Något som är en fördel för dig som har en egen firma är att du oftast kan motivera att ditt företag ska stå för dina telefonkostnader som du kan behöva när du är i rörelse. Eftersom att det inte är lätt att ha ett eget företag och ofta krävs att man har en lite luddig gräns mellan arbete och privatliv, så ska man självklart dra nytta av de fördelar som företagsamheten ger. Vi vill med denna text betona något som är väldigt viktigt, men som många missar.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon företagsabonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa företagsabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Billigast!

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Tre företagsabonnemang
tre abonnemang

erbjudande Endast ett abonnemang
erbjudande Obegränsat med surf
erbjudande Surfa i 80 länder som hemma

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Chilimobil företagsabonnemang
chilli abonnemang

erbjudande Tre:s nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Betala med kort – slipp fakturor

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor företagsabonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Köp till mobiltelefon
erbjudande Fria samtal till hela världen
erbjudande Obegränsad surf i 5G

fr. 349 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Telness företagsabonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudandeBra för företag som jobbar hemifrån!
erbjudande Erbjuder mobil växel!
erbjudande Ingen bindningstid

fr. 229 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

I dagsläget så är Skatteverket stenhårda med att du som egenföretagare ska ha koll på exakt hur stor del av ett mobilabonnemang som används privat och till din firma. Däremot så gäller detta bara om du har en rörlig taxa på abonnemanget. Det har nämligen visat sig att skatteverket inte behöver göra denna bedömning om du väljer ett fastpris abonnemang på ditt mobilabonnemang företag (även kallat flatrate).

När det gäller fastprisabonnemang så gör skatteverket bedömningen att du som privatperson inte behöver deklarera för användningen då ett fastpris är ett fastpris oavsett hur mycket du använder det (med andra ord, det är väldigt klart för Skatteverket att det i detta fall handlar om en tjänst som bara företaget tar del av).

Spara tusenlappar varje år

Genom att välja ett fastpris på ditt mobilabonnemang kan du komma undan de krångliga bokföringsreglerna som gäller för att deklarera rörliga abonnemang. Oftast så är det i just bokföringsmomentet som många gör bedömningen att avdraget för abonnemanget inte är värt tiden och kostnaden som bokföringen för det kräver.

Följande är ett exempel på hur mycket pengar du kan spara genom att välja ett dyrare fastpris abonnemang.

Rörligt abonnemang, kostnader:
Abonnemang = 199-299 kr/mån
Bokföringskostnader = 300 kr/mån

Totalt på ett år: 6600 kr

Fastpris, kostnader:
399 kr/mån

Totalt på ett år: 4788 kr

Genom att slippa ta ta hjälp av en bokförare som hjälper dig att avgöra vilken del av abonnemanget som du ska stå för privat sparar du nästan 2000 kronor. Genom att du också får dra av 100 procent av fastpriset på abonnemanget så sparar du nästan 3000 kronor på att ha ett fastpris abonnemang på din egen firma istället för ett rörligt abonnemang.

Detta är något att tänka på, och många vet inte om detta när de startar sin egna firma. På våran sajt bästamobilabonnemanget.se så jämför och rekommenderar vi ett flertal fasta abonnemang från olika operatörer.

Operatörer med fastpris företagsabonnemang

Hallon företagsabonnemang

Hallon dundrade in och förändrade marknaden för företagstelefoni. Tidigare så var företagsabonnemang orimligt dyra, och man fick sällan valuta för pengarna som man betalade för abonnemanget. I och med Hallons inträde på marknaden, och deras starka övertygelse om att billiga och prisvärda abonnemang är bra, så kan man idag få ett fast pris företagsabonnemang till en skälig peng.

Hallon erbjuder flera abonnemang där det som skiljer sig är mängden surf. Du får fria samtal, fria sms/mms och har inga bindningstider. Hallon lämpar sig utmärkt till dig som inte har ett behov av flera olika it- och kommunikationslösningar. Det är enkelt, prisvärt och bra.

Tre företagsabonnemang

Hos Tre så hittar du flera olika lösningar för dig och ditt företag. Utöver vanlig mobiltelefoni finns det betallösningar, mobila växlar, IoT, utlandspaket och ett stort utbud av mobiltelefoner, surfplattor och abonnemangstyper.

Tre har ett företagsabonnemang, och det ger fria samtal, SMS/MMS och obegränsad surf inom Sverige. Du väljer själv om du vill ha med eller utan bindningstid och huruvida du vill köpa till en mobiltelefon till abonnemanget.

Tele2 företagsabonnemang

Hos Tele2 kan du välja om du vill ha fastpris eller rörligt pris. Du kan även bestämma om du vill köpa till en mobiltelefon eller inte, och om du vill ha bindningstid eller inte.

Tele2:s företagsabonnemang är dyrare än både Tre och Hallons fastpris alternativ, men för detta så får du något stabilare täckning i glesbygden samt möjlighet till tillval som till exempel flera EU-samtal.

Telenor företagsabonnemang

Hos Telenor kan du göra en behovsanalys för att se vilket abonnemang som är absolut bäst för dig och ditt företagande. Precis som Tele2 så ligger Telenor högre i pris. Vad du får för detta högre pris är fria roaming även utanför EU (USA, Thailand, Turkiet och Schweiz) och fria samtal mellan kollegorna oavsett var i världen ni befinner er.

Telenor är en operatör som ditt företag kan växa med, ända från enskild firma till ett bolag med flera anställda och flera kommunikationslösningar.

Telness företagsabonnemang

Telness är en nyare operatör som valt att enbart erbjuda tjänster till företag och entreprenörer. Hos dem får du enkel telefoni utan krångliga eller dyra lösningar. Allt är digitalt och de har sannerligen gjort det enkelt att ha ett företagsabonnemang.

De strävar efter moderna och kundbaserade lösningar. Det betyder inga bindningstider, inga uppsägningstider, inga krångliga abonnemang, bara fasta priser och helt digital administration. Visst låter det bra?

Chili företagsabonnemang

Chili håller på att etablera sig på marknaden i Sverige, och de gör det med billiga abonnemang, generösa surfmängder och enkla betalningslösningar. För företag har de överfört sin filosofi från privatabonnemangen till företagsvärlden, vilket gör att det är lika enkelt att teckna billiga mobilabonnemang utan bindningstid för företagaren som för privatpersonen.

Har du en operatör som inte erbjuder företagsabonnemang?

Om du har en operatör som vi inte har nämnt i listan ovan så behöver det inte vara helt kört. Vissa av lågprisoperatörerna låter dig med en enskild firma registrera ditt organisationsnummer på fakturan, och på det sättet så kan du ändå dra av din mobilräkning på ditt företag. Kontakta din operatör för att se om de kan hjälpa dig med detta.

Fastpris för arbete och privatliv

Nu när du vet om att du kan dra av hela din mobilkostnad, så länge som du har ett fastpris, så är det bara att växla om. Det finns mycket pengar att spara på detta, och det behöver inte alls vara krångligt att hantera din mobiltelefoni som företagare.

Hoppas att dessa tips var värdefulla, och att du nu sparar både pengar och huvudbry på att skaffa ett bra och behovsanpassat fastpris abonnemang för ditt företag.