Vilken är den bästa mobilen 2021? Innehar Apple och Samsung fortfarande topplaceringen eller har utmanarna till slut kommit ifatt? Här är vår topplista över de bästa mobilerna 2021, i rangordning från sjätteplatsen upp till den mäktigaste luren just nu.

Basta mobilen 2021

Mobilabonnemang
Kommentarer
Pris / mån
Betyg
1. Vimla abonnemang
vimla mobilabonnemang

fördel Bästa mobilabonnemanget
erbjudande 50% rabatt i 4 månader!
erbjudande Oanvänd surf sparas
erbjudande Data: 3 - 100 Gb

fr. 50 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
2. Hallon abonnemang
hallon abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 3 mån!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 4 - 100 Gb

fr. 49 kr

stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information


3. Chili abonnemang
chili abonnemang

erbjudande Viaplay ingår i 1 månad!
erbjudande Ingen bindningstid
erbjudande Data: 6 gb - Fri surf

fr. 149 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
4. Fello abonnemang
fello abonnemang

erbjudande 50% rabatt i 2 mån!
erbjudande Telias mobilnät
erbjudande Data: 2 - 22 Gb

fr. 48 kr

stjärnastjärnastjärnahalv-stjärna
Mer information
5. Tre abonnemang
tre abonnemang

erbjudande Obegränsad surf
erbjudande 5G-redo
erbjudande Data: 5 - Fri Gb

fr. 199 kr

stjärnastjärnastjärnastjärna
Mer information

 

6. OnePlus 9 Pro

💚 Prestandan

💚 Skärmen

💚 OxygenOS

💔 Batteritiden

 

Med Oneplus 9 Pro utmanar Oneplus premiummodellerna från andra tillverkare. De gör det med en bra skärm, kraftfull prestanda och en riktigt grym kamera. Allt styrs genom det pigga Androidbaserade operativsystemet OxygenOS.

Kameran har tagits fram i samarbete med Hasselblad och har en huvudkamera på 48 MP.

 

Köp OnePlus 9 Pro hos Halebop

 

5. Xiaomi Mi 11

💚 Den slimmade designen

💚 Batteritiden

💚 Kamerorna

💔 Inte särskilt bra grepp

 

Kinesiska Xiaomi har blivit allt populärare i Europa, och visat att det är fullt möjligt att förena innovation och kvalitet med låga priser. Deras flaggskeppsmobil för 2021, Mi 11, är en kraftfull rackare, som är prissatt lägre än många av konkurrenterna i samma segment. Skärmen är en av de bästa på marknaden och kamerorna både fram och bak är i toppklass.

 

Köp Xiaomi Mi 11 hos Halebop

 

4. Samsung Galaxy S21

💚 Kameran

💚 Priset

💚 Batteritiden

💔 Skärmen

 

Samsung Galaxy S-serien ska vi återkomma till på den här listan. Först ut är en av de lite billigare och mindre kraftfulla modellerna, som för den sakens skull inte är dålig alls. Faktum är att den är en av våra favoritmobiler just nu! Design, batteritid och bra kamera som vävs samman i Samsungs välkända Galaxy-utförande, till ett överkomligare pris än premiumtelefonerna.

 

Köp Samsung Galaxy S21 hos Comviq

 

3. iPhone 12/ iPhone 12 Mini

💚 Skärmen

💚 iOS

💚 5G

💔 Batteritiden

 

Den mest prisvärda Iphone-modellerna just nu är Iphone 12 (finns även i mindre utförande och kallas då Mini). Den ger dig den suveräna iOS-upplevelsen och är redo för 5G-nätet som håller på att rullas ut över Sverige. I sann Apple-anda är givetvis designen och användarvänligheten i toppklass och skärmen är en njutning att titta på. Även kameran levererar, om än inte på samma nivå som dyrare modeller av Iphone. Batteritiden är bra men också den lever inte riktigt upp till samma klass som Pro-modellerna av Iphone.

 

Köp iPhone 12 hos Hallon

 

2. Samsung Galaxy S21 Ultra

💚 Kamerorna

💚 Skärmen

💚 Batteritiden

💔 Dyr

 

Föredrar du Android framför iOS är det inget snack om saken – välj Samsung Galaxy S21 Ultra. Det är den bästa Android-luren 2021 enligt oss. Den har en alldeles fantastisk prestanda, grym batteritid och exceptionell kamera. Skärmen är på 6,8 tum och har 120 HZ uppdateringsfrekvens med Quad HD-upplösning, vilket gör den till en av de bästa skärmarna i smartphone-världen. Tillåter plånboken är det här ett givet val.

 

Köp Samsung Galaxy S21 Ultra hos Comviq

 

1. iPhone 12 Pro/Pro Max

💚 Designen

💚 Skärmen

💚 Kraftfull

💔 Dyr

 

Vi rankar Iphone 12 högt, men Pro-modellerna allra högst. De bygger föga förvånande vidare på samma design och funktioner, men är bättre på i princip allt. Batteritiden är riktigt bra, särskilt på Pro Max och låter dig utan problem använda telefonen en hel dag utan behov av laddning. Kameran sticker ut som en av de absolut bästa på marknaden och klarar att ta bra bilder även under dåliga ljusförhållanden.

Summa summarum är Iphone 12 pro, och framförallt Pro Max den telefon som ger det bästa helhetsintrycket, i allt från design till funktion. Den är enligt oss den bästa mobilen 2021.

 

Köp iPhone 12 Pro hos Hallon

 

Frågor och svar

Vilken är den bästa mobilen 2021?

Apples Iphone 12 Pro Max är en 5G-redo smartphone som levererar i allt från design till användbarhet och funktioner. Enligt oss på Bästamobilabonnemanget.se är det den bästa mobilen just nu. Föredrar du Android är istället Samsung Galaxy S21 Ultra det bästa valet.

Ska jag välja Iphone eller Samsung Galaxy?

IPhone och Samsung Galaxy-serierna är mycket populära, med allt rätt. De olika modellerna skiljer sig åt i funktion och design, och i slutändan blir det dina personliga preferenser som får bli avgörande för vilket fabrikat du väljer. Samsung Galaxy-mobilerna använder sig av Android som operativsystem medan Iphone kör iOS. Vilket av operativsystemen som är bäst är en ständig källa till konflikt mellan olika läger, med lika hängivna supportrar på bägge sidor.

Vilken är den bästa mobilen under 5000?

Nypriset för de bästa mobilerna är idag över 5000 kronor. Det finns dock tillverkare som Xiaomi som gjort sig kända för att klämma in mycket prestanda och ändå hålla nere priset. Ett bra alternativ är annars att skaffa en begagnad telefon. Idag finns en stor marknad för så kallade refurbished telefoner, som är återställda till att fungera så nära nyskick som möjligt. Eftersom de inte är helt nya kostar de dock betydligt mindre. Mobiloperatören Halebop har ett stort sortiment av begagnade mobiler till bra priser.

Den bästa mobilen att fota med – vilken är det?

Iphone Pro Max är en mycket bra smartphone för foto, känd för att producera naturtrogna foton med bra färgåtergivning och detaljrikedom. Även Samsung Galaxy S21 Ultra måste nämnas i sammanhanget. Många menar att den till och med slår Iphone i detaljrikedom med megapixeltäta kamera.