang till ett familjeabonnemang. Abonnemangen som är anslutna till gruppen kan ha olika surfmängder och hamnar på samma faktura. De använder Telias mobilnät och har ingen bindningstid.

Tele2

Tele2 erbjuder inte några ungdomsabonnemang, utan fokuserar istället på sin abonnemangslösning Familj. Den låter familjemedlemmar och vänner samla upp till 10 abonnemang. När flera abonnemang läggs till ges rabatt på priset. Utöver det är det enkelt att hålla koll på abonnemangen och kostnaderna då en fast datamängd väljs som varje abonnemang får och sedan betalas samtliga abonnemang via en och samma faktura.

Vilket är bäst?

Om föräldrarna redan har abonnemang hos en större operatör eller MyBeat kan det enklaste alternativet vara att lägga till en extra användare och göra det till ett familjeabonnemang. Om ungdomen är redo för att ta lite eget ekonomiskt ansvar kan Vimla, Fello eller Hallon vara bra eftersom dessa abonnemang kan betalas med kontokort istället för faktura samt ger lite rabatt till både studenter och barn under 18 år. De har dessutom alternativ som kostar mindre än en hundralapp i månaden. Kolla om de har täckning där ni behöver det, men det bör inte vara något problem för Vimla eller Fello. De två sistnämnda och MyBeat har höga betyg hos Trustpilot, vilket innebär att de tar väl hand om sina kunder. Vilket alternativ som är bäst för en tonåring beror alltså på personen och situationen i fråga, och förhoppningsvis har denna lista hjälpt er lite på vägen till rätt abonnemang.