Vimla och Katshing är två virtuella operatörer som kämpar om en liknande kundgrupp – den prismedvetna mobilanvändaren. Vem av de två är egentligen bäst?


Billiga mobilabonnemang

Tipsrabatt

Ingen bindningstid


Nonstop surf

Välkomstrabatt

Ingen bindningstid

Vimla är en välkänd virtuell operatör som erbjuder enkla men prisvärda abonnemang, dessutom med möjligheten för kunderna att sänka sina priser genom ett värvningssystem.

Katshing är nog mer okänd för de flesta. Operatören har gett sig in i ett segment som oftast bara erbjuds av de alla största operatörerna, nämligen abonnemang med helt fri surf, men i praktiken är det ingen riktig fri surf men det är till riktigt låga priser.

Så kan Katshing röra om i grytan bland den växande marknaden av lågprisoperatörer och kanske rentav vara ett bättre alternativ på några punkter än Vimla?

Vi ringer i klockan och ser fram emot tio spännande ronder!

Pris

I ronden som handlar om pris brukar vi titta på vad det absolut billigaste abonnemanget kostar hos de båda operatörerna.

Eftersom Katshing erbjuder abonnemang med fasta surfmängder i full hastighet men att det därefter inte riktigt tar slut då hastigheten går ner i riktigt låga nivåer, är det svårt att jämföra rakt av.

Vimlas billigaste abonnemang kommer laddat med 3 gigabyte, samt fria samtal och sms för 100 kronor i månaden. Som ny kund får du dessutom rabatt under de inledande månaderna.

Om du är en flitig värvare som kan locka vänner, bekanta eller okända till att teckna Vimla-abonnemang får du rabatt på ditt abonnemang, med tio kronor per ny kund. Det betyder att ditt Vimla-abonnemang i slutändan kan bli helt kostnadsfritt.

Katshings abonnemang ger dig fria samtal, sms och nonstop surf i full hastighet upp till den valda surfmängden för att därefter går ner till rekordlåga 1Mbit/s. Det minsta abonnemanget med 2 GB fullhastighetssurf kostar från 95 kronor i månaden. De har även tipsrabatt till kunder som värvar vänner till Katshing. För varje vän sänks din månadskostnad med 10 kronor. Max kan den sänkas med 50 kronor.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: De två operatörerna erbjuder fria samtal och sms båda två. Vimla har bra erbjudanden med rabatt under de inledande månaderna, samt möjligheten att ytterligare sänka kostnaden på abonnemanget genom värvningsbonus. Katshing å sin sida erbjuder nästan helt fri surf till ett riktigt lågt pris. Dock är surfhastigheten begränsad efter vald surfmängd. Vi konstaterar att de båda har riktigt fina erbjudanden och passar olika bra för olika kunder.

Samtal, sms och surfmängd

Båda operatörerna erbjuder helt fria samtal och sms i sina abonnemang.

Vimlas minsta abonnemang ger dig dessutom 3 gigabyte surf för 100 kronor i månaden.

Vimlas allra största abonnemang kommer med 100 gigabyte surf för 350 kronor i månaden.

Katshing erbjuder fem olika abonnemang med olika surfmängder för full hastighet från 95 kronor i månaden för 2GB till 295 kronor för 42 GB. Katshing har dock genom sin ”fair usage policy” rätt att begränsa surfhastigheten eller stänga av kunder som använder datan på ett sätt som är långt över snittförbrukning av abonnemanget. Detta betyder att de avråder från att ofta ladda ner tunga filer eller streama högupplöst video.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Om det inte hade varit för risken att Katshing begränsar hastighet eller avslutar abonnemang för kunder som använder sin nästan fria surf precis som de vill, så hade vi gett Katshing poängen här. Men nu tvekar vi med tanke på att Vimla kontrar med hela 100 gigabyte till ett riktigt bra pris och utan risk för begränsad hastighet.

Sparas surf?

Hos Vimla får du spara din surf i högst ett år och högst 100 gigabyte. Katshing ger dig inte möjlighet att spara surf då de anser att det inte behövs.

Vinnare: Vimla

Motivering: När det kommer till att spara surf är detta ett främmande koncept för Katshing eftersom de anser att surfen aldrig tar slut. Vi kan inte riktigt hålla med eftersom den låga hastigheten du får när din surfmängd är slut inte är så användbar.

Senior/barn/student-rabatter?

Studenter, samt alla under 18 år och över 55 år får ta del av förmånliga rabatter eller extra surf på abonnemang hos Vimla.

Katshing har dock inga sådana rabatter utan menar att möjligheten till fri surf för så låga priser gynnar alla, oavsett om man är student, pensionär eller ungdom. De har dock rabatter till nya kunder under de första månaderna.

Vimla

  • Rabatt till nya kunder
  • Studentrabatt
  • Seniorrabatt till alla över 55
  • Barnrabatt till alla under 18
  • Tipsrabatt när dina vänner skaffar Vimla

Katshing

  • Rabatt till nya kunder
  • Tipsrabatt när dina vänner skaffar Katshing

Vinnare: Vimla

Motivering: Till skillnad mot Katshing så erbjuder Vimla särskilt anpassade erbjudanden för de målgrupper som oftast är ute efter rabatterade abonnemang.

Bindningstid

Både Katshing och Vimla har helt slopat bindningstid och uppsägningstid för sina abonnemang.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: En stående ovation för de båda kämparna som vägrar att slåss om den här saken!

Täckning

Vimla går i Telenors nät medan Katshing använder sig av Tele2. För dig som inte sedan innan är bekant med dessa hittar du täckningskartorna här.

Vinnare: Katshing

Motivering: Katshing får poängen här, eftersom de använder sig av Tele2:s nät.
Tele2 är tillsammans med Telia rankade högst när det kommer till att erbjuda bra täckning för så många som möjligt i Sverige. Tele2 vann ”Bäst i test” i Umlaut Mobile Benchmark 2019, och konstaterades ha snabbast uppkoppling och bäst samtalskvalitet av alla operatörer.

EU-surf och priser utomlands

Med Vimla kan du surfa upp till 18 gigabyte i EU/ESS som hemma, och med Katshing mellan 2 – 13 gigabyte.

Vinnare: Vimla

Motivering: Två jämna atleter, men Vimla får ändå poängen, då Katshing sänker taket för hur mycket surf som får användas på resande fot för de större abonnemangen.

Support

Katshings kundtjänst finns tillgänglig för chatt under veckans vardagar, med en timmes paus över lunch. Du kan även maila eller skriva på Facebook.

Vimlas chatt är öppen på vardagar och du kan även maila eller skriva på Facebook till dem.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Både Vimla och Kathsing erbjuder likartad support. All kontakt sker över internet och ingen erbjuder telefonkontakt.

Mobiler

Katshing erbjuder renoverade iPhones via sitt samarbete med LikeNew iPhones. Om du köper en iPhone via Katshing får du rabatt på ditt mobilabonnemang under de första månaderna.

Vimla erbjuder inga mobiltelefoner.

Vinnare: Katshing

Motivering: Vimla har inga mobiltelefoner, Katshing har renoverade iPhones. Vinsten går solklart till Katshing.

Företagsabonnemang

Varken Vimla eller Katshing erbjuder några särskilda lösningar för företag.

Vinnare: Oavgjort

Motivering: Det är två trötta kämpar som avslutar den tionde och sista ronden utan att alls försöka puckla på varandra.

Och vinnaren är…

Vimla tar en knapp seger över Katshing! Särskilt imponerande är det med tanke på att Katshing lockar med sina abonnemang med nästan fri surf. Vimla däremot har lite högre surfmängder, bra priser och erbjudande på sina abonnemang som säkerligen spelar en viktig roll för många konsumenter.


Billiga mobilabonnemang

Tipsrabatt

Ingen bindningstid

VimlaKatshing
Spara surf
Surfa inom EU
Surfhastighet
10-40 Mbit/s

1-80 Mbit/s

Mobilnät
TelenorTele2
Telefonsupport
5G

Frågor och svar om Vimla eller Katshing

Vem är bäst av Vimla och Katshing?

Vi har gjort ett stort jämförelsetest av Vimla och Katshing. Vem har bäst mobilabonnemang? Du hittar svaret och alla för- och nackdelar på vår sida.

Vem har mest surf av Vimla och Katshing?

Vimla erbjuder abonnemanget med mest surf i full hastighet, 100 GB. Katshing är nonstop surf, men med det största abonnemanget begränsas surfen efter 42 GB till 1 Mbit/s.

Vem är billigast av Vimla och Katshing?

Vimlas abonnemang är något billigare än Katshings om man ser till surfmängden i full hastighet. Du hittar fler jämförelser på vår sida.