Bästa mobilabonnemanget i Telias nät

Eftersom Telia från början var Televerket och i stort sett hade monopol på både fast och mobil telefoni tills Tele2 startades under tidiga nittiotalet har de haft ett väl utbyggt telefonnät att utgå ifrån när de har expanderat. Detta ger dem det bästa mobilnätet i flera kategorier, enligt testföretaget P3, då de hade ett stort försprång under många års tid. Tele2 och Telenor är dock inte långt efter numera. Telia har god täckning även i glesbygd och går för det mesta att lita på i hela landet.

En operatör som inte har något eget mobilnät att underhålla och därför använder sig av en eller flera större operatörers nät kallas för en virtuell operatör. Tack vare Telias goda mobiltäckning har de virtuella operatörer som delar Telias mobilnät också god täckning. Fördelen med att inte behöva bygga eller underhålla ett eget mobilnät är att de kan fokusera på annat och därför ofta har lägre priser än den större operatören samt kan fokusera på kundnöjdhet. Generellt sett ingår alltid normala samtal och meddelanden, och ibland sms till hela världen, utan extra kostnader och det är mängden mobildata som bestämmer priset. I denna lista lyfter vi fram fördelar och nackdelar om några med de olika operatörerna som använder Telias mobilnät.

Mobilabonnemang i Telias nät
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Fello abonnemang
mobilabonnemang fello

erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Rabatt i 3 månader!

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Telness abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande För företag!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Rabatt i 3 månader!

fr. 129 kr

stjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 5 - 60 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Halebop

Halebop har både abonnemang och kontantkort i flera varianter. När du skaffar ett avtal hos dem kan du också skaffa en mobiltelefon som enligt traditionell modell betalas av över tid. Något som är bra för miljömedvetna är att de erbjuder både helt nya och lätt begagnade mobiler, de senare till reducerat pris. Detta betyder att om du inte har råd med en sprillans ny telefon, eller känner att du inte vill ha alltför stort fotavtryck på miljön, kan de ha en som bättre passar din prisnivå, även nya modeller som någon kan ha skickat in för byte. De har också en mängd mobilskal och skärmskydd så att du kan skaffa dessa samtidigt som din telefon.

Halebop har två särskilda studentabonnemang för personer över 18 med mecenatkort. År 2018 utsågs de till operatören med nöjdaste privatkunderna av svenskt kvalitetsindex, men märkligt nog har de lågt betyg på Trustpilot (med över 230 recensioner). Var noga med att alltid kolla hur en operatörs villkor och tjänster fungerar för dina behov, särskilt om du ska resa eller ringa utlandssamtal.

Oanvänd surf sparas, upp till samma mängd som ditt abonnemang inkluderar. Halebop har ingen bindningstid om du inte köper en mobiltelefon när du tecknar abonnemang.

Mer information

telias nat

 

Fello

Fello är en virtuell operatör med ett väldigt enkelt koncept: lättförståeliga villkor, fria samtal inom Sverige och fria meddelanden till hela världen. Enda skillnaden i priset är för mängden mobildata du väljer, från 2 till 22 GB, och oanvänd surf sparas. De har varken bindningstid, uppsägningstid eller några avgifter kopplade till att starta eller avsluta abonnemang. Deras abonnemang kan pausas i upp till ett år om det behövs. De har toppomdöme hos Trustpilot och fler kundrecensioner än Halebop. Du får lite rabatt på din månadskostnad om du rekryterar vänner till Fello och hos dem kan du betala abonnemanget med kontokort och då krävs ingen kreditupplysning.

Mer information

 

Telia

Telia är den enda operatören på denna lista som erbjuder obegränsad surf. Den är ganska dyr, men du kommer att ha tillgång till den i väldigt stor del av landet och om du har andra telekomtjänster från Telia så kan du få lite fördelar. De har  familjeabonnemang vilket fungerar på så vis att en person med ett ”huvudabonnemang” kan lägga till andra i familjeabonnemanget och samla alla enskilda abonnemang på en faktura. Detta ger även billigare abonnemang per person än om alla skulle ha separata. Telia ger dig också möjlighet att skaffa en mobiltelefon på avbetalning samtidigt som du tecknar abonnemang och ger fri surf på sociala medier. Du kan spara oanvänd mobildata (såvida du inte har ett obegränsat abonnemang). Telia har dåligt betyg på Trustpilot, men besvarar recensionerna där och hänvisar kunderna vidare till rätt kontakt.

 

Telness

Telness är inriktade på företagsabonnemang. Deras tjänster är till nytta för små företag och entreprenörer då de tillhandahåller mobilväxel och abonnemang utan komplicerade avtal. Att ringa eller surfa inom EU fungerar som i Sverige.

Mer information

 

Vem är bäst?

Halebop har haft nöjdast kunder av alla mobiloperatörer de senaste sex åren. Så om du vill bli nöjd med din mobiloperatör och ringa i Telias nät så är det Halebop som du ska välja. De är inte den billigaste operatören, men får ändå anses som prisvärd.

Det finns två andra populära uppstickare som får höga omdömen av sina kunder. De är Mybeat och Fello. I princip båda två har riktigt bra priser och du ringer i Telias nät. Vi föredrar Fello då de erbjuder bäst priser och ger möjlighet att ytterligare sänka månadskostnaden via värvningssystemet. Mybeat är dock ett mycket bra alternativ för dig som ofta är på resande fot, då de låter dig använda hela din surfpott inom EU.

På företagssidan finns det en aktör i Telias nät som har mycket goda vitsord från sina kunder. Det är Teleness, som vi kan rekommendera till alla företag. Deras mobila växel är också populär.

Mobilabonnemang i Telias nät
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Fello abonnemang
mobilabonnemang fello

erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Rabatt i 3 månader!

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Telness abonnemang
mobilabonnemang tele2

erbjudande För företag!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Rabatt i 3 månader!

fr. 129 kr

stjärnastjärnastjärna
Mer information
3. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Sveriges nöjdaste kunder!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 5 - 60 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Frågor och svar om mobilabonnemang i Telias nät

Vilka operatörer använder Telias nät?

Halebop och Fello använder Telias mobilnät. Om man är företagskund kan man även vända sig till Telness som erbjuder sin tjänster i Telias nät.

Vilket abonnemang är billigast i Telias nät?

Vår topplista toppas av Fello som den billigaste operatören i Telias nät. Fello har billiga abonnemang med fina villkor. Om man är student, under 18 eller över 55 får man dessutom rabatt på sitt abonnemang. Som ny kund får man även fina rabatter. I vår topplista är Fellos nuvarande rabatter listade.

Kan jag få rabatt på mobilabonnemang i Telias nät?

Ja, de operatörer vi listar i Telias nät ger rabatt till nya kunder, studenter, barn under 18 och personer över 55. Följ länkarna till respektive operatör för att se vilka rabatter de erbjuder.

Har Telia bra täckning?

Telia har bra täckning över stora delar av Sverige – även i norr. Besök vår sida om täckning och täckningskartor för att se hur Telias mobilnät sträcker sig över Sverige.

Kan jag surfa i 5G i Telias nät?

Ja, Telia bygger ut sitt 5G-nät över hela Sverige och idag finns det tillgängligt i många städer. Enligt Telia kommer deras 5G-nät att nå 90 procent av alla som bor i Sverige till 2023. Som kund hos Fello, Halebop eller Telness får man tillgång till Telias 5G-nät. Läs mer om 5G-nätet här.