Bästa mobilabonnemanget i Telias nät

Eftersom Telia från början var Televerket och i stort sett hade monopol på både fast och mobil telefoni tills Tele2 startades under tidiga nittiotalet har de haft ett väl utbyggt telefonnät att utgå ifrån när de har expanderat. Detta ger dem det bästa mobilnätet i flera kategorier, enligt testföretaget P3, då de hade ett stort försprång under många års tid. Tele2 och Telenor är dock inte långt efter numera. Telia har god täckning även i glesbygd och går för det mesta att lita på i hela landet.

En operatör som inte har något eget mobilnät att underhålla och därför använder sig av en eller flera större operatörers nät kallas för en virtuell operatör. Tack vare Telias goda mobiltäckning har de virtuella operatörer som delar Telias mobilnät också god täckning. Fördelen med att inte behöva bygga eller underhålla ett eget mobilnät är att de kan fokusera på annat och därför ofta har lägre priser än den större operatören samt kan fokusera på kundnöjdhet. Generellt sett ingår alltid normala samtal och meddelanden, och ibland sms till hela världen, utan extra kostnader och det är mängden mobildata som bestämmer priset. I denna lista lyfter vi fram fördelar och nackdelar om några med de olika operatörerna som använder Telias mobilnät.

Mobilabonnemang i Telias nät
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudandeTelias nät
erbjudande 4G stöd

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Fello abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeIngen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Alltid fastpris

från 48 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Telness företagsabonnemangmobilabonnemang tele2
erbjudande Bästa företagsabonnemanget
erbjudandeFlera olika storlekar
erbjudandeUtformat för företag

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information

Halebop

Halebop har både abonnemang och kontantkort i flera varianter. När du skaffar ett avtal hos dem kan du också skaffa en mobiltelefon som enligt traditionell modell betalas av över tid. Något som är bra för miljömedvetna är att de erbjuder både helt nya och lätt begagnade mobiler, de senare till reducerat pris. Detta betyder att om du inte har råd med en sprillans ny telefon, eller känner att du inte vill ha alltför stort fotavtryck på miljön, kan de ha en som bättre passar din prisnivå, även nya modeller som någon kan ha skickat in för byte. De har också en mängd mobilskal och skärmskydd så att du kan skaffa dessa samtidigt som din telefon.

Halebop har två särskilda studentabonnemang för personer över 18 med mecenatkort. År 2018 utsågs de till operatören med nöjdaste privatkunderna av svenskt kvalitetsindex, men märkligt nog har de bara två stjärnor på Trustpilot (med över 150 recensioner). Var noga med att alltid kolla hur en operatörs villkor och tjänster fungerar för dina behov, särskilt om du ska resa eller ringa utlandssamtal.

Oanvänd surf sparas, upp till samma mängd som ditt abonnemang inkluderar. De har några tilläggstjänster såsom Spotify, molnlagring, Storytel, VPN-tjänst och försäkring. Halebop har ingen bindningstid om du inte köper en mobiltelefon när du tecknar abonnemang.

MyBeat

Mybeat är en nyare aktör på marknaden och kör liksom Fello på ett enkelt koncept men har också möjlighet att gruppera abonnemang till familjegrupper och då få koll på allas användning och räkningar på ett och samma ställe. MyBeat ger också tillgång till begagnade mobiler i gott skick som du kan köpa samtidigt som du tecknar abonnemang hos dem. De har surfmängder på upp till 50 GB, till nästan samma pris som Fellos 30 GB-abonnemang.

telias nat

Fello

Fello är en virtuell operatör med väldigt enkelt koncept med fria samtal inom Sverige och fria meddelanden till hela världen. Enda skillnaden i priset är för mängden mobildata du väljer, från 1 till 30 GB, och oanvänd surf sparas. De har varken bindningstid, uppsägningstid eller några avgifter kopplade till att starta eller avsluta abonnemang. Deras abonnemang kan pausas i upp till ett år om det behövs. De har fem stjärnor hos Trustpilot och fler kundrecensioner än Halebop. Du får lite rabatt på din månadskostnad om du rekryterar vänner till Fello och hos dem kan du betala abonnemanget med kontokort och då krävs ingen kreditupplysning.

Telia

Telia är den enda operatören på denna lista som erbjuder obegränsad surf. Den är ganska dyr, men du kommer att ha tillgång till den i väldigt stor del av landet och om du har andra telekomtjänster från Telia så kan du få lite fördelar. De ger 50 kronor rabatt till personer under 28 år och har nu börjat med familjeabonnemang med upp till 5 användare vilket ger billigare abonnemang per person än om alla skulle ha separata. Telia ger dig också möjlighet att skaffa en mobiltelefon på avbetalning samtidigt som du tecknar abonnemang och ger fri surf på sociala medier. Upp till 50 GB oanvänd mobildata kan sparas i din Surfpott om du inte har ett obegränsat abonnemang. De har dåligt betyg på Trustpilot, men besvarar recensionerna där och hänvisar kunderna vidare till rätt kontakt.

Telness

Telness är inriktade på företagsabonnemang. Deras tjänster ser ut att vara till nytta för små företag och entreprenörer då de tillhandahåller mobilväxel och abonnemang utan komplicerade avtal. Att ringa eller surfa inom EU fungerar som i Sverige.

Vem är bäst?

Halebop har haft nöjdast kunder av alla mobiloperatörer de senaste sex åren. Så om du vill bli nöjd med din mobiloperatör och ringa i Telias nät så är det Halebop som du ska välja. De är inte den billigaste operatören, men får ändå anses som prisvärd.

Det finns två andra populära uppstickare som får höga omdömen av sina kunder. De är My Beat och Fello. I princip båda två har riktigt bra priser och du ringer i Telias nät. Vi föredrar My Beat för att de har bäst erbjudande med 3 månader till halva priset och du får mest gratis EU-surf med My Beat.

På företagssidan finns det en aktör i Telias nät som har mycket goda vitsord från sina kunder. Det är Teleness, som vi kan rekommendera till alla företag. Deras mobila växel är också populär.

Mobilabonnemang i Telias nät
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Halebop abonnemang
halebop abonnemang

erbjudande Bästa mobilabonnemanget
erbjudandeTelias nät
erbjudande 4G stöd

från 99 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information
2. Fello abonnemang
vimla mobilabonnemang

erbjudandeIngen bindningstid
erbjudande Ingen uppsägningstid
erbjudande Alltid fastpris

från 48 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
3. Telness företagsabonnemangmobilabonnemang tele2
erbjudande Bästa företagsabonnemanget
erbjudandeFlera olika storlekar
erbjudandeUtformat för företag

från 249 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information