Operatörernas billigaste abonnemang

Ibland måste man minimera sina kostnader och då kan det billigaste abonnemanget hos operatören man redan använder vara ett bra sätt att minska kostnaderna. Eller med tanke på de bindningsfria avtalen så kanske ett abonnemang hos en annan operatör är ett ännu bättre alternativ.

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 75% rabatt i 4 månader!
erbjudande 25-50 GB extra just nu!
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 24 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudande50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande Telias nät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 2 - 25 Gb

fr. 47,5

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Telenor abonnemang
telenor abonnemang

erbjudande Surfa som hemma i 41 länder
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 3 - obegränsat Gb

fr. 219 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudandeTelias nät
erbjudandeData: 4 - 40 Gb

fr. 99 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
6. Comviq abonnemang
comviq abonnemang

erbjudande Ingen öppningsavgift
erbjudande Fria samtal & sms
erbjudande Data: 5 - 40 Gb

fr. 145 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Telia

Telias billigaste abonnemang heter Mobil Rörlig. Där ingår 0.2 GB surf och meddelanden, men alla samtal har en öppningsavgift och har också en minutkostnad. Om du inte redan är kund hos Telia tillkommer en öppningsavgift. Abonnemanget har ingen bindningstid och kan i efterhand uppgraderas igenom sidan Mitt Telia, vilket gör att det kan vara en bra temporär lösning om du redan är kund hos Telia.

Beroende på hur mycket du ringer och surfar kan det vara värt att välja deras Mobil Komplett 1 GB där alla samtal och mer surf ingår, för inte så mycket högre månadskostnad. Även på detta abonnemang tillkommer en engångskostnad för att starta abonnemanget om du inte redan är kund hos Telia. En fördel med att teckna abonnemang hos Telia är att de har landets största och bästa mobilnät enligt testföretaget P3.

Tele2

Det billigaste abonnemanget som Tele2 tillhandahåller är Fast pris 2 GB. I detta abonnemang ingår fria samtal, sms och mms.

Mobilnätet som Tele2 administrerar är nästan lika stort och snabbt som Telias, så du får god täckning i större delarna av landet. Inom EU ringer och surfar du som i Sverige. Om du vill ha mer surfmängd i framtiden så kan du enkelt ändra storleken på abonnemanget.

Telenor

Hos Telenor innehåller det enklaste abonnemanget 3 GB surf, och då ingår samtal, sms och mms.

3 GB data räcker till 1,5 timmar musikstreaming eller 6 minuters videostreaming per dag i en månad. Du surfar som i Sverige i 41 länder i världen. Även hos Telenor är det enkelt att ändra surfmängden i ditt abonnemang när du är etablerad kund och du kan göra denna ändring en gång i månaden.

Operatorernas billigaste abonnemang

3

I det billigaste abonnemanget hos 3 ingår 2 GB surf, 100 samtalsminuter och fria sms och mms i Sverige. Surfen kan användas i övriga EU också. Detta abonnemang kräver 12 eller 24 månader sbindningstid. Vill du ha ett mindre abonnemang utan bindningstid så är det 5 GB surf med fria samtal, sms och mms.

3 har flera trevliga tjänster att välja mellan, exempelvis fri musikstreaming så länge man har surf kvar att använda. Det går att teckna de flesta abonnemang utan utan bindningstid, men ju längre bindningstid du går med på, desto billigare blir abonnemanget. 3 har ett mycket snabbt och bra mobilnät i södra halvan av Sverige och de de större städerna.

Halebop

I Halebops billigaste abonnemang ingår 2 GB surf, 50 samtal och 500 sms/mms. Det tillkommer ingen startavgift och det är ingen bindningstid på abonnemanget. Halebop använder Telias mobilnät och har alltså bra täckning nästan var du än befinner dig i landet.

Det finns större volymer av abonnemang, och du får alltid spara den surf som du inte använder upp under månaden.

Comviq

Comviqs billigaste abonnemang är det billigaste fastprisabonnemanget bland de större Svenska operatörerna (Fellos kostar lika lite) och det har 3 GB surf, 2000 sms, 2000 mms och 200 samtalsminuter.

De andra operatörernas billigaste abonnemang kan verka billigare då de ofta ger rabatt under de första månaderna. I längden är detta några kronor biilligare. Det tillkommer ingen startavgift när du tecknar detta abonnemang. Comviq använder Tele2:s mobilnät och har alltså täckning i hela landet. En annan fördel är att de har relativt låga priser för att ringa till utlandet, men dessa samtal och meddelanden inkluderas inte i månadskostnaden för abonnemanget.

Vimla

Det billigaste abonnemanget hos Vimla inkluderar fria samtal och meddelanden plus 2 GB mobildata. Vimla har ingen bindningstid eller uppsägningstid och använder Telenors rikstäckande mobilnät.

De har ofta rabatt på första månaderna av abonnemanget, så då är det extra billigt. Vill du ändra något på abonnemanget, såsom ändra surfmängd, gör du det enkelt genom Vimlas app eller på deras hemsida. Du kan även spara några slantar på att rekommendera vänner att skaffa vimla. För varje kompis som går med i Vimlas kundkrest så får du (och vännen!) 10 kr rabatt på månadsavgiften.

Hallon

Hallons billigaste abonnemang inkluderar 4 GB surf med fria samtal och meddelanden. Det kostar bara några kronor mer än Comviqs billigaste alternativ, och det ger mer surf än Vimlas billigaste abonnemang.

Hallon har ingen bindningstid eller startavgift, och första månadskostnaden är alltid anpassad efter hur långt in på månaden det är, så du betalar exempelvis bara för de sista dagarna i månaden om det är den 25:e när du tecknar abonnemanget. Hallon använder 3:s nät och har alltså bäst täckning i södra halvan av landet.

Fello

I Fellos billigaste abonnemang ingår 2 GB surf, fria samtal inom Sverige och fria sms och mms till hela världen. Det kostar samma som Comviqs billigaste fastprisabonnemang, men de använder olika när och kundtjänster.

Fello använder Telias nät och har alltså bra täckning i nästan hela landet. De har varken startavgift, bindningstid eller uppsägningstid.

Hålla mobilkostnaden nere

Ett smart sätt att hålla extra kostnader nere är att inte ringa betalsamtal såsom röstning för TV-program, (hos Fello kan du inte ens göra denna typ av samtal om du betalar abonnemanget med bankkort) och att välja ett abonnemang med tjänster som passar en. Till exempel om man ringer till utlandet eller reser mycket kan Comviq eller Telenor vara bättre val än någon annan operatör.

Och om du ska skaffa en mobiltelefon samtidigt som du skaffar ett abonnemang behöver du kanske inte den senaste lanserade, utan en lite äldre modell. Halebop har dessutom möjligheten att köpa begagnade telefoner i gott skick, vilket är ett bra alternativ till en helt ny. Glöm inte att byta in din gamla för att få rabatt på abonnemanget.

Sammanfattande

Hos alla operatörerna finns det alternativ som kostar mellan 95-219 kronor per månad. Vissa operatörer erbjuder en kraftig rabatt under de första månaderna medans andra erbjuder extra mycket surf under de första månaderna. Även om dessa priser och erbjudanden lockar, se till att titta närmare på operatörens täckningskarta och vilka tjänster de tillhandahåller så att du hittar en lösning som passar dig bra.