Bättre med fastpris på mobilabonnemang för företag!

Något som ofta är en fördel för dig som har en egen firma är att du oftast kan motivera till att ditt företag ska stå för dina telefonkostnader som du eventuellt kan behöva i din rörelse. Eftersom att det inte är lätt att ha ett eget företag och att man oftast behöver kämpa väldigt hårt är det viktigt att ta del av denna fördel som enkelt kan ge dig lite mer än vanligt i plånboken. Vi vill med denna text betona något som många missar som är väldigt viktigt.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon företagsabonnemang
hallon abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Låg månadskostnad

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Tre företagsabonnemang
tre abonnemang

erbjudande Endast ett abonnemang
erbjudandeObegränsat med surf
erbjudandeObegränsat med samtal

249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Telness företagsabonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande Inga bindningstider
erbjudandeFlera olika storlekar
erbjudandeUtformat för företag

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor företagsabonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Sveriges bästa nät
erbjudande Täckningsgaranti
erbjudande Låga priser på telefoni

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

I dagens läge så är skatteverket stenhårda med att du som egenföretagare ska ha koll på exakt hur stor del av ett mobilabonnemang som används till ditt privata och till din firma om du har en rörlig taxa. Dock så har det visat sig att skatteverket inte behöver göra denna bedömning om du väljer ett fastpris på ditt mobilabonnemang företag (även kallat flatrate).

Där gör skatteverket bedömningen att du som privatperson inte behöver deklarera för användningen då ett fastpris är ett fastpris oavsett hur mycket du använder det (med andra ord, det är väldigt klart för skatteverket att det i detta fall handlar om en tjänst som bara företaget tar del av).

Spara tusenlappar varje år

Genom att välja ett fastpris på ditt abonnemang kan du som sagt komma undan de krångliga bokföringsreglerna som gäller för att deklarera rörliga abonnemang (och det är oftast här många gör bedömningen att det inte är värt tiden och kostnaden för bokföringen att dra av mobilabonnemanget). Följande är ett exempel på hur mycket pengar du kan spara genom att välja ett dyrare, fast bättre, fastpris på ditt mobilabonnemang.

Rörligt abonnemang, kostnader:
Abonnemang – 199-299/mån
Bokföringskostnader – 300 kr/mån

Totalt på ett år: 6600 kr

Fastpris, kostnader:
399/mån

Totalt på ett år: 4788 kr

Redan utan att behöva ta hjälp av en bokförare för att avgöra vilken del av abonnemanget som du ska stå för privat så sparar du nästan 2000 kronor. Genom att du också faktiskt får dra av 100% av fastpriset på abonnemanget sparar du nästan 3000 kronor genom att ha ett fastpris för din egen firma istället för rörligt. Något att tänka på och som många inte vet om när de startar sin egna firma. Vi rekommenderar ett flertal fasta abonnemang från olika operatörer.