För den som har det svårt ekonomiskt så kan det vara lätt att dra på sig skulder. Har du haft oturen att få en eller flera betalningsanmärkningar så har du trots det möjligheten att skaffa ett abonnemang för mobilt bredband. Här kan du se vilka abonnemang som du kan teckna trots att du har en betalningsanmärkning. Ingen kreditupplysning görs!

Mobilt Bredband
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
Hallon mobilt bredband
hallon abonnemang

erbjudande Ingen kreditupplysning krävs
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Oanvänd data sparas
erbjudande Data: 5 - 200 Gb

fr. 44 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
Chili mobilt bredband
chili abonnemang

erbjudande Ingen kreditupplysning
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Möjlighet till obegränsad surf
erbjudande Data: 50 gb - Fri surf

fr. 249 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

Abonnemang som betalas i förväg

Det är ganska vanligt att det görs en kreditkontroll när du vill teckna ett nytt abonnemang. Det är på grund av att betalningarna sker i efterhand och operatören vill kontrollera att du har möjlighet att betala räkningen. För den som har en eller flera betalningsanmärkningar så finns det i stället en lösning där betalningen sker i förväg och du slipper en kreditupplysning.

Detta är en fantastisk möjlighet för dig eftersom du slipper risken att skuldsätta dig mer, samtidigt som företagen kan vara säkra på att få in pengarna. Trots att du har en betalningsanmärkning kan du alltså ändå dra nytta av alla fördelar som kommer med ett abonnemang med mobilt bredband.

Att välja rätt abonnemang för mobilt bredband

Ingen vill betala mer än nödvändigt för ett abonnemang, särskilt inte om det redan finns en betalningsanmärkning med i bilden. Då är det extra viktigt att hitta prisvärda alternativ som gör att du inte drar på dig ännu mer skulder.

Välj rätt datamängd

Rätt abonnemang innebär framförallt att du får rätt datamängd. Det finns mycket pengar att spara genom att välja rätt datamängd och undvika att slösa på data som inte används. Fundera också på om du under en period kanske skulle kunna använda lite mindre datamängd än vad du brukar göra. Detta kan vara en hjälp i hela din ekonomiska situation, för ett mindre abonnemang kostar givetvis mindre.

Högsta hastighet behövs inte alltid

Att välja det abonnemang som har det snabbaste nätet är kanske inte det absolut viktigaste för dig som behöver komma ikapp med ekonomin. Genom att välja ett abonnemang med lägre hastighet så kan du komma undan lite billigare, och det är sällan så att hastigheten upplevs särskilt långsam ändå.

Öka volymen om det behövs

Flera operatörer har inga bindningstider på sina abonnemang. Det betyder att du är fri att ändra både abonnemang och operatör när du vill. Oavsett om du har hamnat i en  ekonomiskt strulig situation eller bara vill vara smart med dina pengar, så kan det vara en god ide att börja med ett mindre abonnemang. Märker du sedan att det inte räcker månaden ut, då kan du öka till ett större abonnemang.

Operatörer som erbjuder mobilt bredband trots betalningsanmärkning

Allt fler operatörer börjar erbjuda mobilabonnemang och mobila bredband med möjligheten att betala i förskott. Detta innebär att de inte behöver göra någon kreditupplysning på dig, vilket i sin tur betyder att det går utmärkt för dig som har betalningsanmärkning att teckna ett abonnemang. Tänk dock på att det vid delbetalning av hårdvaror som surfplattor eller routrar, så görs en kreditupplysning som vanligt. Det går bara att teckna ett abonnemang när du har betalningsanmärkning.

Det finns flera operatörer som erbjuder mobilabonnemang för dig med betalningsanmärkningar, men det är inte lika vanligt att mobilt bredband erbjuds utan kreditupplysning. Det finns dock undantag, vilka lyckligtvis också är riktigt bra leverantörer.

Mobilt bredband från Hallon 

Hallon litar på sina kunder och gör det lätt för dem. Hos Hallon kan du teckna mobilt bredband trots att du har en betalningsanmärkning. Hallon gör ingen kreditkontroll på nya kunder som bara köper ett abonnemang. Anledningen till detta är att du betalar för abonnemanget i förskott, precis som du betalar för till exempel Spotify eller Netflix. Smidigt va?

Mer information

Hallon erbjuder dessutom mest surf för pengarna, och de har ingen bindningstid på sina abonnemang. Och vet du vad? Surf som du inte förbrukar sparas så att du kan använda den senare!

Mobilt bredband från Chili

Inte heller hos Chili så behöver du oroa dig för att det ska göras en kreditkoll på dig. Din månadsavgift för det mobila bredbandet betalar du i förskott och således behöver inte Chili på förhand ta någon kreditupplysning på dig.

Mer information

Betalningsanmärkningar kan vara ett hinder i ditt dagliga liv

När någon har missat att betala en faktura eller delbetala ett lån så kan det registreras en betalningsanmärkning hos UC. En sådan anmärkning innebär att personen inte räknas som pålitlig vid betalningar.

En eller flera betalningsanmärkningar kan innebära ett hinder i ditt dagliga liv då det kan stoppa dig från att ingå abonnemang eller andra viktiga avtal. Det kan också hindra dig från att ta lån, eller göra lånen onödigt dyra att betala tillbaka på grund av högre räntor som uppstår vid sådana anmärkningar.

För att ha en chans att bli av med sina anmärkningar så gäller det att inte skuldsätta sig ännu mer. Då är abonnemang för mobilt bredband med förskottsbetalning en riktigt fin möjlighet.

Hallon och Chili tar ingen kreditupplysning

Det finns flera operatörer som låter dig förskottsbetala mobilabonnemang, men Hallon och Chili låter dig också skaffa abonnemang med mobilt bredband utan att de tar en kreditupplysning. Det är därför Hallon eller Chili du ska vända dig till om du vill skaffa ett mobilt bredbandsabonnemang trots att du har betalningsanmärkningar.

Varken Chili eller Hallon har någon bindningstid på sina abonnemang. De har dessutom flera olika storlekar på mobilt bredband och erbjuder mycket surf för pengarna. Båda operatörerna är bland de mest prisvärda på marknaden, oavsett om du har en betalningsanmärkning eller inte.

Hushåll med data

När du väljer abonnemang så kan du försöka att använda så lite data som möjligt. Ett mindre abonnemang kostar mindre än ett större abonnemang.  Försök därför att hushålla med din data så att du slipper ha ett abonnemang med onödigt mycket data.

Lycka till med ditt mobila bredband och din ekonomiska situation framöver!

Frågor och svar om mobilt bredband trots betalningsanmärkning

Kan jag teckna ett abonnemang för mobilt bredband trots betalningsanmärkning?

Ja, det finns operatörer som tar betalt i förväg, då brukar det gå bra att teckna ett abonnemang trots betalningsanmärkning. Hallon och Chilimobil erbjuder betallösningar där det inte görs en kreditkoll. Då kan man teckna ett abonnemang trots betalningsanmärkningar.

Kan jag köpa en surfplatta på avbetalning till mitt mobila bredband om jag har betalningsanmärkningar?

Nej, om man köper en surfplatta, mobiltelefon eller annan hårdvara på avbetalning gör mobiloperatören en kreditupplysning och köpet går inte igenom om man har en betalningsanmärkning.

Kan jag köpa kontantkort trots betalningsanmärkning?

Ja, det går bra att köpa och fylla på kontantkort trots betalningsanmärkning. Här listar vi de bästa kontantkorten. Kontantkort betalar man i förtid, därför kan de vara en bra lösning om man har betalningsanmärkningar.

Kan jag köpa mobilt bredband med fri surf trots betalningsanmärkning?

Ja, Chilimobil erbjuder mobilt bredband med fri surf. Hos Chilimobil kan man välja på att betala med kort i förskott eller faktura. Om man betalar med kort i förskott görs ingen kreditupplysning.

Kan jag köpa abonnemang hos alla operatörer trots betalningsanmärkning?

Nej, alla operatörer på den svenska marknaden erbjuder inte abonnemang till kunder med betalningsanmärkningar. I tabellen listar vi de bästa abonnemangen för dig med betalningsanmärkning.