Operatörernas billigaste abonnemang

Ibland måste man minimera sina kostnader och då kan det billigaste abonnemanget hos operatören man redan använder vara ett bra sätt att minska kostnaderna. Eller med tanke på de bindningsfria avtalen så kanske ett abonnemang hos en annan operatör är ett ännu bättre alternativ.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


2. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 2 mån!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 2 - 22 Gb

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande 50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Telia

Telias billigaste abonnemang heter Mobil Rörlig. Där ingår 0.2 GB surf och meddelanden, men alla samtal har en öppningsavgift och har också en minutkostnad. Om du inte redan är kund hos Telia tillkommer en öppningsavgift. Abonnemanget har ingen bindningstid och kan i efterhand uppgraderas igenom sidan Mitt Telia, vilket gör att det kan vara en bra temporär lösning om du redan är kund hos Telia.

Beroende på hur mycket du ringer och surfar kan det vara värt att välja deras abonnemang med 2 GB där alla samtal och mer surf ingår, för inte så mycket högre månadskostnad. Även på detta abonnemang tillkommer en engångskostnad för att starta abonnemanget om du inte redan är kund hos Telia. En fördel med att teckna abonnemang hos Telia är att de har landets största och bästa mobilnät enligt testföretaget P3.

Tele2

Det billigaste abonnemanget som Tele2 tillhandahåller är Mobil 2 GB. I detta abonnemang ingår fria samtal, sms och mms.

Mobilnätet som Tele2 administrerar är nästan lika stort och snabbt som Telias, så du får god täckning i större delarna av landet. Faktum är att de utsågs till ”Bäst i test” i Umlaut Mobile Benchmark så sent som 2019. Inom EU ringer och surfar du som i Sverige. Om du vill ha mer surfmängd i framtiden så kan du enkelt ändra storleken på abonnemanget.

Telenor

Hos Telenor innehåller det enklaste abonnemanget 4 GB surf, och då ingår samtal, sms och mms.

4 GB data räcker till ett par timmar musikstreaming eller några minuters videostreaming varje dag. Du surfar som i Sverige i 41 länder i världen. Även hos Telenor är det enkelt att ändra surfmängden i ditt abonnemang när du är etablerad kund och du kan göra denna ändring en gång i månaden.

Mer information

 

Operatorernas billigaste abonnemang

3

I det billigaste abonnemanget hos 3 ingår 5 GB surf, fria samtal, sms och mms i Sverige. Surfen kan användas i övriga EU också. Detta abonnemang har ingen bindningstid.

3 har flera trevliga tjänster att välja mellan, exempelvis fri musikstreaming så länge man har surf kvar att använda. Det går att teckna de flesta abonnemang utan utan bindningstid, men ju längre bindningstid du går med på, desto billigare blir abonnemanget. 3 har ett mycket snabbt och bra mobilnät i södra halvan av Sverige och de de större städerna.

Mer information

 

Halebop

I Halebops billigaste abonnemang ingår 2 GB surf, 50 samtal och 500 sms/mms. Det tillkommer ingen startavgift och det är ingen bindningstid på abonnemanget. Halebop använder Telias mobilnät och har alltså bra täckning nästan var du än befinner dig i landet.

Det finns större volymer av abonnemang, och du får alltid spara den surf som du inte använder upp under månaden.

Mer information

 

Comviq

Comviqs billigaste abonnemang är det billigaste fastprisabonnemanget bland de större svenska operatörerna och det har 3 GB surf, 2000 sms, 2000 mms och 200 samtalsminuter.

De andra operatörernas billigaste abonnemang kan verka billigare då de ofta ger rabatt under de första månaderna. I längden är detta några kronor billigare. Det tillkommer ingen startavgift när du tecknar detta abonnemang. Comviq använder Tele2:s mobilnät och har alltså täckning i hela landet. En annan fördel är att de har relativt låga priser för att ringa till utlandet, men dessa samtal och meddelanden inkluderas inte i månadskostnaden för abonnemanget.

Mer information

 

Vimla

Det billigaste abonnemanget hos Vimla inkluderar fria samtal och meddelanden plus 3 GB mobildata. Vimla har ingen bindningstid eller uppsägningstid och använder Telenors rikstäckande mobilnät.

De har ofta rabatt på första månaderna av abonnemanget, så då är det extra billigt. Vill du ändra något på abonnemanget, såsom ändra surfmängd, gör du det enkelt genom Vimlas app eller på deras hemsida. Du kan även spara några slantar på att rekommendera vänner att skaffa vimla. För varje kompis som går med i Vimlas kundkrest så får du (och vännen!) 10 kr rabatt på månadsavgiften.

Mer information

 

Hallon

Hallons billigaste abonnemang inkluderar 4 GB surf med fria samtal och meddelanden. Det är bara några kronor dyrare än Comviqs billigaste alternativ, och det ger mer surf än Vimlas billigaste abonnemang.

Hallon har ingen bindningstid eller startavgift, och första månadskostnaden är alltid anpassad efter hur långt in på månaden det är, så du betalar exempelvis bara för de sista dagarna i månaden om det är den 25:e när du tecknar abonnemanget. Hallon använder 3:s nät och har alltså bäst täckning i södra halvan av landet.

Mer information

 

Fello

I Fellos billigaste abonnemang ingår 2 GB surf, fria samtal inom Sverige och fria sms och mms till hela världen. Det kostar samma som Comviqs billigaste fastprisabonnemang, men de använder olika när och kundtjänster.

Fello använder Telias nät och har alltså bra täckning i nästan hela landet. De har varken startavgift, bindningstid eller uppsägningstid.

Mer information

 

Penny

Det minsta och billigaste abonnemanget hos Penny kommer med 3 Gb data, samt fria samtal och meddelanden i hela EU, till ett pris som matchar andra billiga operatörer. Du får också möjlighet att spara din oanvända surf.

Mer information

 

Chili

Bland Chilis tre olika mobilabonnemang är 6 GB den minsta datamängden du kan få. I det ingår fria samtal, sms och mms, till ett pris som ligger i nivå med några av de konkurrenterna inom lågprissegmentet. Du får dock inte möjlighet att spara surf med Chili.

Mer information

 

Katshing

Att Katshings billigaste abonnemang ligger i samma prisnivå som exempelvis Chilis abonnemang på 6 GB, är mycket imponerande med tanke på att Katshings abonnemang kommer med nonstop surf med viss begränsning. Det som begränsas är att när du har surfat i full hastighet för din valda surfpott går hastigheten drastiskt ner till rekordlåga nivåer som bara kan användas för enklare funktioner på internet. Film är inte att tänka på i det läget. Annars får du som kund fria samtal och meddelanden.

Mer information

 

A3

A3 har många olika storlekar på sina abonnemang. Deras billigaste har 3 GB data per månad. I alla deras abonnemang ingår fria samtal, sms/mms – så även i det minsta. Månadskostnaden är relativt låg, men inte lägst om man jämför med många av lågprisoperatörerna. De brukar erbjuda rabatter som man kan hålla utkik efter.

Mer information

 

 

Hålla mobilkostnaden nere

Ett smart sätt att hålla extra kostnader nere är att inte ringa betalsamtal såsom röstning för TV-program, (hos Fello kan du inte ens göra denna typ av samtal om du betalar abonnemanget med bankkort) och att välja ett abonnemang med tjänster som passar en. Till exempel om man ringer till utlandet eller reser mycket kan Comviq eller Telenor vara bättre val än någon annan operatör.

Och om du ska skaffa en mobiltelefon samtidigt som du skaffar ett abonnemang behöver du kanske inte den senaste lanserade, utan en lite äldre modell. Halebop har dessutom möjligheten att köpa begagnade telefoner i gott skick, vilket är ett bra alternativ till en helt ny. Glöm inte att byta in din gamla för att få rabatt på abonnemanget.

Sammanfattande

Hos många av operatörerna finns det alternativ som kostar från strax under en hundralapp kronor per månad. Vissa operatörer erbjuder en kraftig rabatt under de första månaderna medans andra erbjuder extra mycket surf under de första månaderna. Även om dessa priser och erbjudanden lockar, se till att titta närmare på operatörens täckningskarta och vilka tjänster de tillhandahåller så att du hittar en lösning som passar dig bra.

Frågor och svar om operatörernas billigaste abonnemang

Vilket är det billigaste mobilabonnemanget?

I vår topplista har vi listat operatörernas billigaste abonnemang. Just nu har Hallon det billigaste abonnemanget. Se deras aktuella erbjudande i topplistan.

Hur mycket surf ingår i det billigaste abonnemanget?

Det billigaste abonnemanget är det minsta abonnemanget. Hos Hallon innebär det att man får 4 GB surf, hos Vimla får man 3 GB surf och hos Fello får man 2 GB surf. Det bästa med dessa tre abonnemang är att surfen man inte använder sparas.

Vilken operatör är billigast?

Hallon är i regel den billigaste mobiloperatören. De har några priser och abonnemang med fria samtal, sms och mycket surf – man får helt enkelt mest för pengarna hos Hallon. De har dessutom ofta riktigt bra erbjudanden till nya kunder, studenter, barn under 18 och seniorer över 55.

Hur kan jag få rabatt på mitt mobilabonnemang?

Operatörer som Hallon, Vimla och Fello erbjuder rabatt till studenter, barn under 18 år och personer över 55 år. När man beställer väljer man vilken typ av abonnemang man vill beställa. Många operatörer har även erbjudanden till nya kunder – då kan man få rabatt på månadsavgiften under de första månaderna.

Hur hittar jag billigast mobilabonnemang?

I vår lista hittar du de billigaste och bästa mobilabonnemangen. Jämför pris, surfmängd och villkor och hitta det abonnemang som passar dig. Alla operatörer vi rekommenderar är pålitliga och trygga.