Vimla är redan en av de billigaste mobiloperatörerna och med seniorrabatt blir operatörens abonnemang extra förmånliga. Erbjudandet gäller alla över 55 år. Du behöver alltså inte vara pensionär för att få mer surf på köpet eller lägre pris.

Vimla senior

 

Vimla seniorabonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50 % rabatt i 4 månader
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

 

6 gigabyte för en hundring

Vimlas billigaste abonnemang är på 3 gigabyte och kostar en hundring. Ett bra erbjudande, men 3 gigabyte kan vara i minsta laget för vissa användare, som då föredrar något av de lite dyrare abonnemangen. Som senior är det dock desto troligare att du klarar dig med minstingabonnemanget, då du får 3 gigabyte till helt gratis. Totalt 6 gigabyte för en hundralapp alltså.

Som vanligt låter Vimla dig spara all din oanvända surf i 12 månader.

Är du en storsurfare kan du som senior med fördel välja Vimlas abonnemang på 100 gigabyte. Då betalar du 50 kronor mindre per månad än ordinarie pris. Det är 600 kronor om året som du sparar och kan lägga på något roligare.

 

Fria samtal och inga bindningstider

Alla Vimla-abonnemang kommer med helt fria samtal och sms. Dessutom har de inga bindingstider. Och precis samma villkor gäller för seniorabonnemangen. Inom EU och ESS får du lov att använda hela datamängden som ingår i ditt abonnemang. Dock som mest 18 gigabyte.

 

Inte möjligt att köpa mobiltelefon tillsammans med abonnemanget

Vimla är en enkel operatör som endast fokuserar på att erbjuda lågprisabonnemang med enkla och förmånliga villkor. Har du tänkt att skaffa en ny mobil och betala av den tillsammans med ditt abonnemang kan du därför inte göra det genom Vimla. De har inga telefoner till försälljning.

Du kan dock förstås köpa din telefon i en butik och sedan skaffa ett Vimla-abonnemang till den.

 

Bra täckning genom Telenor

Med Vimla behöver du i regel inte bekymra dig över samtalskvalitet eller hastigheten när du surfar. De använder sig nämligen av Telenors nät. Deras täckningskarta hittar du här.

 

Filter – blockera oönskade samtal

I och med att Vimla bytte teknisk lösning för sitt SIM-kort för några år sedan, till Vimla 2.0, fick användarna tillgång till nya funktioner. En smart sådan är Vimla Filter. Det är en app som gör det möjligt att blockera nummer som du inte vill ska kunna nå dig.

 

Värvningsbonus – sänk månadskostnaden

Alla Vimla-kunder får tillgång till en tipslänk som går att skicka till vänner och bekanta man vill värva till Vimla. Som tack för hjälpen med att få nya kunder ger Vimla dig sedan rabatt på 10 kronor på din månadskostnad. Och för varje ny kund du värvar får du ytterligare en tia i rabatt. Har du ett stort kontaktnät av vänner, bekanta, barn, barnbarn eller andra som du tror skulle trivas med Vimla kan du med andra ord sänka din månadskostand till 0 kronor.

 

Sammanfattning

Det råder inga tvivel om att Vimla är ett bra val för vem som helst som vill ha ett enkelt och prisvärt mobilabonnemang. De har fem olika abonnemang att välja mellan, samtliga med fria samtal och sms. Det som skiljer dem åt är surfmängden och priset.

Som senior är det extra förmånligt att skaffa Vimla, då de har seniorrabatter. Det räcker med att vara 55 år och äldre för att få ta del av rabatterna. Det krävs alltså inte att du är pensionär. Rabatterna ger dig mer surf på köpet, så för dig som senior kan även det billigaste abonnemanget ge dig mer än tillräckligt med surfmängd.

Vill du ha en stor surfmängd kan du skaffa ett abonnemang på hela 100 gigabyte hos Vimla. Då får du 50 kronor i rabatt varje månad.

Som om det inte redan vore prisvärt att skaffa Vimla som senior finns det ytterligare ett sätt att sänka månadskostnad, nämligen genom värvningsbonus. Då får du tio kronor i rabatt för varje ny kund du värvar och kan potentiellt sänka din månadskostnad till noll.

För pensionärer som ofta har det knapert i kassan är det här ett mycket bra sätt att spara in på de månatliga utgifterna.

 

Fördelar och nackdelar med Vimla

Vimla är en operatör som funnits med länge och även prisats för sina abonnemang vid ett flertal tillfällen. Det andas pålitlighet och gör att du som senior kan känna dig trygg med ett Vimla-abonnemang. Här är de största styrkorna, och ett par saker som kan förbättras hos Vimla, att fundera på innan du skaffar ett abonnemang hos dem.

 

Fördelar

👍 Priset: Vimla är en av de mest prisvärda mobiloperatörena och extra prisvärda är abonnemangen för dig som är 55+.

👍 Täckningen: Vimla använder Telenors nät som har mycket god täckning i 2G, 3G och 4G över hela landet.

👍 Värvningsbonus: Möjligheten att värva nya kunder och på så vis sänka månadskostnaden ytterligare är perfekt för dig med snäv budget.

👍 Inga avgifter eller bindningstider: Slopade bindningstider, uppsägningstider, fakturavgifter och startavgifter för samtal. Dessutom kan du spara upp till 100 gigabyte surf och använda upp till 18 gigabyte av dem på resa i EU/ESS. Enkla och transparenta villkor får du som Vimla-kund.

 

Nackdelar

👎 Kundservicen: Vimla har ingen telefonsupport utan förlitar sig på att deras kunder ska få svar på sina frågor genom FAQ eller supportforum. Särskilt många äldre föredrar att kunna besöka en butik eller åtminstone slå ett telefonsamtal för att få hjälp när något krånglar.

👎 Inga mobiler: Du kan inte få en ny telefon på köpet med ditt nya abonnemang hoa Vimla.

 

Vimla seniorabonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50 % rabatt i 4 månader
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

 

Frågor och svar

Har Vimla seniorrabatt?

Ja visst! Vimla har inte bara förmåner för studenter och för dig under 18. Även du som senior får mer på köpet när du skaffar ett Vimla-abonnemang. Seniorerbjudandet innebär att du får fler gigabyte på köpet på de mindre abonnemangen och lägre pris på de större.

Hur skiljer sig Vimlas seniorabonnemang mot de vanliga abonnemangen?

När du som senior skaffar abonnemang på 3, 8 eller 18 gigabyte får du extra data på köpet. Väljer du något av de två större abonnemangen får du istället rabatt på priset. Är du en storsurfande senior betalar du 50 kronor mindre varje månad för abonnemanget på 100 gigabyte.

Måste jag vara pensionär för att skaffa Vimla senior?

Nej. I Vimlas värld är du senior redan vid 55-års ålder. Så alla över 55 kan skaffa Vimla-abonnemang med seniorrabatt, pensionär eller ej.