Vilket mobilabonnemang är egentligen bäst för företag? Vi går igenom alla fördelar med att ha ett företagsabonnemang med fast pris.

Surf

Minst2GB
2 GB 100 GB

Abonnemangstyp

  Populära val

  Mobilnät

  Surf
  2GB
  2 GB 100 GB
  Loading...

  6 Abonnemang hittades

  Senast kontrollerat 2024-02-23
  10 GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  129kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (100 GB)
  Surfa inom EU10 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12129 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 11548 kr
  30 GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  179kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (100 GB)
  Surfa inom EU30 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12179 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 12148 kr
  Fri GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  249kr/mån

  299kr/mån
  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12249 kr/mån
  Totalpris år 12988 kr
  150 GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  269kr/mån

  Surf
  Spara surfJa (100 GB)
  Surfa inom EU150 GB
  SurfhastighetUpp till 100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12269 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 13228 kr
  Fri GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  399kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa (25 GB)
  Surfhastighet100 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTre
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr
  Fri GBsurf
  FriaSamtal
  FriaSMS
  0månBindning
  0krStartavgift

  399kr/mån

  Surf
  Spara surfNej
  Surfa inom EUJa
  Surfhastighet10-40 Mbit/s
  Om operatören
  MobilnätTelenor
  KundsupportJa
  4G+Ja
  Jämförelsepris
  Mån 1-12399 kr/mån
  Startavgift0 kr
  Totalpris år 14788 kr

  I dagsläget så är Skatteverket stenhårda med att du som egenföretagare ska ha koll på exakt hur stor del av ett mobilabonnemang som används privat och till din firma. Däremot så gäller detta bara om du har en rörlig taxa på abonnemanget. Det har nämligen visat sig att skatteverket inte behöver göra denna bedömning om du väljer ett fastpris abonnemang på ditt mobilabonnemang företag (även kallat flatrate).

  När det gäller fastprisabonnemang så gör skatteverket bedömningen att du som privatperson inte behöver deklarera för användningen då ett fastpris är ett fastpris oavsett hur mycket du använder det (med andra ord, det är väldigt klart för Skatteverket att det i detta fall handlar om en tjänst som bara företaget tar del av).

  Spara tusenlappar varje år

  Genom att välja ett fastpris på ditt mobilabonnemang kan du komma undan de krångliga bokföringsreglerna som gäller för att deklarera rörliga abonnemang. Oftast så är det i just bokföringsmomentet som många gör bedömningen att avdraget för abonnemanget inte är värt tiden och kostnaden som bokföringen för det kräver.

  Följande är ett exempel på hur mycket pengar du kan spara genom att välja ett dyrare fastpris abonnemang.

  Rörligt abonnemang, kostnader:
  Abonnemang = 199-299 kr/mån
  Bokföringskostnader = 300 kr/mån

  Totalt på ett år: 6600 kr

  Fastpris, kostnader:
  399 kr/mån

  Totalt på ett år: 4788 kr

  Genom att slippa ta ta hjälp av en bokförare som hjälper dig att avgöra vilken del av abonnemanget som du ska stå för privat sparar du nästan 2000 kronor. Genom att du också får dra av 100 procent av fastpriset på abonnemanget så sparar du nästan 3000 kronor på att ha ett fastpris abonnemang på din egen firma istället för ett rörligt abonnemang.

  Detta är något att tänka på, och många vet inte om detta när de startar sin egna firma. På vår sajt bästamobilabonnemanget.se så jämför och rekommenderar vi ett flertal fasta abonnemang från olika operatörer.

  Fördelar med fastpris för företag

  • Enklare att deklarera
  • Spara tid och pengar på svår bokföring
  • Ofta den billigaste abonnemangslösningen

  Operatörer med fastpris företagsabonnemang

  Hallon företagsabonnemang

  Hallon dundrade in och förändrade marknaden för företagstelefoni. Tidigare så var företagsabonnemang orimligt dyra, och man fick sällan valuta för pengarna som man betalade för abonnemanget. I och med Hallons inträde på marknaden, och deras starka övertygelse om att billiga och prisvärda abonnemang är bra, så kan man idag få ett fast pris företagsabonnemang till en skälig peng.


  Billiga företagsabonnemang

  Bäst-i-test

  Ingen bindningstid

  Beställ nu

  Bäst mobiloperatör 2024

  Hallon erbjuder flera abonnemang där det som skiljer sig är mängden surf. Du får fria samtal, fria sms/mms och har inga bindningstider. Hallon lämpar sig utmärkt till dig som inte har ett behov av flera olika it- och kommunikationslösningar. Det är enkelt, prisvärt och bra.

  Tre företagsabonnemang

  Hos Tre så hittar du flera olika lösningar för dig och ditt företag. Utöver vanlig mobiltelefoni finns det betallösningar, mobila växlar, IoT, utlandspaket och ett stort utbud av mobiltelefoner, surfplattor och abonnemangstyper.


  Företagsabonnemang med obegränsad surf

  Ring och surfa i 80 länder

  Mobil växel

  Tre har ett företagsabonnemang, och det ger fria samtal, SMS/MMS och obegränsad surf inom Sverige. Du väljer själv om du vill ha med eller utan bindningstid och huruvida du vill köpa till en mobiltelefon till abonnemanget.

  Tele2 företagsabonnemang

  Hos Tele2 kan du välja om du vill ha fastpris eller rörligt pris. Du kan även bestämma om du vill köpa till en mobiltelefon eller inte, och om du vill ha bindningstid eller inte.

  Tele2:s företagsabonnemang är dyrare än både Tre och Hallons fastpris alternativ, men för detta så får du något stabilare täckning i glesbygden samt möjlighet till tillval som till exempel flera EU-samtal.

  Telenor företagsabonnemang

  Hos Telenor kan du göra en behovsanalys för att se vilket abonnemang som är absolut bäst för dig och ditt företagande. Precis som Tele2 så ligger Telenor högre i pris. Vad du får för detta högre pris är fria roaming även utanför EU (USA, Thailand, Turkiet och Schweiz) och fria samtal mellan kollegorna oavsett var i världen ni befinner er.


  Företagsabonnemang med fri surf

  Surfa i 41 länder

  Redo för 5G

  Telenor är en operatör som ditt företag kan växa med, ända från enskild firma till ett bolag med flera anställda och flera kommunikationslösningar.

  Chilimobil företagsabonnemang

  Chili har billiga abonnemang, generösa surfmängder och enkla betalningslösningar. För företag har de överfört sin filosofi från privatabonnemangen till företagsvärlden, vilket gör att det är lika enkelt att teckna billiga mobilabonnemang utan bindningstid för företagaren som för privatpersonen. Alla Chilis abonnemang för företagare kommer med fri surf, välj själv i vilken hastighet.


  Fri surf för företag

  Digitala lösningar

  Ingen bindningstid

  Vilket nät använder företagsabonnemangen? 

  OperatörNät
  HallonTre
  TreTre
  ChilimobilTre
  TelenorTelenor

   

  De allra flesta företagsabonnemang återfinns alltså i Tres mobilnät. Tre har prisats för sitt snabba nät, vilket gör nätet till ett smart val för många företag. Om man är ute efter ett lite äldre, och något mer utbyggt, nät finns Telness i Telias stora mobiltelefonnät.

  Har du en operatör som inte erbjuder företagsabonnemang?

  Om du har en operatör som vi inte har nämnt i listan ovan så behöver det inte vara helt kört. Vissa av lågprisoperatörerna låter dig med en enskild firma registrera ditt organisationsnummer på fakturan, och på det sättet så kan du ändå dra av din mobilräkning på ditt företag. Kontakta din operatör för att se om de kan hjälpa dig med detta.

  Fastpris för arbete och privatliv

  Nu när du vet om att du kan dra av hela din mobilkostnad, så länge som du har ett fastpris, så är det bara att växla om. Det finns mycket pengar att spara på detta, och det behöver inte alls vara krångligt att hantera din mobiltelefoni som företagare.

  Hoppas att dessa tips var värdefulla, och att du nu sparar både pengar och huvudbry på att skaffa ett bra och behovsanpassat fastpris abonnemang för ditt företag.

  Frågor och svar om företagsabonnemang med fastpris

  Vilka operatörer har företagsabonnemang med fastpris?

  Alla operatörer vi har listat erbjuder företagsabonnemang till ett fast pris. I månadskostnaden ingår sms, samtal och en viss mängd surf. Väljer du abonnemang från Chilimobil, Tre eller Telenor har de även obegränsad surf.

  Är mobilabonnemang avdragsgillt för enskild firma?

  Ja, om du har ett företagsabonnemang kan du dra av abonnemanget med fast pris. Kom ihåg att följa Skatteverkets regler för mobiltelefoner och abonnemang.

  Vilket företagsabonnemang med fastpris är bäst?

  Vi har listat de mobilabonnemang och operatörer som erbjuder fastpris som vi tycker är allra bäst på marknaden. I tabellen överst på sidan hittar du mer information om företagsabonnemangen.